Lördag 21 juni, sol,28 gr ☼☼☼

Hej!
Ï dag tycker jag att det var varmare än nånsin…säkert 30 men det säger bara en sajt…
Och jag har som jag ältat om förut, ingen skugga nånstans så termometern ljuger hela tiden.
Huligannytt: Guardia C var här och ringde på. Dom frågade efter “los chicos”. Om var dom är, om dom bor kvar…nej sa Lex dom har flyttat. Dom frågade var dom bodde här i huset…OK, detta var andra poliser men jag/vi har träffat denne trevlige tímide kille förut. Tror det var när vi skulle försöka identifiera “las chicas” på taket mittemot. Ja det var 100-tals bilder så det gick inte 🙂 I dag kanske,  när man sett dom några 100 ggr 🙂
Civilklädda gossar var det denna gång. Kanske hullisarna har gjort mer “gulliga” saker eller är utredningen färdig efter ca 4-5 inbrott i våra hus och en väskryck nedanför?
Önskar la policía all lycka. Buena Suerte!!! God tur 🙂
*********************************************************************************************************
Jag lurade med Lex till Torreoro på lunchen 🙂 Ville inte laga mat i värmen. Kom precis på att han inte betalat den så det är jag som är lurad hahaha 😀 Nåväl det var gott och vi fick tomatsallad med lök. Nu blev det en euro till 🙂 Annan camarera i dag. Hon är från Uruguay förresten. Gullig tjej. Lagom mätt blir man men Lex tar alltid bröd till som dom flesta spanskar 🙂 Jag skulle inte orka det också. Kall agua con gas är himmelskt nu.
IMG_3007
Jaha då frågade vi oss vart vi går nu då…måste ju gå. Vi tar InaE, lagom långt för mig i hettan. En pärs. Det blåste från havet så helst hade man velat gå neråt men då kommer man ju inte dit. Paseon har ju sol och ingen skugga.
Men vi mötte syrran där på InaE och det var lugnt, inte många som orkar röra sig. Såg folk som pustade och led med sina solstolar och väskor på väg hem till den sköna siestan. Lördag stänger många affärer tidigare…även vissa caféer som den “grönstolade” bredvid Ina. Nej det ordet finns inte 😀
***********************************************************************************************************
Hem helt slut och på med AC:n. Siesta blev inget för mig för då ringde polisen på och då var det kört. Tur att Lex var hemma för jag öppnar inte om det står okända folk utanför.
Lilla pinnbilen kom jättesent i går efter marknaden. Ingen kan ju köra in på våra gator.
Stannade utanför “Den Norske Klubben” Men DNK har inte tagit bort sina bord/stol-markeringar så lilla pinnbilen kom inte in. Men backade tre ggr…Hade varit lättare att flytta en av DNK:s egna pinnkrukor eller deras egna pinnar men då måste dom ju gå ur pinnbilen…Dom var två. 😀 Mucho trabajo 😀 Sen stannade dom på insidan och gick tillbaka några steg och tog bort sina pinnar. Då var ju bakluckan öppen på rätt sida liksom 😀 Undrar vart Norska Klubben tagit vägen? Lokalen är bara ett skal…
IMG_2971
Här på vägen hem tittade jag på den enorma trädgården där på balkongen 🙂
IMG_2972
Folk solade tappert i går kväll in i det sista…
IMG_2986
Ja så har lördagen gått, ingen vinst på Lotería Nacional 🙁 Men det är bara att köpa nya lotter. “Vann” iaf 3E på den i torsdags. Den kostade det.  “Nån vinner alltid” är mitt mantra när Lex säger att han ska sluta spela på sitt Bonolotto som han haft i 25 år 😀 Ja inte samma person men iaf 😀
I morgon är det Misa för Lex. Corpus Christi firades i torsdags men är antagligen nattvard i morgon söndag. Har med den att göra 🙂 Katolsk högtid är det iaf.
********************************************************************************************************
Ha en bra midsommardagskväll och söndag!
Chao P ♥

 

13 reaktion på “Lördag 21 juni, sol,28 gr ☼☼☼

 1. Ja, varmt var det. Men hemma i Suecia är det klart svalare så kanske en kombo vore bra. Var till Jessica på fm men har i övrigt inte gjort så mycket. Haft ont i mina sår. Skall vara så, läkning pågår . Säkert bättre i morgon. Spännande med polis på besök. Hoppas de får tag på hulliganerna. Och i morgon har vi en ny dag . Bäst att samla ihop sig. Kramar! ❤️

  • Hej Ditte!
   I dag ska det bli ännu varmare 🙂 Men är ingen klar sol än.
   Stackars dig säger jag. Lider med dig 🙁 Hoppas det är bättre i dag!!
   Ska också gå till Jesica snart…skjuter upp och skjuter upp 🙂
   Hoppas på att dom syr in ligisterna ett tag…
   Ama skriver längre ner att Anders sett dom en tidig morgon…
   Kram P ♥

 2. God kväll eller kanske natt. Vi har varit ett helt gäng på Tapas maraton i La Mata, många goda tapas och gott vin, sista var tyvärr sämst. Per avskyr getost och fick en toast med getost. Jag tog musslor och det var ok, inte merän så.
  Imorgon dags för marknad, sen hämta dotter och 2 av 3 barnbarn som kommer med flyget, svärson och äldsta barnbarnet åker bil och är här på mån natt el tisdag.
  Kram Yvonne, hälsa syrran och Lex

  • Hej Yvonne!
   Jaså ni gillar att gå på tapasmaraton. Aldriog gjort och kommer väl inte heller att göra det. Massa olika mat är nog för mycket för tanten 🙂 Getost och musslor…lär nog inte vinna 🙂
   Sen blir det fullt upp alltså. Ha det så bra och stressa inte 🙂
   Kram P ♥

 3. Gomorron P!
  Tänk att ni har så varmt! Här är det kallt och blåser.
  Skönt att poliserna gör något när det huliganerna. Hoppas att de hittar dom och de får sina straff.
  I morgon bär det av till Tyskland med vänner. Övernattning i Amis hemstad i morgon kväll.
  Vad jag ska syssla med under dagen vet jag inte ännu. Tvätt och strykning kanske. Det behövs dammas också.
  Ha det så skönt och hälsa!
  Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja svinvarmt 🙂
   Jag hoppas ligisterna åker in på nåt dom gjort. Inte för att det hjälper kanske men nåt måste dom få.
   OK, resa till Tyskland. Hoppas det blir trevligt!
   Kram P ♥

 4. Anders såg huliganerna nere vid curva Palangre härom morgonen på sin promenad. Ena sjöng och skrålade och den andra klappade händerna i otakt… Jodå, nog var det dom alltid.
  Hoppas poliserna får tag i dom och syr in dom!

  Idag hade vi tänkt ta bussen igen (! 🙂 ) till La Mata, men då får allt molnen ta och skingra sig först.
  🙂

  • Ama, här lyser solen för fullt som alltid här norrut. I tors spöregnade det på em när vi åkte hem och väl hemma hade det knappt regnat alls.

  • Hej Ama!
   Ja dom håller tydl till här i stan…Den ena “sjöng” ju och skrålade arior hela tiden i trapphus och lgh/balkong. Maniskt.
   Därför visste man att det inte var honom dom tog in efter väskrycket. Ariorna fortsatte som inget hänt 🙂
   Ja sys in tycker jag don ska om dom nu har bevis på inbrotten.

   Va? Skönt med moln på La Mata skulle jag tycka. Ja inte åskmoln men iaf.
   Kram P ♥

 5. God kväll P!
  Så polisen intresserar sig i alla fall för huliganerna. Alltid något! Men man undrar vad det blir utav detta? Ingenting, förmodligen 🙁
  Och allt som de stulit från oss alla är ju förmodligen redan sålt….Usch, ja kanske bäst att glömma alltihop så man inte läcker energi i onödan på något som ändå aldrig kommer att bli rättvist behandlat!
  Kram!

  • Gokväll Ami!
   Ja lite intressant är det att dom kom och en av dom var den trevlige som var med när Patrik och vi var hos G C och tittade på foton. Verkar vara nån utredare.
   Vi får se vad som händer – om vi får reda på nåt förstås…
   Ja man vill förtränga det hela…
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *