Sönd 9 juli, sol 32 gr i Torre ↓♥↓♥↓

Gomorron!

Ja jag vet inte om ni orkar läsa men jag skriver i alla fall. Det har nu gått 13 dagar sen livet tog en annan vändning. Tog slut för min Syrris och lämnade mig i förtvivlan och sorg. Det går knappast att beskriva smärtan jag känner, saknaden som sliter i mig.
Morgnarna är värst när man vaknar…vill inte vakna. Ångesten som slår till när man kommer ihåg att hon inte finns och synen av henne där i lägenheten blir klarare och klarare. Tårarna som inte går att stoppa. Obeskrivlig känsla. Jag vill ju ringa som vanligt. Prata om ditt och datt och vad som hänt…

I går så hade jag en bra dag om man undantar morgon och kväll.
Susan kom och vi gick ner till Waynes coffee som öppnat i ett av dom enl mig fula höghusen. Fin uteplats i solläge på em. Skönt att komma ut och vi pratade om allt och inget. Bl a musik som deras son gör. Ja jag älskar ju musik. Så roligt det var.
Glömde för ett tag…Tack kära Susan!!
När vi gick hem så stod en granne på balkongen och ropade glatt. Jag sa som det var och hon sa att hon är borta en vecka sen så ska vi prata. Väldigt trevlig är hon. Skönt att ha folk i huset som är gulliga. Tryggt.
Mina orangea pelargoner har överlevt med hjälp av min granne Kerstin. Ena blå hänglobelian vill inte växa så bra som den vita.

Jag fick ett antal samtal i går som gjorde mig så glad. Marga och Cata som vanligt, Janette och Jeanette och Kerstin (mina Torrevänner alla 3) Ja vi pratade så länge så örat glödde 😀
Kunde inte sova i går kväll, till slut blev det en halv tablett…Ja sova måste man ju. Reparera hjärncellerna några finns väl…kan lösa korsord ännu 🙂

I dag får jag åka och handla med min dotter. Blir bra…Måste köpa ett getingracket…är extremt rädd för getingar sen min mor nästan dog av ett getingstick för 40 år sen…
Dom lär väl dyka upp snart och skrämma mig. Har ett men det fungerar inte. Skulle ha ett att ha i väskan 🙂 Ett litet alltså. Finns nog inte. I Torre är det ju inte så många getingar och oftast av mindre typ.

Det är varmare i Torre ser jag…32-33 i dag. Längtar till InaE, Torreoro, Jijonenca och Coffe & Tapa…Lex var på nån sorts tillställning vid Hombre del Mar med sin förening i går. Glad att han är pigg och verkar må bra.
Hombre del Mar!

Tack igen för alla som hör av sig och kommenterar. Uppskattas enormt!

¡Hasta luego y la vista! I/ P ♥

42 reaktion på “Sönd 9 juli, sol 32 gr i Torre ↓♥↓♥↓

 1. Har läst ikapp på din blogg och beklagar sorgen. Förstår att livet känns tungt just nu.
  Skönt att du verkar ha många vänner omkring dig <3
  Önskar dig styrka och omsorg.
  Kram Linda

  PS. Kan tipsa om getingracket modell mindre, såg ett igår vid kassorna på biltema. Borde gå ner i en medelstor handväska.

  • Hej Linda!
   Tack! Ja det är väldigt tungt och overkligt.
   Fattar inte att hon inte finns, förstår inte.
   Tack för dina ord ♥

   Tack för tipset om racketen! Har ju fobi för getingar.
   Kram P ♥♥

  • Hej Irene,
   Jag har följt din blogg i flera år och har fått en massa användbar info om att leva i Spanien och framföralt på Costa Blanca och nu ser jag att du mist din tvillingsyster. Jag beklagar sorgen o jag kan känna den enorma smärta och förtvivlan som du förmedlar i dina texter. De positiva är att du verkar ha många vänner omkring dej som kan stötta o hjälpa. De sägs att tiden läker, men jag tror mera på att tiden bleker smärtan och saknaden, för den finns alltid kvar. Hoppas du får vara så frisk möjligt och att varje dag blir lite jusare.

   Med varma hälsningar
   Göran B

   • Hej Göran!
    Roligt och snällt att du skriver! Och att du fått bra info som
    du säger 🙂
    Tack, ja det är obeskrivligt tomt! Försöker klara av dagarna och alla som hör av sig via olika kanaler hjälper till ♥♥♥ Så tacksam!
    Nej tiden läker inte såna här sår men bra sagt…bleker smärtan och saknaden kommer den att göra…
    Jag måste ju leva vidare särskilt då jag har dotter och barnbarn. Alternativ finns inte.
    Kramar!! I/P ♥♥

 2. Godmorgon P!
  Visst är getingracket jättebra att ha! 🙂 Hemma ifall någon rackare tagit sig in, o när det är sensommar har jag ofta ett lite käckt nedstucket i min väska! Har kollat runt på nätet, men har tyvärr inte sett något mini racket. Många tankar till dig, o stor clownkram. <3

  • Hej Camilla!
   Ja jag skulle vilja ha ett som man kan ta med ut också. Bra tips av
   Linda ovan!
   Tack Camilla, det är jobbigt nu…verkligheten kommer i kapp på nåt vis.
   Kram P ♥♥

 3. Jag orkar läsa vad du skriver. Oavsett om det handlar om sorg, glädje eller nåt annat. Du skriver alltid trevligt och i vanliga fall mycket roligt. Men nu är det ett ovanligt fall, som det inte finns ord för att riktigt beskriva. Gläder mig åt att du hade en bra dag igår om man bortser från……Skönt att sitta o prata med Susan o lufta både det ena o det andra. Goa grannar är värda mycket. Skönt att du har det! Kanske hittar du en getingracket idag! Jag ska söka här i stan också. Kan man lösa korsord finns det hopp! Hihi! Jag försöker också lösa så mycket jag kan, men ibland kan jag nada. Glad att det går bra för Lex! Torreoro mm väntar på dig sen! Varm kram!

  • Tack kära Marga!
   Ja jag hade trevligt i går. Första dagen ute också. Så snällt av Susan att komma.
   Jag har tur med grannar fast jag inte varit hemma så mycket.
   Hittade inget racket i dag men kanske jag beställer på nätet.
   Korsord har jag inte löst på många år men fick Allersbilagorna av Syrris som i sin tur fått tidningarna av Catarina.
   Jag vill lösa dom svåraste…I bland kan jag inget alls 🙂 Bra på flyget. Träning för hjärnan och tänker på annat.
   Ja vi får se om jag kan åka ner i september.
   Kram I/P ♥♥

 4. Hej, jag är en (av troligtvis många) som läser din blogg sedan länge, faktiskt sedan du började. Har aldrig tidigare kommenterat men någon gång ska väl vara den första. Fastän jag aldrig träffar dig så känns det som om jag känner dig ( det blir väl så när man är en kändis 😄).
  Ja vad kan man säga om sorg… den på påverkar både psykiskt och fysiskt men man tar sig igenom fast det gör ont! Att kunna leva utan att känna skuld för att man gör det dvs lever är ibland jobbigt tycker jag iallafall. Att ha vänner men även neutrala medmänniskor och ibland proffs kan underlätta, prata har hjälp mig. Styrkekramar!!!

  • Hej Kulramen!
   Fantastiskt att du läst de hela tiden. Jo jag ser ju på statistik hur många men ser inte vilka 🙂 ca 600 per dag är inte ovanligt konstigt nog men tror Spanienforummedlemmar är en del av dom.
   Är ju inte med på FB…
   Ja sorg…jag har ju haft många som gått bort under mitt långa liv men självklart är detta det värsta…det närmaste man kan komma.
   Vi var ju ett på nåt sätt hela livet. Skiljde 20 minuter på oss.
   Det får gå en dag i taget och prata är medicin det vet jag.
   Tack för dina ord och att du skrev !!
   Kramar! I/P ♥♥

 5. Om vi orkar läsa eller inte är underordnat och saknar i sammanhanget betydelse. Det är jättebra att du skriver, det är ett bra sätt att sortera tankar, fokusera sig lite och bearbeta det som händer i livet. Så skriv på du, vi läser när vi kan och har möjlighet.

  Om det blir en getingsommar kan du enkelt göra en getingfälla med blandsaft och en PET-flaska. http://www.expressen.se/leva-och-bo/getingfallan-du-gor-sjalv-pa-en-minut/
  Däremot så får man ju tänka på att fällan även lockar till sig getingar så att ha den mitt på matbordet är kanske inte det bästa alternativet.

  I dag är det väldigt varmt här på Solkusten, vaknade vid 9-tiden och då var det redan 28 grader, skulle tippa på 33 nu. Japp, 33,1 säger väderstationen.

  En svettig kram!

  • Tack Emma!
   Jo jag tänker väl att det blir tjatigt men är även terapi för mig och kommentarerna hjälper mig så mycket.
   Getingfälla har jag en länk på…ska kolla om det är samma. Har så liten balkong så törs väl inte ha nåt som lockar dom 🙂
   Bra om man har tomt.
   Ser att ni och även på CB att det är hett…Bra att jag är här hemma nu. Svalt och skönt är det…
   Kram I/P ♥♥

 6. Det är så bra att du skriver och det är fint att få ta del av hur du känner. Smärtsamt.
  Finns inte ord…
  Vilka fina pelargoner du har och sådan vacker röd färg. Vilka rara grannar, det är mycket värt ☺.
  Vi önskar dig en bra kväll, så bra som det går.
  Kramar 💜

  • Hej Titti!
   Tack för dina fina ord, behövs och som jag sa innan här så är det ju terapi att skriva av sig. Lite tankar om tjat får man men får slå bort dom.
   Ja blommorna har överlevt tack vare min granne. Bra grannar är guld värt!
   Tack och kram till er! I/P ♥♥

 7. Inga problem med att orka läsa ska du veta 🙂 Du är så bra på att skriva och absolut är det bra att du gör det. Jag tycker du är fantastisk som mäktar med det. Blir väl som en nyttig ventil för dig, och för oss som läser känns det fint att få höra hur du har det i all smärta, sorg och förtvivlan. Mysigt att du fick en fikastund med Susan igår. Hoppas att det gick bra med dagens inköp så du nu har fyllt på förrådet med diverse godsaker och kanske nåt nyttigt också!
  Många varma kramar och tankar till dig!

  • Hej Birgitta!
   Så snäll du är! Jag har ju alltid skrivit…inte blogg men dagböcker så det är bra att få ur sig det man vill säga. Även om det är offentligt på en blogg.
   Ja det var fint att sitta där i solen och dricka den godaste latten jag tror jag druckit 🙂 Lyssna på Luddes låt var en höjdare också.
   Jo jag har handlat men inga godsaker…Joanna var ju med 😀
   Hon och 11-åringarna åker till Dalarna på lördag till en kompis som också har tvillingar i samma ålder. 1 vecka. Blir kul för dom.
   Tack och kram!! I/P ♥♥

 8. Att skriva är ett sätt att tänka och att sätta ord på sina tankar så fortsätt med det. Visst är det helt ofattbart att Ingrid inte längre finns, går inte att förstå.

  Vad trevligt att Susan kom och det är alltid fint att kunna prata med någon.Och så gott med grannar som är omtänksamma.

  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Ja det känns bra att skriva av sig. Och också få respons och tröst från er alla.
   Nej det går inte att förstå…Omöjligt.
   Ja så bra att Susan kom. Det var en så hemsk dag innan hon kom men blev bättre och bättre.
   Kram I/P ♥♥

 9. Hola! Ja, vad mysigt vi hade i all sin enkelhet! 😌 Blev en paus från det ofattbara som har hänt – fast ändå inte eftersom Ingrid liksom var med i samtalet som att hon fortfarande är med oss. Och det är hon ju, men på ett annat sätt. ❤️ Och skönt att du har alla vänner som hör av sig via mejl och telefon! ❤️

  Ja, musik är härligt! Den 21 juli släpper ju sonen sin låt på Spotify och Youtube. Andra tider nu med delningar och lyssningar. Inte som när man var tonåring och gick till “skivbutiken” och stod och lyssnade i hörlurar innan man bestämde sig för om man skulle köpa. 😀 När jag berättar det för ungdomarna tycker de att man är en riktigt “dinosaurie”.

  Idag tog vi en hojtur ut till Färingsö och Svartsjö slott! Fantastiskt vackert och de hade dessutom ett tårtcafé. Vi sa Jörgen och jag att vi tar en biltur med dig dit till hösten! De hade fantastiska bakverk av beskrivningen på menyn att döma och så himla gott kaffe! Hade tom descafinado och det är ju inte så vanligt här i Suecia. Vi käkade en varsin toast Skagen (jag utan toast) och vi har inte smakat någon så god utanför västkusten. Fanns en del att se utanför slottet bl.a. Sveriges äldsta lind men vi hann inte gå runt så mycket eftersom jag hade tid i nagelsalongen hemma i stan. Vi tar igen det i höst!

  I morgon ska Jörgen åka och fixa färg till sonens golvmålning på VG och jag ska handla och fylla kyl och frys till ungdomarna som tar vid här hemma tillsammans med Agnes. Sen blir det Arlanda för vidare färd ner till sommarstugan. Planet går 17.20 och vi ska för första gången åka med Primera Air som har börjat flyga direkt till Alicante. Ska bli spännande att jämföra med de andra flygbolagen. Har förbeställt mat innan: Varm köttmåltid till Jörgen och glutenfritt till mig.

  Kram! ❤️❤️❤️

 10. Hej Susan och tack för i går!
  Ja det är bra där och vi pratade om Ingrid och det gick bra, hon fanns på nåt sätt.
  Har blivit bortskämd av alla som hör av sig. Känns så fint…I kväll är jag inte så nedstämd. Bra utflykt med Joanna också.
  Ja så kul det ska bli att höra låten igen när den kommer ut. Den är ju såååå bra!!!
  Han har så fin röst också Luddemannen!
  Jo man lyssnade i affärerna och ofta kunde jag inte köpa men “tjuvlyssnade” ändå 🙂 Köpte en skivspelare på avbetalning för 10 kr i månaden.
  Sen körde jag Paul Ankas Diana eller Stan Getz Bossanova…kontraster…så hela byn hörde…öppna fönster så mor blev galen 🙂 Så låg man och lyssnade på en skrapig Radio Luxemburg halva natten…fast det var kanske före din tid 😀

  Låter bra med tårtmeny där ute, har väl gått ner 20 kg tills dess om jag är ståndaktig.
  OK. Primera Air är väl rätt normalt flyg enl Tobbe som åkt med dom däremot stod det om nån ersättning som dom struntar i att betala ut i nån tidning eller forumet.
  Danskt-lettiskt bolag med isländska ägare? Går säkert bra.
  Ha en bra resa och Torre-vistelse!
  Kram i/P ♥♥

 11. Förstår att din saknad tär på dig, men skönt att du har så många goda vänner som du kan prata med och som stöttar dig.

  Här i England har det varit både soligt och himla varmt. Ska det inte regna här, egentligen? 😉

  Kram på dig P!

  • Hej Ama!
   Ja det är tufft och jag uppskattar så alla som hör av sig fortfarande via mejl, sms, samtal och kommentarer. det ska väl regna där 🙂 Här har jag fint väder också!
   Kram P ♥♥

 12. Hej P.
  Tänker så mycket på dig och hur det går för dig mitt i all din sorg. Jag blir så glad varje gång du skriver om hur du har det och om dina tankar. Jag har ju aldrig träffat dig, men som många andra har jag läst din blogg i många år och det är som att jag känner dig på något sätt. Sorgen får ta den tid den behöver. Bra att du har många vänner som kan stötta dig.
  Kram

  • Tack Agneta!
   Ja dagarna går och jag vill ringa min Syrris som vanligt och det går ju inte. Vi har ju varit rädda för det här, pratat om det men ingen har väl trott att hon skulle gå före mig. Och så tidigt.Oväntat.
   Får kämpa på och allt stöd i alla former hjälper mig ♥
   Kram I/P ♥♥

 13. Nej kära snälla!
  Jag är så ledsen för din skull. Vilken mardröm du befinner dig i.
  De där sjoken med sorg, när man befinner sig djupt närnere, då får man bara härda ut tills det lättar och blir bättre. För det blir det ju. Det kommer fina stunder också, som fikastunden med vänner då du fick vila huvudet lite.
  Hoppas att du åt något gott då. För du vet väl att inga restriktioner i matväg gäller vid sådana här tillfällen? 😉
  Jag tänker på dig.
  Kramar

  • Hej Annika!
   Ja det är en mardröm. Ska härda ut, måste. Går bra i bland och i bland inte. Allt stöd hjälper mig från alla kända och okända.
   Ja underbart när Susan var här…jo jag åt en kanelbulle, supergod 🙂 Gått ner 2.5 kg men äter som vanligt men mindre och det är bra, det är ett mål jag har att jag ska bli lättare så jag kan röra mig bättre och orka mer. Bra att tänka så känns det som.
   Ingen diet alltså 🙂
   Tack kära Annika! Kramar tillbaka! I/P ♥♥

 14. Såklart att vi orkar läsa det du skriver! Det måste få ta tid att sörja….det går inte bara att trycka på en knapp och tro att allt blir som vanligt igen!
  Och att skriva av sig kan kännas skönt!
  Så roligt att du träffade Susan. Hon piggar ju alltid upp!
  Många kramar!

  • Hej kära Ami!
   Ja jag skriver men är rädd för att bli tjatig. Blir nog bättre så jag kan skoja lite igen som jag ju gillar. Tar lite tid bara.
   Ja Susan är alltid roligt att träffa. Hon är en gullig vän! Hoppas resan i dag går bra för dom.
   Kram P ♥♥

 15. Hej igen P!
  Jag mätte mina getingracket, de är 45 cm. Det finns modeller som man kan fälla ihop, men är inte bra. Man måste kunna lita på racket när det blir “skarpt läge”….. Berätta ifall du hittar ett mini någonstans 🙂 Clownkram, tänker på dig.

  • Hej Camilla!
   Vad små…menar du att dom är bara 45 cm med skaftet?
   OK, jag ska leta vidare då. Den jag har som inte fungerar är
   mycket större…
   Tack och kram tillbaka!! I/P ♥♥

 16. Tänker på dig och det ofattbara som hänt. Tänkte på Ingrid också när vi gick på paseon härom kvällen, träffade på henne några gånger där. Så skört livet är inser man, så det gäller att ta vara på varje dag.

  Skönt att du har så många vänner både hemma och här i Torre som stöttar dig i all sorg. Overkligt det som hänt!

  Kram
  Yvonne

  • Hej Yvonne!
   Tack! Ja det är ofattbart och så sorgligt. Ja det gäller att ta vara på
   sina dagar men det hjälper inte heller alltid att leva sunt och inte röka och dricka. Ja som hon aldrig gjort. Ingen övervikt heller.
   Obeskrivligt tomt är det.
   Ja jag har många som ringer och skriver, det hjälper så ofantligt mycket!
   Kram P ♥♥

 17. Tacksam för att du skriver, vi är många “följare” i din blogg som känner med dig i din stora sorg. Glad att du har många vänner fina grannar o din familj i din närhet nu när livet är tungt o varje dag är en prövning med saknaden av din kära syster.
  Styrkekramar ❣️

  • Hej Berith!
   Ja jag är tacksam för allt stöd. Ja varje dag är en prövning, oerhört tungt. Jag har fortfarande inte fattat att hon inte finns.
   I dag har det varit en hemsk dag tidvis.
   Får försöka stå ut.
   Tack! Kram I/P ♥♥

 18. Hej P!
  Skriv på, bra att tankarna kommer ut, sorgen måste få ta sin tid att bearbeta. Förstår att det känns tyngre vissa stunder, men det lättar, det är jag alldeles säker på, och till slut tar de ljusa minnena över. ❤️

  • Gokväll Fia!
   Ja jag skriver…men påminns varje dag om att jag inte får prata och berätta saker för henne som vanligt…
   Det får gå, hoppas bättre ork.
   Tack och kram I/P ♥♥

 19. Tack för att du tänkte på mig och gratta på min födelsedag.
  Jag tycker att det är bra att du skriver, det är en bra terapi också. Inget går ju uppemot att prata med sina vänner och få ventilera och bolla tankar. Det är behövligt i det du nu är mitt uppe i.
  Jag känner igen detta med att vilja ringa och prata och så kommer man ihåg och man drabbas igen av bottenlös förtvivlan. Vissa stunder är svårare än andra.
  Fint att du har fina grannar också, en bra hjälp.
  Jag tycker också att höghusen du skriver om är konstiga och nästan fula. Skulle inte vilja bo där. Men, det är ju bra att de ha öppnat ett café där, för de som vill fika.
  Fina bilder. Tack.
  Varm styrkekram till dig. Tänker på dig.

  • Hej Wiolettan!
   Klart jag grattar! Vi är ju grannar 🙂
   Ja man måste prata och prata…finns inte annat att göra och mycket jag vill säga men upptäcker snabbt att det är för sent. Då blir det så sorgligt. Läst om sorgens olika faser, hoppas det gäller mig, fast det är olika för olika människor och hur nära man varit.
   Ja mycket närmare än vi var kan man ju knappast vara…

   I dag var det rätt mycket folk utanför Waynes C. Bra då kanske dom inte stänger. Sol på eftermiddagen. Åkte bara förbi med dottern efter att ha handlat. Hon åker till Dalarna en vecka. Bra att hon får en vecka på annan ort efter allt slit, har 5 v semester.
   Tack snälla du! Kram I/P ♥♥

 20. Hej Irene, beklagar sorgen 😔 Är inte inne på din blogg så ofta men tänker på dig och de goda råd jag fått i och med mitt köp av lgh på Mallorca. Förstår att det måste kännas oerhört tomt och annorlunda utan din tvillingsyster. Men man måste försöka att inte bara överleva utan att fortsätta att leva oxå. Lyssna gärna på Dagny, 105-åringen, som sommarpratade häromdagen. Det kan ge dig styrka.
  Kram Ann

 21. Hej Ann!
  Tack Ann! Känns bra att du gillade mina råd 🙂
  Ja det är oerhört tomt. Läste nyss en engelsk artikel som jag fick av en god vän
  om hur det är att förlora en tvillingsyster/bror. Oerhört svårt. Det går aldrig att förstå för på riktigt för andra och det är inget konstigt. Man behöver bara se sig i spegeln så blir man påmind. Aldrig tänkt så förut förrän nu och sen läste det.
  Det får gå men är oerhört smärtsamt. Obeskrivligt ensamt trots stöd.
  Tänker att det är bra att jag är gammal och inte behöver lida lika länge som dom som mister någon ung eller som barn. Får försöka glädja mig åt saker så småningom.
  Ska lyssna på Dagny, hann inte det fast jag skulle. Antar att det går efteråt.
  Tack kära du!! Kram I/P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *