Fredag 28 juni, sol tror jag :-) 28 gr ☻☺☻☺☻

Hola!

Jag tänkte inte på vad det var för väder…såg bara att marknadsbesökarna såg lite lidande ut. Den typiske går sakta, tittar åt båda håll, håller stenhårt i väskan….ja osv.
Solen bränner obarmhärtigt 🙂

Syrrans internet funkar inte fortfarande. Dom har helt enkelt glömt internetet. Vi har hållit på i timmar och ringt, sms:at och man måste ju trycka på en massa knappar och
trycka in det fasta numret och då: “El numero no existe”. Svinkul 🙁 Lex lyckades sen ringa från mitt fasta och få tala med en levande människa. Trevlig, hon ringde mig när vi vimsade omkring på paseon. Jag är i lghheten kl 20 sa jag. Då ringer vi sa hon. Nu var det tyvärr inte hon utan en kille som jag knappt förstod. Dialekt el utis? Vet inte.
Han ville jag skulle stänga av routern och sen sätta på den igen. Han skulle ringa igen.
På den vägen är det…Jag sms:ade förstås men dom svarade att dom jobbar på det ….
Dom har glömt internet el har hon fått ett fast nr som är felaktigt eller kanske upptaget. Man vet aldrig. Dom har nog stängt av någon annans nr och nu är det kris… 😀 Vaya,vaya.
Vi gick in i Vita kyrkan bara för att dörren stod öppen. Det är “rezario” sa Lex och gjorde korstecken…Jag tog ett par foton utan att nån märkte det. Sen gick vi ut och jag pumpade honom på vad det var. Då rabblade han 10 meningar som en präst gör och så sa han att  församlingen rabblar efter samma sak 🙂 Han kan alla såna företeelser som förekommer där. Allt! Jag var med en påsk en gång…enda ggn tror jag. (Jag är ju åt andra hållet 🙂 )och han rabblade och sjöng med hela tiden utantill. Otrolig chico 🙂

Vi vandrade vidare och upptäckte att det öppnats en ny bar/restaurang : El Faro…Var ju en ödetomt där med ful mur runt. Så såg jag att dom höll på att bygga en finare vit. Snygga till tänkte jag. Men så här blev det. Torre har ju så lite restauranger. OBS ironi 😀 Hoppborg för barn har dom längst in.

Vi vandrade vidare. Massor med folk på stränderna trots att kl var 19.30. Solen var ju uppe fortfarande.

Här var en som inte badade och var lite väl välklädd och med kniv i handen 🙁

Vi gick hemåt men först så såg jag en fin båt:

Två hundincidenter hände på vår korta utflykt. På Calle La Loma stod en tjej i ca 45-50
med en lite större lurvig sak. Hunden stod i vägen när en man skulle gå förbi men lydde inte henne och då sparkade hon till hunden på halsen med foten. Med sko på. Hårt.
Fy f-n vilken bruja (häxa). Jag sa högt  till Lex “Mira,mira…(titta titta) och så gjorde jag samma med foten som hon för att visa Lex. Det såg och hörde hon så hon sa nåt argt till mig när vi passerade. Hörde tyvärr inte vad hon sa.
Nr 2. På paseon stod två poliser framför en man på en bänk. Han hade nog nåt att sälja men hann aldrig se vad för han fick plocka upp sakerna i sin väska.
Rätt var det var så gick en polis bakom bänken och fram till en kvinna med en liten hund. Den hade släppt en liten boll på gatan och han sa till henne att plocka upp. Hon fick gå tillbaka och göra det. Bra…Men ärligt talat så tror jag inte hon märkte att hunden gjort så. Hon tittade väl så fascinerat på poliserna att hon missade det hela. Hon hade ju påse med sig.
Ja så kan det gå…men man blir så f-b arg, särskilt på den första så jag sa till Lex att jag vill inte bo i detta landet 🙁 Fullt av tokiga elaka djurmisshandlare 🙁 OK, finns överallt men dom har ju så fruktansvärt mycket hundar här 🙂 Och hundterrassen mittöver används som toalett igen. Uräckligt om man råkar titta dit. Antagligen är den kvinnliga delen av paret inte hemma. Killen skulle aldrig befatta sig med att plocka upp sk-ten efter dom stora bestarna. Än mindre gå ut med dom. Har gjort men ledsnar väl och grannen bredvid är inte där sen en månad ca. Han som byggde högre mur för att undkomma stanken.
Usch nu måste jag lägga in nåt vackert 😀


Ja det var lite av varje…inte så himla kul saker men vaddå. Det är så det är om man
inte har skygglappar på sig och det har inte jag …. Lex han ser och hör inte lika mycket 🙂

Ha en bra noche 🙂 Kram P ♥

14 reaktion på “Fredag 28 juni, sol tror jag :-) 28 gr ☻☺☻☺☻

 1. Hoppas det löser sig med internetet snart! Inte kul att vara utan… 🙁

  Jag såg också den där nya restaurangen häromkvällen. Bra att dom fixar lite ställen så det finns nånstans att äta ifall man inte orkar laga själv… 😉

  • Hola Leffe!
   Nej man kan ju inte åse misshandel. Fy f-n så upprörd man blir.
   Svin!!
   Jag får väl låta bli att titta. Såg en kvinna smälla till ett barn häromdagen också, flera ggr 🙁 Jag stirrade ut henne 😀
   Kram P ♥

 2. Hola! Åh vad vad vackert det är inne i kyrkan! Just kombinationen vitt och nåtat trä är så himla fin tycker jag! 😉

  Folk som är elaka mot barn eller djur är definitivt empatistörda. Ser jag sånt är det som att trycka på en knapp – jag blir tokilsken!! In i fängelse utan att passera gå!!

  Känner mig själv som lite av en fånge just nu. Extremhöga halter av gräspollen för närvarande – sitter inomhus och äter medicin men snörvlar ändå… Fast bara 10 dagar kvar till “muck”!! 😀

  Buenas! //Susan

  • Hej Susan!

   Jag köper numera bara min medicin i Torre mot pollen.Har lidit många somrar innan men inte numera!
   Det är tabletter och fungerar klockrent för mig.Tyvärr så köpte jag för få sist.Vi åker inte ner förrän i slutet på Augusti så jag tar bara halva dosen men det funkar hyfsat ändå!
   De heter Virlix Plus och säljs i förpackningar om 14 st. Ca 8 Euro/förp.Man tar en eller två tabletter om dan.

   Ha de bra!

   //Peter

   • Det tipset köper jag! Vet du om man blir jättetrött av denna medicin?
    Blev allergisk mot gräs när jag började närma mig 40..
    Blir väldigt trött och slut av allergimedicin som i a f hjälper lite mot snuvan. Blir äv trött av gräsallergin om jag skulle skippa tabletterna…

    • Hej Tina!

     Jo lite tröttare än vanligt blir jag allt men inte så det påverkar min vardag.Tror det är ganska individuellt så det kanske funkar lika bra på dig som på mig….hoppas.

     Ha de!

     //Peter

   • Tusen tack Peter!! Guld värt!! Ska be dottern köpa idag – hon är nere i sommarstugan just nu och kommer hem i morgon kväll. 😉

  • Hola Susan!
   Jo det är fint. I början var det så himla kalt men nu har det kommit
   lite mer saker. Massor av bänkar. Tror det får rum 1500 pers!

   Jo jag skulle vilja ringa polisen men jag vill inte för Lex skull.
   Han vill inte bråka. Fast han har faktiskt ringt en gång när “Romeo” klappade på “Julia” men det såg han själv.

   Jag tycker synd om dig. Fy f-n vilket gissel det där är. Jag känner av en del hemma men inte alls så farligt. I Norrbotten kände jag av nåt som kom i augusti…Gråbo? Nånting. Det var läskigt, fick andnöd.
   Du borde bo här nere. OK, finns pollen men blåser bort 🙂
   Kram P ♥

 3. Hola!
  Ville bara ge en liten update på Göteborgsvädret….Håll i dig, här kommer väderrapporten:
  +10.5….spööööregn….blåser kuling!!!
  Sådärja….Ha det så skönt i Solen!

  Många kramar
  J&P

  • Hola P o J 🙂
   Fy attan vilket väder ni har. Orättvist!!
   Synd att ni inte kan åka ner och få lite “annat” 🙁
   Kram P ♥♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *