Måndag 11 aug, sol,33 gr ☻☼☻☼☻

Gokväll!

Sent men kommer aldrig till skott innan jag läst allt jag ska läsa först 😀 Svinvarmt förstås. Det påstås nu att Alicanteregionen är torrast i världen där det bor människor :).
Ja det tror jag absolut. Läs här:
http://www.spaniaavisen.no/wip4/alicante-klodens-toerreste-sted/d.epl?id=2180503

Ok, man blir ju inte direkt effektiv i värmen så det är bara att lata sig om man inte ska ge sig på att simma men det var längesen. Himla liv i i huset också i bland. Tror nästan alla bostäder är upptagna. Tror att där huliganerna bodde så bor några med en sån där “inte vacker” kamphund. En sån där som hela huvudet är en nos ungefär och små grisögon. Ursäkta ni som har en sån men iaf…Den skäller på ett ytterst konstigt sätt och ofta. Våra grannar kom tillbaka i natt kl 01.30 och då smäller man i dörrar och barnen högtalar 🙂 Ja ni förstår vad jag menar. Kan inte folk i detta hus stänga dörrar utan att slänga igen dom? Det är en gåta. Att hullisarna gjorde det är ju inte förvånande för dom gjorde ju inga normala saker men vanliga människor? Men som jag sagt förut: Spansklandet är bullrigast i världen näst efter Japan 😀 Det får man bara hacka i sig 🙂
*********************************************************************************************************
Fick en fin bild från Göran, vän och moderator på Spanienforum. Estepona by night 🙂 Vackert. Han klarar sig utan både AC och fläkt där uppe på taket. Wow säger jag 😛
003 (2)
Lex och jag kom inte ut förrän vid 18 och gick bara till Torreoro för där blåser det lite samt är skugga 😀 Vi åt en tortilla var. Började med att dela men den var så god så vi beställde en till. Godast i stan absolut. Så kom gänget som spelar kort och då blir det sånt liv så jag sa att jag ville gå. Dom skojar och har kul och då skriker man högt och ljudligt 🙂 Ja dom måste ju få ha kul ju. Absolut. Vi satt lite för nära i dag 😀
Orkade bara gå hem. Det var 31 gr och det fick bli hem och på med AC:n. Lex vill gå ner till paseon men tanten orkade inte. Han gick sen och har fortfarande inte kommit hem kl 23.15. Godkänt före kl 24 har jag sagt. Alla andra är ju ute.
*****************************************************************************************************
Hittade en fin bild som min systerson Teddy tagit för nåt år sen. Hoppas jag fick sno den 🙂 Sååå vacker! Snart kommer dom ner också…19:e tror jag. Kul!
Vet inte var bilden är tagen. Ska fråga 🙂
TEDDY
Jag hade krig med en svart liten kackerlacka i går natt. Den sprang in i kryddhyllan som inte finns nån utgång så jag stängde in den och sprejade med min hårspray…Har haft rassel i hals och lutfrör hela dagen 🙁 I stridens hetta glömde jag att jag brukar hålla andan och hoppa ut ur badrummet efter att jag sprayat lite…Men den dog i alla fall.
Jag vann. Victoria heter det på spanska= seger. Men inte utan men för mig 🙁

Nu måste jag nog sova…fast jag blir väl väckt när bullrige spanskmannen kommer. Nej han bullrar inte, har försvenskats 😀 Han är tystast i Spanien 🙂 Fast han brukar sjunga eller vissla i trapphuset under dagtid….Ekar bra.
Snart fyller han år igen…Måste hitta på nåt.

God Natt!! P ♥
PS. Nu kom mannen – visslande i trapphuset…tar tillbaka “tystast” Dagtid är inte kl 23.35 🙁 DS.

26 reaktion på “Måndag 11 aug, sol,33 gr ☻☼☻☼☻

 1. Hola! Ja, varmt har ni det. Här i Estocolmo har det börjat sjunka nu – min vanliga tur… 😉 Just nu strax efter kl 6 på morgonen är det 15 grader på min balkong. Jag tog bort våra täcken när vi kom hem i tisdags – räckte att sova med bara påslakan. Dessvärre det är nog dags att stoppa tillbaks dem, vaknade i natt av att jag frös… 🙁 Du skulle ha åkt hem i augusti istället men det är lätt att vara efterklok. Hur vädret blir kan man ju inte veta i förväg – inte ens SMHI uppenbarligen…

  Annars är det mest jobb här nu igen. Man kommer snabbt in i det! 🙂 Till helgen ska maken köra “cykelvasan” för första gången. Vasaloppet på cykel. 9 mil tror jag. Har blivit Facebook-kompis med grannfrun mitt emot (i spansklandet) så nu får jag översätta mina uppdateringar. Bra träning! Hon skickar dessutom privata meddelandet via Whatsup (en meddelandeapp) så jag har fullt upp att översätta och svara. Bra träning det också! Dessutom kan jag ju nu ha lite kontakt med min gulliga favoritgranntant om än via “tredje” person. 😀

  Hoppas att du INTE får fler djurbesök! Huuuu…
  Buenas! //Susan

  • Hej Susan!
   Ja lite vidrigt om man frågar mig. Jag brukar ju åka senare, förra året 19 juli. Och så blev det så varmt i Estocolmo också.

   Jaså J ska ut och slita på vägarna…Må det gå honom väl då.
   Lycka till säger jag 🙂
   Träna spanska är ju bra med spanjorer…man lär sig mera än en kurs tror jag. Verkar dock jobbigt att översätta varje dag 🙂
   Jo djurbesök har vi nu varje natt om än mindre nu efter att ha jagat dom. Hjälper inte att ha rent och torrt…Jag sliter med det varje kväll. Det är dom små svarta, mm-stora.
   Måste spreja men då måste jag vara ute i många timmar…
   Kram P ♥

 2. ¡Buenos días!
  Ha, ha, “hela huvudet är en nos och små grisögon”, kul beskrivning av en kamphund. Jag hade en boxer en gång i världen, och den rasen anses ju av många inte heller vara ett under av skönhet, men hon var riktigt dumsnäll. Hon älskade att låta det lösa skinnet runt nosen sugas in i dammsugarröret. Varje gång hon hörde dammsugaren sättas i gång kom hon rusandes så att mattorna yrde runt i lägenheten.

  Tycker du verkligen att det ansvarsfullt att låta “lillpojken” vara ute till kl. 24.00? Och gå inte på det där om att “alla andra får det”! Det säger dom andra “barnen” till sina föräldrar/förmyndare också. Nej, lite hårdare tag där, tack!
  rocio

  • Hej Rocío!
   Jo men det finns ju såna som har såna huve´n. En del ser ut som albinos, lite rödögda. Konvex nosrygg och äggformat huvud står det om den. Bullterrier tror jag.
   Rolig boxer du hade 😀
   Lillpojken är ute med alla andra tusentals här nu på natten 🙂
   Folk vill inte gå hem till sina varma lägenheter 🙂 Ser att mittemot har dom fönstren helt öppna, ingen AC och stora lgheter på 100 kvm finns i det huset (Ovanpå gallerian) Dom försöker utnyttja nattluften. Fast det är ju minst 28-29 gr på natten också nu.
   Han vill ju gå men svårt att motionera innan pga värmen.
   Jag får ju vara tolerant där 🙂
   Kram P ♥

 3. Hej Ama!
  0.3 mm i morgon sen 1.2 och 1,3 mm står det och 36 gr i morgon 😀 Kul.Visst får han vissla, det är väl bara jag som vill sova kl 24 🙂
  Kram P ♥

 4. Hej P!
  Ja, de där kamphundarna är ganska otäcka 🙁
  Och varmt förstår jag att ni har….Nästan för varmt enligt Max och Frida.
  Här hemma har det börjat bli svalare….Tyvärr! Jag älskar ju värmen 🙂
  Ha en bra dag!
  Kram!

  • Hola Ami!
   Ja dom är läskiga. Den i huset verkar dom inte kunna hålla in när man möter den i trappen heller för den är stark 🙁

   Skönt att höra att någon mer tycker det är för varmt trots ålder 🙂
   Du skulle ju absolut bo här!!!
   Kram P ♥

 5. Har man dålig koll, eller ingen alls på sina hundar och de är av modell lite större och ilsken skulle jag också dra mig åt sidan, även om jag gillar hundar.
  här är det svalare och jag trivs med det efter sommarens hetta. I Torre får jag väl vänja in mig med värmen igen. Snarare hettan! Men det blir bra med miljöombyte.
  Trist att din nattsömn inte är så god; buller, bång och hundskall, barnskrik och kanske en och annan kacke som kommit fel. Men håll ut, om några veckor är det åter mer stilla.
  Härliga bilder, vekligen!
  Kramar från ett skönt och svalt Söder, nu på fm +20.

  • Hej Ditte!
   Nej koll är det dåligt med och så är den typen starka också.
   Såg en i går på gatan som hade två bjässar varav den ena hade taggar på halsbandet 🙁
   Ja det blir iaf miljöombyte 🙂 Men ni har två AC om det kniper 😀
   I natt sov jag bättre 🙂 Flera timmar i sträck 🙂
   Kram själv! P ♥

 6. Hola!
  Tack för tipset med Tortillan på Torrero. Jag kan ta mina gäster dit på lunch någon dag. Sedan är ju att äta revben på Delicado ett måste. Även dit bra gångavstånd i värmen.
  Fy för läskiga hundar! Du hade en bra beskrivning på utseendet tycker jag.
  Klart Lex måste göra sina promenader.
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja den tortillan är god. Man får bröd till eller om det bara är Lex som får det men det tror jag inte. En sallad på tomater och annat till är perfekt. Men man bör ju gå när solen gått bort…kommer inte ihåg när. Men kanske är svalare när ni är här.
   Kram P ♥

 7. Hej kollar din blogg får lite tips på lite av varje,,vad jag förstår ligger Torrero i när heten avvi ska bo . Alltid bra o få tips,, ända negativa är kamphund,,tycker inte Med vänlig hälsning ulla

 8. HIttade hit via bloggportalen 🙂

  Låter underbart med värmen, här hemma i Sverige känns det som att hösten är på gång. Blåst och under 20grader, men tror jag trotsar strumpor ett tag till.
  Har mig en sådan där “Kamphund”, men våra grannar verkar gilla oss och hunden. Kan nog bero mycket på hur ägaren ställer fram sitt hundägande också, t ex om ägaren skaffar en sådan ras för att den ser lite “farligare ut”. Men våran tax är nog den som i sådana fall hugger först 😉

  • Hej Caroline!
   Jaså finns jag med där? 😀 Underbart …det är lite väl många grader. Man blir lite begränsad, även vana spanjorer 🙂
   Men en månad till så blir det bättre 🙂 Man vill ju orka gå ut 🙂
   Kamphundar i Spanien ägs ofta av en viss typ av människor. Dom får dom gratis från alla hundhem som finns annars skulle dom inte kunna ha dom. Dom måste ha kort koppel, tjockt och max 1 m samt munkorg. Ägaren ska ha genomgått nån test också…Fast den verkar vara en bluff …Finns dom som har såna hundar och som aldrig skulle ha dom pga visst levnadssätt.
   Tycker det är synd att det inte är hundskatt. Det vimlar av hundar…otroligt många finns här och i hela Spanien…Därför överges också många när “leksaken” blir jobbig och äter kostsamt…Och – inte att förglömma, här måste dom ofta bo på balkongerna/terrasserna.
   Ja det blev en lång utläggning men vårt första år i vår nuvarande lgh sov vi inte en hel natt på ETT ÅR pga att två Sibirian Huskies bodde på terrassen hela nätterna. Nu är dom inne på nätterna pga hård lag som kom 2008.
   Kram P ♥

   • Fy va trist när andra människor runtomkring blir lidande för att vissa inte bör ha hund. För sådana människor finns nog överallt, som ser sig lite tuffa om de har sig en speciell ras.
    Har varit en nyhet hemma i Sverige idag som Expressen skrivit om och där kan man läsa motsatsen (om en staffe som räddade livet på dottern i familjen).
    Har också skrivit lite om det i min blogg, http://carolinesreflektioner.blogspot.se/2014/08/nanny-dogs.html

    Önskar dig en fin helg!

    • Hej igen!
     Här nere har dom en annan djurhållning än hemma.
     Dessutom så plockar många inte upp efter hundarna så man får kryssa på trottoarerna.
     Kommunen har en kampanj i bland och delar ut hundpåsar hahaha…
     Böter är det men en polis måste ju se det 🙂
     Ja det var ju fint att hunden räddade flickan!
     Kram P ♥

 9. Hej P
  En otroligt vacker bild Teddy har tagit. Hoppas att du slipper kackerlackjakt i natt. Här håller det på att bli svalare.
  Kram

  • Hej Annika!
   Ja den är verkligen något extra!!

   Jag tog livet av en nyss när vi kom hem och tände lampan.
   Har minskat tror jag 🙂
   Här blir det varmare 🙁 Trodde jag skulle förgås nu i kväll och i morgon hotar dom med 34 resp 36 gr.
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *