Måndag 28 april,sol och 26 gr ☼♪☼♪☼

Hej!

Undrar om jag klarar av värmen i år? Tyckte det var jobbigt i dag när jag lyckades komma ut tidigt…alltså kl 11 😀 Lex och jag gick neråt C/ Fragata för han ville köpa nåt tips el lotto. Finns en tidningsaffär där som har sånt. Sen tänkte vi fika på paseon men det var för gassigt 🙁 Vi gick uppåt, hade tankar på InaE men vi kom inte längre än utanför Kulturhuset Virgen del Carmen i hörnet på Calle del Mar/Ramon Gallud. Blev trött redan där.
IMG_2228
IMG_2229
Här ovan has det utställningar, uppträdande av olika slag, körsång, teater mm. Finns redan teater, musikpalats och audoritorium i Torre men ska det vara kultur så ska det.
Iaf så fikade vi där på Gallego men jag gillar inte såna där “utetält”. Kom tyvärr ett par, verkade skandinaviskt, engelskt eller nåt där båda tar upp cigarett resp cigarrill 🙁 Jag förstod det för kvinnan i ca 60 var väldigt fårad som man blir när man röker… Inte alla kanske men väldigt många. Man har ju fått sina doser i många år. Ja så vad det fikat förstört. Hade tagit in en tostada con tomate så jag kunde inte gå. Lex gick ut på andra sidan gatan och puffade på sin…han drar inte halsbloss så jag hajar ingenting.
Men så kom en kvinna – tror spansk –  och frågade om hon kunde få en cigarett…Hon såg ledsen och fattig ut men inte i misär alls. Nej sa damen…så gick hon till Lex och på andra sidan gatan och han sa också nej!
Va´ f-n hade dom inte kunnat ge henne en cigarett??? Hon tiggde ju inte pengar…Hon behövde det , kanske inte kunde gå hem, elak karl el annat elände. Tyvärr stod Lex så långt bort och vi hade inte betalat så jag hann inte innan hon gick…
Jag hade givit henne 4.50E till en ask!!! Vad hade det gjort? Ja det var två sidor av saken jag började med. Ingen blev jag glad av…Hostade en del halva vägen hem 😀
Men ännu värre var att kvinnan blev utan cigarett…Barbariskt 🙁
**************************************************************************************************
IMG_2226
Här gick vi förbi ett fint gult hus 🙂 Dom kommer nästa vecka igen 😛 Kul.
IMG_2225
Ja så såg vi fina pelargoner men lite farligt…Få en sån i huve´t…det blåser ju…
IMG_2227
Gick hem och jag hade en kvart på mig att gå ner och åka med syrran och Cata till Zenia B. Vet inte vad jag skulle med för. Väl där satt jag på en bänk och väntade på
damerna som gick in på Leroy M…Hamnade mitt i racerbilsrejset 🙂 Bra planerat där på Zenia. Uthyrn av småbilar just när man kommer in. Dom skriker och gråter dom små för att dom vill köra. Och – dom gråter när dom måste stiga ur…Fick lite ont i pallet till slut…Alltså jag 🙁 Satt på fel bänk men det var sol på alla andra. Bilarna gnisslade också och så kom tåget:
IMG_2232IMG_2231
IMG_2234
Inte underligt dom här i fönstret var röda i nyllet 😀
IMG_2233
Eller också för att det inte fanns en enda kund inne i butiken 🙁
OK, så blev det fika och glass för mig…och hemfärd.
Fin rondell…men husen bakom är inte Spanien tycker jag…passar liksom inte 🙁 Men det kanske kallas utveckling?
IMG_2236

Flera blev lurade på processionen i morse! Det stod ju att det skulle äga rum ca 9.30 på Aktiv i Torre…Syrran gick dit och tror Ama och gänget…Kunde vara kul att veta varför det inte blev någon för helgonet San Vicente Ferrer 🙁
OK, man kan ju inte ha rätt jämt 😀 Maratondansen kl 16 då? Blev det nåt?

¡Buenas noches! P ♥

28 reaktion på “Måndag 28 april,sol och 26 gr ☼♪☼♪☼

 1. Hola P… Men hallå! Hur mycket är klockan egentligen? Har du bloggat klart för idag? 🙂 Redan? ….du är för snäll du…P, du får ha en ask cigg som bjud cigg! Sen iväg till zenia boulevard… Du flänger runt:) leroy merlin kan jag åka till fler ggr..ha det så gott..

  • Hej Mats!
   Ja det blev tidigt i går 🙂 Vet inte om jag är snäll men man måste ha lite sunt förnuft. Man har ju levt ett tag och vet hur det kan vara med abstinens tex.
   Ja jag får ha en ask med mig helt klart…Det var inte första ggn nån frågat.
   Kram P ♥

 2. Hola P
  26 grader tycker jag låter skönt. Inte alls för varmt. Håller med dig om att det är fula hus. Men det finns säkert dom som tycker att husen är fina. Kanske är billiga att tillverka.
  Kram

  • Hej Annika!
   Jo 26 gr är bra…det är jag som ändrats 🙂
   Husen säljs som bara den. Folk bryr sig inte om spanskt
   leverne 🙂 Trots att dom är dyra i inköp.
   Kram P ♥

 3. Hola! Här har det varit fantastiskt väder idag! Gick ut en kortis på lunchen och det var som sommar! Fixade ju min balle igår – städning och plantering. Hittar dock inte pumpen till min lilla vattensprutande gubbe i zinkbaljan. Som uppslukad… Tokletat i källarförråd och garderober. Muy märkligt – får väl köpa en ny… 🙁 Till helgen ska vi till Karlstad då min brorson konfirmerar sig. Ska då också hämta upp nya överdrag till soffdynor och kuddar som min mamma har sytt som en födelsedagspresent – sen är ballen klar för säsongsinvigning! 😀

  Har varit på spanskalektion ikväll och nu puttrar en kalops på spisen. Väntar på att den ska bli klar så att jag får gå och lägga mig. Rolig men mkt stressig första dag på jobbet efter ledigheten. 😉

  Buenas! //Susan

  • Hej Susan!¨
   Jaha fint väder, härligt!
   Kul med fix av balkong och din blir ju så fin också!
   Jag får komma och sitta där igen i sommar 🙂 Ja när ni inte
   är här alltså 🙂
   Fin present från mor!!
   Kram P ♥

 4. God morgon! Morgonstund sägs ha “guld i mun” och nu väntar jag ivrigt på det. Hemresan gick jättebra och vi var i lägenheten före 1 i natt/ morse. Kan förstå att dagen varit fullspikad på olika sätt. Och varierad! Många intryck! Zenia har vi inte besökt. Inte ännu….tror nog Bosse avstår helt. Nu skall jag vila mig i form och se om guldet kommer . Natti! Kram!

  • Hej Ditte!
   Du skrev fast det var mitt i natten 🙂 Bra att resan gick som smort!
   Nej Zenia är inget för mig…Då kan jag lika bra gå till Habaneras om man inte ska bygga om och gå på Leroy M 🙂
   Kram P ♥

 5. God morgon P!
  Full fart som vanligt!
  Till Zenia B skulle jag vilja åka, men då till den affär som Mats nämner för att hitta de omtalade krokarna.
  Övriga affärer på Zenia är väl i likhet med de som finns ute vid Habaneras?
  Min syrra är hemma nu. De var mycket nöjda med sina månader i Torre! Tyckte dock att det blåst ovanligt mycket i vår.
  Vi verkar få en varm och solig dag idag. Utlovas sämre väder i morgon.
  Glömmer aldrig en Valborg i slutet på 60-talet. Då skulle vårkappan på, pumps och nylonstrumpor också. Vet att jag skulle till Folkets Park och det var snösörja.
  Kommer inte ihåg om jag dansade i strumplästen, för skona var ju genomsura.
  Ungdomliga synder ! 😀
  Kram/A-K

  • A-K, Zeniaboulevard går inte att jämföra med det lilla urtrista blåshålet Habaneras. PM:a mig när du kommer ner så ska vi ta en tur dit.
   rocio

   • Rocio
    Jag åker gärna med dig till ZB. Tycker om att “skrota” runt, även om jag inte handlar något.
    Jag hör av mig!
    Kram/A-K

  • Hej A-K!
   Ja krokarna var det Perra som först hade, sen hade jag dom på bloggen på bild men nu har du fått se dom hos Matte 🙂
   Jag har ju inte så stora krav på shopping så för mig räcker CC Habaneras gott 🙂 F ö så är det otroligt tomt i affärerna på Zenia.
   Nog för många boutiquer.
   Jo det har blåste ovanligt långdraget i år…förra året var det mest i februari.
   Mygg har nu kommit 🙁
   Kram P ♥

 6. Zenia Boulevard passar som utflyktsmål för att åka och titta på folk och äta/dricka kaffe, men jag har svårt för att handla där. För stort och för mycket tror jag. Mitt favoritställe för shopping är Habaneras. Det är mindre och lugnare men lika fint på sitt sätt. Och ligger på gångavstånd!!!

  • Cata!
   Jag ser nästan Habaneras från min balkong. Inte långt alls att gå dit. Ringer dig ang taxi om några veckor.
   Kram/A-K

 7. Hej Cata!
  Jo jag håller med…för mig räcker CC Habaneras gott. Dom har det mesta också
  som man kan behöva. Tack för i går förresten 🙂
  Kram P ♥

 8. Jag åker gärna till Zenia men Leffe är mindre hågad. Nästa vecka kommer Ewe och då gissar jag att jag får sällskap dit. / Karlsson. ( som inte haft någon sol i dag)

 9. Hej P!
  Tack för att jag/alla får läsa din blogg! Du är en otrolig författare!
  Bilderna är inte så dåliga de heller 😉 . Jag och Mannen och yngsta dottern åker ner till Torre på fredag. Jag/vi undrar så hur många grader det är i vattnet. Har du eller någon av dina vänner en liten aning? Tackar på förhand för information. Vi längtar såå till Spanien!
  Kram Carro

  • Hej Carro!
   Men vad snällt sagt 😀 Men hm…Ja, jag suger åt mig i stället
   för att protestera 🙂
   Det är väl ca 18 gr i vattnet enl nån tabell…varit varmt ett tag så man vet inte…19?
   Härligt att ni får åka ner nu. Bästa tiden!
   Kram P ♥

 10. Hej hej!

  Håller med dig om att husen är fula, jag gillar t.o.m. de målade kakelplattorna i t.ex. trappor. Det var ett tag sen jag lämnade nån kommentar men läser alltid igen bloggen om jag missat några dagar. Gillar ditt sätt att skriva om livet i Torrevieja, om grannar, vännerna och alla fikaställen! Maken är tokig i kaffe så Ina-Express skall absolut provas om vi hittar dit! =)

  Kram Anita

  • Hej Anita!
   Ja dom passar inte i här nere tycker jag…
   OK, ja kul att du läser!
   Gå till InaExpresso. Mannen kanske bara dricker café Americano, dvs svart som svenskt? Café con leche är godast…
   Adressen Caballero de Rodas 44. 100 m från stora Kyrkan i C
   ungefär på vänster sida om man kommer norrifrån.
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *