Tisd 8 aug sol 34 gr i Torre ♥/♥/♥

Hej!

Lite glest med inlägg men fattas nånting som gör att jag drar mig för att skriva…ja det bli ju inget glatt och spirituellt…Skriver i alla fall då…
I går när jag kom hem från en trevlig fika så låg det här på hallmattan. Ett vykort och jag såg ju att jag kände igen bilden 😀 Det var från Bittis som hade fixat ett “Riktigt vykort” som Posten har på sin sida som man själv kan ta egen bild och så sända via hemsidan deras. Verkligen kul! Hade inte en aning om att det fanns såna funktioner på Posten .
Har varit borta för länge under åren för alla verkar känna till den tjänsten utom jag 😀
Bilden tog jag ju i Furuvik 😀 Tack för överraskningen Bittis!

Ja jag träffade Lotta och Anita i går. Roligt att se dom igen! Vart gick vi? Jo Waynes förstås. Vi satt inne för det blåste en del men solen kom och värmde när jag gick hem.
Tog jag nån bild? Icke! Lägger in en från El Neene i Torre i stället…Tack för sällskapet tjejer! Vi ses i Torre i början av september!

Ja och i torsdags kom Monica och överraskade…Bor i Roslagen men har tre söner i Sumpan. Jätteroligt. Vi är ju vänner sen snart 30 år tillbaka. Ja vi gick också ner till Waynes 😀 Bild? Nej 😀 Hittade en bild i arkivet…troligen när hon är i London…en son där också. Tack för besöket Monica!

F ö så har lagt in en länk om kulturstaden Torrevieja på Spanienforum.se. En del har åsikter om Torre, i bland undrar man om dom bara åkt igenom. Säger att det är en
skitstad tex…Översitteri, okunskap eller ren dumhet att skriva så om en ort. Och att det är tomt på vintern 😀 Ja inte i stan i alla fall…Det är ju där man vill vara på vintern…Allt finns ju, ingenting saknas ju för en frusen nordbo…
Läs här…lade in en länk med Carinas info om muséerna också vid gamla järnvägsstationen som ni kan klicka upp i inlägget.

http://spanienforum.se/threads/torrevieja-kulturstad.12608/
Ja det finns en hel del om man gillar kultur…och inget slår strandpromenaden…


Eller hur?
OK, nu har min dotter varit här med en gammal Iphone 4 till mig. Ska öva på den men milde tid vad inställningar som skulle in…och alla mina kontakter måste läggas in…
Till slut så gick det inte att få in appar…OK, kan läsa mejl, ringa och svara i alla fall 😀
Tror jag…
****************************************************************************************************
Saknar min Syrris något obeskrivligt…varje dag är så svår…Värst morgnar och kvällar…I bland är det olidligt. “Gå till psykolog” säger Lex. Nej varför då säger jag…Får så klart piller och det har jag…prata kan jag ju göra ändå. Det blir väl “lättare” så småningom…åratal tar det säkert. Under tiden får man försöka stå ut.

¡Hasta la vista! P ♥♥♥

26 reaktion på “Tisd 8 aug sol 34 gr i Torre ♥/♥/♥

 1. Hej,förstår att saknaden av din syster fortfarande är så svår.Ibland liksom
  sköljer bara känslorna över en, och saknaden griper ett sånt hårt tag om en.
  Det blir bättre,men saknaden finns ju alltid kvar.
  Jag hoppas att du kommer att ha det bra i Torrevieja när du åker ner.
  Jag åker ner till La Mata 16 aug -1 sept.Det ska bli skönt med lite värme ,bad och sol.
  Ha det bra.
  Kram.Monika

  • Hej Monica!
   Ja i bland – ofta så blir det nästan outhärdligt svårt…Får kämpa på så dagarna går.
   Tror det blir bra att åka ner till Torre även om det blir jobbigt i början. Kanske vi ses rent av 🙂
   Tack detsamma! Kram P ♥♥

 2. Saknaden efter Ingrid förstår jag är stor och tvillingar har ett speciellt band till varandra. Man har ju alltid varit två och det redan från livets början.
  Livet går vidare men det blir inte på samma sätt och det tar tid att vänja sig, om man nu gör det. Svårt är det och det är svårt att lära sig leva med förlusten. Fint med sällskap för det skingrar ju tankarna en stund och likaså att prata, prata och prata.
  Vykortet som Birgitta skickade av ditt foto är jättefint och jag förstår att du blev glad för det. Och det finns glädje ämnen i vardagen men de är svårare nu att se och hitta.
  Många tankar till dig från B och mig.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja saknaden tär på en…men får tänka på att det är inte bra heller att inte hantera den bättre. Jag vill inte bli sjuk av den. Det gagnar ju ingen allra minst mig själv. Bra med sällskap och ni ringer ju också så det är inte såå synd om mig.
   Ja vykortet blev så roligt att få 🙂 Ska skicka ett till Lex nu när han fyller år snart…Ett med honom själv på tror jag 😀 Förresten så fick jag ett mejl från honom i går!!!! Han påpekade att jag stavat fel när jag skickade en text hahaha…Ja det var väl hans första någonsin!
   Tack!! Kramar till er! P ♥♥

 3. Hola!
  Förstår att det är oerhört jobbigt. Du får ta en dag i taget. Även om du inte träffar någon varje dag så försök komma ut på en liten “runda” även om den sker i maklig takt och med krycka. Tror att det är bra för “knoppen” – du får koncentrera dig på något annat och skingra tankarna en stund. Du borde kunna hitta en sträcka som inte är alltför backig så att du orkar. Ser I det någonstans från sitt moln så vet jag att hon “hejar på”!

  Kram ❤️❤️❤️

  • Hej Susan!
   Jo det är jobbigt men försöker skärpa mig och göra saker…det är när man vaknar och så när man ska sova som tankarna sköljer över en. Jo gå ut är bra…är ju backe upp och ner till Waynes 😀
   Haft hemskt ont i foten men är nu ganska bra…Törs inte ha mina nya Ecco tyvärr men har nya från Gävle 🙂 Ska prova dom ute nu.
   Ja Ingrid skulle tycka att det är bra att jag rör på mig mer.
   Har i alla fall gått ner 3.5 kg…
   Kram P ♥♥

 4. Håller med Ditte, så sant. Tror att det blir bra för dig att komma ner till Torre igen. Jag åker själv dit i november, helt otippad årstid, så dina tips via Spanienforum och vad man kan se och göra i Torre är jättebra. Man måste ju aktivera sig 🙂
  Bra att du fått en Iphone att träna på, du ska se att du inte vill ha nåt annat sen. Kameran i smartfånarna är ju väldigt bra också 🙂
  Kram
  Eva

  • Hej Eva!
   Ja det blir bra att komma ner till Torre…i början blir det väl lite sorgligt med alla minnen så nära men sen så.
   November är bra, har inte blivit så kallt. Finns mycket att göra.
   Den här sajten brukar visa om vad som händer i veckorna…just nu är det lite tunt med uppdatering men antar att det blir mer senare när sommaren är slut.
   http://www.aktivitorrevieja.com/sve/kultur/agenda/utv_begiv/utv_begiv.php
   Ja jag tränar nu på Iphonen…dock så plingar den varje gång nåt mejl kommer in…ska stänga av, blir lite stressigt hahaha…När man är ute kanske det går bra 🙂
   Kram P ♥♥

 5. Vad roligt att du har skrivit igen och vad bra att du lagt in länk om kulturstaden Torrevieja.
  Vi tänker jättemycket på dig och förstår att saknaden är enorm och obeskrivlig.
  Kram från oss 🌹💛🌹

  • Hej Titti!
   Ja jag måste ju ge lite info 🙂
   Jo det är svårt men måste ju gå. Ser framemot att åka ner.
   Kram tillbaka!!! P ♥♥

  • Tack Ami!
   Ja jag hoppas jag kan försöka leva vidare på
   ett bra sätt så småningom.
   Tack kära ni! Kram P ♥♥

 6. Förstår dina känslor till fullo. Tyvärr så kommer det att ta tid, precis som andra tråkiga händelser.
  Beställde taxi via Cata igår och skrev att saknaden blir stor denna gång då inte min gå ut och gå kompis finns längre.
  Kul att vänner dyker upp och förgyller din tillvaro, så att du kan skingra tankarna en stund. Vilket fint kort du fick av Bittis! Ska bli trevligt att hon med flera kommer ner samtidigt som jag.
  Många kramar/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det är obegripligt tomt…hon kommer aldrig tillbaka, hur ska man förstå det? Det är omöjligt!
   Ja det är bra att få besök, är ju ensamt annars.
   Det blir bra att åka ner absolut även om första dagarna blir svåra för mig…Tror det blir bättre i alla fall.
   Kram P ♥♥

 7. Hej P
  Trevligt att hitta dina rader. Alltid kul när du skriver även om det är dystert i dig. Saknaden kommer förstås alltid att finnas där men den kommer att förändras. Tror att den även nu förändras från stund till stund. Och även förändringarna kommer att förändras men, som sagt, saknaden kommer alltid att finnas där. Du är tapper och kämpar på!
  Idag var det en and som kom upp på land och frågade efter dig, jag sa att du inte var här nu så han flög ner i vattnet igen 😀
  Varm kram till dig från Bittis

 8. Gomorron Bittis!
  Jo saknaden är obeskrivlig, kommer att förändras. Jag har läst på nu och alla sörjer olika och olika länge ju närmare den som gick bort man är.
  Det är bara att kämpa på och försöka stå ut.
  Ja anden ville kolla om jag var där för den väntade väl på lite tunnbröd 🙂
  Tack detsamma! P ♥♥

 9. Hej P!
  Roligt att se dina rader igen! Så härligt ändå att komna ner till Torre igen! När vi åker ner nästa gång ska jag förresten söka upp Objetos perdidos på flygplatsen, jag vet ju numera var det ligger😃. Min spanska tel gled nämligen obemärkt ur min handväska på flyget hem och jag tänkte kolla om den evt lämnats in. Många spanska kontakter perdidos…..

 10. Tack Fia!
  Ja tror det blir bra om än ledsamt i början.
  Jaså du måste dit också 🙂 Ja du vet ju var det ligger 😀
  Ja man förlorar ju många nummer…Jag har alla nummer numera
  i båda mobilerna 🙂 Spanska och svenska.
  Kram P ♥♥

 11. Inte lika glest som hos vissa andra;)
  Inte bara att man är dålig på att skriva, har även varit dålig på att läsa, men har nu läst ikapp mig. Jättebra med Riktiga Vykort, har använt det i många år, dom gångerna man skickar…lite roligare att få ett riktigt vykort än en hälsning på mobilen. Och med detta menar jag inte att jag inte vill ha hälsningar på mobilen;), men visst är det något särskilt med ett i brevlådan…
  Kram på dig

 12. Hej

  Förstår att saknaden efter din syster är enorm, men det tar sin tid för själen att läka.

  Har börjat arbeta nu efter semestern och ser fram mot den 25 november då vi åker ner för att fira min jämna födelsedag:) inget att fira men ett bra skäl att få resa:)

  Ha det så bra. Kram

  • Hej Lotta!
   Ja den är obeskrivlig…Bara att stå ut, inget annat kan man göra, hon kommer ju aldrig tillbaka hur jag än gör.
   Jag gillar inte att fira heller men man får väl vara glad att man överlevt så länge.
   Tack detsamma!! Kram P ♥♥

 13. Äntligen har jag tid att i lugn och ro läsa ditt inlägg! Lika roligt varje gång, oavsett innehåll. Du tog verkligen en fin bild på änderna. Så bra den gör sig som vykort! Trevligt med besök! Du hinner få fler innan du beger dig till Torre. Du är väl stammis på Waynes nu, så de känner igen dig? Hoppas Lex försöker sig på fler mail! Vore roligt! Det är bra att du kan prata. För dem som inte kan det är psykolog bra och för dem där sorgen fastnar. För man behöver älta, som vi tidigare konstaterat. Bra att du åker ner, då kommer du lite framåt, trots att det gör våldsamt ont. Kram kram!

  • Hej Marga!
   Ja du har haft fullt upp 🙂 Det är väl bra det.
   Ja änderna blev bra och ännu bättre som vykort 🙂 Nu har jag skickat ett till Lex födelsedag. Fin bild på honom på piren fr 2007.
   Hoppas det hinner fram. Han blir bara 64 🙂
   Jo jag är stammis på Waynes…Hoppas gå dit i morgon också…
   Det känns bra att åka ner även om dom första dagarna kanske blir lite jobbiga…
   Kram!!! P ♥♥

 14. Jag känner med dig och förstår att det inte är så lätt att skriva, men jag är glad och tacksam att du plitar ner några rader ibland. För jag undrar så hur du har det och hur det går.
  Att du saknar din tvillingsyster något enormt, det förstår jag och också att en tomhet infinner sig och att tankarna ibland irrar hit och dit men i slutändan ändå kommer tillbaka till just saknaden, önskan att det som hänt inte skulle ha hänt.
  Jag har mist en storasyster, vi var inte tvillingar men ändå känns det speciellt då syskon inte finns längre. De har ju alltid funnits där för en, hela ens liv.
  Tänker på dig och sänder en varm kram.

  • Hej Wiolettan!
   Ja det är ju bra att skriva av sig fast det kan ju bli tjatigt att läsa.
   Saknar henne obeskrivligt eftersom vi alltid pratade med varann varje dag hela livet. Blev vi osams om nåt så tog det en dag eller högst två så var allt som vanligt igen.
   Hon trivdes ju så bra där nere och hade planer…Ja det är så tomt. Förlorade ju min andra yngre halvsyster för 2 år sen men är inte samma sak då vi inte hade så mycket kontakt men var ju hemskt också. Tycker så synd om hennes barn, hon var ju deras stöttepelare i livet…Ja det går inte alltid som man önskat och man borde ta vara på livet bättre. Inte gnälla så mycket. Det är jag expert på…Blir nog mindre gnäll nu är jag ganska säker på 🙂
   Tack och kram! P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *