Fred 18 nov, sol 19 gr ☼☺☼☺☼

Gokväll!

Kom på att jag kanske skulle rajta ner nåt här…Det har gått “för runt” sen jag kom ner. Konstigt uttryck…säger man så? Jag har letat “viktiga” prylar i Lex förråd. Lyckats handla alldeles själv fast med minibutler Syrris. Tagit tillbaka min carro. Dramaten som den kallas i Svensklandet. Lex har iaf handlat vatten och mjölk åt oss 🙂 Han har fortf ont i en fot. Inte vrickningen utan svullen uppepå. Han har kommit på att det kanske är för han ätit för mycket vinäger…har ätit mycket sallad. Gikt då kanske. Nu har han slutat med det och svullnaden gått ner. Man får vara sin egen doktor här också i bland.
Bra om han blir bra i sin fot äntligen.
Inte tagit en enda bild på nånting…Alltså vad har jag då gjort? Ja utom att installera mig där jag bor så fint. Tar ju tid, alltid fattas det nåt fast det är bara några veckor.
img_4999-640x474
Har jag varit här då? Nej. Det har varit lite stormigt så i morgon äntligen ska jag sopa bort löv på terrassen. Ska regna som “dom” påstår på tisd-onsd och vill inte riskera att Marga och Mats halkar på dom när dom kommer. Synd att det ska bli sämre men hoppas dom har fel på vädersajterna. Har hänt förr. Sol vill man ha nu på vintern 😀
img_4610-640x479-2
I dag var vi på fikaträff på marknaden borta vid Plaza de la Habana som vanligt…Ja i bland har vi varit på ShangriLa. Syrris,Catarina och så kom Christine (Margas dotter) och henne man Oscar. Dom har flyttat ner och mycket ska ordnas. Jättetrevligt hade vi!!! Mycket att prata om som vanligt.
******************************************************
Utsikten nedan har jag inte längre 🙂 Har få bilder på marknaden, fick leta länge. Kanske allergisk. På min nya tillfälliga gata hade bilarna parkerat på trottoarerna så jag fick gå ut i gatan och en “dam” cyklade nästan på mig…skrek nåt som jag inte förstod…Tur det för jag har alltid svar på tal 😀 ¡Que pasa bruja! tex…(broscha). OK, fult, har jag nog aldrig sagt…Om,men inte till 😀 “Politiker” säger värre saker, manliga alltså.
img_4181-640x480
Apropå skrika så har jag ju skällande/ylande hund/ar mittemot. I går när jag tog en kaffepaus på terrassen med en tidning så skällde det lilla “monstret” hela tiden. Han/hon syns inte…Bunden sägs det…Då hör jag nån komma förbi och skrika på SVENSKA: “Håll käften din f-b hundjävel innan jag stryper dig för h-e” hahahahaha.
Ja jag kunde ju inte annat än skratta…Gick fram till muren och såg en liten man bakifrån men svensk såg han inte ut…Om det nu var han men tror det. Jag hörde flera “Håll käften” efter det. Hunden blev tyst!! Men jag tror att ägarna förstod och kanske han fick komma in ett tag? Kanske mannen går förbi där ofta och är hjärtligt trött på “monstret”.
Förresten kanske bor nära!! Ja det är ägarna som är monster förstås.
******************************************************************************************************
Syrris och jag har fikat här och där förstås…El Barco, ShangriLa och i dag ringde Carina och Horst och vi drog i väg och letade solställe 🙂 Det blev Senap och Ketchup i TorreMarina…Pannbiff med lök (lökfritt för P) och mos tog vi utom Syrris som ätit. Hon tog en jättegod äppelkaka med vaniljsås som vi också var tvungna att ta förstås…
Allt var jättegott så dit vill jag igen 😀 Solen sken också. Trevlig tjej som vi trodde kanske var latina men hon sa att hon var från Luleå hahaha. Jag är ju alltid nyfiken. Sen sa hon att hon var från Iran ursprungligen 😀 Superkul tjej.
Ja jag tog ingen bild…Däremot den här 😀 Ett annat fik som ni säkert hajar var det ligger 🙂 Godisställe! Tack för skjutsen och sällskapet!!! ♥♥
IMG_5959 (640x480)
Krubban håller på att byggas som vanligt:
img_4014-640x479
OK jag har glömt hälften vad jag skulle skriva men det är lika bra…för er 😛
Hunden har slutat skälla!!! Redan. Klockan är 20.54. Antagligen fredagsmys hos grannen…

¡Buenas noches! P ♥

24 reaktion på “Fred 18 nov, sol 19 gr ☼☺☼☺☼

 1. Tacksam att du “ansar” altanen från löv! Jag ska gå så jätteförsiktigt på den. Inga benbrott vill vi ha. Får se om vädersajten har rätt. Kan aldrig veta. Bra också att butlern är “i tjänst” igen. Glädjande att foten tycks bli bättre med så enkla medel. Hörde av Christine och Oscar att ni haft trevligt fika idag! Ja, finns alltid mycket att språka om. Hahaha, mannen som skrek åt hunden! Bra att den stackar’n (hunden alltså) blev tyst. Vår hund här hemma skäller aldrig (sant). Kram!

  • Hej Marga!
   Klart jag sopar upp löven!! Gillar trädgårdsarbete…i viss mån 😀
   Ja bra att butlern kanske blir vad han varit…butler på riktigt 😀
   OK, stavar Oscar med c…ska genast ändra, har undrat 😛
   En hund som är trygg och som inte är bunden skäller väl inte som den här…Den är väl rädd när den inte är lös antagligen samt har hemskt trist!!
   Ja den där mannen skulle vara kul att se en gång till…Nyfiken som jag är 😛
   Kram och god natt!! P ♥

 2. Hola! Kul med en uppdatering och att du har installerat dig och trivs! I Estocolmo har all snö nu regnat bort. Har varit ute vid universitet en sväng idag och blev som en dränkt katt. 🙁 Jag har t.o.m. fått tömma handväskan och lägga den på tork på elementet. Här hemma har jag “fredagsfeeling” efter första veckan på nya, otroligt roliga och inspirerande jobbet! Det här kommer att bli så bra! Jörgen den stackaren har mansförkylning eller som de säger på reklamen jättebebissyndromet 🙂 så han har redan gått i bädden.

  Igår bokade jag nästa sommarstugeresa. Ville inte fråga om ledigt första dagen – väntade ända till den tredje. 🙂 Åker ned 6-14 januari. Agnes ska vara på “kattspa” hos vår kattvakt. 🙂

  Ha det härligt hälsa I:na!
  Kram!

   • Ja visst inte blev jag chockad över uttalandet, det är ju inget nytt och särskilt på skolorna tyvärr. Bra skrivet.
    Ett genfel på halva befolkningen. Ja inte alla då förstås 😀
    Kram P ♥

  • Hej Susan!
   Ja jag trivs jättebra!! Underbart att kunna gå ut på en uteplats och spana på blommor och omgivningen 🙂
   OK, regnat ordentligt hemma…Bättre än snö om jag får välja.
   Kul att det verkar bra på jobbet och hoppas det fortsätter så.
   Stackars Jörgen! Inte roligt 🙁 Hälsa honom!
   Kul att du har en resa att se framemot.
   Tack, ska hälsa den ene, den andra läser här 😛
   Kram P ♥

 3. Ja, löv får man vara försiktig med. De blir riktigt läbbigt hala när de blir lite våta.

  S¨ni har en massa bjäbbande hundar ni med. Skulle kunna strypa ägarna med hundarnas koppel! Hur sjutton kan man stänga ut en en hund på en balkong som knappt kan räknas som balkong, inte mycket mer än en sk fransk balkong! Klart som f-n att hunden står där och skäller! Eller grannens hund som ylar för den är sååååååå ensam! Eller den andra grannens hund som det är något fel på men jag tror de ger den lugnande nu, den skäller inte lika mycket. Men å andra sidan tar de då hand om sin sons hund som står och skäller hela helgen i stället, 10 meter från oss.

  Oj, så jag skäller på grannarna…. Precis som hundarna.

  Fikat där, det såg riktigt smaskigt ut!

  • Hej Emma!
   Ja löv kan vara farliga, måste bort.
   Hundar ja. Finns väl inte många ställen i Spanien som är skällfria.
   Torre har ca 100000 invån plus alla andra och det är säkert 300000 hundar. Folk har både två och tre…
   Huset som Syrris, Lex och jag bodde i var hundfri för det mesta men utanför i andra hus runt om…
   Problemet med spanskar är att dom har dom ute, får inte vara inomhus. Numera ofta inne på natten sen nya lagen kom 2008.
   Dyrt annars men fortf får man inte ha bunden hund el störa…
   Ge lugnande till hundar…vaya, vaya. Så du skäller på grannarna?
   Blir dom arga?

   Fikat…bästa kaffet i Torre…InaExpresso!
   Kram P ♥

 4. Ja, inte är det några svårigheter att få dagarna att fyllas med diverse vart man än är tycker jag.
  Men idag har jag inte velat gå ut för det har spöregnat men det finns goda böcker att läsa och spanska att träna så dagen har gått fort.
  Grannens hund tvärs över är ju verkligen störande. Men skönt att de tog in den så tidigt. Undrar varför den måste skälla. Ja, inte hundens fel förstås.
  Skönt att du har installerat dig ute på “landet”. Och lantluft lär vara nyttig, men fråga mig inte varför.
  Trevligt med både fika och mat. Men snart dags för en prommis ner till havet. Vidgade vyer du vet…
  Ha det fortsatt bra.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Nej fast hemma hade jag inte så kul i snöyran. Man uppskattar livet mer här nere när man blir insnöad 😀
   Ja hundstackarn…Den skäller ju för att den är bunden och ledsnar. Mer rädd också när den sitter fast.
   Ja lantluft är fint. Inte lika mycket trafik här som genomfarten Almudena 🙂
   Ja ner till havet får jag ta mig snart. Innan regn på tisdag…om det nu blir det.
   Tack och tack detsamma!
   Kram P ♥

 5. Känns mycket bra att ha en ansvarskännande “förvaltare” på plejset i Torre och att altanen är fri från halkiga löv och dylikt när syster och svåger anländer nästa vecka 😀
  Perfekt att du har en minibutler när den ordinarie är en smula out of order 🙂 Jag har också hört direktrapporter där nerifrån idag att C och O hade en jättetrevlig och givande fikastund där idag. Jätteroligt, de var såååå nöjda med sällskapet 🙂
  Senap och ketchup verkar helt ok, måste testas!
  Ha det gott!
  Abrazo! Birgitta

  • Hej Birgitta!
   Ja jag måste ju förvalta ordentligt 🙂 Riktigt roligt. Ska snart ut och sopa 🙂 Tyst här! Ingen skäller fast klockan är 10!!
   Ja C och O är trevliga och gulliga ungdomar och som “gammal” har jag en tendens till att ge råd hahaha…
   Senap o Ketchup var jättebra att äta på. Gillar (tål) ju svensk mat bäst.
   Tack och tack detsamma!
   Kram P ♥

 6. Stackars Lex… Men om han nu har gikt så finns det mycket effektiva mediciner som hindrar att det bryter ut igen.

  Skönt att du har installerat dig i den (dom) fina lägenheten! Fick ju en liten tjuvkik, och det så ju helt perfekt ut 🙂

  Jag ÄLSKADE Senap och Ketchup förut, då när dom hade parisare (“korvhamburgare”). Sen slutade leverantören att tillhandahålla såna. Suck. Sen blev det tunnbrödsrullar, som även dom försvann… Suck igen. Nuförtiden är jag där ytterst sällan 🙂

  • Hej Ama!
   Ja man vet ju inte om det är det men han har ju inte ont. Vill inte äta tabletter…Få se om det går bort nu när han inte vräker i sig vissa sura saker.
   Ja här bor man bra. Suttit ute i solen en stund. Mes rastlös 😀
   Måste gå och titta till Anitas båda plejs lite. Lex lovade gå med.
   Ok, men maten vi åt var supergod…
   Kram P ♥

  • Hej Lena!
   Ja jag bor ju så fint 😀
   Det låter härligt…man får passa på medan det är sol.
   Ska visst bli lite mulet och regn iaf här. Om dom nu har rätt…
   Men inte i dag och i morgon.
   Tack detsamma! Kram P ♥

 7. Fy katten för den hunden rakt över gatan! Den fick vara lös så länge den var liten och söt. Numera bunden i ett kort koppel vid garaget.
  När trillingarna + den andra dotterns söner spelar boll inne i garaget skälls det hela tiden. Hunden vill ju vara med och leka.
  Jag har varit på väg flera ggr till dem och i all vänlighet se till att hunden slutar skälla, men efter återtagande av mina nycklar så hälsar de inte ens på mig mera.
  Min sista kväll så for de andra hundarna på vår sida av gatan på grinden och skällde som f..n! Skrek åt dem på spanska att hålla käften trots att deras matte var nere och plockade ur sin kundvagn. Om norskan hade levt så tror jag att det hade blivit en anmälan där.
  Ha det så bra och kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det är ju bedrövligt. Men just nu och i dag har den varit ovanligt tyst!! Kanske svensken i går som satte skräck i dom 🙂
   Hör att det är barn som skojar och tjoar men inte den hunden
   gafflar men nån längre bort hör jag svagt.
   Ja dom två stora lösa- en pitbull tror vi – kastar sig mot grinden och skrämmer en men Syrris sa till före att jag ska gå på andra sidan gatan så jag har sluppit hjärtstopp 😀
   Trodde det var där det var ockuperat!
   Träffade svenska grannar i dag…jag har mejlat dig.
   Kram P ♥

 8. Hola Chicka!!
  Men så mysigt du bor nu..Härligt med uteplats!!
  Så synd om dessa hundar som bara står å skäller hela dagarna..dom är ju flockdjur å vill inte vara ensamma..
  Längtar ner nu men har inte bokat något…vi får se när det blir. Peter var ju nere en vecka med sin äldste son…dom hade det gött å badade nästan varje dag..19 grader i vattnet(brrrr säger jag)
  Här hemma är det Adventspimpning på g..ett rum om dagen, kroppen orkar inte mer. Mysigt med alla ljus, adventsstakar å stjärnor.

  Ha det så bra!
  Många Kramar!!!!!

  • Hej Janette!
   Ja jag bor jättefint. Mysigt att gå ut och sätta sig i solen 🙂 I dag har det iofs varit lite sol och regn i natt.
   Ska visst bli er regn.
   Nej jag fattar inte dessa känslokalla hundägare. Borde få nåt straff.
   Ja Syrris träffade Peter och såg sonen. Synd vi inte träffades.
   Du gillar att pynta 🙂 Jag orkar inte sånt…Ska ju bort med allt sen 😀
   Ha det så bra du kan chica! Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *