Sönd 8 okt, sol, 27 gr ♀♥♀♥♀

Hej!

Ja så sitter jag här och ser att det gått 5 dagar sen sista inlägget. Jag har just nu en djup svacka och det har varit ett antal tårfyllda dagar som jag inte kunnat styra om till mer positiva…Det går inte helt enkelt. Man borde kunna vara sin egen psykolog vid min ålder och själv ta sig upp ur det svarta och tunga…
Kerstin min väninna sedan många år tillbaka – både här och hemma –  är här nere och drog ut mig på lunch på Smaskens en dag…Den var god för Ola (bra kock) är tillbaka där…
Persiljejärpar med gräddsås…Mycket gott!
Här ska vi fika på InaE efteråt. Tack Kerstin, vilken tur att du var här just nu då tanten är klen och emlig 🙂 Och du känner ju mig bra så jag behövde inte låtsas vara normal 😀

En sen eftermiddag…vet inga dagar numera…så drog dom här två ut mig (Margis och Bittis) på det nya glasstället Creme & Creme som ligger på paseon nära C/ Fragata och restaurante Esmaralda Playa.
Jättegullig tjej som serverade…hon var från Argentina. “Så bra då kan du språket” sa jag. “Ja”, sa hon “men man är ju alltid utlänning i alla fall” sa hon. Jo jag vet att latin- och sydamerikaner ser sig som underlägsna här i Spanien…Hört det många gånger under åren. Blir behandlade sämre arbets -och lönemässigt bl a…
God granizado tog Bittis och vi glass. Den var god men når inte upp till Jijonencas 😀
Alltså det tyckte jag om min…Vad Marga tyckte vet jag inte…hon åt den med god aptit.

Folk badade och solade:

Dom var övervakade av GC…Vi såg många topless i olika storlekar…poppis igen eller vad vet jag. Inte tänkt på det innan förrän utsikten där vid glassbaren…Vi hade kul åt det…ja åt vissa speciella fall 😀 Exhibitionister heter det väl? Ja inte alla är väl det..nu får jag väl skäll…men ett par misstänkta fall hade vi 😀 Undrar vad GC tyckte.

I dag så ringde Kerstin och föreslog att gå till Torreoro, långt men hon vet att jag gillar gå dit. Jag hade “1 miljon” plastflaskor eftersom jag köper vatten så jag fick hjälp att slänga dom i rätt container…Folk slänger dom i soporna fast det fick jag inte för Syrris.
Jag lyder. Förresten – i går köpte Bittis och Marga vatten åt mig…jag var ju lite konvalecent…Tusen tack!!!
Kerstin och jag köpte också Lotería Nacional för lördag…Kerstin vann 35E!! Jag fick tillbaka insatsen 12E…ja jag och Cata…OK. Kerstins kostade också 12E så 23E vann hon 😀 Inte illa. Kan hon köpa mer lotter för. Nu kostar dom väl 6E ett tag framåt.

Lex hade just varit där sa Ana på fiket. Jag ringde och han var på väg till sitt låsta dubbelgarage för att sätta upp en tillsalu-skylt eller hyra…Nån hade slitit bort den förra.
Han har inte träffat Kerstin på länge så han kom tillbaka. Hon kan ju spanska vilket så klart han uppskattar. Han skulle också med sin fot till sjukhuset på em för nån “vibrationsbehandling”. På en söndag! Få se om det hjälper…han verkade skeptisk.
Haft ont i ett år nu minst och ingen vet varför trots all röntgen och undersökningar.
Ja han som gick piren varje dag i minst 20 år…Kanske därför?

Jag är glad att Elena som jag jämt kallat Lena är tillbaka från hemlandet i dag. Hon har nycklar hit till mig och även Lex men han svarar dåligt på telefon 🙂 Cata kommer att ha nycklar hit också när hon är tillbaka från sitt hemland 12 okt 😀 Känns tryggt eftersom admin (den obefintliga comunidaden) fortfarande inte fixat så nån kan komma in i detta hus…Så jag åker inte hiss…

Få se om nästa blogg blir härifrån eller hemifrån. Ambivalent är ordet 🙁

Kram P ♥

33 reaktion på “Sönd 8 okt, sol, 27 gr ♀♥♀♥♀

 1. Att du har svackor är ju givet. Och du måste tillåta dig att ha det.
  Trevligt att du haft träff med Kerstin, Marga och BIrgitta. För alla är ju vänner som du kan prata med och tillåta dig vara den du är med. Nog så viktigt.

  Fina bilder och jag kan tänka mig att du, M och B fick er ett och annat gott skratt där på glassbaren med “strandutsikt”.

  Tänker på dig och vi hörs snart igen.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Ja den är väldigt djup, har tyckt det gå lite bra men…Ja man vill ju inte sitta och stortjuta rätt vad det är, folk vill ju ha trevligt.
   Ja lite bättre nu när jag pratat av mig en del…
   Ja vi hade en viss “rolig” utsikt väldigt nära bänken på paseon 😀
   Tack! Ja det gör vi!
   Kram P ♥

  • Tack Mariana!
   Ja det är nog bra fast man får ont i huvudet och yrsel…
   Har glömt hur det är att vara ledsen …länge sen.
   Kram P ♥

  • Tack Kerstin, ja fotot speciellt på dig 🙂
   Ha en bra utflykt i morgon!
   Ja vi hörs!
   En stor kram är det du som ska ha!
   P ♥♥

 2. Hej klart du dyker ibland , konstigt vore det annars Ja plastsorteringsigloo har vi inte ute hos oss och i början blundade man nästan när man kastade ,måste leta upp en kram 😘

  • Hej Åsa!
   Ja fast det är obehagligt att inte kunna styra det hela 🙂 Vill inte bli sjuk.
   Igloo ser dom inte ut som…Det är stora rektangulära gråa med gult på och en lucka…osäker på färgen. Envasos står det bl a. Dom står lite här och där men oftast inte där vanliga gröna står alltid.
   Tycker alla ska lyda min Syrris, hon var noga med att sopsortera.
   Kram P ♥

 3. Go’kväll!
  Så fint att du varit på Toreoro idag med Kerstin, som jag hade turen att träffa häromdagen. Hon var i mina ögon en mycket trevlig och behaglig person 🙂 Det har säkert gjort dig gott med hennes umgänge och närvaro, både igår och idag.
  Ja det var verkligen en munter stund där på paseon med “utsikten” vi hade 😀 Samtidigt är det skönt med människor som inte bryr sig utan är, som det verkar, nöjda med sig själva!
  Hoppas vi ses imorgon!
  Abrazo!

  • Gomorron Bittis!
   Ja det är en mycket trevlig och bra kompis Kerstin! Bra att hon är här ett tag till.
   Ja utsikten vi hade var rätt..hm…speciell. Jo man önskar att man vore lite mer “modig” 😀 Känns säkert befriande.
   Ja hoppas vi ses i dag.
   Kram P ♥

 4. Du har alltid såå fina bilder! Skulle ha haft en på den verkliga exhibitionisten. Vi enades ju om att inte ens hemma gör vi på det sättet. Hahaha! 😂 Ja, Marga äter allt med god aptit! 😀 Fast i kväll blev det lite fel. Tog calamares (visste att de inte var friterade), men hade glömt att det var som att tugga gummi! Ej tuggummi, skillnad där. Fick mig ett gott skratt i alla fall! 😂 Roligt att Kerstin vann o att du fick tillbaka insatsen. Plötsligt……. vet du! Nu pågår här i grannskapet nån “fiesta blanca”, så vi får somna till hög musik, som faktiskt är riktigt ok att lyssna till. Imorgon hörs o ses vi! Kram! 💜💜

  • Tack Marga!
   Om föremålen och objekten är fina så blir det fint 😀
   Polisen hade nog kul…med utsikten…
   Jo jag har också ätit tuggagummicalamares en gång…lite jobbigt 😀 Fast värst var en lasagne på Alingui…Osten var som
   gummi…höll nästan på att kvävas av den…på riktigt…gick inte att tugga.
   Kerstin brukar köpa 71923 så det är nog ett turnummer. Vår är 28971 och haft en del tur i bland men väntar på den stora vinsten. Den kommer ju bara en gång i livet men nån vinner ju så varför inte vi?
   OK, det är Vita festen…är väl Delicado eller? Glömt vilken restaurang det är.
   Vi hörs eller ses! Kram P ♥

 5. Jag tycker du är stark som tar dig ut såpass mycket trots svackan. Klart att det är upp och ned på många vis, men det är nyttigt att träffa andra, prata och se sig om. Man glömmer såklart inte, men man får lite annat att tänka på.

  Som topless-frågan, till exempel 🙂

  Kram på dig!

  • Hej Ama!
   Jo men jag är ju inte stark nu…fick tacka nej till Jijonenca i går kväll…och det säger en hel del 🙁 Men det vänder väl. I dag har Syrris namnsdag…aldrig brytt oss om såna dagar förut men i dag gör jag det…
   Ja utsikten vid Cura var “rätt” kul…förstår att GC stannade och låtsades övervaka hahaha…
   Kram P ♥

 6. Förstår att du har det jättetufft och sorgen går ju i olika faser, upp och ner. Tänker på dig mycket 💛! Hoppas att du orkar att komma ut idag.
  Kram Titti

  • Hej Titti!
   Ja det blir då man inte vet om det är fysiskt eller psykiskt…blir rädd att det ska hända nåt. Nojig blir man.
   Ja jag åker med din mor och moster i dag.
   Blir trevligt!
   Kram P ♥

 7. Sorgen går upp och ned och man hamnar i en svacka när man minst anar det. Och som du säger, man kan inte påverka det. Jag har också haft en riktigt tung vecka, men det kommer att bli bättre och jag hoppas svackorna kommer med allt längre mellanrum. Bra att du har dina vänner till hands och kan prata med dem och gå ut på lite roligt, så tankarna skingras en stund.
  Den nya glassbaren får väl testas nästa gång jag kommer ner. Skönt att ni har. fint promenadväder fortfarande.
  Ha det så gott!
  Kram

  • Hej Agneta!
   Ja du vet ju…Jag är nog mer rädd att bli sjuk av “svackorna”…har ju lätt att få högt blodtryck osv…men det hjälper att prata. Nu är ju Kerstin här som står ut. Hon har ju varit i Torre sen 90-talet. Och min väninna som kommit hem igen – Elena. Hon är från Moldavien men bott här i ca 17-18 år.
   Man vill ju inte förstöra semestrarna för folk som är här för att ha trevligt. Det är så man känner. Får dåligt samvete.
   Den ny glassbaren…jag väljer nog Jijonenca i stället…Känns mer som naturliga råvaror men visst dom hade gott café con leche och nåt ätbart också såg jag folk hade tagit.
   Jijo finns ju också på paseon om man vill vara där 😀
   Tack det samma, vi får kämpa! Kram P ♥♥

 8. Förstår att det går upp och ner! Man kan inte bara trycka på en knapp och tro att sorgen är borta….men ibland önskar man att det vore så enkelt!
  Skönt att du har så många fina vänner som tar hand om dig!
  Kram

  • Hej Ami!
   Nej det tar tid men jag är nojig…och överkänslig, tål ingenting.
   Men bättre i dag i alla fall.
   Ja tur att det finns några att prata med som står ut 🙂
   Kram P ♥

 9. Hola! Förstår att det går upp och ner – konstigt vore det annars. Fantastisk är du som skriver din blogg i en positiv ton – och humoristisk!

  Här börjar vi snart nedräkning!

  Kram! ❤️

  • Hej Susan!
   Ja jag vet inte men jag ser roliga saker när jag är ute 😀
   Och trevliga kamrater. Här händer det en hel del i denna internationella stad 🙂
   Ja jag vet att ni åker snart…En före och en efter 😀 J får vara försiktig! Kram P ♥

 10. Hej

  Förstår att det känns jobbigt för dig. De där tankarna kan man ju inte mota bort…
  Skönt att du har fina människor runt dig som stöttar.

  Ha det så bra i värmen.

  • Hej Lotta!
   Nej det är svårt…men man kan inte göra så mycket än att ha sällskap och prata…
   Ja det är bra att det finns dom som står ut 🙂
   Tack och kram P ♥

 11. Jag förstår att det är jobbigt då och då…men animo!
  Ja man kan få se rätt intressanta saker när man sitter och tittar ner på stranden som vi ofta gör!
  Idag har vi skickat hem dotter med familj, som varit här några dagar. Flygledarstrejk i Frankrike, så de fick sitta 5 tim på flygplatsen i Alicante med en febersjuk treåring!!
  Sköt om dig, bäst det är ses vi kanske på paseon eller så. Börjar promenerandet nu igen efter vårt hektiska familjeliv ☺️, varm kram!

  • Hej Fia!
   Ja det är jobbigt hela tiden med avbrott på några timmar då och då när man träffar kamrater. Hon fanns ju alltid där…nu är det som ett stort tomt “vakuum”…tomrum. Tiden går på nåt sätt ändå.

   Jodå jag är ju inte så ofta på paseon men visst ser man mycket “intressant” där 🙂
   Läste om franska flygledarna…som vanligt strejkar dom…inte första ggn liksom…
   Ja vi kanske ses om det blir svalare 🙂
   Tack! Kram P ♥

 12. Hej Carina!
  Ja man ser mycket kul där 🙂 Kaffet var mycket bra så då “slipper” man gå till Soraya om man bara ska fika.
  Jo det var trevligt som alltid hos Anna-Carin och Krister.
  Tårtan var supergod 🙂
  Kram P ♥

 13. Hola P!
  Att få svackor som du är säkert normalt, mattan du stod på rycktes ju undan abrubt, det är klart man tappar fotfästet i tillvaron. Tur att du har så många vänner att träffa och prata med! De flesta av dem kände väl Syrris också och kanske också sörjer att hon är borta.
  Jag brukar köpa nån lott när jag är där och har vunnit en gång några euro, liten vinst så jag kunde köpa ny lott! Men köper man inga lotter kan man heller inte vinna! Glassarna ser goda ut men jag är inte så förtjust i glass. Vi är alla olika =D
  Roligt att Ola lagar mat på Smaskens, han är himla duktig och brukar alltid vara så glad jämt! Han var ju på Galiano, nuvarande Smaskens också en tid!
  Skulle gärna rest ner för här är det ruskväder för närvarande. Men det går inte tyvärr. Flygstolen finns kvar om nån skulle vilja resa ner på måndag!
  Ha det så bra du kan och ta väl hand om dig!
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja visst en otrolig chock var det, så visst det är väl nu först som man börjar fatta…Då blir det så verkligt att man blir ensammare än någonsin förut i livet…Ett nytt liv helt enkelt.
   Klart att dom hon umgicks med är ledsna.
   Ja lotter…Man måste ju vara med annars vinner man ju inte. Nån vinner ju alltid 🙂
   Nu läser jag i nästa kommentar att Ola inte är kvar…jahaja…Typiskt. Villkoren är väl som dom är då och det behöver ju inte duktiga acceptera.
   Ja hoppas nån läser att det finns en biljett på måndag från ARN.
   Ja Anita tack detsamma till dig!! Du har också så det räcker ♥♥♥
   Kram P ♥

 14. Ola gick från Smaskens dagen efter du varit där… ibland undrar man om vilken knallkork kan öppna restaurang i Spanien, jag är stolt över att Ola satte ner foten och bara gick. Igår slutade den absolut bäste servitören där oxå, Christian. Har man alla hästarna hemma så borde ägaren fundera över varför folk flyr hans restaurang, i ärlighetens namn kan man ibland “ta på ” den dåliga atmosfären där…

  • Hej Pia!
   Jaha ja…tänk att man inte kan vara säker på att få god mat där då 🙁 Så tråkigt! Vi hade en trevlig lite tyst kille som serverade…
   Var han lite rödlätt?
   Du får väl meddela vart Ola tar vägen 🙂
   El Barco bakom Mercadona vid blir ledigt den här månaden. Vet inte om ägaren av lokalen har fått nån ny…Synd för jag gillade den, lite bakom men med reklam och visar vad man finns så går det bättre. Lagom stor/liten.
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *