Fred 15 jan, regn, 13 gr ♀♣♀♣♀

Gokväll!
Ja nu blir det vinter 🙂 12-17 gr framöver. Verkar bli sol i alla fall. Normalväder nu. Marknaden regnade in vad jag förstår. Såg inga stånd alls förrän framåt 10-11 och då “byxparet” – hon som skrattar så högt och är glad och han som röker precis hela tiden (och dricker sa hon åt mig 🙁 ) Hon hade en rolig jacka i nåt teddytyg och så på huvan två öron som stod rätt upp som på en leksaksbjörn hahaha… Ja hon är för rolig men tror hon frös. Undrar om dom fick sälja ett enda plagg. Var så otroligt få som gick förbi.
IMG_5256 (640x480)
IMG_5257 (640x480)
F ö blev det en innedag för jag lyckades vrida till vänster knä också. Inte kunnat gå många meter. Tur att jag har en liten lya 🙂 Tårar har runnit halva dagen…Ont, ont och mest för att jag blir f-b på mig själv 🙂 Nog om det. Min butler har återanställts och jag tror Lena ligger bakom – kom jag på nu!! Hon ringde och påstod att hon förlorat Lex mobilnr nyss och ska städa hos honom i morgon. Fast en timme senare än bestämt.
Men hon pratade också om att Lex och jag inte setts på en vecka…osv…Hon är för rolig…När jag då ringde och medd denna hennes försening så frågade han om jag behövde nåt 😀
Nej sa jag. Då kom han iaf och knackade på 😀 😀 Ja han fick gå och handla vatten och lite annat och så gå och köpa en värmedyna på apoteket. Både min och syrrans fungerar dåligt. Dålig kvalité alltså. Han får undvika dom märkena alltså. Få se om det finns nån. Värme gör nog ingen nytta men känns i alla fall bättre. Sov inget i natt.
OK, nog om detta 😛
********************************************************************************************************
I går gick vi långt igen. Cata kommer inte hem som hon ska på lördag pga stackars lilla mor som ramlat. Stackarn. Hon är ju över 90 år. Ja så då gick vi upp till henne och kollade blommorna. Jag utarbetade en plan för att orka 😀 Vi skulle till posten också så vi gick till InaExpresso och fikade först. Delmål 🙂 Bästa kaffet i stan som vanligt.
IMG_5241 (640x477)
Travade förbi det ljusgula vackra biblioteket:
IMG_5242 (640x473)
IMG_5245 (640x480)IMG_5247 (640x480)
16 gr kl 15.41…Vi gick förbi en stängd lotteriaffär.Dom ser ut så här:
IMG_5244 (640x480)
Calle Clemente Gonzalvez och ett ofärdigt  hus 🙁
IMG_5250 (640x476)
Det här huset önskar man vore ofärdigt el inte byggt. Så fult bland alla gamla hus.Tydligen kontorsbyggnad:
IMG_5248 (640x480)
På återvägen så träffade vi på detta fina hus som är lite annorlunda 🙂
IMG_5253 (640x480)
Ja ni har sett dom förut…tror jag.
Vi gick till Plaza de la Habana för att vila. Iskalla stenbänkar där. Fåglarna surrade enormt i dom stora träden. Nu var tanten totalt slut eller benen men lyckades ta mig hem. Ja så blev det och är glad att jag orkade gå i alla fall.
********************************************************************************************************
Just nu så fick jag en ny värmedyna. Verkar bra än så länge. Imetec. Luktar illa med värme på. Hoppas det går över. 35E kostade den.
”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
F ö så hoppas jag att hela Kommunals ledning avgår. Svinaktigt beteende. Och utrikesministern hade dåligt omdöme som hyrde av dom om det än må vara “tillfälligt”.
Köp för f-n era bostäder. Det har ni råd med!

Läste om en norrman som blivit av med 400.000 norska kr på det populära porrstället på C/ San Pascual…Han visste inte att han varit där…Synd om honom då.

¡Buenas noches! P ♥

21 reaktion på “Fred 15 jan, regn, 13 gr ♀♣♀♣♀

  1. God afton! Ja, snarare sen kväll… Tackar för “dagens” och den känns betydligt mer uppmuntrande än rapporterna här hemma om Kommunals vidriga beteenden, och ministrars märkliga hyreskontrakt av lägenheter. De har råd att betala för sig och inte snylta på andra. nu är det 1400 medlemmar som lämnat kommunal och jag hoppas alla gör det. Man kan ju inte var medlem i detta förbund…Ärju ett hån mot allt och alla.
    Och de som avgår har ju sina fallskärmar, men tyvärr har ju inte Kommunals medlemmar det. Men de är värda det efter att har varit medlemmar här.
    Grrrrrrrr….
    Undra på att det finns politikerförakt. …Fullt förståligt.
    Kram och natti.
    Och i morgon är en ny dag…

    • Gomorron Ditte!
      Ja historien upprepar sig 🙂 Men vi får hoppas att alla i högsta avgår och att dom slutar spela restaurangägare och langare.
      Mest synd tycker jag om dom lägst förtroendevalda som jobbar och sliter ideellt i klubbar och på arbetsplatser. Utan detta lyxliv.
      Dom som fått sk-t förut och nu får ännu mer…
      Jag vet, varit där en gång. Man trodde man kunde förändra till det bättre liksom.
      Kram P ♥

  2. Gokväll!
    Skönt att Butlern är till hjälp igen!
    Har varit barnvakt sen 07.15 i morse och känner mig rätt så trött och mör just nu. Fick även förfrågan av sonhustrun om tårta till Astrids 3-årsdag nästa vecka. Ok, det blir tårta nr 3 i januari.
    Visst är det förfärligt detta med Kommunal och även MW:s hyra av lgh.
    Blir så fb på politiker och pampar som skor sig.
    Värmedyna innan läggdags skulle jag behövt innan läggdags nov/dec 🙂
    Nattikram/A-K

    • Hej A-K!
      Ja det är bra att han börjat butla igen 😀
      Ja barnvakt är ingen lek 😀 Skulle jag aldrig orka.
      Det är synd att vissa människor blir som om dom trodde att det var deras pengar när dom kommer upp sig.
      Synd före det finns så många som sliter och jobbar i skymundan som aldrig får nån respons.
      Ja värmedyna är bra om man har ont – om man inte har inflammation för då blir det bara värre.
      Kram P ♥

  3. Gokväll Preciosa!
    Va glad att du i alla fall inte behöver skriva ett minustecken framför gradantalet. Det behöver ju vi och det är inte skönt att gå ut. Tänkte på dig idag när vi åkte nedanför dig på Tulegatan att det måste i alla fall vara trevligare att vara nere i Torre. Backen upp till dig är nog inte rolig nu.
    Känner igen det fina huset. Har sett det när jag promenerat till Jesica.
    Hoppas ditt knä bättrar på sig snart.
    Längtar ner!!!
    Kram Karin

    • Hej Karin!
      Ja då hade ju ingen bott här på kusten 😀 Förstår att det är kallt ute. Här var det 7.2 nyss och inomhus 16-17. Då är det bättre hemma inne iaf 😀 Men om solen kommer upp så ändras det ute iaf.
      Ja min backe – från alla håll – hemma skulle jag inte kunna gå om det är halt. Knappt annars heller.
      Ja roliga huset är fint. Undrar om ägaren är spansk?
      Ja nu protesterar båda knäna. Kan iaf stödja bättre i dag 🙂
      Åk ner!!
      Kram P ♥

  4. Hola P,
    Känner igen alla byggnaderna. Den nya lotteributiken på vår gata färdigställdes när vi var nere sist. Inte långt därifrån, mot oss till, satte man även igång bygget av Claudia som stått stilla ett bra tag. Enligt informationen skulle det vara klart i mars, det kan man ju undra…..svindyra lägenheter. Här kallt men jättevackert och soligt! Min stegräknare går varm 🙂
    Kram
    Fia
    PS kul att butlern är på plats igen…

    • Hej Fia!
      Ja det förstår jag att du gör 🙂 Fin butik! Spanjorerna är ju mest spelgalna i Europa har det sagts om inte i hela världen trots dålig ekonomi. Man lever på hoppet.
      Ok, du travar på fast det är vinter. Inte illa.
      Jo det är bra att ha butlern till hans. Särskilt när man inte kan göra vissa saker själv som är tungt.
      Han gillar ju att butla 😀
      Kram P ♥

  5. Vad är det för fel på pamparna som inte har en aning om att de varit på porrklubb? Det är ju inte första gången den “ursäkten” används….
    Det där nya kontorshuset ser ut som de där bilderna som “flammas” för att dölja nåt. Det nästan flimrar för ögonen.
    Jag tycker att du är en tuffing som ger dig ut promenaderna. Trots att det värker är det nog bra att röra på och “leda” upp det onda!
    Kram

    • Hej Moi!
      Ja dom styr med fel spak 😀 Fast om du menar norrmannen så vet jag inte om han var pamp 🙂 Tur att det var hans egna pengar el kredit som gick åt.
      Du menar “pixlas” brukar dom väl säga. Eller “maskas” ?
      Ja nåt ditåt ser det ut som. Men fult.
      Jo man måste gå tror jag. Blir inte värre av det men sen ska man ju vara försiktig så man inte vrider till nåt som jag nu gjort två ggr.
      Synd att det inte var samma knä 🙂 Men det är bättre i dag. Har gått lite igen.
      Kram P ♥

      • Egna pengar eller andras kvittar, det som förbryllar är hur de kan missa att det är en porrklubb. Borde vara uppenbart, fast jag har aldrig var på en. Så vad vet jag??

        • Hahaha…dom tror väl att tjejerna som kretsar vid baren har ett genuint intresse av dom 😀
          Bara sociala liksom 🙂
          Kram P ♥

  6. Hola! Bra att det butlas igen! Ja, vad säger man om kommunal? Lillemor Eriksson vänder väl sig i sin grav… Alla medlemmar borde gå ur och gå med i ett annat fack istället som protest.
    I Estocolmo är det så himla kallt – typ 15-20 minus. Går inte att andas utomhus. Vidrigt. Folk drar in iskall luft och sätter sig sen på fuktiga bussar och t-bana – och så blir de förkylda…. Den här tiden på året vantrivs jag verkligen mer än vanligt i svensklandet. 🙁

    Har varit i dina hoods idag! Kollat in studion och kontoret som sonen håller på att bygga på Varma Golv. Grabbarna (en kompis också) har varit jätteduktiga! Fått lite teoretisk coaching från Jörgen men fixat allt praktiskt själva. Tog sedan tuben in till gamla stan och träffade svägerska och brorsdotter som var på tjejhelg i Stockholm – julklapp till lilla O (som fyller 12 om en månad). Hon och faster har alltid mycket att prata om bl.a. har vi ett gemensamt intresse för att spela teater. 🙂

    Kram//Susan – Jörgen hälsar!

    • Hej Susan!
      Ja vad kan man säga? Det är ju den översta delen som
      som blivit fartblinda…en “kultur” som antagligen varit länge där.
      Dom ute på fältet får ju nu skämmas ordentligt. Känner igen det där.

      Hemskt med denna kyla…Kommer ihåg när jag och min J kom hem från Gran C en gång i januari. Från 25 gr till -23 gr kallt.
      Gå ner i Köpenhamn, dörrarna öppna i 1.5 tim för tankning.
      Satt längts fram…Båda halsfluss och jättesjuka i 14 dagar.
      Kul att O och du har samma intresse!
      Hälsa tillbaka /Kram P ♥

  7. Gokväll P!
    Men vilken otur du hade som vred till ditt vänstra knä! Hoppas du mår lite bättre idag! Härligt att höra att butlern är i tjänst igen! Skönt och få lite bärhjälp nu när nu har ont.
    Känner igen alla husen. Biblioteket har blivit riktigt vackert efter ommålningen och det lilla gulliga “stadshuset” är fint. Kontorsbyggnaden syns verkligen på långt håll när man kommer körande med bil söder ifrån.
    Ha det så bra!
    Kram!
    //Carina

    • Hej Carina!
      Ja otur…klumpig 🙁 Tack är bättre i dag.
      Ja det är skönt att vara sams 😀 Alltså för mig hahaha…
      Ego…Men han vill vara snäll. Så är det.
      Ja husen känns igen. Biblioteket har så fin ljusgul färg. Ovanligt.
      Tack detsamma/ P ♥

  8. Hej P! Aj, aj, aj, så oturligt med ditt andra knä! Jag gråter med dig. Är liksom inte roligt att ha ont. Önskar att det blir bättre mycket snart! Trevligt med dina foton! Biblioteket har jag aldrig sett eller inte vetat att det var ett bibliotek. Och så det lilla söta ospanska huset! Una casa muy buena. Ta nu ordentligt hand om dig! Inga vridningar. Kram!

    • Hej Marga!
      Ja men jag är ju som en oceanångare…man vänder inte så snabbt. Nu går jag i ultrarapid 😀
      Tack det är bättre i dag!
      Si una casa muy bonita! Undrar hur den ser ut inuti.
      Tack ska skärpa mig 😀 Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *