Sönd 20 dec, sol 17 gr ☻☺☼☻☺

Gokväll!
I dag var det lite kyligare på morgonen…ca 12 gr vid 10.30. Frös lite för första ggn i december. Gick till sängs helt slut kl 21 i går kväll 😀 Vaknade 01. Sov kl 02 till 5.30.
Ja så då hann jag med till Torreoro kl 10.30. Fick väcka grabben. Han hade svirat på samma ställe i går kväll med 3 öl utan alko och en med 😀 Anners-killarna var där 🙂
Personalen blev visst bjudna på mat där också…Stamgästerna hade väl kunnat få en smakbit 😀
En-Eurotanten kom och hon hade svarta långbyxor. Vet inte om hon fikade…satt med ryggen åt. Anners-killarna kom och hälsade i hand som vanligt. En liten farbror som ofta är där kom. Han verkar inte ha råd att sitta så han står ofta. Skyller på att läkaren sagt att han inte får äta ditt och datt. Paco heter han. I dag kom han fram och frågade Lex om han fick låna 5E…till pensionen som väl kommer 4-5 januari, Här tas ingen hänsyn till folk att det är helger…OK, dom får dubbel pension 1 dec. (Och 1 juli). Men är den liten så blir det väl knapert om man hyr som han gör.
*******************************************************************************************************
I dag var det ju val i Spanien…just nu men fattar inte hur dom räknar…Det ser ut att gå bra för vänstern, dvs Podemos. Det unga partiet med en partiledare som har hästsvans 😀 Men högern som regerar har fått mest röster…Lex sa att folk (äldre) är rädda att det ska bli guerra…dvs “krig” och kaos…Dom har ju minnen från förr. Dom unga som inte har jobb röstar så klart annorlunda.
Ja än är det inte klart…Av 11 partier så är 2 kvinnor partiledare. Manssamhälle…
Trodde Ciudadanos skulle gå bättre… Men vem vet…poströster ska räknas osv…
IMG_5101 (640x473)
Jag är så trött, har gått långt för att få fika med Catarina som snart åker till Valladolid och Sverige. Hårt liv 😀 Men det tar en halvtimme dit och lika hem. Jag har ju redan ont i benen sen förut…OK, det är smällar man tar för lite trevligheter 😀 ¡Gracias chica! ♥♥
Mycket folk i rörelse utanför skolorna där folk röstade. Både den vid Torreoro och Colegio de Cuba vid Plaza de Habana.
IMG_5097 (640x480)
Vi genade vid Plaza del Calvario. Där var en lite mager gran annars kan man inte tro att det är jul. I centrum är det visst lite julaktiviteter nedanför Kyrktorget men orkade inte dit.
Tror det var förra året som dom hade siestastängt vid aktiviteterna hahaha…Typiskt 😀
Ser ni granen 🙂
IMG_5100 (640x480)
Ja men då så, då kan man vila sina sargade ben 😀 Kanske skulle bära på mindre – läs tappa kilon.
Ser nu att Podemos vann i País Basco!!! Inte så konstigt iofs. Dom vill ju lämna Spanien 🙁  Även i Katalonien, där vann dom också…I Madrid blev dom 2:a!!!
Före socialisterna…Otroligt…nej nu får jag sluta…det är ju inte klart än! Galicien vill ju också lämna Spanien…Få se där då…
Hoppas jag inte missförstått och så fattas det en massa röster…Och dom räknar mandat konstigt och…

Vi hörs i morgon! ¡Buenas noches! P ♥

14 reaktion på “Sönd 20 dec, sol 17 gr ☻☺☼☻☺

  1. God sen Stockholmsafton! Väl hemma och vi blåste till Arlanda på tre timmar och fem minuter. Rekord för både kaptenen och oss. Kraftiga jetströmmar och bara ett par gupp uppe i det blå.
    Hörde om valet här på Nyheterna, men då låg Podemos på tredje plats. Blir mer rapporter från Madrid i morgon.
    Trevligt med fika hoa Catta och du hann ju till Torreoro också.
    Aktiva dagar!
    Kram och natti!

    • Hej Ditte!
      Oj det var en snabb resa! Fint att den gick bra!
      Jo Podemos är väl på tredje plats men först i vissa regioner.
      Otrolig resa alltså på två år. Men få se om dom kan bilda regering. På TV sa dom att det kan bli nyval 🙁
      Ha en bra måndag!
      Kram P ♥

  2. Godkväll P!
    Ja det är intressanta saker som händer i den spanska politiken! Jag lyssnade på direktsändning med min bekant Thomas Gustafsson som har bevakat de spanska valen under lång tid. Det blir inte lätt att bilda regering med detta resultat!
    Läste i svensk press idag att det var varmare i Stockholm idag än på midsommarafton och man tog glögg och pepperkakor ute på terrassen. För min del intog jag också min lunchyoghurt i solen på trappen!
    Kram
    Fia

    • Hej Fia!
      Ja det vore synd om dom inte kan bilda regering 🙁 Dyrt med nyval och om det skulle hjälpa.
      Ja det är varmt hemma. Upponervända världen.
      Kram P ♥

  3. Tack själv för besöket!
    Man kan verkligen undra hur det ska gå med regeringsbildandet. Se bara på hur komplicerat det var i Sverige där vi ändå har en starkare tradition av konsensus. Mycket tjafsande att se framemot!!

    • Hej Cata!
      ¡De nada!
      Ja jag tror det blir svårt…och som sagt kaos antagligen…men hoppas dom är förnuftiga. Kan ju bli massdemonstrationer också om man känner landet rätt…
      Hoppas på det bästa!
      Kram P ♥

    • Hej Carina!
      Ja man bävar lite trots allt…ja om det måste bli nyval och konstigheter men det kanske löser sig.
      Ja alltid trevligt med hembakta bullar och kakor 😀
      Kram P ♥

  4. ¡Buenos días!
    Du undrade om vi såg julgranen. Kan det vara det där magra eländet med vit rosett på toppen? Nog har man haft fula julgranar i sina dagar (innan man kom på plastgranens alla fördelar), men den där vet jag inte vad jag ska tro om. Är det en gran?
    rocio

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *