Onsd 11 jan 15 gr och sol. ¡☼♥☼¡

Hej!
Hu det är kallt inne…måste nog bo i en estudio 😀 Van vid små lyor. Försökte få tag på Stefan för att sätta in AC men han återkom inte och jag är av den typen som inte tjatar 🙂 Ska kolla alternativ.
Hur kan folk bada nu? Jag tror dom tror att dom är på Las Canarias 😀 I dag var det nordostlig vind. Ganska “fuerte”. Småstark kan man säga.
Försöker få nån ordning här men det går dåligt. Får acceptera att man är gammal och klen. Förr satte jag upp tavlor och hyllor och inredde som en riktig designer 🙂 OK, överdriver en aning 😀 I dag borde jag ha tvättat om jag ska ha nån handduk att använda men lusten var minimal. Bara tanken på att gå upp på taket (långa trappor efter hissen) fick mig att skjuta upp det. Och så har någon snott linorna på ena “hängstället” och jag är antagligen för kort för att knyta fast nya. Det andra kan ju vara fullt av kläder och då har jag gått upp i onödan…Ja ni hör…hinder i massor.

****************************************************************************************************
Gick (åkte) i stället upp till min gamla atico för att kolla var kablarna till min impresora fanns. Skrivare heter det. Har en urgammal…Ska ta ut papper till Lex som han ska ha till deklarationen från hans gamla hemvist i nordvästra hörnet av Spansklandet.
Men det är moment 22. Papperen kom på mejlen. Jag kommer inte in på den på MIN dator pga att jag har en j-a massa M i namnet. M-tangenten ni vet…Min uråldriga maskin är inladdad där.

Jag har ju lånat Syrris gamla dator för att komma in på mejlen….Där gillar inte min uråldriga skrivare vara…Syrris nya dator har inte lyckats “ta emot” hennes nya skrivare….alltså måste hon ha sin gamla tillbaka för att skriva ut Lex papper…Intressant bara för dom närmast sörjande som Lex tex 😀 han behöver inte börja med deklarationen före april…Eftersom han inte har dator så tror han väl att jag inte kommer att kunna hinna ge honom papiren innan jag åker hem eller trillar av pinn. Mejl har han 😀 Men vet inte hur man gör och 0 dator…Jaja vi har alla olika bråttom i livet.
***************************************************************************************************
Längesen vi var på glassbaren förresten. Poco sol där 🙁

I dag gick vi till ShangriLa men dom visade 0 intresse och kom inte ens ut…Vi gick.
Då tog vi min kärra som var full med grejor från atico-förrådet och satte oss på El Neene. Om hörnet där jag nu bor. Många gubbar/killar där och vi blev servade direkt.
Trevligt! Hög ljudnivå, dom spelade nåt spel också men solen strålade och vi satt ovanligt länge. Vi diskuterade vad många cafëer/barer det är som inte har spanska ägare…Kom inte på så många spanska helt plötsligt…Jo El Neene och Genaro 🙂

I går ringde Ann som har lgh i Mar Azul och frågade om vi var på stan. Si sa vi. Gå rakt upp så kommer du till Hotel Juan Carlos så fikar vi där…Och det gjorde hon. Vi satt ett bra tag och pratade. Trevligt!  Ja det är väl ungefär vad vi gör. Bekvämt och lagom lättsamt för oss gamlingar. Ja vi läser och tittar på TV också. Poco. Låter annars så tråkigt 😀
************************************************************************************************
Läste i går om nån undersökning som handlade om att gamla människor över 65 ofta blir deprimerade 🙂 Ja jag kan komma på minst  20 anledningar….
Men ska inte dra dom 😀 Man får ha så kul som man kan och orkar säger jag i stället 😀 Har ju bara ett liv…(anser jag). Hur svårt kan det vara…Jodå det kan det…Frisk och tillräckligt med dinero är annars ett bra kriterium för att slippa oro i alla fall. Ja dom flesta får ju krämpor efter 60, lite av varje och i bland mer än lite.
Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne heter det 😀 Det är visst najs.

Grisfest lördag 22 jan i La Mata…från kl 12. Grillas väl på torget som vanligt och röken ligger tät. Ja det är inte en sån som på Gran Canaria förr där dom flesta skandinaver kröp hem om dom kunde 😀 Man hällde ju vin rätt ner i gapen på dom och så ett antal groggar så var man hemma…Ja inte hemma, får vara glad om dom hittade hahaha…Har räddat en del där från “vilsedöden”, jag lovar…
Brukar vara trevligt och mycket folk! På La Mata alltså  😀 Dansuppträdande och attraktioner för barn.

¡Buenas noches! P ♥

28 reaktion på “Onsd 11 jan 15 gr och sol. ¡☼♥☼¡

  1. Tack för ett roligt inlägg med en allvarlig underton. Ja, varför ska vissa saker vara lätta när de kan vara svåra. Svårt att förstå.
    Vi har ett liv och det vill ju till att göra det bästa av det. Jag gör mitt bästa och hoppas kunna fortsätta med det. Lagom variation och många trevligheter piggar upp.
    Tycker du ligger i rätt bra för att få till det.
    Till grisfesten i La Mata ska jag väl hinna fram. Har varit på plats vid några tillfällen och det har varit trevligt. Men det är tät rök..
    Busväder i Stockholm med snöoväder och hård blåst.
    kram!
    ..

    • Hej Ditte!
      Ja livet är inte lätt men du lyckas fylla det med kul i alla fall 😀
      Beundransvärt! Jag har inte fysiken och därmed klen även i psyket men man får hänga med…Inget annat att göra 😀
      Man borde uppskatta saker mer…OK, man gör faktiskt det men det kommer inte fram riktigt. Får ju vara i solen, bara en sån sak. Inte alla förunnat. Bortskämd 🙁
      Grisfesten…sist gick vi igenom och bort till Foodline 😀
      Lite väl rökigt för mina pajplajns 😀
      Jo ni har blåsigt hemma. Kram P ♥

  2. Håller med Ditte där om roligt inlägg med allvarlig underton. Alltid kul att läsa dina inlägg, finns alltid både humor och allvar i en härlig och underhållande mix 🙂
    El Neene, måste testas vid tillfälle 😀
    Kram!

    • Hej Birgitta!
      Tack! Ja jag är ju ingen glättig typ men försöker kravla mig över deppkanten 😀
      Ja vi ska fika där. Sol där och spanskt stuk. Trevligt!
      Kram P ♥

  3. Grisfesten i La Mata gillar jag! Kul sätt att fira djurens dag med att grilla en gris… Nåja, det brukar vara både gott och trevligt – och inte minst ett superfint väder 🙂 (Utom en gång då det spöregnade, men då sköt dom upp firandet en vecka och DÅ var det härligt igen 🙂 )

    • Hej Ama!
      Ja dom firar ju djurens beskyddare San Antonio Abad men är det alltid samma dag? Får inte fram det…
      Ja det är ett trevligt arrangemang.
      Kram P ♥

        • Jo på en söndag är den men jag tänkte på om det alla ggr är samma som grisfesten som dom välsignar djur vid kyrkan…har nåt i bakbollen om att det inte är samma dag jämt?
          Vore mer etiskt hahaha…
          Kram P ♥

  4. Älskar dina inlägg! Nu hinner jag inte kommentera mer, men de små figurerna säger så mycket. Blir full i skratt! Jag är en väldigt gammal människa över 65 just nu, men ska “ta mig i kragen” (ogillar uttrycket) och göra mig iordning för spanskan i kväll. Fast även det tar emot en del. Kramar!

    • Tack snälla Margis 😀
      Duktig du är som går på spanska sen länge!! ¡Muy bien!
      Ja man får ta sig i kragen i bland…Har krage jämt. Gillar det 😀
      Un abrazo muy fuerte y buenas noches!
      P ♥

  5. Det finns en svensk kille som har Swedcool var billigare än den andra och monterade jättefint tänkte på att det var snyggt och prydligt

    • Hej Inger!
      Swecold som har den Stefan jag skrev om i bloggen som inte hört av sig 😀
      Tack iaf alla fall!! Han har installerat hos oss ett antal ggr vid flyttar. Få se om han hör av sig…
      Kram P ♥

  6. Gå med Lex till en copistería, där skriver de ut på nolltid! Billigt också!
    Obegripligt att det finns folk som badar så här års. I den här kylan.
    Detta är första vintern i Spanien som jag inte fryser (så mycket). Det räckte med att flytta upp i bergen! Där det visserligen kan bli snö och minusgrader, men husen är lite bättre byggda, luften är torr, alla hus har braskamin… och vi har element på varje natt. Så skönt att inte frysa! Sedan går man ju inte i strumplästen och med kortärmat inne heller… Som sagt, lätt att bo här!

    • Hej Annika!
      Jo jag har varit ett antal ggr på en sån. Behövs ju i detta landet där det ska var många kopior av allt men jag tänkte på att jag har dokumenten i min mejl…Får gå till Syrris (min fung ej) och ta ut på hennes skrivare 🙂
      Ja det låter härligt att bo där i Aracena! Lite avis 😀
      Nej gå utan skor/tofflor här inomhus går ju inte. Inte ens på sommaren och då tänker jag på all polvo 🙂
      Kram P ♥

  7. Hola! Tack för igår! Muy trevligt som vanligt! 🙂 Här ska det tvättas och städas idag. Fattar inte vart den här veckan tog vägen. 🙁 J är ute en tur på piren och själv funderar jag på om jag ska knalla upp på marknaden en sväng. Har ju inte köpt några skor den här gången – än…. 😉

    Kram!

    • Hej Susan!
      Ja det var så trevligt och nyttigt sen också och då tänker jag på la obra en el piso 😀 Så skönt att få upp tavlan samt nåt att hänga på 🙂 Skönt i solen på nya stamfiket…
      Syrris lär väl ta en sväng där på marknaden…kanske ni träffar på varann.
      Kram P ♥

  8. Hej P
    Det har hänt en hel del spännande och dråpliga saker hos dig kan jag förstå efter att ha läst din blogg bakåt i tiden. Skönt att det löst sig med ditt boende och att du kan vara i A:s lägenhet. Det tar ju alltid ett tag innan man kommer på plats. Hoppas att du får ACn installerad snart, så du kan få lite värme inomhus.
    Kram

    • Hej Annika!
      Ja det händer en del men jag överdriver säkert en del…Just då så kanske det är lite upprört 🙂
      Ja det är bra att bo här om än lite ödsligt. Får vara min egen el presidente 🙂 Just nu gnäller hissen på plan 1 och vem ska ringa om det? Oljud både natt och dag.
      Ja nu har jag två oljeelement men tror det blir dyrt. Har på dom så lite som möjligt.
      Kram P ♥

  9. Hej
    Tack för prat- o fikastund, alltid trevligt. Så bra att du fått upp din fina hängare.
    Igår var jag på poolparty med mycket musik, jättetrevligt. Har varit ett par riktigt varma dagar nu, så skönt, men jag tror inte jag vill bada i havet ändå… 🙂

    • Hej Ann!
      Tack själv…kul att ses. Hittade ett fik gjorde vi…Juan Carlos 🙂
      Ja det hänger massa på den nu, Jörgen skruvade i 5 skruvar. Undrar vad han tror mina kläder väger 😀 Ja hade inte tänkt hänga där själv hahaha…Han är snäll han…tar sig tid på semestern.
      Poolparty. ja det låter kul om det är bra musik. Bada är omöjligt.
      Kram P ♥

  10. Godmorgon

    Alltid lika roligt att läsa din blogg, sitter och småler hela tiden.
    Vi var på Mas Amigos och lånade dator där i somras då vi skulle skriva ut bordingkorten. Kostade några kronor men det är det värt att få använda en fungerande dator+skrivare.

    Nu har vår lilla kisse bott hos oss en dryg vecka och det går jättebra. Så roligt att ha en katt igen.

    Ha en bra helg.

    • God morgon!
      Tack för det 😀
      Jo jag kan ju gå ut och skaffa kopior men jag är envis typ så i går efter 2 timmars olika installationer och av-diton så lyckades jag skriva ut dokumenten…men inte på det sätt som jag trodde skulle gå…Ja det är en lång historia om nåt trivialt 😀

      Kul att det gått bra med kattungen! Roligt för dig!
      Kram P ♥

  11. Hej P!
    Härligt stt du fick upp en del grejer, börjar nog se riktigt ombonat ut! Det var trevligt att sitta i solen häromdagen, tack för fikat! Härlig sol idag igen!
    Kram

    • Hej Fia!
      Ja det går sakta men säkert 🙂
      Ja fint att sitta där i solen 🙂 Lite väl mycket avgaser, trodde inte C/Zoa hade sån trafik. Men finns inte så många fik med sol nu…om man inte vill gå till paseon. Men jag gillar caféer uppåt i stan hellre 😀
      Japp sol i dag med. Finofino 😛
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *