Torsd 13 okt, regn 20 gr ☺ :) ☺:) ☺:) ☺

Gonatt!

Går inte att sova när Diablo del Infierno satt sig på luftrören. Säkert en helt vanlig normal förkylning. Som inte gör nån nytta. Bara tär på en. Men å andra sidan – vi är ju själva tärande 😀 Vem myntade det begreppet? Jo en gammal professor på 90-talet.
Vi har ju varit närande väl? Jobbat och stått i i så där 45-50 år. (Det blev en parentes)
Förkylning var det. OK, den ska väl vara över snart. Vill inte sitta inne som i ett fängelse bara för att man vill skona folk 😀 Lex drog ut mig i em. Han är inte rädd av sig.
Men det var så rökigt på Torreoro så jag kunde inte andas. Vi gick till Myrparken och  satte oss. Så här soligt var det inte i dag. Det var mulet och regn. Ursäkta alla men det var verkligen skönt. Det enda trista var att hundägare tror att dom inte behöver ta upp nåt efter gullgrisarna. Det var massor med sk-t varannan meter till Torreoro. Aldrig sett dess like. Folk kryssade mellan dom…Svinaktigt.
torreoro
Mira, mira, regn:
img_6715-640x468
Ja alltid nåt att glädjas åt men i morgon är ordningen återställd, sol och 25 gr.
*******************************************************************************************************
Jag funderade över folket i Torre också. Lex har nu fått en massa nya “conocidos”, bekanta sen i somras. Han började sitta i Myrparken så där vid 23-24-tiden i somras i värsta hettan. Nu sitter vi inte ifred tre minuter utan att det kommer fram bekanta till honom. Dom flesta är solteros…ogifta, separerade eller änklingar. Alla är från nån by/stad utanför Torre. Burgos, Valladolid, Madrid förstås, Palencia, Valencia, Sevilla och Cuenca för att ta några exempel. Många har nästan ingen släkt heller, särskilt dom som är över 80 år och uppåt. Jag frågade Lex varför dom just är här. Som jag – klimatet sa han. La clima. Jaha. Familjesammanhållning som det talas så mycket om här…Ja om det finns en mor/farmor/mormor kvar så går det nog att ha kvar det hela. Lite som hemma förresten. På mitt plan där hemma är 5 av 6 lgheter ensamhushåll.
Många är otroligt ensamma här i alla fall. Man möts och pratar men går aldrig hem till varann. En man som avskyr att vara ensam är Carlos. 87 år. Han frågade mig om jag inte kunde bo med honom så han fick sällskap. Han skulle då skriva över allt han har som tex lgh i Torre och Burgos och pengar 😀 Ja vi skrattade åt skämtet som nog fanns en underton av sanning. Han har letat länge efter sällskap. Men så länge han orkar gå ut och prata är det ju bra.
IMG_4515 (640x477)
GOMORRON! Det är fredag.
Tittade ut och folk har jackor på sig…kyligt. Har ingen termometer men kanske det är 17-18 gr. Hit skulle marknaden flytta:
marknaden-2
Tror det är det är det är blått fält. Undrar vem jag snott bilderna av?
marknaden-pa-bla-rutan

OK, det blir väl lugnt i dag med tycker mina luftrör. Man bestämmer inget själv.
Ha en bra fredag!
Chao P ♥

20 reaktion på “Torsd 13 okt, regn 20 gr ☺ :) ☺:) ☺:) ☺

 1. Jag gillade också att det regnade igår – slapp tvätta. Har dessutom bestämt mig för att det ser lite regnhotigt ut idag… 😀 Min termometer säger 16,2 grader ute just nu, och det känns inte särskilt varmt heller.

  Palencia blev jag tvungen att googla på och den stan såg väldigt fin ut! Det finns verkligen många pärlor i det här landet 🙂

  Ha en härlig fredag nu!
  Kram

  • Hej Ama!
   Jag gissade nästa bra på graderna då. 17 gr sa Syrris som har termometer men vilken tid vet jag inte. Skulle också tvätta 😀
   Har bara en ren handduk kvar 😀 Ja hushållet är litet…
   Palencia är fint, har dock inte varit där men fler kommer därifrån här i Torre och jag har för mig att Lex far eller mor var därifrån. Ni har en del att utforska här hemma också 😀
   Tack detsamma! P ♥

 2. Hola hola igen!
  Ja igår var ingen höjdardag väderleksmässigt! Men oj vilket fint åskväder på kvällen! Vi såg att det mörknade på och hann precis hem innan det bröt ut! Härligt att titta på alla blixtar från balkongen!
  Hoppas förkylningen är bättre idag, synd att vi inte sågs på bloggträffen! Men du hade ju trevligt sällskap ser jag, och varje dag!
  🙂
  Kram

  • Hej Fia!
   Jag såg inget av åskvädret, inte hörde heller. Sov väl precis då.
   Förkylningen är hemsk 🙁 Fick en läskig hostattack för
   några timmar sen. Fick inte luft…har huvudvärk ännu. Orkade inte gå ut när Sr Butler knackade på kl 16 fast jag sett framemot det.
   Kanske senare. Jo han är snäll han…inte rädd för en “banal” förkylning.
   Kram P ♥

 3. Bra dag igår för att fara runt och kolla på nödvändiga saker, som internet och TV till exempel. Och annat! Fundera du på erbjudandet från Carlos, 87! Haha! Med tanke på hans ålder så…. Ta nu hand om dig ordentligt och vårda luftrören på bästa sätt, så du kommer på banan igen! Kram på dig!

  • Hej Marga!
   Ja ni kämpar på en roligt arbete är det ju.
   Ja Lex samma sak…”Ge han 3 år”…Vaddå sa jag han kanske överlever mig. Han borde kunna hitta nån som kan hjälpa och stödja. Det bor 1.6 milj fattiga i vår region Valencia. Hälften är säkert kvinnor. Han skulle ha tur och få nåt sällskap, men man vet inte hur.
   Vet en bekant till Lex som gifte sig med en 90-åring. (Hon ca 50)Hans liv ändade i en bilolycka nyligenj. Hon blev rik pga försäkr också nu 🙂 Vet också vem han var. Tragiskt.
   Tack ska försöka! Kram P ♥

 4. Förkylningar är trista men de brukar ju gå över, men innan dess…
  Skönt i alla fall att ta en tur ut och inte smittar man heller nämnvärt när den väl brutit ut.
  Igår regnade det förvisso men när vi gick till bussen på morgonen var det läglit upppehåll.
  Mulet och lite höstlikt i Estocholmo men det är helt ok. Har fullt upp med trevligheter och det oavsett väder.
  Vad gäller marknaden undera jag om de inte kommit av sig helt…
  Krya på dig!
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Resan gick bra förstår jag. Bra.
   Ja jag gillar när det regnar här…var ju 100-tals dagar sen sist.
   Du får trevliga dagar hemma har jag förstått.
   Tror inte heller att det blir nån flytt. Kanske om nån hemsk olycka händer mitt i nån fredag.
   Tack ska försöka! Kram P ♥

 5. Hej Preciosa!
  Skönt att du är på bättringsvägen!
  Det var skönt att det kom lite regn igår, men det var ju ingen värme ute!
  Nej det var bara +15,8 i natt, +17 grader vid 6-tiden i morse och just nu är det +22,6.
  Vi hoppade fredagsfikat idag, för vi ska ju snart iväg på en liten trevlig utflykt….
  Haha, bilden på saltsjön/marknaden fick du låna av mig!
  Ha det så bra!
  Vi hörs!
  Kram!
  //Carina

  • Hej Carina!
   Tack men fick ett bakslag i form av en hemsk hostattack på em. Fick inte luft. Otäckt men överlevde. Ont i pallet efter det så jag orkade inte gå med ut när Lex gick. Fy f-n vad trist när jag sett framemot det. Men så kan det gå, får vara glad att jag kan andas igen 😀
   Tack för graderna…vill skaffa en termometer. Gissade lite rätt.
   Hade på känn att det var din bild. Brukar skriva när jag laddar ner nåt. Tack!
   Hoppas teet var bra 😀
   Kram P ♥

   • Men vad jobbigt med hostattacken! Förstår att det kändes otäckt! Tråkigt att du inte orkade hänga med Lex ut!
    Ja teet var bra! Kommer ett inlägg på bloggen så småningom!
    Det blev en riktigt härlig njututflykt !
    Krya på dig nu!
    Kram!

    • Ja det var läskigt. Konstigt vad man kan råka ut för.
     Har iofs överkänsliga luftrör 🙁
     Tack i dag är jag riktigt bra 😀
     Utom inget internet igen…
     Kram P ♥

 6. Blir så berörd när jag läser om dessa “fattiga” människor. Oj oj, skulle gärna ta med en resväska med kläder och annat till dem när jag åker ner. Men som du vet så har man begränsad med vikt på planet. Finns det nåt ställe som du känner till där man kan lämna och ge kläder och annat? Vad behövs mest? Jag bidrar gärna!

  Kram Biggan

  • Hej Biggan!
   Ja det är inte många som nämner hur det egentligen står till i Spanien. Solen skiner ju…Otroligt många fattiga som lever på ingenting. Har sett mer tiggare nu i oktober än förut.
   Jag vet inte var dom håller hus dom som har insamlingar. Jag ger ju alltid om dom står med vagnar utanför affärerna. Många organisationer finns det. Kanske nån vet var?
   Cáritas och Cruz Roja finns ju. Men fler…
   Jag ger tiggare som ser ut att må dåligt och även samlare som ser ut att må lika illa. Samlar plastkorkar gör vi och många andra som går till välgörande ändamål. Nåt extra till nåt sjukt barn, kanske en rullstol el dylikt.
   Ska kolla var det finns ställen att lämna på.
   Kram P ♥

 7. Hola! Stackars dig! 🙁 Hosta är så jobbigt och gör att man inte kan “sova bort” eländet ens. Tråkigt att vi inte hann träffas. 🙁

  Här tvättas och fixas för fullt. Planet går dock inte förrän halv sju ikväll men det kan vara skönt att hinna “lapa” den sista solen innan vi åker. Vi ska hinna ner med J:s cykelelände till cykelhandlaren igen för typ femtielfte gången. Dämpningen funkar fortfarande inte fast han hade lovat att fixa det tills vi kom ned den här gången. Sprojlans ny cykel inköpt i påskas med garanti. Pga felet vurpade J uppe i Villamartin igår och han blev ganska mörbultad men som tur var bröt han inget. En rejäl smäll – hjälmen gick sönder. 🙁

  Krya på dig nu och hälsa Lex!
  Kram//Susan & Jörgen

  • Hej Susan!
   Ja läskigt är det då man inte får luft men i dag verkar jag hyfsat bra. Lyckats sova efter en prommis till Soraya i går kväll. Lex bara sa att “te espero abajo 10 minutes”… jag var alltså tvungen att gå. Bra tror jag men blåste lite väl mycket.
   Dom får väl lämna en ny cykel för bövelen!! Ska han bryta nåt innan dom fixar detta? Tur att “bara” hjälmen gick sönder…Farligt!!! Skadestånd!!
   Tack och hälsa cyklisten…♥♥ P

 8. Gomorron P!
  Hoppas att du mår bättre idag.
  Jag hade hoppats att du skulle ha varit med på fredagsfikat.
  Kanske vi hinner ses något nästa vecka.
  Idag inga direkta planer ännu, får se vad det blir av den 🙂
  Ser i vilket fall ut som det blir fint väder.
  Lite kall nu på morgonen, bara 16,5 gr.
  Kram/A-K

  • Si, tack A-K!
   Mycket bättre!! Om det varit fredag i dag så hade jag gått 😀
   Vi fikar väl runt som vanligt nu hoppas jag så plinga eller blir du plingad 😀
   Skönt ute tycker jag.
   Vi ses och hörs! Kram P ♥

 9. Hej P!
  Inte roligt med förkylning 🙁 Hoppas du snart är återställd!
  Idag har vädret varit sommarskönt igen och massor med folk på stranden 🙂
  Kram och krya på dig!

  • Hej Ami!
   Inte kul alls men nu är den snart borta! Seg tant 😀
   Ja det är varmt tycker jag, man tar ofta för mycket på sig 🙂
   Mellanläge liksom.
   Tack!! Kram tillbaka! P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *