Fred 27 okt, sol 26 gr -♦-☼-♦-

¡Buenas tardes!

Fick lite lust att skriva några rader…händer ju saker i Spanien tex. Katalonien som nu regionen röstat för självständighet och regeringen utlöser paragraf 155 som betyder att dom upplöser Kataloniens regionala styre. Tillsätter väl då “rätta” ledare för alla myndigheter och rättsväsen mm…Ja hur blir det nu?. Troligtvis som det sagts så antas att den katalonska egna polisen Mossos d´Esquadra också ersätts av nationell polis…
Och regeringschefen Rajoy utlyser nyval…
Antagligen redan i kväll tros regionpresidenten Puigdemont avsättas och antagligen fängslas…Värsta krisen i Spanien historia sen 1981 blir ett faktum.
1000-tals separatister jublade på gatorna…Oroligt blir det framöver…
Bild från Sydkustens tidning:

En annan sak som är intressant är #metoo…Som gammal tant är det otroligt att det nu först 2017 framkommit detta med att vita heteromän tafsar, våldtar och blottar sig för oss kvinnor 😀 Om det inte vore så allvarligt så skulle man ju skratta lite.
Vem har inte råkat ut på TB-banan, på dans, på arbetsplatser…och i skolan…Bra att det nu äntligen pratas om det och anmäls. Många män har det nu svettigt…En del får hela livet förändrat…läs programledare och journalister samt chefer…Men män har ju ofta förändrat livet för oss kvinnor hur länge som helst! Synd att inte Syrris fick se detta.
*************************************************************************************************
Jag har ett eget exempel…har annars många mer…Allvarligast var som barn när vi hade en lärare i 3:e klass…En läskig gubbj-l med Stalinmustasch. Han kallade upp oss tjejer på raster för att “rätta” nåt man skrivit. Han tog tag i en så man skulle stå dikt intill honom och så “masserade” han vår bakdel grundligt. Man var 9 år, visste inget om hur människor kan bete sig…Fanns inte TV och internet…nada…Syrris började med att vägra gå till skolan och jag gjorde som hon.
Men vi kunde inte sätta finger på vad det var…fick gå till psykolog…kommer bara i håg den goda sockerkaksbiten jag fick 🙂 Dom kom fram till att det inte var nåt fel på oss intelligentsmässigt. Tack. Vi hade tur, en tjej som var tuffare i klassen talade om för sin mor vad gubben gjorde. Ja han åkte ur skolan fort men polisanmäld, nej då…Vi fick en ny kvinnlig lärare. Vi hade varit borta i 3 månader men behövde inte gå om. Ja vem glömmer sånt…

Skulle kunna skriva en bok om en annat svin också vid den åldern…Han tafsade på mig hemma, jag låg sjuk i feber…en bekant från pingströrelsen. “Han bara skojar” sa Mor. När jag sen var i 18-årsåldern läste jag i lokaltidningen om att han åkt dit för våldtäkt på en ung tjej och fått fängelse…Jag sa aldrig vem det var till min mor (vet inte hur jag fick reda på vem, stod ju inte)…hon hade blivit ledsen och hemskt upprörd. Dessutom var svinet ju pingstvän också…”Du skall icke” osv…står kanske inget om barn i budorden.
Ja nu så blir det väl mindre snack om alla immigranter som många dragit över en kam…hoppas jag. Ja det var mitt lilla bidrag…fast i min lilla blogg 😀
**************************************************************************************************
Här är nåt betydligt trevligare. Teddy min systerson har varit nere ensam och avsynat renoveringen av Syrris lgh och det ser fint ut. Lägger bara in lilla köksdelen. Badrummet såg fint ut också. Golvet ser man en bit av. Smärtar mig att inte min Syrris får se detta. Vitemar heter firman.

Ja f ö så är det lite kyligt här hemma. 7 gr och blåser lite men jag lider inte så länge det inte är snö.
Här är en fin bild som Teddy tog av paseon och solnedgången. Så vacker!! Tack!

Ditte hon kom och förgyllde min dag. Waynes Coffe por supuesto…så klart. Tack för att du tog dig tid!! ♥♥♥ Här är hon i fototagen och objektet är dom fula höghusen. Bakom henne står baracker för att dom bygger ett nytt demensboende på andra sidan gatan. Ja det kan man tillåta men det börjar bli för mycket byggen nu i centrum. Bygg utanför!!!

Då så ett inlägg blev det…har mer att berätta men kan ju spara till ett senare tillfälle…
Sängen väntar…siestan har uteblivit i dag 🙂 Gammal bild på lyan…har ju vinrött nu 🙂

¡Hasta luego y buen noche o mañana a todos! P ♥♥

34 reaktion på “Fred 27 okt, sol 26 gr -♦-☼-♦-

 1. Så kul att Ditte åkte ut till dig och att ni tog fika på vanliga stället! Ett mycket bra ställe! 😀 Mysigt! Renoveringen av Syrris lya blev lyckad. Mycket fint! Så ledsamt att hon inte fick se det. 😨 Undrar vad som kommer hända i Spanien. Inte så lovande just nu. Känner att jag inte orkar med världsproblemen inkl #metoo. Orken räcker inte till det. Men det var bra det du skrev, att män har förstört så många kvinnor o kommit undan. Nu är det deras tur /otur. Inte mer än rätt. Blir bara äcklad så fort jag tänker på det. Nu serveras det mango och annan god frukt här på altanen, så jag drar ditut. Kramar o ha det gott i din mysiga och ombonade lya!

  • Hej Marga!
   Ja kul att Ditte kom, trevligt hade vi 🙂
   Blev väldigt fint i Teddys lya. Ser ut att vara ett bra företag.
   Ja det skulle ju Ingrid ha fått gjort var meningen. Sååå sorgligt!!
   Spanien: Ja risk för upplopp och demonstrationer och säkert fängslade separatister. Oroande!
   #metoo: Ja det är otroligt att detta startats. Sååå bra! Så mycket som har hänt när man tänker tillbaka. Men jag blev besviken på att journalisten på AB var ett sånt svin. Han har ju utgett sig för att vara feminist och skrivit otroligt bra artiklar…Ja antagligen för att han nyktrat till från droger och sprit sista åren och gift sig och fått barn. Håhåjaja…Stackars alla barn. Alltså dom större som får höra/läsa om vad fäderna håller på med…
   Ha så trevligt, eller gonatt! Kommentarerna kommer inte in i min mejl så jag ser dom inte förrän flera timmar efter…Suck!
   Kram P ♥♥

 2. Hola!
  Så trevligt att du skrev några rader, kikar in och kollar nästan varje dag 🙂
  #metoo är bra, men en del går lite överstyr.
  Hade också en lärare som tafsade på oss småtjejer i 9-10 årsåldern, musikläraren. Vi spelade blockflöjt och han stod bakom och ”råkade” röra vid våra bröst. Men inte var det nån som sa nåt….
  Nog längtar man till Torre när temperaturen kryper ner mot 6-7 grader 🙁
  Kram Eva

  • Hej Eva!
   Tack för att du kollar 😀 Känns bra!
   Ja #metoo är fantastiskt bra men sen så är det alltid så att vissa inte kan styra sina åsikter så det är relevant. Men så många tjejer som inte vågat protestera för dom kan mista jobbet eller har fått göra det tex…Inte konstigt att det är ojämlikt överallt.
   Ännu värre i andra länder…Spanien inte minst med sin osäkra arbetsmarknad och en hierarki utan like.
   Timanställningar och korta kontrakt och dessutom hälften svart. Blir ingen vidare pension sen.
   OK, då råkade du också ut för en av alla dessa lärare som har svårt att hålla fingrarna i styr…Nån sa för många många år sen att “män är djur”. Ja nu är man benägen att hålla med efter alla vittnesuppgifter. Ja så klart inte alla 🙂 Undrar om inte hon fick sparken…
   Än längtar jag inte ner men av andra skäl…Bara det inte kommer snö så är jag nöjd 😀
   Kram P ♥♥

 3. Hej!
  Vilka hemska historier du berättar! Ja det pågår ju fortfarande, bra med #metoo!
  Härlig bild på Ditte! Här börjar nedräkningen….nu gäller det att njuta på för fulla muggar!

  • Hej Fia!
   Ja dessvärre är dom ju sanna. Ja bra att detta har kommit upp så övergreppen kanske minskar.
   Ja Ditte blir alltid bra på bild 😀
   OK, ni ska hem snart igen. Ja ni får ha det bra i Torre så länge!
   Kram P ♥

 4. Hej! ♥
  Blir så glad varje gång jag ser att du skrivit något. Tack!
  Jag kom tillbaka från Spanien för 2 veckor sedan, spenderade 1 vecka i Santa Pola och 3 dagar i Valencia där jag “firade” min 50-årsdag. Som du säger, det kommer att vara oroligt där nere nu antagligen en lång tid framöver.
  Jag älskar att #metoo har dragit igång och är så stolt över alla dessa unga tjejer och kvinnor som kommer ut med sina berättelser. Hoppas verkligen att det gör en skillnad i samhället framöver och att allt inte bara är förgäves och sopas under mattan!
  Stor kram till dig! ♥♥♥
  Camilla

  • Hej Camilla!
   Grattis i efterskott!! Santa Pola och Valencia låter trevligt.
   Ja oroligt kommer det att bli…man glömmer lätt att det är ett par miljoner eller mer som vill ur Spanien. Det är ju inte så få precis…
   Kan bli stora bataljer 🙁
   Ja jag håller med om att det är fantastiskt att äntligen kvinnor vågar säga ifrån. Många män som är nervösa nu. Jag tror det kommer att göra skillnad. Och jag är glad att det inte bara är invandrarkillar som får stå i skottgluggen, det är precis lika många svinsvenskar som gör övergrepp och tafs…men dom har ju själva skrivit spaltkilometer om övergrepp om dom förstnämnda på forum och andra media.
   Ja vi får se men kändisar och chefer lär väl vara rädda frmåt och kanske tjejer kan jobba kvar i framtiden. Jag är ju lastgammal så jag skulle kunna skriva en bok om vad som hänt och hänt andra.
   Det jag skrev är ju bara 2 händelser som barn…
   Stor kram till dig också! Kram P ♥

   • Tack snälla! ♥ Lite klokare känner jag mig nu när jag har blivit vuxen 🙂
    Precis!! Antagligen många som har försökt skifta fokus! Och de ensamkommande killarna har ju varit ett enkelt villebråd, en grupp utan en egen plattform att försvara sig på.
    By the way, jag skulle definitivt läsa en bok skriven av dig! Kanske ett projekt att sysselsätta sig med?
    Ha en fin kväll! ♥

    • Ja va bra hahaha…ja så är det, å andra sidan, dom killarna har väl aldrig sett så mycket fria kvinnor i deras hemländer…inget försvar alls men “våra” män är ju van vid fria kvinnor i samhället men beter sig iaf svinaktigt åt och värst är ju när det gäller barn. Trauman för hela livet.
     Ja visste jag hur man gjorde så skulle jag skriva 😀
     Tack detsamma! Kram P ♥♥

 5. Kul att du rajtat ner ett inlägg igen, även om det innehåller gräsliga historier men bra att såna historier kommer upp i ljuset.
  Kul att Ditte kom på besök och fikaplejset är ju ett fint och bra ställe.
  Ja vi får se vad som kommer att hända i den politiska världen i spansklandet. Inte kul!
  Ha det fortsatt bra i din mysiga lya!
  Kram ❤️

  • Hej Bittis!
   Ja jag har berättat det där förr men har ju inte haft nånstans att skriva det…På forum hade man väl fått mothugg. Men #metoo gör att alla nu vågar skriva. Otroligt bra.
   Ja Ditte hon är snäll som kom. Skönt med sällskap och att få prata och skratta. Glömma lite för en stund.
   Ja i Katalonien som jag skrev ovan till Camilla är det ju inte några få som vill ur…utan ett par tre miljoner…Då det bli konfrontationer och våld.
   Tack ja jag försöker att trivas 😀
   Kram P ♥

 6. Visst har vi både trevligt och roligt när vi ses! Och jag tycker om att ta mig en tur till dig och Sumpan. Blir snart en ny vända!

  Visst är #metoolampanjen bra och det kommer att komma mycket mer ur den. Tror att nu blir det svårt för både arbetsgivare och andra att blunda. Och detta ät nog bara toppen på ett isberg. Hemska saker du och Ingrid var med om och attt sedan inte heller kunna berätta. Där har vi nog kommit en bit på väg numer. Men det är långt kvar.

  Intressant att se vad som händer i Katalonien och visst blir det oroligt en tid framöver.
  Önskar dig en fin helg! Och vi ses snart!
  Stor kram från både B och mig.

  • Hej Ditte!
   Ja det är kul när du kommer! Du är så välkommen!
   Ja #metoo är otroligt bra…ja som jag skrev så har iaf jag mycket mer att berätta och det är säkert så för många så det kommer massor mer är jag säker på.
   Ingrid och jag pratade aldrig om det där, önskar att vi gjort det för hon hade ofta andra minnen än jag…Vi kom ofta ihåg olika och vissa saker kom nån av oss inte alls ihåg 🙂
   Ja Katalonien blir hrlt klart en krutdurk antar jag, så många som tycker olika. Såg en man på Tv som sa “vamos a morir para España” så kysste han spanska flaggan. Han kunde alltså dö för att ha Katalonien kvar i Spanien.
   Tack detsamma och hälsa B! Kram P ♥♥

 7. Så kul att du skrivit igen, kollar varje dag. Vilka hemska upplevelser du och din syster hade som små barn. Tyvärr tror jag att det fortfarande är många barn som råkar ut för sådant och inte vågar berätta. Två av mina yngsta barnbarn går på samma förskola och där får de lära sig att säga ifrån. 2-åringen blev klappad på huvudet av en helt okänd man. “Stopp, sa han, inte klappa på huvudet”. Jag satte mig ganska nära 3-åringen och klappade henne lite på armen. “Vill inte” sa hon och flyttade sig till ett annat ställe. Man blir så glad när de vågar säga ifrån.
  Så fin din systers lägenhet blev. Jag har sett flera olika bilder på renoveringar som den firman har gjort, alla lika fina.
  Mysigt att du och Ditte var ute och fikade. Ha det så gott!
  Kram

  • Hej Agneta!
   Tack för det 🙂 Ja jag minns inte så mycket, det är ju mer än 60 år sen. Eller förträngt hur det var. Vet inte ens hur länge det pågick.
   För vår del – och nu gissar jag – hade vi nog berättat om man fattat nåt…Mor var ju sån att man alltid kunde säga allt till…Konstigt var det. Men sån tur var det ju att en tjej som var tuffare kunde prata om det. Hon blev sen moderatpolitiker i en storstad 😀
   Ja dom får nog lära sig nu att dom är oantastbara 🙂 Bra!
   Syrris lgh blev jättefin. Dom verkar duktiga på den firman.
   Ja Ditte hon kan vägen till mig, bra det! Så trevligt!
   Kram P ♥

 8. Hola! Så bra med #metoo-kampanjen. Alla kvinnor har blivit och är ju utsatta i mindre eller större omfattning. Gäller även mig. Har råkat ut från alltifrån överfall av grabbgäng en sen kväll på språkresa i Frankrike till diskriminering i arbetslivet. Min #metoostatus” på FB:

  “#metoo Chefer, kollegor, i taxikön etc etc. För 17 år sedan blev jag avtackad på ett jobb samtidigt som min chef. Han hade arbetat där i något år som affärsområdeschef och “rört om i grytan”. Jag hade arbetat där i 12 år och slitit hårt – de sista åren som mellanchef. Han fick en Orreforsvas och ett långt tal av koncernchefen. Jag fick ett par stayups och ett garv från den tillfälligt inhyrde chefen från Manpower. Chefen gick därifrån med ett leende. Jag grät i bilen när jag åkte hem.”

  Nu är vi hemma på Åsöberget igen. Resan gick bra och taxin kom som den skulle. Idag blir det tvätt och besök hos lilla barnbarnet. Shoppade loss på Primark… 😉

  Vi måste ses snart!
  Kram ❤️

  • Hej Susan!
   Alltså det där är ju typiskt grisigt manligt att göra på det viset. Du skulle stoppat ner dom där strumporna i halsen på svinet. Men man gör ju inte så. Ja herregud när man tänker efter bakåt – vad man kommer ihåg…Skulle som sagt kunna bli en tjock bok 🙂
   Och ändå är det Sverige…tänk i tex Spanien då…det är ju bara äldre tanter typ abuelas som högaktas…mor,mormor och farmor.
   Iofs innehåller ju många spanska svordomar hemska kvinnliga epitet…och bara några få % gör nåt i hemmet av männen enl en statistik jag läste för nåt år sen. Särskilt om familjen har barn.

   OK, skönt att resan gick bra! Och kul att få se lilla…vad blev det? Olivia? Isabella?
   Ja vi ses hoppas jag!
   Kram P ♥

 9. Hej P!
  Usch så hemska minnen 🙁 Och tyvärr pågår sånt fortfarande…..fruktansvärt!
  Men så fint det blev i syrris kök.
  Många kramar!

 10. Hej Ami!
  Ja vidriga är dom men som du säger pågår ju sånt fortfarande. Nu luras småtjejer på internet också…
  Ja visst blev det fint i Syrris kök, var ju väldigt gammalt och slitet.
  Tack och tack detsamma! P ♥

 11. Vilken hemsk upplevelse du och syrran hade. Du har ju berättat det tidigare för mig.
  Då fint det blev i Teddys lgh. Säger som du och Teddy . Tänk om I hade fått uppleva det.
  Kul att Teddy blev nöjd med mitt förslag på firma.
  Mysigt att få besök av Ditte. Förstår att ni hade trevlig fikastund.
  Kram/A-K

 12. Hej Ann-Kristin!
  Ja man förtränger ju saker men nu när #meto finns så börjar många att fundera bakåt och kommer ihåg en hel del vi tjejer blev utsatta för.
  Såg en tjej på TV nu som våldtogs av en killkompis när hon var 14. Värsta var allt hat och hån hon sen fick i åratal…men hon framträder och berättar i alla fall. Tufft gjort!
  Ja det blev väldigt fint i Teddys lya. Dom verkar bra så tack för det.
  Ditte kommer, hon är så snäll och kanske i veckan också sa hon…
  Alltid roligt och gulligt av henne.
  Kram P ♥

 13. Ja, kan just undra hur det ska bli i Spanien. Det verkar inte vara så lätt att utropa självständighet. Hoppas att det ordnar sig till det bästa.
  Som ung och liten var man ju med om en del, då det gällde män som misskötte sig och förstörde så mycket, men det pratades inte om det då, men var mycket jobbigt.
  Tänk så du och din syster behandlades och flera med er kanske i din klass. Sådana lärare borde inte få fortsätta.
  Som vuxen, då jag kom till Stockholm och började jobba på en bilfirma, det var mest män som jobbade där, försöktes det också. Men, jag sa ifrån på skarpen och eftersom dom visste att jag var kristen så blev det inget tafsande mer, jag tror i alla fall att det var därför, eftersom en del andra inte fick vara ifred. Det verkar som om manliga chefer utnyttjar sin, så kallade makt. Som barn kunde och vågade man inte knysta ett ord om det.
  Odrägliga och suspekta karlar verkar det finnas gott om, då som nu. Inom alla yrken och områden.
  Roligt att du och Ditte träffades. Fina bilder du visar. Och, köket, så fint och nytt det ser ut, bilden som din systerson sände till dig.
  Förstår att du saknar din syster och att det ibland blir nästan oöverstigligt, så oväntat och snabbt, det är fruktansvärt jobbigt kan jag tänka mig. Bra att du skriver här inne ibland så man får veta hur du har det och höra lite om ditt liv.
  Var rädd om dig.
  Varm kram.

  • Hej Wiolettan!
   Ja vi får väl se hur det blir i Katalonien…regionchefen m fl är i färd med att åtalas men helt plötsligt åkt till Bryssel…Mystiskt 🙂
   Ja man har ju varit med om en hel del “ofredanden” och värre än så…Det började ju med läraren. Var fler i klassen än vi men vet ju bara säkert att hon som berättade för sin mor hade blivit utsatt.
   Tur vi hade där.
   Ja det är roligt att jag får besök och Ditte är så omtänksam.
   Ja saknaden är hemsk och i bland funderar jag på vad jag ska göra för att stå ut. Synd att jag blev tvungen att åka hem…trodde det skulle bli trevligt där nere. Ja jag ska ju inte orda om det nåt mer. Jag har många som stöttar mig där också.
   Ja jag skriver väl nåt mer hoppas jag…beror på “skicket” i själen.
   Har suttit och gått igenom massor av gamla papper efter mina morföräldrar och föräldrar…Många dikter där…Min mormor skrev mycket och hon var ett tag gift med en skald som förekom flitigt í lokaltidningarna. Han dog tidigt i “stroke”. Han var inte snäll mot sin styvdotter (min mor) och heller inte mot mormor. Ja apropå #metoo 🙂 Han skrev vackra dikter i alla fall…
   Sen gifte hon sig med en gullig bohem som hade rött lockigt spretigt hår och röd mustasch och han såg till att ingen delade på oss när vår mor blev änka och vi bara var 5 månader…Nära var det. Vi fick bo där i 1.5 år fast dom bara hade en liten stuga på ett rum och kök och veranda.
   Fattigt. Han såg ut som August Strindberg och vi älskade honom.
   Tyvärr dog han också – i cancer bara 60 år gammal. Mormor var då 70. Hemskt!
   Oj nu blev det som vanligt långt …!
   Tack detsamma! Kram tillbaka! P ♥

   • Håller med dig om att det låter lite mystiskt och vi får ju inte veta allt.
    Jag tror att du skulle kunna skriva en bok om ditt liv och jag lovar att jag skulle direkt köpa den för du verkar ha upplevt en hel del. Både på ont och gott. Plus att du skriver så bra att jag tycker det är intressant att läsa.
    “Rött lockigt spretigt hår och röd mustasch” skulle kunna vara jag, utom mustaschen då. Nja, mitt hår är inte så lockigt, men lite.
    Skönt att han kom in i er tillvaro.
    Sköt om dig på bästa sätt och en varm kram från mig.

    • Jag tror att Pugdemont vill fördröja häktning…det går ju inte att fly till ett EU-land 🙂

     Jag har just läst mängder av brev som min mormor skrev till min mor…hon började alltid: Kära lilla Siri, Guds nåd! Hon var orolig när mamma träffat vår pappa…Han skrev visst också dikter…och hade 11 barn. 20 år äldre än vår mor. Dog när vi var 5 mån.
     Vår styvmorfar som såg ut som Strindberg var bohem ansåg hon. Så har hon förtydligat på tvären i brevet: Bohem = en sorglös och oregelbunden människa hahaha…Ja det var han på sätt och vis men slet hårt i skog och mark för att få mat på bordet och hon vävde och tvättade åt “fint” folk från Stockholm som “turistade” där dom bodde i Roslagen. Hårt liv…
     Ja bok skulle man kunna skriva 🙂 Mormor skrev brev på 4-6 tättskrivna sidor. Och tog pappret slut så skrev hon upp och ner och på sidorna 🙂 Jobbigt att läsa när man knapp ser var brevet börjar eller slutar 😀 Men en otroligt vacker sirlig stil.
     Ja mustaschen har du inte 🙂 Ni kanske är släkt 🙂
     Vet inte riktigt var han kom ifrån faktiskt…men mormor var från Söderbärke…Dalarna.
     Kram P ♥

 14. Gokväll!
  Men usch så hemsk upplevelse du och syrris hade som barn!
  Nu har det redan gått en vecka sen Patrik o Malva åkte härifrån, tiden bara rusar iväg. Vi hade en riktigt trevlig vecka här med dom. Vi besökte Mundomar utanför Benidorm där vi bl a såg en delfinshow och en annan dag blev det en båttur till Tabarca (från Santa Pola). Sen kunde dom ju bada flera gånger i pool och hav!!
  Så fin Syrris lägenhet blev efter renoveringen! Så synd att hon aldrig fick uppleva det.
  Idag åkte vi med Karin o Stig till marknaden i San Pedro del Pinatar, har aldrig besökt den tidigare. Köpte frukt o grönt.
  Kram/A-C

  • Hej Anna-Carin!
   Ja inte så kul precis men har länge haft bara suddiga minnen av det…är ju mer än 60 år sen…
   Roligt med utflykter för er och sonen m familj!!
   Ja det gör ont att Ingrid inte fick uppleva en renovering som hon funderat på länge. Kom inte till skott…
   Jag har faktiskt varit på den marknaden en gång. Många år sen. Kommer ihåg att jag blev vansinnigt hungrig, fanns inte ett utefik och min väninna hade hund med sig 🙂
   Kram P ♥

 15. Visst är det många hemskheter som har hänt och som pågår fortfarande… 🙁
  Och rörigt är bara förnamnet när det kommer till Katalonien. Hur det än går så har han verkligen lyckats ställa till det.

  Så himla bra det blev där i köket! 🙂

  Ha en fin hall-å-vin, fast utan vin då kanske 😉

  • Hej Ama!
   Ja det har ju alltid varit såna företeelser…Äntligen börjar vissa förstå att det är sant…Stor händelse detta. Det har bara snackats om invandrartafs…Och nu så vet alla att även “våra egna kan”…
   Ja OK, som iaf jag vetat hela livet 😀
   Köket blev väldigt smakfullt. Dom verkar duktiga på Vitemar.
   Tack nej vin går inte, allergisk mot alkohol – på riktigt 🙂
   Hall har jag i alla fall, det hade jag inte på Almudena 😛
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *