Lördag 21 april, sol, vind och 23 gr ☼♫☼♫

Buenas tardes!
Det är visst en stor dag i dag i Spanien. Fotboll ska spelas mellan dom två storlagen
Barcelona och Real Madrid. Hur vet en total novis det då? Jo för grannen (hundterrassen) har tagit ut sin stora 50 tums-TV på just terrassen. Nu fattar inte en 0:a som jag varför. Dom kan ju inte se så bra eftersom det är sol fortfarande och dessutom blåser ganska bra- Det är 4 killar och världens minsta bord dom “bullat” upp med allsköns dryck. Hundarna finns kvar. Är tydligen inomhus om dagarna med katterna. Vilket hundliv…Men nu var det matchen med stort M. När börjar den? Vilken kanal? I vår lgh finns inte den kanalen 😀
 Hur ska det gå, vilka ska jubla och vilka ska gråta floder av tårar?
Hoppas dom nu inte klappar ihop fullständigt och jag oroar mig för alla hundar som antagligen får hörselskador denna kväll.
Lex kom hem nu och ska bara lyssna på radion. Skönt. NU…herregu´ vad dom skriker utanför. Klappar händerna varannan sekund och hundar i hela kvarteret skäller…Ojojoj!

I dag har varit en solig dag också, inte så varm som i går men dock behaglig. Nere vid paseon blåste det rätt bra. Dragspelaren spelade utanför Deni´s som vanligt och sen kom han faktiskt och hämtade pengar. Ingen camarero var ute just då så han passade på. Jag hade just gissat var han varifrån och fick medhåll av Cata. Han ser ut att komma från Bulgarien eller Ungern sa jag. Så när han hämtade pengarna så frågade nyfikna P. Jo Bulgarien sa han 😀 Människokännedom har jag väl då va?
Vi gick genom marknadsgatan vid pirfästet. Såg ut som vanligt.
Här gick vi förbi en folksamling…Lite stel var den 🙁 Statyorkestern vid hamnen 🙂

Det finns en gran på taket här som ni ser. Den är full med julgranskulor fortfarande. Dom tycker väl att det är fint. Vad vet man?

 
I dag fyller en mycket trevlig och humoristisk Göteborgs-tjej år. JANETTE. Vet inte om jag får skriva antal år 😀 Vi träffades med anledning av hennes och Peters letande av bostad här nere. I bland har man tur att få träffa ett så gulligt och trevligt par. Ha en bra födelsedagskväll Janette. Kram från mig ♥♥♥

OK, det är märkbart tyst utifrån :D. Real Madrid har visst fått ett mål. Jag är inte skadeglad alls jag tänker på djuren….tinnitus ni vet, vuvuzelor och smällare vaya, vaya 🙁 Må resten av matchen gå i tystnad 🙂 Jag är nog en ond människa 😀 Eller tar jag dom svagas parti i denna fajt….dom fyrbentas, så är det. Vad bryr jag mig om Real Madrid….men tyst blir det om dom vinner 😀
Kram P ♥
PS. Kl är 21.55 och Real Madrid vann….Knäpptyst på terrassen 🙂 Men det skjuts kanonskott och bilar tutar….och hundar skäller. Men bara hälften som det kunde blivit i kvarteret Gracias 😉 DS.

24 reaktion på “Lördag 21 april, sol, vind och 23 gr ☼♫☼♫

  1. Go Kväll!!!!
    Men du é la för gó!!!!
    Tack så mycket för att du/ni tänkte på mig på min födelsedag…..Hela tjocka släkten har varit här & gluffsat i sig smörgåstårta så det sprutat ur öronen på dem!!!…;o) Å det är ju iofs ett bra tecken på att jag har gjort dom goda!!!…
    Nu blir det ett glas viiinooo i lugn & ro med min Darling, upp med fötterna i soffan å bara slappa…. Hoppas på lite mer sol & värme här i Götet imorgon så jag kan sitta & njuta i min turkosa BadenBaden!!

    ha det gott, hälsa lex!!!
    Många Kramar Janette!!!

    • Hola!
      Klart man vet när en så´n señorita fyller år 😀
      Kul att det blev lyckat. Du får börja med smörgåstårtor
      här nere för det finns inga 😉
      Ha en bra natt och dröm om Calle Dinamarca 😀
      Kram P ♥

    • Grattis Janette säger Leffe också! Inte för att jag vet hur många år det blir, men antar att du har samma problem som jag… dom har blivit alldeles för många. 🙁 Så är det, men ett stort GRATTIS i alla fall

          • Men va söta ni är som Gratulerar mig genom P:s blogg!! Jag hoppas verkligen vi alla får träffas en vacker dag nere i Torre…eller varför inte ute i skärgården…;o) En av våra båtar ligger ju faktiskt ute på en av öarna….;o)

  2. Hälu!
    Vuvuzelor är ett otyg! Men är det så att man hejar på Barca i Torre alltså? Trodde att Madrid hade en favör eftersom jag har har hört att Costa Blanca är Madridbornas semesterkust. Fast de kanske är lika föraktade som nollåttorna är t.ex. på Gotland?

    Jaja, fotboll… samma sak som att titta på när färg torkar… gäsp…. Tacka vet jag hockey – där händer det i alla fall något. Min inställning kan delvis bero på att jag är uppväxt i Karlstad och att mina morföräldrar bodde granne med ishallen i stadsdelen Färjestad. 🙂 Fast i ärlighetens namn kollar jag sällan på hockey numera.

    Jag och maken har varit på musikklubb för att kolla in en kompis som skulle spela på en scen för första gången på 25 år. 🙂 Kändes nästan som förr i tiden – fast bara nästan. 🙂 Luften gick att andas nere i källarlokalen (inte en dimma av rök som för 25 år sedan) och tant Susan hade dessutom öronproppar. Skulle aldrig ha hänt förr! De spelade fantastiskt bra – i övrigt var det mest spännande som hände en äldre dam som dansade mkt inlevelsefullt alldeles ensam framför scenen. Tror att hon hade druckit vin redan till frukost. För hennes egen skull hoppas jag att hon var mitt inne i en minneslucka – annars kommer det nog att bli lite småtungt att vakna upp i morgon bitti. 🙂

    Buenas noches! //Susan – väntandes på en tonåring på vift

    • Buenos días!
      Tror det är många Barcafans här. Fast jag vet inte…Dom är iaf
      rabiata mittemot 🙂 Det är ju mest utlänningar (53%) i denna stad
      och vad dom håller på vet man inte.
      OK, hoppas damen kom hem ordentligt och sonen också 🙂
      Kram P ♥

    • Buenos días!
      Tror du är tidig, eller sen 🙂 Jag är tidig, svårt sova i natt. Oväsen.
      Ska försöka sova en stund till, har en till som fyller år i dag.
      Din granne Lena. Vi ska äta nånstans i dag.
      Förstår att du längtar ner, men tänk vad nära det är nu. Tiden går fort!
      Kram P ♥

  3. God morgon P!
    Synd att du fick sömnen förstörd pga oväsen. Brukar som sagt vara oväsen efter fotbollskvällar.
    Så synd att hundarna finns kvar även om de vistas inomhus. Tycker synd om dem.
    I dag ska vi ut på landet och hämta hem bilen som blev kvar efter en jättetrevlig middag. Vi var ca 20 personer som fick rum vid samma bord. Det kan man kalla matsal.
    Jag hade en av jaktkillarna bredvid mig som tidigare haft lgh i Torre vid Aldea de Mar. Såldes pga av skilsmässa. Han funderar att köpa igen. Nu ska jag ta mig för att komma ur morgonrocken.
    Ha en bra dag o kram/A-K

    • Hola A-K!
      Man är ganska van vid oväsen 🙂 Men synd att man vaknar el aldrig kan somna 🙁
      Kul med lyckad middag! Vi ska på lunch med Lena i dag.
      Hon fyller år och bor i Torre Marina tror jag det heter.
      Ciao P ♥

  4. God morgon P
    Vi har en mulen morgon, men det är rätt så skönt ute i alla fall. Knappt sju grader och fåglarna försöker överträffa varandra. Det är långt ifrån att kunna gå barärmat som hos er. Tycker att statyorkestern var fin.
    Kram
    Annika

    • Hola!
      Läste att det är sista veckan med dåligt väder hemma. Ska bli 20 gr sa “dom”…Hoppas det nu då så ni får lite vår.

      Ja orkestern är superfin. Dom kan sin sak vad det gäller utsmyckning i Torre tycker jag 🙂
      Kram P ♥

  5. Ja, nog var det en anings livat här ett tag igår… Jag trodde nog – precis som Susan – att det skulle finnas fler Madridanhängare här än såna som håller på Barcelona. Men det beror nog på vilket kvarter man befinner sig i 🙂

    • Hola!
      Ja men grannen är från en annan planet haha…
      Ja det var liv ett tag men dämpades betydligt som jag trodde
      efter första målet. Sen Barcas mål höll dom på att få fnatt men
      så lägrade sig lugnet 😀

    • Jahaja, nyordning har det blivit. Tror nån anmält faktiskt.
      Nej hundarna är ovana att gå ute och i koppel. Husse är väl inte
      så van heller. Första ggn dom gick ut för några år sen så gick ju axeln ur led och han fick gå med mitella ett tag 🙂
      Ciao P ♥

  6. Hola,
    Man kan alltid heja på det lokala laget i fotboll, dvs Torre Army! Då tar man inte ställning i striden RM vs Barca. Jag tittar lite då och då, tex när det är final i VM eller EM. Såg båda i Spanien sist. Fantastisk upplevelse för Spanien vann båda gångerna. Och då brakade det loss…jag trodde att det var minst ett krig som bröt ut första gången jag upplevde den. I Alicante. Sen andra gången (2 år sedan) var jag i en bar i Torrwe och tittade. I slutminuten bankade Iniesta vinstmåklet för Spanien, och jag måste säga att hjärtat gjorde en liten vurpa av glädje, även hos mig. Så vackert var det. Målet alltså. Och vinsten.
    ***
    Bra att hundarna kommer ut lite iaf. Fast de skulle behöva mycket motion, så stora som de är.
    ***
    Där har ni julgranskulor. Jag har påskriset kvar. 🙂
    Ha det gott
    A

  7. Hälo!
    Jaså heter dom Torre Army…Undrar om Lex vet det utböling som han är 🙂
    Det ska mycket till för att få mig till en fotbollsmatch.Tappade intresset på
    50-talet då hembyns A-lag var så bakfulla så dom knappt kunde stå på
    benen en söndagsmatch 😀 Förlorade och f-b-d var jag.
    OK, ha en bra söndagskväll/ P ♥
    Ja hundar av den sorten kräver enomt med motion. Och ska leva i kyla.
    Helt fel plejs alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *