Måndag 28 juli, sol 32 gr ☻♥☻♥☻

Hej!

Trodde det skulle vara svalt här hemma men verkligen inte. Tror jag har 30 gr inne på dagen fast jag har skugga sen kl 10 🙁 Skulle bli regn…var då? SMHI har nog semester, prickade inte in det värsta ovädret här i Sthlm ens…Har dom lön?
Nog om det men jag gillar inte att svettas så här när man åkt hem 😀
Regn 1
I dag fick jag en ingivelse att beställa tid på Vårdcentralen. Behöver lite B12 och Folsyra och lite av varje. Nån vanlig tid fanns inte…förstås men en massa kvartar. OK, jag tog en som det stod ett namn på doktorn. Alla andra kvartar stod det kvällsjour på trots att det var kl 13 tex 🙂 Konstigt. Men antar att det var vikarier. Fanns kvartar hela dagen. Inte konstigt då att man inte kan få nån tid som tar tid liksom.
Hur som helst så var det en himla bra tjejdoktor. Trevlig, inga pekpinnar och jag frågade om hon även kunde skriva ut åt syrran. Hade hennes leg. Inga problem…Herregud alltså allt gick som smort. Förvånad. Frågade om hon var valbar som husläkare för våra två sista har slutat (4 st) och vi har inga. Javisst sa hon och skrev ut blanketter…
Rolig bild
Ja så gick jag till apoteket. Trevlig man, skulle tro från Iran från början. Han frågade om jag ville ha alla burkar och jag sa att ja hon skrev ut dubbelt för jag ska åka ner till Spanien. Ok, vart då sa han. Torrevieja. Jaha där har jag min bror som bor sa han 🙂
Ja då gick det som smort också…Gick ut lika förvånad 🙂
Handlade och så denna hemska backe upp i hettan. Himmel vad jobbigt. Men klarade det. Tur det när jag nu fått så mycket och dyra mediciner 🙂 Jag fick en blodförtunnande också med tanke på min bypass. Jag kan ju inte äta acetylsalicylsyra eller vad det heter men den här var nån annan sort sa hon. OK, vi får se. Har en arsenal av kolesterolsänkande, bt-tabletter och hela kitet som hon sa att jag egentligen bör äta men kan inte. Hon förstod det , sa det bara i förbigående 😀 Blodtrycket var 140/80.
OK, lyckat så långt.
*************************************************************************************************************
Vet inte om ni är intresserade men jag är ju musikfanatiker och läste vilka körer som vunnit Habanerastävlingen men fattade inte alltför mycket. Avskyr Google Translate.
En kör från Filippinerna vann och sen en kör från Madrid. Trea Ukraina. Sen var det nån mer premie  och då var det Indonesien,Tyskland och Colombia.
Fantastisk “lokal”  Eras de Sal:
Eras de Sal
Stod inte vilken kör detta är:
Habaneras3

Ok, det var lunes, i morgon är det martes. Få se vad som händer då då 🙂

¡Buenas noches! P ♥

6 reaktion på “Måndag 28 juli, sol 32 gr ☻♥☻♥☻

 1. Gomorron P!
  Men så skönt att det fixade sig så bra på VC och Apoteket. Verkligen en lyckomåndag! 🙂
  Själv gjorde jag inte många knop! Åkte ner till centrum och vandrade runt i de svalkande affärerna. Blev lite handlat som ska med till Torre.
  När jag kom hem så blev det poolhäng!
  Önskar Dig en bra Martes och kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja det blev bra i går 🙂 Gillar ju inte att gå till läkare 🙁
   Ja det lät bra för dig också då.
   Det är alldeles för varmt här fortfarande 🙁 Ja för mig då men man hör folk, speciellt äldre på gator och torg som har det jobbigt.
   Inte många som har AC hemma så klart.
   Tack detsamma kram/ P ♥

 2. Godmorgon P!

  Oj vilken tur att du tog en kvart på vårdcentralen och träffade en doktor som du gillade! Så följsam! Man borde lista sig hos den doktorn! Äh, jag har en bra men hon är väldigt upptagen, lång väntetid! Kul med apotekaren också! Det var ju en bra dag då, du har väl haft betydligt tråkigare dagar!
  Ja, varmt som attan är det, men jag klagar inte, det är ju detta man längtar efter på vintern! Hoppas du står ut! Köp en fläkt till!
  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja det bar mig emot men kände att jag ville ha tabletter som man är van vid. Finns i Torre också men större och konstigare 🙂
   Ja dom är väldigt upptagna tyvärr. Ett systemfel. Det är antagl alldeles för mycket byråkrati som ska hålla på med.
   Ja en av bättre dagar.
   Nån mer fläkt går inte haha…jag har ju så liten lgh. Blåser väl bort då 😀
   Kram P ♥

 3. Vad bra att du hittade en sån doktor. Och att få ut piller till både dig och syrran, inte illa.
  🙂

  Jo, nu är det varmt här. Har flyttat ut till vardagsrummet där AC-n finns 🙂

  • Hej Ama!
   Ja man ska ha tur i sjukvården här. Ja om man öht ska få nån tid.
   Man får vara glad för denna kvart och inte behöva vänta en månad. Inte för att det är sommar för det var så i mars och april också.
   Usch då…flytta ut, det är ett dåligt tecken 🙁 Jag som vill åka ner men jag hör t.o.m Lex klaga 🙁
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *