Tisd 3 maj, sol, 20 gr ☼☼☺☼☼

Nej den innehåller inte 24 bilder 🙂 Bloggen har fått fnatt 🙁
Hejsan!
Skriver igen, dels för att testa…vissa bilder försvann i föregående blogg och i övriga bloggar och bildsidor också. Ska kolla om det fortsätter nu…Dels för att jag  har åkt på en  – som jag hoppas – banal förkylning.Jag kanske inte orkar skriva sen…Vaja vaja va? Syrris har en hemsk luftrörskatarr. Kul hosta om nätterna i lyhört hus 🙂  Grannarna kanske inte kan sova …Tur att jag inte har grannar ännu 😀 Killarna som köpte bredvid
verkar ha åkt hem.
Bilden nedan blir det fel på som ni ser…hur ska jag få rätsida på det?

Apropå huset!!! Det var en städerska som städade trapphuset i dag!!! Lät som inbrott innan jag såg en borste titta fram i trappan genom dörrögat. Ja det är stort det!! Äntligen kanske det blir ordning och folk kan börja betala “comunidad”. Föreningsavgift så saker åtgärdas. I går stod en trevlig svensk kille utanför med en svensk tjej från nån mäklare…Hon frågade om jag vara svensk. Ryktena går 🙂 Jag frågade på spanska om dom ville in 😀 Dom hade varit inne och han var spekulant på aticon högst upp.
Men – som förra gången det var visning – för ett svenskt par –  så kommer man inte in i den. Den stora plåtdörren som banken satt dit går inte att få bort…Man tror ju (gör man det? ) att det skulle åtgärdas förra gången. Nu fick han inte se balkongen som visst ska vara större än “min”…hade ju varit kul. Ja så tappar man kunder 🙂 “Hon” mäklaren lät lite missnöjd med Solvia 😀 ¡Que raro! Vad konstigt!
*************************************************************************************************
Jag fikade alldeles ensam på El Neene i dag…Ja och 10-12 gubbar 😀 Fast sånt här kaffe har han inte…tror barägaren heter Neene. Nån ropade på honom när han inte kom ut. Jag kallades också Nene förr av mina småsyskon…. Vi har nåt gemensamt alltså 😀
Utom att det skiljer 20 år minst.

Vi fikade där i går med Marga och Birgitta. Få se om det går att få in nån bild. Fast den är från deras lyor efter att vi hämtat Marga från flygplatsen.
Nej det gick inte att få in bilden 🙁 ¡Me rindo! Jag ger upp!  🙁

Helt plötsligt fick jag för mig att det kanske bor nån där på 4:e…Ja eftersom man inte kommer in alltså. Jag har ju hört ljud, dunsar och möbeldragn ovanför och trott att det är ovanpå på 3:e så jag har ringt den ryska tjejen som kollat två ggr att ingen ockuperat hennes kusins lgh. Spännande!
Alltså i dag alldeles nyss var det ett himla liv ovanför i trapphuset…kanske dom tog bort plåtdörren!!! Vaya, vaya!! ¡Que susto! Vilken chock!!

Häromdagen såg vi att bredvid fd Taberna el Porrón nedanför Vita kyrkan fanns det stolar och bord och vi trodde – ja nästan – att Porrón öppnat…Men icke…Det var en locutorio som förvandlats till bar…Chicipark heter den baren, har en fin bild…men….

Vad är det här för ritning då? Jo bakom tingshuset på C/Patricio Zammit fast på Habanerasgatan så finns ju en stor grå betongbyggnad som nu är klar.
Den har så där 3 källarvåningar och 6 vanliga över jord. Det skulle ju bli ett påskmuseum tyckte “han borgisen” – som sitter inne. Nu kan dom inte enas politiskt om vad detta hus ska användas till. 6 milj Euro tror jag det kostat. Varför inte ett dansställe 😀 Finns ju knappt några bra här 🙂 Skola har nämnts. OK, det har varit klart länge det här huset.
*************************************************************************************************
Ja jag fick inte lägga in några roliga foton. Får inget svar på vad felet är. Överföringen till bloggen från fotogalleriet går inte utom foton som inte ligger i mappar…
Tur att man är en sån lugn balanserad person 😀 Nu ska jag publicera detta, få se vad som fattas…ja och då får det fattas så ni vet…Vissa saker kan man inte påverka när man inte hajar klyket, dvs i tekniken värld…Och jo jag har googlat…

 

 

Kram P ♥

12 thoughts on “Tisd 3 maj, sol, 20 gr ☼☼☺☼☼

 1. Ja det ser konstigt ut…man måste klicka på “mer” för att få upp bloggen…
  Så står det 24 bilder…kul…
  Chao P ♥

 2. Hola! Det händer lite saker i ditt hus. Bra det! Verkar inte som Solvia är så angelägna att sälja. Svårt att förstå det! Tack för att du agerade välkomstkommitté när jag kom! Jätteroligt o jag blev så glad! Så fick du en rolig upplevelse på bilhämtningen på flygplatsen också! Hahaha! Jag håller med dig att det är tur att du är en sådan lugn och sansad person! Kram!

  • Hej Marga!
   Ja man kan inte förstå så mycket i detta land…en egen konstig kultur..”går det så går det” liksom…
   Det var jättekul att åka flygbuss för första gången och hämta dig 😀 Ja jag sa ju ” starta nu bilen innan dom går” 😀 Nåja till slut kom vi iväg. Ja lugn och sansad är nog inte så korrekt 😀
   Kram P ♥

 3. Tur eller om det nu är skicklighet att du är denna sansade och lugna person. (??)
  Solvia är ju speciella och de verkar inte vilja sälja sina objekt. Märkligt för dert är ju ändå en mäklarfirma.
  Märkligt med din blogg och hoppas du får rätsida på det hela. Annars får du skaffa dig en egen domän så att det fungerar.
  Trist med förkylning öfr din del och luftkatarr för I.
  Spännande nu vad som händer i ditt hus. Håller tummarna för det bästa.
  Stor kram!

  • Hej Ditte!
   Ja jag har nog inte det i generna fast vad vet jag om det…inget 😀
   Firman är en aning slö…och lagen är som den är och “man kan inte tänka lite utanför boxen” som det så modernt heter.
   Ja bloggen ja…oroar mig för det är ett konstigt fel. Bilder försvinner eller blir förvanskade…Bara att vänta och se om jag får hjälp.
   Syrris luftrörskatarr är av värsta sorten…hemsk. Går inte att sova.
   Min förkylning är inte så svår…ja om den nu inte blir värre.
   Av lättare slag…om det nu finns nivåer 😀
   Tack och kram P ♥

 4. Ja det är mycket man ibland undrar över….tråkigt med förkylning, det har vi verkligen haft våran beskärda del av. Men peppar peppar, just nu är det ok…knappt man vågar skriva det;).
  Krya på er

  • Hej Jeanette!
   Ja man blir van iofs men irriterad 😀
   Jo ni har ju haft långvariga förkylningar. Min är rätt “svag” värre med Syrris!!! Hostar fruktansvärt på nätterna, sova går inte.
   Får sitta upp…
   Tack!! Kram P ♥

 5. Det är ju så SNYGGT också, det där “påskhuset”… Hur kan man sätta upp nåt så vansinnigt fult byggnadsverk??? Borde nästan heta byggnadsvärk…

  Hoppas det blir mer ordning i ditt hus nu, och krya på er, både du och La Syrra!

  Kram

  • Hej Ama!
   Ja man fattar inte hur dom kom på att det huset skulle se ut så…
   Om man nu skulle få in stora “tronos” eller vad?
   Hoppas det blir nåt bra i alla fall…
   Tack jag ordning bli det tydligen “poco a poco” i huset. Värre med Syrris som inte kan sova pga hosta 🙁
   Kram P ♥

 6. Hej

  Äntligen kommer jag in på din blogg. Fick en ruta där jag skulle skriva lösenord.
  Det där med tekniken….
  Inte kul med förkylning, krya på dig. Tycker att det är lite konstigt med Solvia. Har varit inne på deras hemsida och det är mycket till salu. De borde ju vilja ha tillbaka sina pengar.
  Ha det så bra i värmen

  • Hej Lotta!
   Ja den är uppe men fortfarande så kan jag inte lägga in bilder och bilder som finns är flerfärgade 🙁 Många är borta i bloggarna också.
   Solvia är inga säljare det är ett som är säkert…
   Tack förkylningen är så gott som borta men Syrris har hemsk luftrörskatarr 🙁 Verkar bli en långdragen historia 🙁
   Kram P ♥

 7. Härligt, äntligen kom man in på din blogg! Jobbigt att du inte kan lägga in bilder än.
  Skönt att du känner dig bättre nu, men stackars Syrris då som har åkt på luftrörskatarr, så jobbigt när man inte kan sova på nätterna.
  Ha det så bra!
  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *