Måndag 27 jan,sol,vind 22 gr ☼♪☼♪☼

Tja!

Ja igen en varm dag, blev lite väl blåsigt på eftermiddagen men man kan ju inte få allt 🙂
Ja skyndade mig att gå upp och röja. Med det menar jag att få ordning på min datorhörna så jag kunde få fram min impresora. Ja det är min gamla skrivare som bara fungerar när jag gör inkoppling i exakt den ordning den vill ha. Stoppa in kontakten i precis det uttag på datorn som den gillar bäst – och att det finns papper i på rätt sätt.
Gick det bra? Nej. Ditte skulle ha ut sin Ryanair-biljett. Den kanske inte heller gillar Ryanair? Den har nog inte tagit ut nån sån biljett nånsin 😀
Efter 7 svåra försök och 8 bedrövelser så stängde jag av allt. Jag sa  att nu går vi och fikar och då vet jag att när jag kommer tillbaka så funkar den efter sin vila 🙂 Den blev antagligen så förvirrad av att vi alla tre försökte 😀 Den är ju bara van vid mig. Ja som om den vore en hund 😛 Och ja när jag kom hem startade upp maskineriet så spottade den ut 5 kopior innan jag hann stoppa kopiekön 🙂 Vaya,vaya men jag fick röjt iaf 🙂
IMG_1040
Lex och Bosse gick före och vi efter och så såg jag att Lex gick in i caféet med de gröna stolarna…Jag visste varför, han ville köpa en “åtta”. Dom är godare där säger han. Jag vill inte ha nån för dom är så mastiga. Vi satte oss vid InaExpresso. Länge sen.
Jag tog en “palmera” och D och B varsin tostada con tomate. Dom hade inte hunnit äta. Jag skulle ju äta grisköttet från i går med potatis hemma. Jag sa att Lex skulle steka det. I ugnen. Skulle jag inte ha gjort 🙁 Han saltade enormt. Konstigt för han vill aldrig salta maten annars. Gick inte att äta 🙁 Han tvingade i sig bitarna och jag åt bara
potatis och grönsaker 😀 Han skyllde på att han inte är van med mitt salt. Har såna saltburkar hemifrån som jag gillar. Ok, han kan ha en poäng där 🙂 MEN! Jag tror att hans glasögon bör bytas snarast.Gamla. Fint salt, såg inte.
Glasögon heter gafas eller anteojos.
Kul – anteojos (anteoschos) betyder bokstavligen “före ögon” ja ungefär 😀 Även kikare. Glasögonfodral “anteojera”. Betyder också skygglappar.
IMG_1038
Lex gömmer påsen där så inte tjejen ska se den när vi ska beställa 😀 Han brukar inte bry sig att äta medtagna saker men här har han respekt 😀
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Gick snabbt hem. Jag ville ju se om jag kunde blidka min impresora 😀
☺☺☺☻☻☻☺☺☺☻☻☻
Lägger in lite restbilder från La Mata så ni får lida lite till 😀 Snällt va? Ja jag är en riktig bruja 😀 (uttalas bruscha=häxa)
IMG_1027
IMG_1029
IMG_1031
Min Lex har fått ” infección en el ojo”  🙁 Infektion i ögat. Han tror det var röken från grillarna i går som gjorde det, men det tror inte jag. Han gick omedelbart till el medico 🙂 Det gör spanjorer. El medico som var upptagen till kl 20 sa sen när han äntligen kom in att han även har “infección en la garganta”. Halsinfektion alltså. Ja han har ju varit förkyld men eftersom han envisas med att dra in rök i munnen så irriterar det ju halsen så klart. Min förkylning har gått över för länge sen. Han röker med att dra in i munnen men aldrig ner i luftrören. Har han aldrig gjort. Kunde ju lika bra snusa. Fast snus är det ont om i Spansklandet 🙂 Vale, una manera muy extraña :). OK, ett mycket konstigt sätt. Ja att röka på menar jag. Onödigt liksom 🙂 Men han är vuxen, gör som han vill 🙂
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Det är snart natt. Tengo que dormir pero no quiero 🙂 Måste sova, men jag vill inte 🙁
Hasta mañana/ P ♥

16 reaktion på “Måndag 27 jan,sol,vind 22 gr ☼♪☼♪☼

 1. Hola! Alltid krångel med skrivare tycker jag – nya eller gamla, svindyra på kontoret eller nån enkel variant hemma. Det fastnar papper och man tar bort det men det förstår inte skrivaren och det står fortfarande pappertrassel i displayen. Eller också är färgen slut och det är lögn i h….te att få nya patronen att passa. Eller också kommer inte utskriften ut fast det står att den skriver ut. Eller också får man ett kryptiskt meddelande att den måste konfigureras och man förstår inte vad som menas. Eller också står det att pappret är slut fast det inte är det. Ja, såhär skulle man kunna fortsätta skriva i all oändlighet. Mina skrivare under åren skulle iaf ha behövt en Leffe som pysslade om dem – det kanske har varit det som har varit problemet? 😉

  Idag har jag varit på första spanskalektionen i år. Muy, muy ringrostig… Vi skulle berätta om julledigheten bl.a. Jag hummade och stakade mig och böjde verben som ett litet barn. 😉 Som tur var så var jag inte ensam… 🙂

  Buenas! //Susan

  • Hola Susan!
   Ja du har rätt. Dom ska man varsamt ta ut kopior på annars
   blir det kaos. Jag var expert på våran på jobbet. Skulle nog
   kunnat bli kopieringsmaskinslagare 😀 Men jag gillade inte
   lukten av vätskan. Mådde illa. Bosse sa att dom förstår inte att man tagit bort fastnat papper eller annat fel som man rättat till.
   Intelligensbefriade apparater 🙂
   Men det gick ju att få ut biljett till slut men det gick bättre sist med Air Berlin 😀
   Det hade väl varit bättre om du varit ensam på spanskan 😀 Skojar.
   Det är inte lätt när man inte pratat på ett tag.
   ¡Buenas noches! P ♥

 2. Gomorron Preciosa! Va’ bra det skall jag testa på presidentkärringen nästa gång. Senast jag hälsade med “Hola”, tittade hon bara förargat på mej och spottade ut “buenos dias”.
  Testar med “Hola bruja” nästa gång. 🙂

  • Hola Leffe!
   Ja det är nog ett passande epitet på den tanten 🙂
   Fast hon kanske ringer la policía 😀
   Chao P ♥

 3. Hola
  Ohh så varmt o skönt där ser ut..suck…helt underbart..tack för bilderna 🙂
  Sitter o funderar på om jag kännt igen dej om jag träffat på dej där nere,,och kom fram till näää,jag har ingen aning om hur du ser ut !!Men din “gubbe” hade jag nog kännt igen :))

  • Hola Carina!
   Enormt fina dagar har det varit. Lite lägre temp nu
   men sol iaf.
   Nej mig kan du inte känna igen men om Lex har röda hatten
   så 🙂 Har han keps blir det svårare 🙂
   Kram P ♥

  • Hola Ama!
   Jo den lyder mig så småningom 😀 Man får liksom
   lirka lite 🙂
   Ja fin sol även i dag men lägre grader 🙂
   Kram P ♥

 4. Hola P!
  Oj vad jag skulle ha blivit frustrerad på skrivaren och nervös. Tycker vår skrivare är lite sölig av sig så jag brukar trycka på “skriv ut” ett antal ggr och får sedan ut papper därefter.
  Sovit dåligt inatt pga plogbilarnas framfart! Var vaken mellan 03-05.00.
  Nu har jag varit ute med hunden en vända. Det var halt under snön. Glömde ta på mig broddarna, men klarade mig med att bara halka en gång.
  Nästa vända blir broddar på! Lovar! 🙂
  Ha det gott i solen och värmen.
  Kram/A-K

  • Hola A-K!
   Jo det är jobbigt om man har bråttom med utskrifterna 😀
   Ja nu är det vinter och skidan hon slinter…Ta på broddar ja!
   Ha en bra natt utan plogisar 🙂
   Kram P ♥

 5. ¡Buenos días!
  Jo, skrivare lever ett eget liv, tror jag. Och testar ens nerver mer än tonåringar och barn i trotsåldern. Den jag har tar så lång tid att starta att man hinner utföra smärre hushållsgöromål innan den förstår att “matte” har gett ett kommando. När det väl är uppfattat så går den klockrent. Och drar nästan inget bläck. Jag har en likadan i Spanien för enkelhetens skull. Jag skickar efter bläckpatroner från England, jättebilligt och nästan gratis frakt. Dessutom kommer brevbäraren hem med paketet/påsen till dörren. I Spanien alltså, inte i Sverige.
  Följde du inte med Lex till VC när han var så sjuk? Annars tycks det som att hela släkten är med om EN person anser sig behöva ett läkarbesök. Man kan lätt förtvivla när man kommer in i väntrummet på VC el. sjukhuset, men man upptäcker snart att det egentligen bara är två/tre personer före som ska in till doktorn. Puuh…!
  rocio

  • Hola Rocío!
   Ja det låter bra det där att den funkar. Det gör ju min också
   om man följer dennes spelregler 🙂 Billig var den 🙂 En jag har i Sverige är mycket bättre. En Canon. Brukar inte trilskas 🙂

   Lex var inte så sjuk 😀 Han går som alla spanjorer hur litet det än är. Jag är tvärtom…går aldrig om jag inte absolut är totalvissen och inte kan bota det själv 🙂 Avskyr vårdinrättningar.
   Jag har varit med honom några ggr men ojojoj så man får vänta bland alla som sitter och hostar och nyser 🙁 Han har inget emot att sitta där 😀
   Jo många i släkten följer med här 🙂
   I Sverige också dock inte vi svenskar förstås. Vi är så “försiktiga” av oss 😀 Tänker på smittrisk osv…särskilt i väntrum som ofta är små. Karolinska har ju fortfarande 5-bäddsrum 🙁 Inte klokt alltså.
   Och så på besökstíder är rummet fullt av folk hos nyopererade personer. Så gammeldags alltså. Pina är det, man ska inte vara sjuk på sjukhus.
   Kram P ♥

 6. Aha.. Var det det som var tröskverket 🙂 ja d är ett skit med skrivare.. Vi kom på att vi har internetcafé precis tvärs över vägen, med skrivare som fungerar:) 1euro för en timme.. Utskrifter var inte så dyrt heller:) bra så länge! innan vi skaffat oss eget wifi.. Härliga bilder som man lever på ett tag..ha det! Kram

  • Hola Mats!
   Jo det var det 😀 Vi är sams igen nu 🙂
   Ja det är bra med internetcaféer. Tyvärr blir dom väl ett minne blott så småningom 🙂 Ja det lär dröja några år men sen.
   Kram P ♥

 7. Hola P
  Gamla skrivare ska man handskas varsamt med. Här hemma fungerar den för det mesta utmärkt, men det är inte tack vare mig måste jag nog tillägga. Börjar sakna Spanien. Lite skönt att vara hemma, men kylan skulle jag kunna vara utan. Så det är tur att jag kan följa era eskapader.
  Kram

  • Hej Annika!
   Bra då att du har en expert hemma. Inte alla som har 🙂
   Ja du borde sakna Spansklandet nu 🙂
   Fint väder tex 🙂
   Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *