Månd 4 juli, sol,28 gr ☼♀☼♀☼

Gokväll!

Alltså nu börjar det bli lite varmt i Torre va? Nattemperaturen har stigit. Här hemma är det riktigt bra. Sol/moln ca 21-22 gr. Har tagit ner fläkten från vinden 🙂
F ö så har jag en hemsk ryggvärk och ischias samt halsbränna/magkatarr. Kommer knappt ur sängen på morgonen. Jaha varför dådå? Fel mat och för lite motion. Och jag kan ju inte äta värktabletter heller. Men – det är som vanligt alltså. Ingen större skillnad.
Färdiggnällt! OK, lite posi också, gått ner 2.5 kg. Och knäet gör inte ont. Kan ju bero på för lite gående.
***************************************************************************************************************
Helgen var lite tråkig alltså, min dotter med två småglin och ett storglin åkte till Vässarö på nån festlighet. Övernattat hos J:s farmor Suz. Där blev dotter J sjuk. Maginfluensa eller nåt. Folk lämnar ju sina barn på “dagis” där hon jobbar fast dom är sjuka…Snällt.
I dag skulle dom åkt till nån gård med barnen som bara var 10 men J vaknade med feber…Stackare!
Ledsen
**********************************************************************************************************
I dag kom mina kära vänner sen jobbtiden för 100 år sen…Isabel och Torbjörn! Vi åt på ett ställe på Tulegatan men strömmingen och potatismosen var inte gott. Torrt liksom. Tobbe som är djärv sa till men vi ville inte ha ny mat, var redan mätta 🙂 Han såg ledsen ut – om det nu var ägaren.
Vi köpte med oss kaffe och bulle och fikade på balkongen. Tobbe började sen titta på mina byråkartonger 🙂 Jag frågade aldrig om det 😀
IMG_6308 (640x480)
Han började strukturerat att sortera pinnar, skruvar, spikar och knappar. Han är sån. Världens bästa Tobbe är han…alltid varit. Han har hjälpt mig många ggr t.o.m i Torre när jag köpte min enda lgh 2001! Nu satte han i gång och montera med hjälp av Isabel som också är världens bästa Isabel.
Dom slet och skruvade och vände och vred på allt. Det var inte okomplicerat. Jag  kom med två (2)  påståenden (på 2 tim) som hade lite substans…Hade lusläst 9 papper ritningar som kvällslektyr… (nja)
IMG_6310 (640x480)
IMG_6311 (640x480)
Ja så var han tvungen att åka men hann med en låda också så kanske jag kan fixa dom mindre lådorna…kanske. Den andra byrån får vara så länge. Ja hur snällt va? Magkatarren nästan försvann 😀
Tusen tack säger jag, vad mer kan jag göra…Får fundera men det fick jag inte 🙁
IMG_6313 (480x640)
Den verkar av god kvalité, ingen IKEA precis 🙂 Klart dyrare också (1500:-/st) men då var 40% rabatt avdraget och så blev det  propina till cahuffören 😀
**********************************************************************************************************
Just nu är det Lotta på Liseberg…himmel vad jag är tråkig men vaaaad tråkigt det är.Och Allsången…hjälp!. En och annan bra artist men mellan dom då 🙁
Apropå det så får jag inte dom kanaler som jag ville ha. Ringde till Boxer och en trevlig kunnig person svarade. Jag sa att jag gjort allt man ska göra, omstarta boxen, kanalsöka flera gånger osv. Han lät som att han trodde mig…Wow!!! Ja han såg väl inte mitt personnummer 😀 Men inte svårt det där så. Han sa då att du skulle nu haft 63 kanaler i 14 dagar sen dom 8 jag valt. Men tre av dom jag ville ha får jag inte. 8:an som jag verkligen vill ha. Och jag kan se 12-13 kanaler nu. Han sa att det är nåt med antennen på taket då. Jag sa att då är det kört eftersom jag inte vill prata med hyresvärden som är 86 bast om det. Får nöja mig eller köpa en egen antenn…
Ingen garanti sa han men jag orkar inte med mer kablar och burkar. Har ju kanaler och kan välja en ny kanske om 14 dagar.
************************************************************************************************************
OK, allt det där är ju bagateller när man tittar på nyheter och ser förödelsen i Turkiet och Irak i dag. Omänskligt lidande 🙁 Och så miljoner barn som svälter…Så kommer världen att fortgå. Självmordsdårar finns i många 1000-tal. Och inte många bryr sig om barnadödligheten i länder som är utan mat. Ett systemfel i världen.
***********************************************************************************************************
Tafsandet då? På festivaler. Inget nytt under solen. Redan på min tid så var det ett himla tafsande och det var inga immigranter som alla tror att det är nu. Redan som 9-åring så tafsade en lärare på en, kallade upp en på rasterna i förevändning att rätta nåt man skrivit. Som tur är fattade en elev vad det var och mamman såg till att han åkte men det tystades ner. Polis blev så klart inte inblandad. Han var ju “gammal”. Och på arbetsplatsen…där det var många killar…jodå. På dans…jo då.
På T-banan el bussen, jo då. Som sagt inget nytt under solen. Ha inte kjol tjejer och kvinnor. Ha långbyxor. Vi är inte fria och kommer aldrig att bli. Punto. Feminism= alla människors lika värde, samma rättigheter och möjligheter oavsett kön….
Nu vill inte min dator längre…loggade ur. Sitter väl nån snubbe nånstans och retar sig på vad jag skriver 🙂
Femi
Hasta luego! P ♥

 

18 reaktion på “Månd 4 juli, sol,28 gr ☼♀☼♀☼

 1. Hej
  Jag läser din blogg, och uppskattar den mycket,men har nog bara kommenterat någon gång. Vi har bott i Sundbyberg och Solna på 70-80- talet, men numera i Kalmar och har ett litet hus i Playa Flamenca sedan några år. Vi känner igen dina kvarter, kan man säga. Det är ngt speciellt med Sturegatan, tycker jag.
  Jag jobbar ännu, kanske sista året, och min man är pensionär.

  Vi har idag varit hos Jesica och friserat oss. Vi läste om henne i din blogg och har passat på varje gång vi varit nere. Hon är jättebra och mycket trevlig, så vi blir alltid nöjda när vi varit hos henne.

  Hoppas du har det bra i mycket svalare omgivningar!

  Ylva

  • Hej Ylva!
   Ja tack, kul! Du har kommenterat eftersom jag inte behövde godkänna kommentaren. Vad många jag nu träffat på som antingen är födda här, bott här eller bor här 🙂 Ja Sturegatan är fin men den utarmades på fina affärer pga att dom byggde den s.k Siignalfabriken på andra sidan jvg. Ett litet trist centrum som
   affärerna flyttade till. Dödsstöten nyss var att Åhléns lade ner på Sturegatan så nu finns bara småaffärer.
   Ja sluta fort 🙂 Det är det bästa man gjort…tiden kommer inte igen.
   Jesica ja…va kul, hann inte gå dit innan jag åkte hem. Får bli hästsvans som jag inte haft på 20 år innan jag åker ner. Dyrt här hemma när man är så bortskämd med henne.
   Tack det är bra väder men lite småtrist, är ju van vid mer liv och rörelse. Men det blir också vad man gör det till 😀
   Kram!! P ♥

 2. Trevligt med Tobbe och Isabel på besök och toppen att du fick hjälp att komma igång med byrån. Nu är det bara resten kvar…
  Trist med Boxer som inte vill sig, men kanske är det som du säger antennen som inte vill sig.
  Här blir det väldigt lite tv tittande nu och vi har ju bara basutbudet. Vill jag se annat får det bli på Play. Men visst är det ett sällskap att ha teven på.
  JUst nu är Allsången på här och jag pluggar Sverige, i valda delar. Kul, men mycket att ta in. Men det ska gå. Envis vet du!
  Ja, nyheterna är inte för upplyftande och världen är inte god och har aldrig varit.
  Jag har läst Malalas bok ” Jag är Malala” och den borde alla läsa. Väldigt gripande och tänkvärd.
  Vi hörs och ses!
  Hoppas du snart blir piggare.
  Kram!

  • Hej Ditte!
   Ja dom är ju så gulliga dom där två!
   Försökt skruva själv på lådorna men får ont i handen. Satt ihop några men måste ha en liten skruvdragare. Min är i Torre 🙁
   Jo det är antennen som Boxer sa. Men jag får nöja mig med dom jag har. Går också bra. Är ju fler än förut.
   Hade tre och när det är sport på alla tre eller några tråkiga filmer också på alla tre så vill jag ha nåt mer att titta på.
   Ja man skulle läsa den boken!
   Lycka till med utmaningen som du pluggar för 🙂

 3. Tulegatan här, ja det finns många restauranger, bara att välja. Konsten är att välja rätt.
  Fint det blev med hjälpen du fick, härligt.
  Usch, för att ha ont och inte må bra. Men, hur lyckas du gå ner 2.5 kg?
  Att skicka sina barn till förskolan då de är sjuka är inte snällt, det kan ställa till mycket.
  Vi har inga extra TV kanaler och saknar inga heller. Tycker att det inte finns mycket att titta på. Allsången, på Liseberg har jag inte sett, den däremot på Skansen, delar av i alla fall.
  Det blir mest frågeprogram och nyheter som vi tittar på och nyheterna är ju för det mesta hemska.
  Krya på dig och varm kram från mig.

  • Hej W!
   Ja jag ser ner på Tulegatan om dom inte byggt det fula huset framför 🙁 Om jag går ut på balkongen alltså.
   Nej jag har ju aldrig haft mer än 3 kanaler här men tänkte att jag skulle få några jag gillar. Men det gick inte med just dom.
   Och egen antenn nej, jobbigt med mer kablar.
   Ja värk i ryggen beror på för mycket sittning och då orkar jag inte handla, alltså kan jag inte handla hem goda saker så då går man ner. Win win om man nu kan säga det om ryggvärk hahaha…
   Piller får jag magkatarr av så det medverkar också. Får ha ont helt enkelt. Går väl över antar jag.
   Allsången i går var rena sömnpillret! Dom som normalt sjunger bra sjöng mediokert långsamt och oinspirerat.
   Tack och detsamma till dig! P ♥

 4. Oj så mycket du skrivit! Hur trevligt som helst! Bara det att jag inte kommer ihåg allt från början till slut utantill! Hahaha! Kort minne. Jättetråkigt med din mage och halsbrännan. Kommer och går. Hoppas de går snart! Men så bra att du fick starthjälp med byrån! Ser verkligen snygg ut! För övrigt håller jag med dig om världen. Det är otäckt och jag undrar vart den är på väg. Åt fel håll tycks det. Om åtminstone Boxer hade skött sig! Men nej, fy så hopplöst! Men du är verkligen inte hopplös! Du är toppen! Kram!

  • Hej Marga!
   Förstår att ni kommit hem trots flygledarstrejk och pilot/planbrist…
   Skönt!! Har funderat över det.
   Du får läsa om och om igen hahaha…får så lite kommentarer numera så kanske det inte nån idé att skriva 🙂
   Jag är hyfsad i dag och gick och fikade med lilla J. Det var trevligt.
   Syskonen hade åkt med mor och två andra tvillingmammor och badat. Hon tyckte det var skönt 😀 Förstår henne till fullo.
   Tänk dig 6 st 10-åringar…Hon behöver lugn och ro…hon är ju tonåring som hon sa själv 😀
   Ja hur ska världen bli för alla barn? Vi är ju vana nu men dom är ju ganska oinformerade trots “sociala medier” som det så modernt heter.
   Boxer har nog inte misskötts sig…det är den 86:åriga värden som inte brytt sig om om vi vill se flera kanaler 🙁 Antennen är väl från anno dazumal 🙁
   Snäll du är, en riktig vän är du!
   Kram och hälsa Birgitta! P ♥

 5. Hej P, läser din blogg regelbundet. Du mixar den väl med humor och aktuella frågor. Snälla fortsätt o skriv trots att det kanske just nu (sommaren) är färre kommentarer. Tråkigt att du inte får de kanaler du önskat men ni kanske är fler i huset som kan påtala till ägaren att investera i ny antenn – försöka duger ! Hoppas du snart kan gå ut o fika o få princessbakelse och njuta av den svenska sommaren. Spanien har det väl varmt nu , men när det blir dags för dig att åka igen är det behagligt. Vi ska åka i mitten av augusti då är det varmt varmt ! men jag gillar det o det varma havet. Det ska bla bli en tur till ön Tabarca. // Ha det gott !

  • Hej Berith!
   Kul att dun läser fortfarande 🙂 Ja jag harvar på men så ofta då det händer poco i mitt arma liv 😀
   Jag struntar i att jag inte får dom kanaler jag ville ha, jag har ju i af
   1-7 och 9 🙂 Kan ju skaffa antenn själv men tror jag avstår.
   Jag dealer helst inte med värden…
   Ja jag var ut och fikade i går med min “lilla” J som är 15 i augusti.
   Latte (godast i stan där) och Napoleon. Wow!
   I dag ska jag träffa Susan och äta nåt 🙂 Går ingen nöd på mig alltså fast jag gnäller.
   Augusti går bort i Torre för mig. Olidligt!
   Tack detsamma! Kram P ♥

 6. Vad härligt att du fick lite hjälp med monteringen av Isabel och Torbjörn!
  Det blir ju jättebra när det blir klart!
  Här har vi börjat planera inför vad som komma skall om några dagar….
  Ha der så bra!
  Hoppas det onda vill ge med sig!
  Kram!

  • Hej Carina!
   Ja det var guld värt! Har sen försökt få ihop lådor men fick ont i handen av att skruva. Har beställt en skruvdragare 😀
   Hoppas inte flyget ställs in!! Har läst om Vueling och Norwegian
   som ställt in massor och fransk flygledarstrejk…om det är det nu vet jag inte men ni åker ju inte över där antar jag sen?
   Håller alla tummar för er!
   Det onda får ge med sig…helt enkelt. Tack!
   Kram P ♥

 7. Vad bra att du fick hjälp på traven med monteringen, det blir nog hur bra som helst det där 🙂

  Grattis till nedgången i vikt och “uppgången” av knäet 😀

  Kram

  • Hej Ama!
   Ja man har tur…har nu hämtat ut en skruvdragare så nu klarar jag resten på den här byrån 😀 Nästa får vila sig lite 😛
   Tack fast igår frestade jag på en Napoleon 🙂 Men en engångsföreteelse…per månad 🙂
   Kram P ♥

 8. Hej P!
  Så snällt att du fick hjälp att montera!
  Hoppas nu att dina besvär snabbt ger med sig!
  Kram och krya på dig!

  • Hej Ami!
   Ja man har snälla vänner 🙂
   Tack.min rygg gör ont men jag får gå mer så går det över.
   Kram P ♥

 9. Hej Preciosa!
  Var är du? Hoppas du mår bra och har fullt upp med att fika med vänner, och att du snart hör av dig på bloggen igen. Saknar dina inlägg. Kram

  • Tack Agneta!
   Jo jag tänkte skriva i dag men så blev det lite rörigt…
   I morgon kanske 😀
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *