Fred 15 maj, 27 gr ♀♦♀♦♀

Hej!
Ja i dag har det varit riktigt behagligt. Lite blåsigt men ingen fara…Marknaden startade med att kättingar dras ut från stolar och bord ca  kl 5…Man kan ju undra varför? Finns inte en käft så tidigt på marknaden. Ja dom som har båsen kommer ju med sina furgonetas men dom sätter sig ju inte och äter el fikar vad jag har sett. Hänsyn finns ett ord som heter men det kanske inte finns på spanska…Inte underligt Spanien är tvåa på bullerlistan 😀
Ja då kommer vi osökt på att det borde fikas i dag också inklusive samtal om allt och inget 🙂 Carina hade “fika” utkastat till vem som helst på sin blogg 🙂 Ja vem nappar inte på det 🙂 Jag hade sms:at Jesica som inte hade tid med mig i dag…Ja då kan man ju fika med trevlisar i stället 🙂 Hit åkte vi:
IMG_3385 (640x480)
Mittemot här så finns Matboden som nu har tältrum utanför…
IMG_3386 (640x480)
Det var kanelbullesnack hos Ami i går så vi styrde nog hit utan att tänka på bullkonsekvenserna 😀 På vägen ringde Karin och frågade var vi skulle fika…Här sa Carina. Ja dom har också bil så klart dom hittade oss.
IMG_3387 (640x480)
Bullarna var uppätna men vem köpte med sig några?…Karin åt en god laxmacka istället…Fast nog var hon sugen men försöker skippa socker…Rätt det ska man göra…
Stort projekt 🙁
Apropå buller som jag inled med…Det stod en bil utanför med motorn på utanför nästa restaurang. Tänkte inte på det förrän nån märkte det. Sen kom en dam som sa att den stått på i 2 timmar. Och att det ligger nån i som antingen sover eller är död….
Horst som är modig gick dit med henne och knackade på rutan .Mannen vaknade och så drog han i väg på en gång. Konstigt ställe att stå på med motorn i gång. Ville väl ha AC…Man skulle ju ringt polisen förstås. Han kanske inte var nykter…Ja det är bullrigt här 🙂 Han kan ju varit sjuk också…
**************************************************************************************************************
Tog en sväng i butiken och det var där jag åkte dit på lite mer bullar 🙂 Och hårt bröd samt ett saltburk jag gillar 🙂 Dom har normalt svensk grädde och såna här små paket för den som gillar (kan) baka 🙂 Ja och massor av andra saker…välfyllda hyllor.
IMG_3389 (640x480)
Iaf så jobbar en tjej som jag haft mejlkontakt med då och då där…tror hon hittade mig genom forumet…Pia. Så började hon jobba här på Matboden. Roligt att ses!!
*****************************************************************************************************
Ja så äntligen efter långt prat – gott om samtalsämnen har vi – så reste vi oss och gick ut. Det fläktade skönt. Är inte så förtjust i såna tält som finns nu överallt. Bättre öppet med parasoll. Ja man kan ju rulla upp sidorna…förstås. Fast när det blåser är det ju bra.
IMG_3390 (640x480)
Tack för i dag las parejas! Trevligt como siempre 😀

¡Hasta luego pronto! P ♥

28 reaktion på “Fred 15 maj, 27 gr ♀♦♀♦♀

  • Hej Ama!
   Ja det är kul att kasta sig på bussen när den kommer 🙂 “Titta La Mata-bussen, ska vi ta den?” 😀 När man vill åka kommer den inte 🙂 Fast tror det var värre förr.
   Si mejor hoy!
   Kram P ♥

 1. Hola! Trevligt med små utflykter – och kul att det kan bli lite spontant! 😉 Här har det mest jobbats dag – kändes som en måndag och vips var det fredag samma dag! 😉

  Var inne och kollade mitt spanska bankkonto idag och upptäckte att Iberdrola hade dragit elräkning både mars och april. Märkligt… Brukar alltid betala varannan månad. Visserligen var extraräkningen i april inte så stor men konstigt ändå. Har du läst nåt på forumet om att de har börjat skicka räkningar en gång per månad?

  Iskallt här hemma – både ute och på kontoret. De varnar för blötsnö och frost… 15 maj…. 🙁 Ska nog gå in i helgen och boka sommarresan. Kommer genast att bli på bättre humör! 😀
  Kram//Susan – Jörgen hälsar!

  • När man fått den nya elmätaren med automatisk avläsning (contador inteligente) börjar iberdrola skicka räkning varje månad.

   • Aha! Tack Ditte! Ser ju bara själva “inbetalningskortet” på nätet via banken – fakturaspecen kommer i brevlådan i sommarstugan. Har inte nån ny elmätare men nya rutiner alltså. Spelar såklart ingen roll men bra att veta. Kram

    • Oops! Då kanske vi är strömlösa när vi kommer ner…ingen räkning här för april. Man ska nog inte oroa sig 🙂
     Ulla

     • Hej Ulla!
      Nej du behöver nog inte oroa dig…men annars är Iber det värsta företaget man kan ha att göra med 🙁 Urjobbiga.
      Kram P ♥

 2. Hej Susan!
  Jo det är kul att få åka ut lite 🙂 Inte bara gå här på dom gamla trista
  gatorna 😀
  Ingen aning vad det gäller Iberdrola 🙁 Jag har ju ingen koll längre och Lex har
  nån annan eldistributör numera. Inte hört/sett nåt heller. Syrran ser väl på sitt konto om dom har dragit konstigt. Hon har ju två bostäder att kolla på.
  Hon läser väl här och kan mejla dig.
  Du kan väl se fakturorna på internet eller? Logga in dig?
  Hälsa guapon! Kram P ♥

 3. Trevligt med fikautflykt! Och kanelbullar fick ni. Men inte så kul att sitta inne i ett tält och fika.Vad gäller bullar så får vi nog ta med några när vi kommer nästa gång eller baka på plats. Nu har vi ju en bra ugn.
  Skönt med lite svalare väder i alla fall. Här i huvudstaden är det svalt och ganska ruggigt men trevligt ändå. Och extra trevligt att träffa döttrar, barnbarn och vänner- Har fullt upp.
  Kram och hälsningar från oss båda.

  • Hej Ditte!
   Ja dom var ovanligt goda också!! Var bara tvungen att köpa några 🙂
   Nej tält gör ju att det blir rökigt också som jag inte klarar av.
   Förr kunde man inte sitta inne och nu inte ute – i tält…Slutat gå på Genaro av den anledningen. Där går mest spanjorer och då röker
   minst 60% och hela tiden 🙁
   Ja hembakta bullar kan man aldrig säga nej till…
   Kram P ♥

 4. Hahaha ja du, ni ska vara glada att “tältet” står där det står… På ” fylllehyllan” blåser det ta mig tusan jämt men kan hålla med dig, det var skönt igår när “väggarna” var uppdragna och det kom en och annan liten vindby. Vi brukar faktiskt veva upp sidorna samt halva taket men smaken är som baken… delad, några vill ha skydd från solen. Trevligt att träffa dig i vilket fall som helst. Kram

  • Hej Pia!
   Tack för i går 🙂 Jaså fyllehylla 😀 Jag kan tänka mig att det blåser. Jag har väl mest ont av rök…men det var få som rökte. Finns dom som tar hänsyn och går ut också. Några 🙂
   Ja taket får gärna vara på…Sol får man ju tillräckligt. På vintern är det säkert bra med öppet tak.
   Ja det var roligt att träffa dig!! Blir fler ggr!
   Ha en bra resa hem! Kram P ♥

 5. Buenas noches P!
  Trevlig pratstund idag på Matboden. Är glad att jag valde laxmackan, den godaste jag ätit på länge! Konstig kuf som sov i bilen som var igång så länge!
  Kram Karin

  • ¡Buenos días Karin!
   Ja det var jättetrevligt som vanligt!
   Kul att du gillade laxmackan och att du stod emot kanelbullen!!
   Starkt gjort 😀
   Jo den mannen var lite “anners”. Men man vet ju inte, full eller sjuk? Eller bara trött…Men varför just utanför restaurangerna 🙂
   Kram P ♥

 6. Såna där spontana möten kan jag sakna här hemma. Allt ska planeras och det ska letas luckor i kalendrarna. Och inte tillåter vädret att man sätter sig utomhus. Gudskelov är jag ingen hejare på att baka, då hade kläderna passat ännu sämre. Äh, vi får leta upp de glädjeämne som det trots allt finns massor av!
  Kram

  • Hej Moi!
   Jo så är det ju men här nere är man ju fri och ledig och då behövs ju ingen “bokning” 🙂
   Baka kan inte jag heller sen min dotter som då var 5 (44 snart) sa att man kunde slå ihjäl nån med min vetelängd som jag för första ggn provade att baka…Jag skulle härma min mor som var enorm på att baka och alla älskade hennes längder och bullar.
   Ja sen dess har jag aldrig bakat med jäst 🙂 Bara sockerkakor och sånt där enkelt.
   Kram P ♥

 7. Hola P
  27 grader är ju en behaglig temperatur. Perfekt fikaväder. Har dom inte skrivit något nytt hur det blir med marknaden? Den kanske blir kvar.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja 25-27 gr är perfekt!! Det blir det väl nu fram till juli 🙂
   OK, man vet ju inte…
   Inget nytt om marknaden. Fattas väl pengar som vanligt till det
   sista jobbet.
   Kram P ♥

 8. Hej P!
  Haha! Vilken tur att jag kunde locka fram lite kanelbullelängtan 🙂
  Jag måste nog ta mig till matboden någon gång. Har bara åkt utanför!
  Ha en bra lördag
  Kram

  • Hej Ami!
   Ja det var bra…vi hade fokus på Matboden rätt fort.
   Åk dit, dom har jättefina varor och bröd plus mat också.
   Kram P ♥

 9. Hola P!
  Kul med en liten utflykt och utanför Torrevieja. Jag har fått hem de nya sängarna nu på fm till gästrummet, så det blev lite pyssel efteråt.
  Nu blir det snart en vända till affären.
  Ha det gott och kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det är alltid kul, man blir trött på dessa gator här inne emellanåt.
   Kul med nya sängar!!
   Ja jag får också ta mig till affär, ingen handlar åt mig i dag 🙂
   Lex har glömt sin mobil hemma hahaha…Lätt gjort.
   Kram P ♥

  • Hej Carina!
   Ja kul var det…
   Tack det har gått bra…än har jag kalufs kvar 🙂
   Och mer färg…
   Ja vi hörs/ Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *