Tisd 11 okt, sol, 27 gr ☼☼♥☼☼

Hej!

Ja jag vet knappt vad som har hänt…dagarna springer i väg och man träffas här och där och där och här.
Hänger med Lex till El Barco på morgonen i bland. Alltid kul att titta på folk när han läser El Información. I bland höjer han blicken och talar om nåt som han tycker jag ska  få veta. En morgon satt en kvinna bredvid och talade högt i sin mobil. En timme och en kvart. Hon berättade för någon om varje minut hon gjort sen morgonen inkl toabesök. Hon tog om och tog om för jag tror den i andra änden var – om inte döv så blev hon väl det. Men troligen gammal kanske. Hon talade tyyyydligt hela tiden. Lex stördes inte men jag kunde inte läsa i den tidning jag för en gångs skull hade med mig.
Men jag hann läsa nåt trist…Si heter den. EU-kommissionen har nyligen fått siffror på att Spanien är det mest korrupta landet i EU 🙁 Inte nytt men iaf…
*************************************************************************************************************
Det har ju börjat en rättegång mot banken Bankia´s ledning om svarta kort som handlats på för massor av pengar. Den direktsänds i TV. 37 st är visst på bänken. Bara en som inte handlat på det tyckte det var fel med “svarta” kort 😀 Alla andra anser att det var lagligt…Ja det tar evig tid att få denna rättegång klar…Månader…Undrar hur det känns att sitta där från att ha varit upphöjda personer med ansvar och inflytande?
*******************************************************************************************************************
Det var inte soligt på fm en dag. Jag sms:ade till Carina och Horst att vi gick ner till paseon vid skelettet som inte är nåt skelett längre. Han har så bra kaffe och vi satt så länge så det blev lunchtid. Åt Fish and Chips. Det var jättegott!!! Gör jag om…Fick inte ens ont magen 😀 Så där bra friterat fisk som man kan få till…inte panerat.
img_6711-640x480
Himmel och hav hade nästan samma färg.
img_6709-640x476
Vi travade Luniginflammationsgatan fram för det var så himla varmt…Fläktade bra. Fick till en bild på kamraterna:
img_6714-640x480
Ja så har vi varit på Jijonenca flera ggr. Marga och Birgitta fick en lucka i inflyttningsbestyren och slog till på en stor glass…Ja det är Margas det här …
img_6705-640x427
Trevligt hade vi och alla bord var upptagna ute. OK, det är bara 5 men man får knö ihop sig. Tack tjejer och Horst förstås!
Jag tog någon liknande glass i går kväll…skyllde på att jag hade ont i halsen. Och det var sant 🙁 I dag så har Sr Resfriado infunnit sig. Förkylning…Så trist!!!
Nysa och hosta…det gör inte en belevad människa i folks närvaro. Alltså gick jag inte på bloggträffen i dag. Fick rapporter och har sett bilder så jag vet att den var trevlig.
Gick ut en timme vid 17-tiden för att få luft. Torreoro. Lex bangar inte. Men vi satt i vinden så inga baciller fastnade på nån hoppas jag.
**********************************************************************************************************
“Borstblommor” vid Torreoro som jag aldrig sett 🙂 Roliga! Undrar vad dom heter?
img_6652-640x480

I morgon den 12 okt är det Spaniens Nationaldag. Firas inte så jättemycket. Nåt görs väl i Madrid antar jag. Fosterlandskänslan är rätt svag sen diktatortiden. Vill ni kan ni läsa här från år 2011:
http://www.sydkusten.es/sk/242/a/15677/diskret-nationaldag
F ö så har Mercadona stängt…hur Consum gör – vet ej men Carre har öppet.

¡Hasta luego! P ♥

24 reaktion på “Tisd 11 okt, sol, 27 gr ☼☼♥☼☼

 1. Hola! Ja livet är liksom lite lättare här nere. 🙂 Ingen kall motvind eller horisontellt duggregn – man kan koncentrera sig på det viktiga! 😉 Var en supertrevlig bloggis idag – STOR eloge till Carina som organiserade & administrerade och AK som hjälpte till med restaurangbokning! <3 Man hinner dock inte prata med alla – och du fattades. 🙁 Hoppas att du kryar på dig och att vi hinner ses innan vi drar norrut igen! J skickar en "krya-på-dig-kram"!

  Kram//Susan

  • Gokväll Susan!
   Går inte att sova så Lex ska leta efter nässpray när han kommer hem. Han sitter som vanligt vid Myrparken vid denna tid. Fullt med folk.
   Förstår att det var trevligt men hade varit mindre kul med mig nysande 😀
   Ja hoppas vi kan ses men det är kort tid kvar.
   Hälsa tillbaka! Kram P ♥

  • Hej Ama!
   Ja och jag fattar inte var just jag skulle få förkylning nu 🙁 Vem är den skyldige till detta? 😀
   Få se hur slitigt det blir. Lex ska nu leta efter nässpray 😀 Klockan är 23 🙂
   Kram P ♥

 2. Gokväll!
  Hoppas din förkylning ger sig snart nog.
  Vi var många som saknade dig på träffen idag.
  Kryakramar/A-K

 3. Hola P!
  Hoppas det inte blir värre med förkylningen! Förstår att de saknade dig idag på bloggträffen, det är väl liksom du som är navet men jag har kanske fel. Bloggträff = alla som skriver bloggar? Eller vi som läser dem?
  Saknar att inte ha en planerad Torreresa men får se efter torsdag!
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja den är inte rolig men hanterbar 🙁
   Jag är inget nav längre 😀 Torrebloggen sköter numera bloggträffar galant. Dom är till för alla som läser oss och vi som bloggar. Vi kopplar ju ihop folk så dom får kamrater här nere så snart behövs man inte längre 😀 Dom får fullt upp och det är bra. Ingen behöver vara ensam.
   Hoppas ni kan åka då!! Kram P ♥

 4. Godmorgon P!
  Vilken otur att du blivit förkyld 🙁 Hoppas det är en “snabbis”, så att du snart är ute igen bland dina vänner, – fikar o har det bra! Du kanske skulle hålla dig ifrån Lunginflammationsgatan… Stor clownkram :))

  • Hej Camilla!
   Ja svintråkigt 🙁 Sov dåligt förstås och när Lex bankade på vid 9 så var det bara att avböja men det sved …Fånigt men vill inte ha tråkigt.
   Den gatan är ett blåshål men det var så himla varmt och ingen vind när vi var där nere så det var skönt med lite svalka 🙂
   Tack detsamma! P ♥

 5. Hola! Stackars dig som blivit förkyld. Jättetråkigt att du inte kunde komma på bloggträffen vi saknade dig! Krya på dig. Kram //Anna-Carin o Krister

  • Hej Anna-Karin!
   Ja trist men jag får gaska upp mig. Vill inte sitta inne och glo 😀
   Lite frisk luft vore nog bra även om huve´t är som ett blyklot 😀
   Ja hade varit trevligt men man får inte som man vill 😀
   Kram till er också! P ♥

 6. Visst går dagarna fort och det tycker jag de gör vare sig jag är hemma i Stockholm eller någon annanstans. DEt är fullt upp för jämnan, men det gillar jag ju å andra sidan. Lika bra att göra trevligheter så längee man kan och orkar.
  Trist med din förkylning, men visst hjälper och lindrar glass. Och lite frisk luft (frisk och frisk…) är alltid bra.
  Saknade dig på bloggträffen! Krya nu på dig så att du snabbt är i gång igen.
  kram!

  • Hej Ditte!
   Dagarna går fortare för mig här nere. Har mer att göra, mer kamrater att träffa och vädermässigt blir det sämre hemma nu.
   Det är inte kul med förkylning…tror det var bussfärden 😀 Packat till La Mata…Några hostade ordentligt…
   Glass lindrar…Ja luften är väl bäst nere vid havet. Trafiken är tät här på Almudena 🙂
   Tack jag ska bara lida lite 😀 Kram P ♥

 7. Hej, synd du inte var med igår, hoppas syrran framförde hälsningen. Hade sett fram emot att träffa dig igen, länge sedan sist.

  Hoppas förkylningen ger med sig snabbt, inte kul att känna sig risig.

  Nu åker vi snart hem för 4 veckor och sen ner igen. Ett pendlande fram och tillbaka, men tycker det är ganska kul faktiskt. Det bästa av två världar.

  Kram och krya på dig

  • Hej Yvonne!
   Såg att du var med. Jo tack jag fick lite hälsningar som Syrris hade med sig.
   Nej inte kul men det finns värre försöker jag intala mig hahaha…
   Gillar inte att ha tråkigt ungefär som ett barn 😛
   Ja det är två bra världar så länge man orkar pendla.
   Tack och kram P ♥

 8. Hej, inget vidare o bli förkyld, jag känner också av lite i halsen idag – kli bakom näsan. Snabb som 17 är jag med Esberitox det brukar få förkylningen att vända snabbt. Jag undrade lite var du käkade fish and chips du skrev paseon men vet inte vad du menar. För restaurangen vid udden heter väl Colonas el nåt liknande. Du nämner skelettet och då får jag för mig att du är närmare det “uteliggarhuset” än mot ovan nämnda restaurang. Kul förresten att dom färdigställer det huset men fasiken vilka priser på lägenheterna!! Ha det gott och krya på dig //
  Denise 😀

  • Hej Denise!
   Ja det är trist. Tål inga tabletter alls så det är att låta det gå som det går 🙂
   Vi brukar gå till en restaurang precis innan skelettet (fd uteliggarhuset) från Cura sett. Den har bytt namn ett flertal ggr och på G Map så har den grön vägg, före det röd. Nu är den vit och heter Coffé & Tapa.
   På udden som heter Punta Margalla heter restaurangen Las Columnas. Men det är innan “vårt” plejs…om man kommer från Cura.
   Ja det är toppen att dom kan bygga klart fast helst hade jag sett att det rivits för dom som bor bakom.
   Tack detsamma! Kram P ♥

  • Hej Carina!
   Ja men vad gör man. Nada 😀 Sämre än i går men ändå hyfsad än så länge…En glass i kväll skulle sitta fint 😀
   Kram P ♥

 9. Yes!!!
  Bokat resa till Torre den 19 nov till 3 december, så himla najs! Är du kvar då så måste vi ses på en fika!
  Vi reser med Norweigan och betalade runt 1000-lappen för 2 pers Low fair+ tur/retur. Fasen vad bra men vi hade ju lite cashpoints att spendera! Vi använder oss av Norweigans kreditkort som inte kostar ett öre att ha om man använder det rätt! Dessutom gillar vi att resa med det flygbolaget! Har bara haft det bra med dem!
  Dessutom fick vi tag på en lgh nere i stan, inte långt från dina stamställen!

  Så kanske ses vi!
  Kram Anita och Björnmannen

  • Hej Anita!
   Hann precis skriva ett nytt inlägg när du skrev 😀
   Men vad roligt att ni kan åka! Vad billigt också.
   Ja jag gillar också Norwegian, går oftast bra.
   Spännande och bra att ni bor mitt i liksom…för en gångs skull 🙂
   Få se om jag är kvar…hoppas det.
   Kram P ♥

 10. Godmorgon P!
  Hur mår du nu? Hoppas, hoppas att du är på benen igen, så du kan njuta av utelivet tillsammans med dina kamrater! Clownkram o glada hälsningar från Skåne! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *