Torsd 21 jan, sol,18 gr ☼♪☼♪☼

Hej!

Vaya, vaya vilket fint väder det blev i dag!! Sol och 18 gr och på min namnsdag t.o.m. Ingen har grattat. Men jag skriver det så får jag mer kommentarer 😀
Jag måste titta i almanackan….Tänk om dom flyttat på min mormors namnsdag. Det förlåts aldrig! Men – nej den är kvar 😀
****************************************************************************************************
Jag har nu insett att kilon måste bort. IGEN! F-n vad svårt det ska vara. Men jag gör som jag brukar, använder Viktklubbens datorprogram. Enkelt. Man kan då äta vad man vill. Inga dieter. Ja ju godare ju mer kalorier men då får man lida med hunger på kvällen 😀 Varje hekto minus är ju bra tänker jag. Inte tänka kilon med en gång.
Inte ta till tidspress och fjompa sig.
Har ni hört det förut. Men nu kan jag ju inte gå som jag vill…Finns gräns kanske 🙁
twinkel
*********************************************************************************************************
Hade tankar på att gå upp till Cata´s blommor i morse…men jag var så himla trött…men tänkte att det ska väl gå. Tveksamt var det och det blev inte av. Tror inte jag orkat i dag.
Fick ett sms av Rajje. Fika? Blev glad! Tog närmaste stället med sol så det blev Shangri La. Väldigt hett blev det men vad härligt att sitta där. Samma tjej som i går. Jag frågade som vanligt (jag borde jobba på Statistiska Centralbyrån 🙂 ) var hon är ifrån och vad hon heter. Elena och från Rumänien. Frågade om hon kände Mikaela på Torreoro 100 m i från och ja hon kände till henne. Lika trevlig sa jag 😀 Glad blev hon.
Los guapos. Christer till vänster och Rajje till höger för er som inte haft turen att träffa dom 😀
IMG_5307 (640x480)Dom åt dagens meny och den var riktigt god. Fin mixt sallad (ej bild).Gulasch och glass.
Sen slog dom på stort och drack capuccino. Lagom storlek på rätterna. Gulaschen hade Rajje redan ätit av men så här såg den ut. Han är nog  bloggdrillad annars av sin Jeanette 😀
IMG_5308 (640x480)IMG_5309 (640x480)IMG_5310 (640x465)
Dom har paella som man kanske får vänta en 25-30 min på men det går ju.
Undrar hur den är? Prova nån gång. Bra ställe på vintern för det är ju sol hela dagen.
Här satt vi. Elena sa att dom inte hade så mycket mer folk på marknaden på fredagar.
Baren ligger ju lite off eftersom marknaden börjar ute på C/ Paris eller rättare sagt C/ Galera….100-200 m i från. Synd. Gå dit och gynna den vetja! Soool!!!
IMG_5296 (640x473)
Vi började prata om Syrris dator för jag visste att Rajje är bra på sånt. Hennes Explorer har rymt. Hon vill ha just det. Men sen efter egen ominstallation –  tydligen till hälften så försvann IP-configurationen. Rajje satte den på ominstallation och nu står den och uppladdar. Få se om han lyckas…Medalj i så fall! Hon har kört med en äldre dator som är långsam men jobbig…Rajje visade hur man snabbar upp datorerna också så det ska jag nu göra med min. Inte är den långsam men om man ta bort program som startas i onödan så är ju det bra. Guld värt med kunskap!!! ¡GRACIAS Chico!
IT-bild😀 😀 😀 😀
****************************************************************************************************
När vi kom hem så höll två killar på att dra in fiber i huset. Jag frågade (Ja SCB igen 🙂 ) vilka firmor det är. Han sa V*o*da*fo*n*e…Ingen mer sa jag? nej…han nämnde nåt jag inte fattade men…Jag vill absolut inte ha V. Så många som klagat på dom. Man kan inte gå ur utan att skicka tjock bunt kopior med Burofax på posten och inte ens det hjälper. Åsa beställde mobilabg till firman. Efter 7 dagar inget. Stötte på hela tiden. Nix. Då gíck hon dit och annullerade beställningen…Vad hände? Dom har dragit 35E flera ggr…Här kan man ju gå till banken och skicka tillbaka fakturorna inom en viss tid som tur är. Sen avsluta autogirot.
Enda chansen. Störst IT-operatör i världen. Ja och det beror kanske på att ingen kan gå ur 😀
Kablar

Nåt helt annat:
Alltså man måste beundra denna ordförande för Kommunal. Hon står verkligen pall för
drevet 😀 Hon står där och ber om ursäkt hela tiden. Andra hade avgått med svansen mellan benen utan ett ord…Ja som många gjort. Otroligt starkt ändå måste man ju säga – hur mycket fel det ändå gjorts i förbundet…

Chao P ♥

27 reaktion på “Torsd 21 jan, sol,18 gr ☼♪☼♪☼

  • Tack själva men den blev svart nyss…hon ska kolla gamla för dom
   borrade i väggen utanför 😀 Tyvärr, gamla funkar men inte nya 🙁 🙁
   Kram P ♥

 1. Hola! Grattis Agnes på 2 ben! Vi har grattat vår Agnes på 4 ben här hemma – fick lite extra kattgodis. 😉 Bra att syrris fick hjälp med dator! Försökte när vi var nere och lyckades återupprätta internetförbindelsen men inte hitta webbläsaren…

  Hmmm – kommunalordföranden… Tror inte att hon på allvar har tagit till sig vad de har gjort. Pratade på presskonferensen om att hon var ledsen för att “det blivit såhär” – inte att “vi har gjort såhär”. Som om saker och ting bara har hänt. Och så ska rötäggen reda ut det och komma med förslag till “kulturförändring”. 🙁 Var ett så himla bra inslag i P1 igår med två lokal ombud från kummunal i Umeå och Stockholm som jag lyssnade på när jag åkte hem från jobbet De skäms ju såklart på sina arbetsplatser och vill att hela styrelsen skulle avgå. Sa många kloka ord! Man kan scrolla förbi presskonferensen. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6349737

  Kram//Susan

  • Hej Susan!
   Tack, jag fick mindre godís än vanligt.

   Tror du missuppfattade mig ang A. Jag har ju varit med på skosulenivå i branschen och vet vad man fick utstå av gliringar utan att det varit några “affärer”. På medlemsmötena på klubbnivå kom kanske 5-7 pers av flera 100 men åsikter hade dom på arbetsplatsen…
   Jag menar att ALLA ska avgå i styrelsen så klart.
   Men vad jag menade är att ordf står pall för drevet och
   det är ovanligt. Starkt i alla fall att hon orkar som ingen annan skulle gjort. Även om man ogillar “kulturen” som satts av dom som jobbat i 30 år där som tex avgående ekonomichefen med 37 andra uppdrag han hade också.
   Kram P ♥

 2. Grattis i efterskott! Firade du med något gott till kaffet?
  Hoppas att La syrra får igång den nya datorn, tur att det finns en gammal att ta till. Din bild med att ta bort allt skit var rolig. Jag är livrädd för att ev. göra ngt fel. Om en stund kommer en väninna och hjälper mig med ett bokföringsprogram.
  Jag är ju kassör i en förening och måste boka lite innan årsmötet. Tack och lov så har jag tackat nej till att fortsätta detta uppdrag.
  Klart att A stannar några månader till. Hon får ju över en mille mera i avgångsvederlag. Min åsikt är att de inte ska ha ett enda öre.
  Trevlig helg och kram till Dig och syrran/A-K

  • Tack A-K!
   Jo en pyttemuffins 🙂 Ja jag hoppas hon får igång datorn igen.
   Funkade ju i går.
   Ja har inte fattat att A får mer i avgångsvederlag, tvärtom hon går ju tidigare än hon skulle. Hon är 59.
   Nej dom ska inte ha nåt men avtal är ju avtal och kommer aldrig att ändras på. Näringslivet, banker osv har ju mångdubbelt i miljoner redan när dom jobbar. Det sas att Wallström tjänat 27 miljoner i en rubrik. När man se läser i artikeln så är det på 21 år!
   Bankernas tjänar minst det på 2 år 🙂 Jobb som jobb.
   Ok, skit samma. Nya kvastar sopar…ofta dåligt också…inte bättre när dom är slitna heller 🙂
   Kram P ♥

 3. Försenat grattis från oss också! Glömde säga att vi mötte Lex på paseon i onsdags! Samt nyss också på vår väg till Mas Amigos. Trevlig prick det där!
  Kram!

 4. Oh! Missade din namnsdag! Men våra grattishälsningar kommer här. Vi var på flera galej i går så tiden blev knapp. Alltså, jag prioriterade fel. Tiden har via alla densamma, sen handlar det om vad en gör med och av den.
  Trevligt med Shangri La, får nog titta dit. Mindre trevligt att Is dator inte är samarbetsvillig. Hoppas det finns hjälp att få för det är ju irriterande när det inte fungerar.
  Har ju tur med min Mac för den är snabbare än en kobra.
  Ha det bra! och Hasta pronto!

  • Hej Ditte!
   Jag har tre så det är lugnt 😀 Förr hade jag bara en men jag finns med alla tre här nere också men då är det Santa framför 😀
   Du har fullt upp 😀 Som vanligt.
   Ja bra med sol där på ShangriLa och är maten hyfsad så är det ett plus 🙂
   Få se om Rajje hinner titta på datorn igen. Åker ju i morgon.
   ¡Hasta pronto si! Kram P ♥

 5. Gratulationer på namnsdagen! Blev något konfunderad först… Inte heter du Vincent. Men så trillade pengen ner…. Det tar lite tid ibland!
  Kram

  • Hej Moi!
   Tack 🙂 Jag kanske är en han? Vem vet 😀
   Ja jag skriver ju “så sällan” nu så det kunde varit vilket namn som helst 😀
   Kram P ♥

 6. Hörrdu, Preciosa står inte med i den svenska almanackan 🙂
  Är det Agnes eller Agneta?
  Om du har ugn borde du prova hemgjord empanada! Som sagt: en rulle deg, ett par burkar tonfisk och en burk färdig pisto. Klart! Den slår Mercadonas! Himla snabbt går det!

  • Hej Annika!
   Ja det borde stå i almanackan 😀 Agnes 🙂
   Jo jag får nog prova ditt recept på din blogg.
   Får leta efter degen 😀
   Himla gott måste det ju vara.
   Kram P ♥

   • Agneta är också fint, men Agnes är ännu finare. Vilken tur du hade som fick det namnet!
    Degen finns till exempel på El Día, eller också i tvåpack på Mercadona. Där finns godare pisto på burk än på Día. Tror de har en på konservburk, minns inte märket. Tips!

    • Ja Agneta är fint det fick vår syster – som tyvärr gick bort för ett år sen – heta.
     OK, får köpa på Merca då. Långt till El Día.
     Ska kolla 😀
     Kram P ♥

 7. Gomorron Preciosa! Jadu………. vi är troligen ganska ensamma om det, men jag har exakt samma problem, otroligt lätt att lägga på mej alldeles för många kilon och ett h…e att bli av med dem. 🙂
  På tal om bredband, jag börjar tröttna på Telecable, det har blivit alldeles för svajigt. Jag klagar och det bra ett par dagar, jag klagar, det blir bra……… o.s.v.

  • Hej Leffe!
   Nåja…Nära 60% här nere är överviktiga har jag läst så ensam är man inte 🙂 Värst med barnen. Medehavskost eller inte men dom äter mycket friterat. chips, kakor mm och dricker juice.
   Spanska barn slås bara av Italienska,grekiska och malteser!!!
   Hur ska det gå? Som barn var vi ju inte överviktiga.
   Hittade en länk från 2011:
   http://www.svenskamagasinet.nu/article.1184.html

   OK, då går Telecable bort 🙂 Bäst med ADSL men dyrare.
   Kram P ♥

  • Hej Lena!
   Nej det är ju inte viktigt 😀 Bara om man bloggar hahaha…
   Jag tänker i alla fall alltid på min mormor när det är 21 jan. Blir påmind om den fantastiska lilla gumma som kunde sjunga, spela gitarr och cittra och deklamera verser i massor av dikter utantill.
   Så skrev hon så vackert med sirlig handstil 🙂 Rolig var hon också.
   Ja det tänker jag på 21 jan.
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *