Måndag 20 okt,29 gr sol ♣☺☻☺♣

Hej!

Varmt i dag med, AC på i bland. I morgon ännu en grad mer kanske…
Kom alla hantverkarna då? Först droppade Miguel in, målaren som jag gissade 😀
Sen vid 10 kom husbyggarna, hämtat material förstås och så Stefan AC-mannen som också byter kranar…Det blev bingo helt enkelt!!
IMG_3854IMG_3855IMG_3856
Tre bilar , bara Stefans blå bil saknades 🙂 Men han kom ju också. Ja vad har dom nu gjort. Jo Miguel har målat, kommer tillbaka i morgon, Stefan har bytt tre kranar och byggkillarna är tillbaka kl 9 i morgon. Det börjades lite försiktigt. Dom höll på krevera i hettan där märkte jag 🙁 Fick gå 5 ½ trappa upp flera ggr med stora saker….
IMG_3858
IMG_3859
Vi gick till Genaro och fikade samt Mercadona för handel.
IMG_3857
Dom hade nya stolar och jag fick för starkt kaffe 🙂 Fick mer mjölk i. Sonen Juan Carlos gör alltid för starkt fast jag sa till. Ingen fara, lyxproblem. Handlade lite snabbt och gick hem och kollade läget. Laga mat var uteslutet så vi gick och kollade vad Ali hade. Köttfärsbiffar med potatismos och grönsaker. Saken var biff 😀 Syrran hade ätit så hon tog en café con leche descafeinado som ni nu vet vad det är 😀
Tog inga bilder på nåt 🙂 Gick hem och siestade. Killarna hade rast…fram till 16. Jag somnade!! Vaya, vaya men var uppe redan kl 6 i morse.
Ja så kom dom och fortsatte och nu ser det ut så här:
IMG_3861
Ska få upp Miguel så han kan ge mig offert på att måla dom fula väggarna…men vilken färg? Det är så många pelare och utbyggnader på spanska hus. Finns knappt en hel vägg. Dom älskar pelare och halva pelare överallt. Men man får rätta sig efter det och möblera därefter…Hur det nu ska gå.
Vem ska ligga här då sa ena killen 🙂 Lex sa jag, han snarkar så hemskt. Det gör jag också sa han så min fru ligger inte i samma rum. Men har du andningsuppehåll också sa jag. Ja sa han. Du måste ha en sån där CPAP-apparat då sa jag. Det är farligt!! Min mor har det sa han. Ja så röker han också sa han…Milde tid alltså 🙁 Lex snarkar inte så utan nån gång i bland så jag bara skojade lite men han är alltid täppt i näsan. Allergi el polyper eller vad det nu är. Borde han kolla upp. Jag kanske också har ljud för mig? Ingen har sagt nåt 😀
*********************************************************************************************************
Blev lite trångt på terrassen nu. Bara 20 kvm kvar. Fast en del ska ju in i kuvösen där och annat ska slängas.
IMG_3860
Det var vad som hänt…Dom kom sågs och segrade…jag förlorade 😀 Dessutom måste jag betala hahaha…Och inget vann vi på Lotería Nacional heller. Vad är det med detta lotteri nu va? 5 siffror ska det vara så svårt.
Nedan en februaribild så ni får nåt fint att titta på i detta inlägg:
IMG_0353

¡Buenas noches! P ♥

15 reaktion på “Måndag 20 okt,29 gr sol ♣☺☻☺♣

 1. Tänk så mycket som kan hända på en dag! Roligt att utbyggnaden är påbörjad hos er och det verkar gå raskt framåt. Toppen!
  Och även målningen och annat hos La Syrra för handlingen framåt. Kul att få se resultatet.
  Roligt när saker och ting kommer i gång….Ni har ju fått vänta länge…Men nu händer det saker.
  Kramar och natti! Nu är Mr Blund här hos mig.

 2. Gomorron Ditte!
  Ja mycket hände men jag tittade ju bara på. Bra man har 🙂
  Det lilla jag såg av målningen var superfint. Han är så himla bra Miguel!
  Täcker alla golv och är noga.
  Ha en bra dag i dag också men chilla lite mer 🙂
  Kram P ♥

 3. Hej, skönt att det äntligen är på gång med inglasningen! Spännande. Det kommer att bli jättefint med fräsch målning.
  Det verkar som vi bor på olika orter när det gäller temperaturer. Här var inte mer än mellan 25 och 26 grader igår på min balkong. I skuggan förstås.

  • Hej Cata!
   Ja det känns bra än så länge. Det blir kul. Fattar inte hur man får upp gardiner men det finns väl såna anordningar.
   Jo men vi bor ju på olika orter 😀 Du på vischan 🙂
   Nej kanske tog i lite men på en sajt stod det så mycket och jag höll på att förgås här i går. För att inte snacka om byggarna 🙂
   Kram P ♥

 4. Gomorron P!
  Så mycket de hann på en dag!
  Det ska bli spännade att se det färdiga resultatet! 🙂 Vad har Du tänkt Dig för gardiner? Jag har gardiner från Hemtex i mitt sovrum som ska stå emot värme. Till min fasa såg jag i förra veckan att de bara får vädras och torkas av. Alltså ingen maskintvätt. Hade tänkt mig en liknande gardin som ett draperi mellan våningarna. Vi får se hur det blir.
  I dag blir det en tur till Ica. Pensionärer får rabatt om man handlar på tisdagar. De vill väl inte se oss gamlingar till helgen. 🙂
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Jodå det gick bra. Än har dom inte kommit men är väl på el taller och hämtar mer saker.
   Gardiner får bli såna där som inte släpper igenom sol. Har såna hemma i lilla lyan. Inte tänkt på om dom går att tvätta. Men bara att fästa upp när solen skiner. Fast mest för att det är ljust dygnet runt där på sommaren.
   Syrran sydde åt mig med öglor i hörnen. Finns ju sånt tyg här så jag får kolla.
   Bra idé att vi håller oss undan då på helgerna så stackars familjerna får handla i fred hahaha…diskriminering kallas det. Jag skull vägra gå på tisdagar 😀 Om det inte gäller stora rabatter vill säga 🙂 Väldigt stora 🙂
   Kram P ♥

   • Hej igen!
    I mina gardiner är det öljetter ( runda ringar) de är redan ditsatta i fållen på ngt vis, så det är bara att trä gardinen på en stång. Drar dem åt sidan när jag vill ha in värme.

     • Googla på Hemtex , gardiner, mörkläggningsgardiner. Jag har vinröda till sovrummet och tänker köpa en svart längd att hänga mellan våningarna. Tänkte att när syrran bor där på vintern kan hon kanske behålla värmen fr AC:n på nedervån. när de glor på TV eller nåt.

      Tack det ska jag göra men jag måste ju köpa här. Men kollar iaf! Kram P ♥

 5. Hej P!
  Åh, vad spännande att bygget har kommit igång 🙂 Det blir nog jättefint när det är klart. Och bra att få ett extra rum.
  Dina blommor är lika vackra som vanligt ser jag 🙂
  Ha det så bra och hälsa!
  Kram

  • Hej Ami!
   Jo det blir kul. Kommer inte förrän kl 16 i dag ringde dom nyss och sa……
   Nej du ser fel på blommorna, dom är i misär 😀 Ja inte penningblommorna men dom andra.
   Kram P ♥

 6. Hola P!
  Jämrans trångt det blir på terrassen nu då! 😉 Hur stor är den från början? Vi har en terrass på 17 kvm och tycker den är sketastor! En av våra sönerna bor på hela 22 kvm i Stockholm.
  Spännande för oss läsare att få följa med i bygget! Varmt som attan har det varit sista dagarna och man har inte kommit ut förrän sent om dagarna. Använder inte ac.n men vi har bra genomströmning med korsdrag i lgh.n. Man drar sig nästan för att gå ut i hettan men imorgon blir det La Matas marknad!
  Roligt att höra att du är bättre och går ut å fikar och äter lite.
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja man är ju van att ha svängrum 🙂 Men vi har tagit upp möbler
   från syrrans nya lya som verkar användbara. Och kört ihop alla blommor och…10 kvm går bort. Blir 20 kvar men det räcker gott och väl. För varmt på sommarhalvåret iaf 🙂 Vintern är det bra.
   Jo det har varit himla varmt. Det står 30 på sajterna i dag men
   en säger 30 i morgon och en 26. Hur ska dom ha det?
   Tack jo det är bättre helt klart men borde äta piller 🙁
   Kram P ♥

 7. Hola!
  Det ser fiffigt ut det där med nytt rum på terrassen, bara så där! 🙂
  Maken han bygger nytt rum i sommarstugan, men där krävs det isolering i väggar, eldragning för värme, m.m. omständigt, oj oj vilken skillnad!! 🙂
  Lycka till med ert nya rum!
  Kram
  ulla

  • Hej Ulla!
   Ja det ska bli skönt att få ut karl´n 🙂 Han kan lyssna på radio, ser sällan på TV, unikt för att vara spanskman 🙂 Och ha så högt han vill skulle jag säga plus vara uppe så sent han vill och så siesta….
   Perfekt 😀 OK, vi får se men han verkar se framemot det 😀
   Inget gnäll behöver han höra på 🙂 Vi har ju så litet inne. Han slipper höra på datorknatter, och tjatter i telefonen 😀 Ja bara positivt tror vi. Vi kan ju ses vid lunchen hahaha…
   Nej isolera behövs inte, han kan använda estufa sen när det blir kallt. Den gillar inte jag, luktar lite gas tycker jag. Skön värme i af.
   Tack, kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *