Sönd 23 juli, sol, 30 gr i Torre ☼☼♥☼☼

Gokväll!
Har kommit hem efter några fantastiska dagar I Furuvik. Blivit så omhändertagen och haft så trevligt. Träffat kusiner och vänner till Marga och Birgitta på ett tårtkalas i torsdags. Och vi tre hade ju en surströmmingsfest dagen innan 🙂 Här sitter vi på Bittis veranda. Supergott…( ja jag vet…) Man kan ju inte gilla allt 😀

Dagen innan – ja jag går bakåt -var Margis och jag till Gävle och besökte 8 ställen…ja det var allt från två Ica till skoaffärer, hundmat, getingracket på Biltema och  bagerier. Och Waynes coffee! Har jag gått upp i vikt? Ja. Nedan står chauffören redo 😀

Ja så i går kom dotter Joanna med sina twins på 11 år. Bittis grillade korv för glatta livet och dom åt som om dom aldrig sett mat öht 😀 Godis togs fram (är förbjudet i vanliga fall)…och så tårta på det…den var jag skyldig till att vilja ha för jag visste att en blev det lite kvar på på kafferepet 😀 Skäms 🙁 En liten bit kvar blev det 😀 Trevligt hade vi.
Jag matade husfåglarna nedanför terrassen på morgonen…Änder är det väl…är inte så bra på fågelfän 😀
Först satt dom lugnt på stenarna…

Så kastade jag i en brödbit…då dök det upp flera från ingenstans 😀

Här kanotar man:

Här bor Marga och Mats…nära Bittis hus. Hur fint man kan bo va?

Hyrstugan som varit föräldrarnas hus på samma tomt. Egen brygga där.

Går inte att tacka nog för att jag fick ha det så trevligt hos er Marga och Birgitta!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Ja så är jag nu hemma och verkligheten kommer i fatt en. Massor av brev som kommer från företag, banker och myndígheter som vittnar om  vad som hänt oss…”Dbo” står det efter namnet. Dödsbo alltså och tårarna rinner som vanligt. En pension utbetald för juli som ska betalas tillbaka…bagateller men allt blir så verkligt. Förstår inte och kommer jag att nånsin förstå att Syrris inte finns mer?
Hon hade ju planer…skulle äntligen renovera lite i sin lgh i Torre…Trivdes så bra.
Och jag gnällde ofta om att jag inte trivdes varken med mig själv, Torre eller här hemma. Ja hon blev trött på det…nu har jag dåligt samvete och avskyr att jag gnällt och inte uppskattat livet mer…Låtit henne slippa oroa sig för mig…Ja så går tankarna…mal och mal.
Joanna säger att det får jag sluta med….”Du oroade dig för henne också under åren” säger hon…”Lika mycket”…”Hon behöver ju inte oroa sig mer ” …försöker hon säga…

¡Buenas tardes! P ♥♥

24 reaktion på “Sönd 23 juli, sol, 30 gr i Torre ☼☼♥☼☼

 1. Stor kram från södra Östergötland, du är så rik (med många vänner)
  Ta en dag i taget bara så du inte snubblar, får inte gå för fort framåt💖 sörja måste få ta tid. 😘

  • Tack Mariana!
   Ja jag är rik som har vänner helt klart.
   Försöker ta en dag i taget men sorgen kommer som ett slag i mellangärdet när man tillfälligt glömmer bort det som hänt.
   Förstår att det kommer att vara så länge. Tror alltid så länge jag lever. Hoppas det blir “lättare” så småningom.
   Kram P ♥♥

 2. Så trevligt vi har haft det, P! Tack för att du varit här och glatt oss med den du är! “Ett gott hjärta är en källa till glädje; det får allting i dess närhet att bli ett enda stort leende”, japanskt ordspråk. Du har ett verkligt gott hjärta, P! Så vackra bilder du har tagit på änderna! Tror inte jag sett så vackra förut! Ett till japanskt ordspråk, “Ett enda vänligt ord kan värma tre vintermånader”. Med så många vänliga ord vi fått från dig kan vi hålla oss varma länge. Behöver kanske inte ens åka till Torre! Hahaha! Roligt också att träffa Joanna och twinsen! Jag tror också att du oroade dig minst lika mycket för henne. Men allt blir så stort när man tänker efteråt, större än det i verkligheten var.Tankarna är inte rationella. Glad att du fick lite andrum innan verkligheten kom och trängde sig på igen. Kom ihåg, en dag i taget! Kramar!

  • Ja Marga, har haft så trevligt!
   Jag har varit glad hos er och det var så skönt att kunna skratta lite.
   Vänliga ord är en lisa för själen, tänkte det en dag här hemma när jag på en enda dag fick leenden från folk på stan, på gatan en man som lämnade plats vid en trång passage, log och sa nåt vänligt och sen på apoteket och i en affär…om alla kunde förstå vad ett enda ord eller leende gör. Jag var glad hela vägen hem.
   *********************************************************************
   Ja visst är bilderna fina på fåglarna! Lätt där för det är ju så vackert.
   Jo vi oroade oss för varann hela livet. Svårare att vara tvilling och kommer ihåg vad mor sa…hoppas ni inte får tvillingar 🙂 Nu fick min J det om än kille och tjej. Få se hur dom kommer att ha det.
   Alla är visserligen olika men bandet är starkt även om jag nu …faktiskt läst om motsatsen…knappt nån kontakt alls.
   Ja en dag i taget är det som gäller och det går upp och ner men hanterbart än så länge.
   Kram !!! P ♥♥

 3. Hej Preciosa!
  Så härliga dagar du haft med dina fina vänner och så vackra foton du tagit.
  Men så kommer man hem igen och verkligheten tar vid. Jag förstår så väl hur du känner det. Min man gick bort för 3 månader sedan, bara 71 år gammal, och vi var gifta i 49 år. Precis som du säger om din syster, så kan jag heller inte fatta att min man är borta. Men vi får ta en dag i sänder och fortsätta våra liv så gott det går.
  Kram

  • Hej Agneta!
   Ja vilka dagar det varit!! Och ja verkligheten slår till sen men jag ska försöka ta en dag i taget och hantera detta bra och försöka se framåt lite.
   Beklagar din förlust! Kan föreställa mig hur det känns…absolut!
   Så många år tillsammans! Min syster fick tyvärr uppleva samma sak och han var bara 60 år…Livet är orättvist.
   Ja vi får fortsätta och kämpa och leva vidare.
   Kram P ♥♥

 4. Hej Carina!
  Ja obeskrivligt bra hade jag det i deras paradis hos så gulliga vänner!
  Lätt att ta vackra bilder där i denna fina miljö!
  Ja de mina åt Bittis ur huset hahaha…vilken matlust. OK, dom hade ju åkt några timmar från Rättvik 🙂
  Ja jag får försöka leva lite mer förnöjsamt och uppskatta vad man har kvar. Så får det bli.
  Kram och hälsa Horst! P ♥♥

 5. Vilka njutbara dagar du haft uppe i Furuvik och härligt med så fina vänner. Miljön och sällskap betyder så mycket.
  Visst är saknaden efter Ingrid stor och man kan tänka mycket på både det som sagts och det som inte sagts, men livet går vidare och som min mamma alltid sa “räkna de lyckliga stunderna blott”. Livet går inte i repris och du har alla fina och roliga minnen med dig och INgrid finns för alltid kvar hos dig och på olika sätt.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Ja vilka dagar jag haft! Så otroligt fint!
   Ja man ska tänka på det som var bra…fast då känns det ännu värre…jag får sluta med att grubbla. Brukar normalt inte ångra saker jag sagt och gjort utom nu då…Fast meningslöst så det får jag sluta med. Ingenting kan bli ogjort.
   Kram P ♥♥

 6. Vilka underbara dagar du har haft! Och så fint de bor!
  Förstår att allt kommer ifatt nu när du är hemma igen….man får ta en dag i sänder!
  Tänker på dig!
  Kramar

  • Hej Ami!
   Grattis till lilla….♥
   Ja jag har haft det så trevligt som det bara går…var lite orolig för att komma hem…Nu får jag försöka leva så gott det går.
   Tack! Kram P ♥♥

 7. Skönt att komma bort några dagar och få positiva intryck efter allt tråkigt som hänt. Så fint de har det där uppe, rena vykortsbilder ! Sverige är bra vackert det också.

  Tror nog att man som tvilling är ännu “tajtare” än vanliga syskon. Har bekanta som är tvillingsyrror och de är precis som du och Ingrid, alltid tänka och oroa sig för den andra. Ingrid sitter nog i sin lilla himmel och vill att du ska ha det bra och kunna gå vidare i livet, även om det kommer att ta tid, men det måste nog få ta den tid som behövs.
  Kram Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Ja det var så skönt att få åka iväg ett tag. Är så tacksam!!
   Sverige är ju vackert nu med alla blommor och hos Marga,Matts och Birgitta är det ovanligt fint där vid sjön!!!
   Jo man är ju tajtare helt klart, växer upp ihop, gått i skolan i samma klass och t.o.m jobbat ihop på två ställen innan 22 år…
   Nuförtiden sätter dom ofta tvillingar i varsin klass har jag sett…
   Mina bb Robin och Ida går i varsin klass vilket jag blev så glad för när dom delades…Hörde om ett par enäggs som också gick i olika klasser. Mycket bra, då blir dom mer självständiga.
   Ja det får ta den tid det tar och jag får försöka vara lite mer tacksam att jag får vara med ett tag till och har så snälla vänner och den lilla familjen jag har. Vi är ju så få.
   Kram P ♥♥

 8. Men vilken fin resa! Och ÄNTLIGEN tårta och gotter!
  Och så hem till verkligenheten igen.
  Jag vill säga, att så där får du inte tänka! Men hur stoppar man tankar? Inte gör huvudet som man vill, det lever sitt eget liv. Särskilt nu, det var ju så nyss. Se till att få fler andhämtningspauser, som resan till Furuvik. Det är så viktigt att få vila huvudet lite emellanåt.
  Och precis NU när jag klickar på Skicka Kommentar, tar jag paketet med mig till posten. Har haft mardrömsmycket jobb de här veckorna, har inte hunnit gå till centrum och lämna det på posten, inte ens hämtat D på dagis… Men nu!
  Ta hand om dig!

  • Hej Annika!
   Ja den var en lisa för själen denna resa! Får göra fler…fast då blir det väl Torre nästa gång, måste ner och vänja mig att “klara mig själv” 🙂
   Nej tankar är svårt att stoppa…fast jag försöker faktiskt att läsa, titta på TV och lösa korsord som jag inte gjort på åratal. Tvingar mig till det.
   Bäst är när någon kommer och vi kan gå ut och fika precis som man gör i andra hemlandet.
   Paket?…Väntar med spänning chica! 😀
   Tack snälla du! Kram P ♥♥

 9. Läste nyss om vad som hänt, så oväntat…
  Är så ledsen för din skull…
  Så skönt att du fått några fina dagar med vänner och fått lite andrum.
  Tills vi ses, många kramar/Ann

 10. Hola! Ja, som jag skrev härom dagen: Bedövande vackert!

  Här nere “lunkar det på” i semestertakt. Promenerar, läser, badar, äter och dricker gott samt träffar gamla och nya vänner. En dryg vecka återstår innan hemfärd. Vi påminns mycket om Ingrid på olika sätt och tänker mycket på henne. ❤️

  Många kramar från oss! ❤️❤️❤️

  • Hej Susan!
   Ja jag saknar utsikten nu 🙂 Och tjejerna.
   Bra att ni får vila upp er och ha det bra. Sen börjar ekorrhjulet att snurra igen.
   Förstår att ni påminns där nere…jag bävar lite att åka ner men jag vill. Måste komma över varje “barriär” som kommer att uppstå framöver….
   Kramar tillbaka!! P ♥♥

 11. Så nu är du hemma i vardagen igen efter trevliga dagar i Furuvik.
  Förstår att du hade det fint och mysigt tillsammans med mina grannar.
  Jag träffar ju en av dem i augusti.
  Var in och tittade på resor igår. Nerresan med Ryan kostar 239:- när jag åker.
  Otroligt! Jag har betalat något mer, men köpte ju resan redan i mars.
  Bävar lite för värmen, får leta skuggsida på promenaderna.
  Många tankar och kramar/A-K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *