Torsdag 21 aug, sol och 31 gr, ☼♀☼♀☼

Hej!

I dag tycker jag det var lite småvidrigt varmt faktiskt. Vet inte men inne höll jag på att bli tokig på värmen 😀 30 gr minst och ute…det går ju inte att mäta på terrassen…45-50 gr 😀
Efter lunchen som bestod av min älsklingsfirre Lubina så travade syrran och jag ner till Deni´s. Det fläktar där i skuggan vi den tiden och jättelite folk just då. Yammi och jag pratade om all mellan himmel och jord. Roligt att höra om hur hon har det här och hemma i Colombia. Jag är så nyfiken av mig – ja på människoöden, hur dom hamnat här och hur livet ter sig 🙂
*************************************************************************************************
Gick förbi denna lilla churrería-vagn en dag. Undrar var den normalt står och säljer churros respektive porras 🙂 Porras är tjocka…Porra  betyder batong 😀 Ingen jämförelse i övrigt 😛 Den här stod vid Plaza María Asunción. Finns en på fm som säljer på Habanerasgatan där den går( egentligen gick) ihop med C/ Vicente Blanco Ibañes.
Avstängd gata där så det blivit en liten “plaza”,
IMG_3399
Jag ringde febrilt till Lex eftersom jag är rädd att Ramón inte skulle få tag på mig med min dåliga “cobertura” på mobilen. Det sista jag sa när gick var: “No te olvidas el móvil”.
Glöm inte mobilen….Den stod på laddning på bordet. Det gjorde han. Glömde den alltså.
När vi kom hem ringde jag Ramón och han skulle komma kl 19. Som tur var så kom Lex hem innan…Sa jag nåt åt Lex om mobilen 😀 Oooooonej!
Vi skulle prata färdigt om rummet på terrassen. Det gjorde vi vid baren i hörnet San Pascual/ Fuensanta. Rätt bra kaffe där. Jag frågade naturligtvis ut Ramón var han är ifrån och hur han träffade sin Ingrid 🙂 Nyfiken igen alltså. Han berättade mycket om jobb han haft osv. Trevligt även om jag inte förstod allt 🙂 Han var trött och skulle ta en vecka ledigt nu. Välförtjänt!
Nedan gick vi förbi ett stort träd som såg ut så här…Undrar vad det är för träd? Kommer inte ihåg var jag såg det heller för det var 4 dagar sen. Man kan inte begära för mycket va?
IMG_3398
Vi gick hem och Lex verkar så trött så han ska inte gå ut!! Que pasa?
*******************************************************************************************************
Den här Chinosen gillar jag. Dom utvidgade så den är jättedjup inuti. Fanns en klädaffär bakom som införlivades. Ligger i backen vid ovan nämnda park María A och gatan heter Nuestra Sra Monserrat. Café Mora ligger där ovanför och där satt det 50 gubbs i dag.
Det är torsdag och kortspel, dominospel och nåt annat.
IMG_3400
Det är kväll vid playa del Cura. Nån har tagit socorro-killens plats i tornet 🙂 Cruz Rojas torn.
IMG_3409
Apropå det så stod Samlarfarbrorn på “C/ Almudena-parken” och väntade i hörnet i går när vi gick hem från Torreoro. Lex sa att han väntar på mat från Röda Korset. Dom kör ut mat till hemlösa då alltså. Bra det. Gilla.

¡Buenas noches! P ♥
PS. Gick Lex ut? Jo. Vanans makt är stor. Tiene que andar Måste gå. DS.

8 reaktion på “Torsdag 21 aug, sol och 31 gr, ☼♀☼♀☼

 1. Vilken händelserik och varierad dag du haft. Jag har mest pustat…. Spännande med Ramón och tankarna/ritningarna på det extra rummet. Vilket toppenförslag. Kommer att bli bra! Imorgon är det en ny dag. Marknad också. Men lite frukt och grönt vore bra att köpa. Bra vore också att vara där tidigt. Måste kanske sätta klockan . Natti och vi ses ! Kram!❤️

  • Gomorron Ditte!
   Ja så värst mycket gjorde jag inte 🙂 2 fika 😀 Men man orkar inte så mycket i värmen. Sov inte i natt. Från 4.30 kanske nån timme…
   Svårt i värmen.
   Kram P ♥

 2. Gomorron P!
  Mycket att stå i som vanligt har du.
  Jag är också nyfiken av mig, men törs inte fråga ut folk. Därför får man ju aldrig veta något heller. 🙂
  Vilken tur att ni fick kontakt med varandra, du och Ramón, så ni kunde planera vidare på extrarummet. Det blir med all säkerhet ett fint rum.
  Så bra att Ramón tar semester nu och inte när jag vill ha ny gallergrind fixad.
  I kväll blir det kräftskiva med jaktlaget. De har fiskat och kokat.
  Jag var med i början av vår bekantskap och fiskade kräftor, men det är många år sedan.
  Nästa fredag går jag med damerna på marknaden i värmen. Nedräkningen har börjat.
  Önskar Er alla 3 en bra helg.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Inte värst mycket 🙂 2 fika…
   Nej jag kastar mig inte över folk men känner ju om det är nån man kan fråga lite. Iaf var dom är ifrån 😀
   Att jag träffade Ramón är tack vare Rocío som tipsade på forumet.

   OK, kräftor. Är väl inte min passion direkt men är säkert goda “hemfiskade” 🙂
   Ja marknaden är i gång här, jag hör sorlet 🙂
   Kram P ♥

 3. Det är ju det där trädet som växer vid parken och Orihuela, vid mig. Det som får stora päronliknande frukter och sedan “bomullsbollar”. Har glömt vad det heter. Vi kunde namnet för ett år sedan!!!

  • Hej Catarina!
   Ja visst är det det…Kapokträd el ceipa pentranda…Antagligen så blev jag vill eftersom det var här i närheten jag såg det. Men var…?
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *