Tisdag 30 sept, regn,sol 27 gr ☼☼☼☼

Hej!

I dag blev det fint väder, sol hela dagen nästan utom att himlen inte direkt är klarblå men ingen kan klaga tycker jag 😀 Varmt 26-27 gr på em. ¡Estupendo!
Gårdagens åsksmäll, ja i natt var det väl kan man väl säga var den värsta man hört på länge. Milde tid var det small precis rakt över. Tur att jag dragit ur kablarna.
AEMET, spanska vädersajten är hopplös. Dom ändrar sig efter hur vädret har varit hahaha…Inte en solgnutta i dag…men nu så har dom ändrat sig när dom vet hur det varit i dag.
El Tiempo däremot hade rätt hela tiden. Men det var väl helg och AEMET dom kanske inte jobbar på helgerna 😀 Nedan en bild i går. Fint. Man ser huvuden i vattnet som simmar omkring. Till höger några på en stor badring.
IMG_3699

Ja och så i dag så blev det riktigt bra säger jag som inte varit ute nånting utom terrassen där det var hur varmt som helst. Tyvärr så har vi fått ett fruktansvärt oljud på La Loma-gatan. Dom bilar upp gatan i flera hundra meter. Snacka om läte. Ja ni vet väl hur det låter att bila i betong?  Ska antagligen ner nåt rör…
IMG_3705
I dag har jag äntligen beställt ny operatör. valde MásMóvil, den norska operatören.
Behålla samma nummer förstås. Få se vad Movistar gör om dom ringer och protesterar 🙂 Men enl lag så ska det gå fort att byta. Norsken går i Orange nät och dom är ju rätt stora här. Ska bli kul att se om jag får bättre täckning…Billigare lär det bli iaf.
För dyrare är Movistar (Telefonica) finns nog inte.
1449
Apropå stambyte…nej skojar bara. I dag har tanten tagit sin första blodtryckstablett, Om man räknar bort alla tabletter jag fick på sjukhuset. Tänkte jag skulle få bort “hjärthoppen” el vad det nu är och Dr P hade rätt där, dom nästan försvann. Men fick så lågt bt som 113/59…Något zoombieaktig dag. Illamående på förmiddagen förstås som nästan gick över. Nu har jag ordinerat mig själv en halv tablett i morgon i stället 🙂 Men känner av lite i halsen. Va f-n!!! Läste på biverkningarna att mindre än 1 av 10 kan få torrhosta, bihåleinflammation el bronkit !!! Kul. Då är väl jag “den mindre än” då. Vet ju att man kan få torrhosta av dom eftersom jag känner flera som fått det. Men nu hoppas jag att jag inbillar mig. Ramipril Actavis heter dom om nån vill veta…Ja värre biverkningar än så har dom men det får man låta bli att läsa. OK, jag har 50 olika sorter i min låda så jag får prova mig fram men kul är det inte alls, vill ju kunna känna mig frisk. Ja vem vill inte det?
Det var dagens icke upplyftande rapport 🙁 Finns fortfarande dom som har det värre….
171
Fast klockan snart är 19 så bilar dom i gatan. Kan inte ha öppet och få in fin luft. Men dom slutar kanske kl 20 🙂
Man skulle sitta här nere och filosofera. En februaridag var det vet jag. Undrar vad han heter? Jose el Juan, kanske Pablo, Carmelo el Cándido. Godast låter dom sista.
Ganska vanliga spanska namn. Eller han kanske heter Vladimir, Horst eller Andrew 😀
Sista folkräkningen jag läst i Torre är att det finns 116 olika nationaliteter. Mindre än det skrivits förut. 108000 pers cirka. Bland dom bara en enda människa från vardera 14 länder…Undrar om dom känner sig ensamma?
1451

Vale, estamos en paz 🙂 Estamos de acuerdo. Att det är onsdag i morgon, miercoles och lever i fred. Och är överens…om att solen kommer pronto!

¡ Buenas noches! P ♥

10 reaktion på “Tisdag 30 sept, regn,sol 27 gr ☼☼☼☼

  • Hej Ama!
   Hahahaha…tror inte det va? Dom har ju inte ens telefonledningarna i gatan 🙂
   Tveksamt om det hinner bli klart. Dom kanske fortsätter åt andra hållet förbi Gallerian 🙁 Då får vi det ännu värre 🙁
   Kram P ♥

 1. Bra att du har ett rejält medicinförråd! Och att nu någon av alla piller kan hjälpa dig att bli piggare. Håller tummarna!
  Fint väder! Jättetrevligt! Och tvätten kan torka, äntligen. Nåja, det har varit fint på eftermiddagarna ett par dagar, men ack så blött innan dess.
  Gäller att “gilla läget”.
  Krya- på- dig- kramar

  • Hej Ditte!
   Jag hade inte högt bt i morse men tog en halv bara för dom sagt så. Illamåendet börjar släppa nu efter två timmar.
   Tror det blir hyfsat i dag med på em. Håller tummarna för det.
   Kram och tack/ P ♥

 2. Gomorron Preciosa! Du borde väl ha lärt dej vid det här laget att man aldrig skall läsa om biverkningarna. Varje gång jag gjort det har jag låtit bli att ta tabletterna. 🙂

  • Gomorron el kanske fm Leffe!
   Nej denna tablett har 8 sidor förmaningar. Inget om hur bra den är 🙂 Men jag försöker…
   Kram P ♥

 3. Gomorron P!
  Så skönt att tabletten hjälpte! Synd att Du måste må illa.
  Oj så jobbigt det måste vara med oväsendet! Vet ju hur det lät när de bytte trottoarer här.
  Jag stängde också av all el till internet och TV när det åskande som värst.
  För mig och mina vänner är det sista dagen idag. Hoppas att det blir lite bättre väder under dagen, så de kan sola lite idag också.
  Ha det gott och hälsa ?
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja man får lida men jag ska försöka. Kanske jag vänjer mig.
   Ja jag vet också när dom bytte trottisar här utanför också…Stensågen skar gm märg och ben 🙁
   Så synd att du ska åka redan, det är ju nu det blir som bäst 🙂
   Ha det bra i dag och resan i morgon då.
   Kram P ♥

 4. Hola P!
  Hoppas du hittar en bt-tablett i ditt förråd som du inte mår illa av.
  Tycker att det är precis lagom varmt nu, fast solen kanske kunde visa sig lite mer. Imorgon kommer min väninna hit och hälsar på, stannar här drygt 2 veckor. Ska bli trevligt. Kommer hyra bil tio dagar så vi kan göra lite utflykter. Kram och krya på dig/A-C

  • Hej A-C!
   Ja den chansen finns inte men kan ju vara nån som är något bättre.
   Tar sån tid att prova bara, dagarna försvinner i ett zoombiliknande tillstånd 😀
   Det är perfekt väder i dag också på em. Är ju soligt 🙂
   Det låter kul, bra idé med att ha bil ock kunna komma
   ut hit och dit. Kan aldrig bli tråkigt då 😀
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *