Lörd 21 febr, sol 17 gr ☼☼☼☼

Gokväll!

Ja det blev en turbulent dag! Jag sov från kl 21 till 4 i morse och det var ju bra.
Hann se min mejl att min systerdotter skrivit att lilla Mamma hade somnat in kl 3.45.
Hon hade legat kvar på sjukhuset den lilla duktiga Auror. Minstingen med 3 egna barn.
För mig är dom fortfarande små och kusiner till min J och syrrans Teddy 🙂
***************************************************************************************************
Jag skulle svara på en gång och då försvann mitt internet och jag fick bara fram en massa rutor som sa att internet Explorer inte fungerade och nästa ruta sa att dom felsökte och så där höll det på i timmar. Jag bytte router, nix, jag resetade,nix, stängde av helt flera ggr tog ur batteriet men nej det var lönlöst. Ringde Movistar felanmälan…Skojigt…automatisk röst som säger en massa som man ska göra…sen en fråga: Lyser alla knappar på routern nu “pulse1”. Men det gjorde det inte och jag hade inget att “pulse” för att det inte lyste. Kastade på luren. Ja för det kommer jämt en fråga om man är nöjd med servicen hahaha…
*******************************************************************************************************
Gick ner till syrran för att svara på alla snälla mejl. Då slutade hennes dator fungera också men på ett annat sätt…Inte dessa rutor…Jaha…ringde 1002 igen och sa lite annat och då dök en människa upp. Och dom skulle prata med tekniker. Det hade jag redan gjort. Hade ju sparat Segundo´s mobilnr 😀 Han skulle återkomma.
Vi travade förbi detta konstverk på San Policarpo:
IMG_4791 (640x479)
Gick till Cata. Där på hennes IP kom samma hemska meddelande upp men hon själv kom in på Explorer men använder Crome annars. Fick låna hennes dator och kunde skriva till Auror iaf. Blev bjuden på silverte och hembakad bulle och sockerkaka, Hon är emot att jag äter sånt men tyckte lite synd om mig kanske 😀 Tack Cata!! Du är så snäll. Blev ju piggare också 🙂 Så plötsligt fungerade min dator. Hon skjutsade dessutom hem mig!! Man blir bortskämd…
Åkte förbi Plaza de Molino, undrar om dom börjat göra fin plaza där nu som dom skulle?
IMG_4792 (640x459)
Syrran sa att hennes inte dator fortf inte funkade men när jag kom in i mitt krypin så fungerade min!! Hon tog fram sin gamla laptop – och då funkade linjen…Herregud alltså…Då kan hon se på Mellon iaf. Hoppas det inte är nåt fel på nya datorn hon fick av sonen i julklapp…
OK, det blev långt om detta men man fattar inte hur det kan bli så konstiga fel…Men så läste jag nån reklamationssajt när jag letade efter nåt “avería” på Movistar. Ojojoj vad många som var f-b på detta bolag!!
*******************************************************************************************************
Ja så kom Lex med allt han handlat åt mig. Han hade gått en lång runda bortåt La Mata men orkade handla iaf. Tunga saker som vatten blomkål och potatis bl a. Ja det var snällt. Han får lite propina så klart…Fattas bara 😀 Dom hade Lubina som bra var, annars brukar den vara slut på eftermiddagarna. Godaste firren! Inga ben!
IMG_4793 (640x480)
Ja det var denna dag lördag och inget vann vi fast vi hade två lotter.
**********************************************************************************
Tack alla för era snälla ord!! Känns bra och man ska ha i åtanke att man ska leva medan man kan, så bra som möjligt. Svårt är det men man borde stanna upp tänka mellan varven och sluta jobba i tid är bäst även om man trivs. Det är ju ändå en stress att gå upp tidigt och veta att man har massor att göra.
Läs här…så sant:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/sannalundell/article20346034.ab

Kram P ♥♥♥
MANDELBLOM

32 reaktion på “Lörd 21 febr, sol 17 gr ☼☼☼☼

 1. ¡Buenos días!
  Skönt att du verkar känna dig bättre till mods nu. Det Sanna L. skriver om lutherska andan är så sant. Vi ska helst slita ont och inte unna oss att må bra. Även om vi kan och har möjlighet. Martin Luther måste ha varit en självplågare utan like. Usch, så trist! Så vill vi INTE ha det!
  Ha en bra natt!
  rocio

  • Hej Rocío!
   Ja lite bättre tack. Jo mycket är sant och jag tror att det
   är farligt med den stress som många utsätter sig för 🙁
   Eller är tvungna till upp till 61 år…Men pensionen särskilt för kvinnor blir då väldigt låg. Har man inget sparat är det svårt.
   Tack detsamma 🙂 Kram P ♥

 2. Beklagar verkligen! Livet är så oförutsägbart. Ofta skjuts saker upp och man tänker att tiden finns och att saker skall ske senare i livet och ibland är det för sent. Läste just Sanna Lundells krönika i morse och visst ligger det mycket i den. Jobba länge och varför, kan man fråga sig. Jag gjorde ju inte det,utan valde att sluta när jobbet var som roligast och jag jag var lite över 60, något jag bara sett som positivt. Troligen hade pensionen blivit högre om jag jobbat på till minst 65. Men pengar är inte allt. Jag har alltid värdesatt mitt jobb högt och trivts och det i mer än 40 år och nu var det dags att låta andra ta över. För mig är det här och nu som gäller . Sedan kan det vara för sent. Kramar från mig. ❤️

  • Tack Ditte!
   Ja man vet ingenting och tur är väl det.
   Nej jobbet får inte knäcka en, många tycker det är så roligt och sen går dom in i den berömda väggen och kan knappt göra
   nånting sen. Lagom är bäst.
   Svårt detta. Jag ville bara sluta i många av dom sista åren men då jobbat sen jag var 15 år 🙂 Lyckades komma loss några år tidigare 🙂 Bra det.
   Kram P ♥

 3. Hej!
  Beklagar sorgen, man får sig en tankeställare! Ska absolut börja njuta av p-livet! Skönt att du fått fart på datan igen och att Lex är så snäll!
  Beträffande Plaza del Molino, så såg vi att de jobbade där igår eftermiddag när vi körde mot flygplatsen! Få se om de tänker sätta “segelduk” på vingarna igen!
  Fia

  • Tack Fia!
   Ja man får många tankar om hur fort det kan gå 🙁
   Utan internet blir man ställd 🙂 Jo Lex är snäll, särskilt nu när han gör som han vill hahaha…
   OK, dom jobbar där på plazan. Ja få se om det blir dukar igen. Blåser väl sönder fort…
   Kram P ♥

 4. Gokväll och godnatt!
  Nu har Torregästerna lagt sig och jag uppdaterar mig. Beklagar verkligen 🙁
  Skrev ju igår hur fort det gick med sambons bror. Säkert skönt för de som drabbas att det går fort pch utan medvetande. För egen del vill jag nog ha det så.
  Många varma kramar till Dig o La syrra/A-K

 5. Gomorron Preciosa! Jag beklagar sorgen, det har ju varit lite turbolent här också och jag har inte hunnit ägna mig så mycket åt bloggarna.
  Jag förstår att det där sista är lite tillägnat mej. 🙂

 6. Hej!

  Beklagar sorgen. Så svårt att förlora nära och kära.

  Här har vi fått snö och från att det har varit barmark så är det så vintervitt och fint. Men det är plusgrader så detta försvinner nog snart. Vårt internet Explorer försvann också igår (på båda datorerna) för att sedan komma tillbaka på em. Kanske något stort fel som inträffat eftersom samma inträffade både här i Sverige och i Spanien! Vår dotters dator funkade inte heller.
  Ha en fin och solig dag! Snart är vi också där och får njuta av solskenet!
  Kram
  Elly

  • Tack Elly!
   Ja det är inte roligt men tillhör livet att förlora 🙁
   Ok, det är snö…får se när jag kommer hem hur det ser ut…
   Bra om det inte är halt!
   Internet Explorer ska ju bort har det ju stått. Verkar som dom
   börjar krångla redan för att man ska byta webbläsare 🙁
   Får ladda ner nån annan…
   Tack detsamma! Kram P ♥

 7. Hola P! Så sorgligt med din syster. Beklagar verkligen sorgen.
  Resan hem gick bara bra. Sov första natten hos en väninna i Stockholm, så kom inte hem till Ingarö förrän fredag mitt på dagen. Inga problem med att få igång värmen och vattnet. Vår granne bjöd hem oss på en fika på em och igår kväll även på en god middag. Härligt med omtänksamma grannar. När vi kom var det bara fläckvis med lite snö och 8 gr plus. Inatt har det snöat lite men det är fortfarande plusgrader.
  Har också haft problem med internet. Har ju kontantkort här och det gick inte att köpa mer surf via Comviqs hemsida (kom faktiskt in på deras hemsida) och kundservice har stängt hela helgen. Men märkte nyss att jag även kunde gå in på banken (men inga andra sidor) och där köpa mer surf. Skönt. Trist när inte internet fungerar.
  Många kramar till dig och La Syrra från oss //A-C och K

  • Tack Anna-Carin!
   Härligt att det gick bra och att ni har så snälla grannar!!
   Guld värt!
   Ja det är ofta småkrångligt att tanka på kontantkorten.
   Men brukar gå via iaf Swedbank.
   Jag har “3” när jag kommer hem och det funkar jättebra!
   Hälsa Krister!
   Kram P ♥

 8. Beklagar sorgen. Alltid tungt när det händer. Stor KRAM till dig!

  Anders fick också problem med webbläsaren igår. Har löst sig nu… Men “min” chrome fungerade hela tiden. Skönt!

  • Hej Ama!
   Tack, ja det är så trist 🙁
   Jaha då var det ett “avería” då…Konstigt fel var det iaf. Skaladda ner Chrome så det finns på datorn också.
   Kram P ♥

 9. Bästa Preciosa! Följer ditt liv i din blogg. Beklagar sorgen efter din lillasyster. Du och La Syrra får ta hand om varandra. Var rädd om dig.

  • Hej Agneta!
   Tack! Min lillasyster hette också Agneta…fint namn!
   Ja vi får leva vidare och tänka på att man ska uppskatta livet medan tid är.
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *