Tisd 12 juli, sol 30 gr ☼☼☻☼☼

¡Buenos días!

Ja nu var det länge sen jag skrev. Blir liksom inte av och vad skriver man om och…
I Torre ser jag ju att det är varmt…graderna är inte så höga på mina sajter men luftfuktigheten på nätterna är som värst 90%…Och det brukar inte vara så “roligt”.
Här hemma är det kanonväder varje dag dvs lagom. Ca 23-24 gr. I går kom det lite regn och kanske lite ostadigt nu men gör inget.
Vad hänt då? Ja inte så mycket men har gått ner till Susan på Varma Golv flera dagar. Trevligt att prata bort en stund. Dom åker om några dagar ner till Torre. Ni får se upp när Jörgen susar fram på sin cykel där nere 🙂
IMG_6302 (640x480)
Här står direktören med nya arbetsbilen. Fiiin!
IMG_6317 (640x480)

Ja och så har jag träffat Karin och Stig, tror det var i fredags. Vi var på Bällsta värdshus och åt lunch. Åt en otroligt god torsk med hummersås. Och så fick jag handla på Villys som ligger där vilket var jättebra! Tack kära ni för sällskapet och hjälp med skjuts!!
Här nedan är vi i vår “rätta” miljö…romersk marknad i Torre 🙂
IMG_6043 (640x480)
Den här damen nedan skulle jag vilja ha här hemma! Vart ska jag gå och klippa mig nu?
IMG_3294 (640x480)
Ja jag väntar och får ha hästvans. Är ju så modernt 🙂
*******************************************************************************************************
Ja i går var jag ner till mina barnbarn (2×10 år)…Dom sa inte många ord. Mamma jobbade. Småpaddor framför nosen hela tiden 😀 Sociala medier kallas det…Social verklighet verkar vara förgången tid. OK, Lilla J (15) gjorde sitt bästa för att slita sig från datorn flera ggr. Jag stannade en timme och såg på kanal 8 som jag ju saknar här hemma. Såg också för första ggn på Ullared. Är det inte lite lyteskomik i det programmet? Usch jag skämdes 🙁 Jag tycker synd om folket som ställde upp och gjorde bort sig.
Lilla J och jag var och fikade på Boullan en dag. Bästa latten och supergod Napoleon…
Vi hade mycket trevligt, inte en “social media” på närmaste kilometern 😀
IMG_6316 (640x480)
Ja ni ser , det är vad jag sysslar med. Långbänken byråarna är över. Min dotter offrade sig i söndags och det tog 4.5 timmar…Hon var helt slut efter det och jag också av anspänning. Perfekt blev det inte. Lådorna sitter inte perfekt fast vi gjorde efter alla konstens regler. Förborrade hålen satt väl inte som dom skulle – antagligen 🙁 Och dom luktar som f-n…Träfiber, lack och masonitbottnar. Går det bort? Får ha dom tomma för kläder och sängkläder kan jag inte lägga i bara “saker” och papper. Nån gång går väl lukten bort antar jag. Nåja, en erfarenhet “rikare”.
IMG_6321 (640x480)
OK, längtar man ner nåt då? Nej det kan jag inte säga…Vet ju om värmen och vad det kommer att bli. Det är ju redan mitten på juli så det går snabbt och jag trivs bra här.
Vive el momento som det heter. Lev i nuet.
***************************************************************************************************
Finns dom som har det värre. 65 miljoner på flykt. Folk dör som flugor. Och här i ankdammen förfasar sig många över att vi blivit översvämmade av immigranter..
Plats finns, här i min lilla stad har det alltid funnits många men jag har fortfarande
plats på gatorna…Helt tomt mellan varven. Dom man möter ser ledsna ut tänkte jag på i går 🙁 Ja dom har inte mycket att skratta åt.
Det som däremot oroar är sjukvården. Brist på sjuksköterskor – som det alltid varit. Och tydligen värre för varje år. Verkligen skrämmande att det får pågå år efter år. Landet går bra ekonomiskt…vad är problemet? Betala och underlätta arbetstiderna! Men det är ju mest kvinnor så det är väl inte så noga…Dom som har råd har egna sjukförsäkringar och kan få den vård dom vill. Punto! Mest män antagligen. Jag ber till högre makter att få slippa besöka sjukhuset här. Karo. Har varit där förr och vill inte dit igen. Det är nu ca 7 år sen och var inte bättre då. Inställda operationer skriver dom nu, min blev också inställd samma dag det skulle ske, jag hann åka dit och förberedas…Tortyr kan man kalla det, Psykisk.
****************************************************************************************************
OK, annars så är vädret bra som sagt. Men lite regn kanske. Behövs.
IMG_6324 (640x480)
Skönt att fotbollen och Almedalen är över…man fick skavsår i öronen. Inget nytt under solen. Det blev lite mycket Sverigefokus. Vi har det bra, vi alltså. Här handlas det i stora centrum som galningar. Överfulla varuvagnar. Fullt på p-platserna utanför…Det byggs nya centrum hela tiden.
Köer, köer, restaurangerna är fullsatta, man får inte ens bord i bland.
65 miljoner andra har det inte så bra…dom har inte ens mat och vatten…Såg på TV att flyktingbarn från Syrien jobbar och försöker försörja familjen. En 10-åring sa att han hellre dog själv än att familjen gjorde det. Han jobbade på en bilverkstad. En sålde tuggummi i bilköerna. Såg dom glada ut? Fick dom gå i skola? Nej. Libanon har mer flyktingar en egen befolkning nu. Man får ha lite perspektiv på det hela i rika Sverige.

¡Vivel el momento, hasta luego! P ♥

21 reaktion på “Tisd 12 juli, sol 30 gr ☼☼☻☼☼

 1. Hola, på den här kanten har vädret varit sämst i hela Sverige, minst soltimmar. Inte gör det mig så mycket men omgivningen gnäller… Bara det är uppehåll är det ok. Idag blåser det som *** och regnet hänger i luften men jag ska ta mig en cykeltur till affären och handla.
  Kram

  • Hej Cata (uttalas katta hihi 😀 )
   Jo jag har sett det på väderkartorna. Nej man lider väl inte eftersom man har fått överdoser av sol innan 😀 Här är det i af skönt med skugga som finns som tur är. Södersida kan man inte bo på som grannen och även dottern.
   Cykla försiktigt!! Kram P ♥

 2. Hola! Trevligt när du tittar ned till VG och “pratar bort” några timmar! Är där en kortis nu också men ska strax sticka hem igen. Jörgen är och hämtar sin motorcykel som har varit på verkstad.

  Kram//Susan
  PS: I morse kom sonens väska äntligen! Allt fanns kvar utom en iphoneladdare

  • Hej Susan!
   Ja det är ju så bekvämt och trevligt att gå ner och “slå av en prat” som dom säger på norska 😀
   Men diós har han en motorcykel också 🙁
   OK, så det var nånting borta då alltså. Kan inte ladda nu då?
   Bra ändå att den kom efter sin rundresa!
   Kram P ♥

 3. Ja, visst är det skönt att var hemma i den svenska sommaren. Saknar inte hettan alls utan trivs med tillvaron här hemma och nog är den omväxlande alltid.
  Fint att har stugan i Torre på pendlingsavstånd, men nu i sommartid känns det klart bar att vara hemma. Och vi har ju haft jättefint sommarväder.
  Visst har vi det bra i Sverige! Ingen tvekan! Och plats för andra svenskar har vi också…
  Skönt att byrån nu är på plats och hoppas lukten försvinner så du kan “flytta in i den”.
  Vi hörs och ses snart! Kram!

  • Hej Ditte!
   Jo det är väldigt behagligt väder här. Man kan t.o.m använda täcke på natten 😀
   Jo vi har det bra här i landet och det är ett stort land 🙂
   Hoppas lukten går bort på byråarna…Om inte så för det bara bli
   grejor i dom, inga kläder, lakan och handdukar som jag ju hade behövt dom till 🙁
   Ja det gör vi! Kram P ♥

 4. Den där bakelsen såg suveränt god ut! Just nu är jag inne i en sötsugsperiod igen. Konstigt att sötsuget uppkom i samband med att jag fick veta att jag skulle undvika socker… Ja, ja. Det man inte får är väl både godast och roligast 🙂

  Här har det blivit riktigt svalt nu. Bara 34,2 just nu… 😉

  Ha en härlig kväll!

  • Hej Ama!
   Ja den var nog den godaste jag ätit på länge! Man blir lätt sötsugen tyvärr…och värre när man inte får. Vet flera som har diabetes och aldrig sett så mycket sött dom äter. Begränsar sig inte alls!! Men jag har förståelse. Tyvärr kan det ju straffa sig längre fram 🙁
   Jag försöker att inte ha nåt hemma…
   Fy vad varmt! Sajterna luras alltså 🙁
   Kram P ♥

  • Hej Ami!
   Ja dom är fina men lådorna är inte helt synkade och sånt stör jag mig på…och så luktar dom hemskt. Får väl ta ut dom på balkongen.
   Ja Napoleon har jag glömt att den finns men nu vet jag 😀
   Kram P ♥

 5. Åh, jag gillar verkligen när du skriver! Du ger mig skratt och många leenden! Och jag tycker alltid det är så gott med “nappe”! Kram!

  • Tack Marga!
   Du är så snäll 🙂 Ja Nappen var supergod. Måste nog gå tillbaka snart 🙂 Väntar på sällskap 😛
   Kram P ♥

 6. Tycker också det är kul när du skriver. Har inget att skriva tycker du, och ändå har du så mycket att komma med! Visst har vi det mycket skönare här i svenska sommaren, jämfört med alla graderna som Torre nu bjuder på! Kram Birgitta

  • Tack Birgitta!
   Svårt få till nåt eller rättare sagt att börja. Börjar jag så blir det långt 😀
   Ja jag gillar vädret här, varit bra sen jag kommit hem. Nu ska det visst regna lite och vara mulet men no pasa nada 😛
   Kram P ♥

 7. Så kul att du har nära till VG och kan gå och prata bort några timmar.
  Tänkte på detta med lukt i byrålådorna. Pröva och ställ ut lådorna på balkongen (om det går), kanske det försvinner lite lukt.
  Det är ju synd att du inte kan fylla lådorna som du tänkt.
  Har en ihärdig förkylning som inte vill ge sig! Jobbigt!
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det är kul att gå dit. Nu dröjer det för dom åker i morgon…neråt 😀
   Jo jag har tänkt på det men det blir trångt. Jag har balkongdörren på vid gavel och lådorna utdragna. Bättre är det men inte alls bra än. Det lär dröja. Jag har ju doftallergi så jag skulle inte köpt nytt 🙂
   Ja men krya nu på dig!!
   Kram P ♥

 8. Hej Preciosa!
  Läste lite på nätet och flera rekommenderar en liten skål med ättika 24% som ska stå i byrån över natten. Andra tips var också kaffe eller bikarbonat. Hoppas lukten försvinner, byrån är jättefin! Kram

  • Hej Agneta!
   Jo jag tänkte köpa det i dag när jag går ut. Har googlat mycket på det där. Men om man ställer det i en låda…av alla liksom? Ska försöka i alla fall. Läste om bakpulver också 😀
   Jo den försvinner nog men dom är ju två och jag bor på liten yta…
   Ska ta ut en på balkongen om jag orkar dra ut den 🙂
   Tack för tips! Kram P ♥

 9. Hej Preciosa!
  Skönt att vara hemma igen, det var ju ett tag sen sist! Det är så lummigt och grönt ute, härligt med svensk sommar. Känner igen det där med barnbarnen, dom har ju fullt upp med sina paddor och datorer. Åh vad gott det såg ut med en Napoleon!
  Jobbigt med lukten, men den försvinner nog så småningom.
  Ha det så bra!
  Trevlig helg!
  Kram!

 10. Hej Carina!
  Jaså ni är hemma nu!! Härligt! Ska bli finare väder än i dag snart 🙂
  Fast lite sol fanns.
  Ja det är lite trist att man knappt kan få ett ord ur dom men det är klart, sa jag till på skarpen så kanske 😀 Deras mor var ju inte hemma och hon tillåter inte att dom sitter länge 🙂 Men jag bråkar inte, har ju inte träffat dom så ofta i deras liv. Dom “små” alltså.
  Ja Nappen ja, i går ville jag ta en till för jag fikade med Anita och Lotta men det fanns ingen. Budapest fanns 🙂
  Jo den värsta lukten har nästan försvunnit 🙂
  Tack detsamma! Hälsa Horst!
  Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *