Vilse igen….

Garderoben har börjat tryta, och semester eller ej, vissa saker måste man göra.Jag vet att det finns ett ställe man kan tvätta i Gracia, så jag packade ner det viktigaste och promenerade iväg. En lång promenad, men raka vägen och lätt att hitta. Tänkte jag…

Men så såg jag en liten gata, lummig och grön. Den måste jag ju titta lite på…. 

Och där låg ett vackert hus, kanske vill jag bo där istället för i grön pastell?Och där är en annan gata. Vilket gulligt litet hus mitt i storstadsbebyggelsen. Kanske en rest från en bygata för länge, länge sen?
Men titta där! Spännande. Det måste jag  ju titta närmare på….Tja, det var ju kreativt… Och färgstarkt.Och där borta ser jag ett hus som är modernt och lika färgstarkt… Måste ta kort. Som kontrast. Det är ju både vackert och fult på något sätt.

Och nu vet jag inte var jag är längre. Raka vägen? Pyttsan. Den ambitionen försvann efter tre kvarter. Men här finns människor…
Och väldigt mycket hus. Så på något sätt ska det väl gå att lura ut.Och jag gick, och gick och gick. Till slut hittade jag en Metro, Camp de l’Arpa. Fel område och fel håll. Det blev visst lite galet….

Några stopp senare är jag äntligen på plats, men då känner jag mig för trött för att tvätta. De får bli imorgon. Istället tog jag kort på vackert målade hus, köpte mig en kaffe och gick vidare.Till det här. I hörnet C de Pau Claris/Provenca (Var det den du menade, B? Eller lyckades jag komma fel igen? Hade inte en toppendag då det gällde lokalsinnet… Fast rätt eller fel, det var värt att se) 


Och det var fint, en liten oas med grönska, lekplats och bänkar att sitta på.  Men där var så mycket barn just då, så jag tog inga kort därinne. 

(När mina barn var små tyckte jag det var obehagligt när främmande människor tog kort på dem, så jag undviker alltid att lyfta kameran när det är många barn omkring.)

4 reaktion på “Vilse igen….

 1. Hola Viktoria!
  Vilka fantastiska hus och mysiga gator, Går verkligen inte att jämföra
  med Torre 😀 även om det finns oaser här med.
  Ha det fortsatt bra/ Kram P ♥

  • Hej. Visst är här vackert? Men alla miljöer har sin egen charm och skönhet. I dina bilder ser där väldigt fint ut, tycker jag. Lite mer avslappnat än denna brusande storstadsmiljön. Varje miljö har ju också sina nackdelar…

 2. Jorå, det var den halva gården jag menade. Man kan ana hur det såg ut i hela Eixample för 100 år sedan. Du kommer ihåg att ta det försiktigt i morgon, väl? Själva demonstrationerna brukar vara värdiga, efterspelet däremot inte. /B

  • Ja, det var ju iordningställt och fräscht med bänkar och grönska, men visst kunde man inbilla sig kullersten och vagnar… Intressant att se. Absolut, jag ska vara försiktig och hålla mig undan. Hoppas din dag blir bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anti-Spam Quiz: