Lörd 14 nov,mulet 20 gr ☻♥☻♥☻

Gokväll!

I dag var det inte en så bra dag av flera anledningar. Först terrorattackerna i Paris som jag inte visste nåt om förrän jag som vanligt öppnade datorn och tidningarna var fulla av detta hemska. Ja man blir ju “ganska” moloken och undrar varför det finns så mycket ondska. Ja man får leva med detta, ingen kan göra nåt åt det i alla fall. Finns hur många terrorister som helst. Dom mördar i religionens namn. Jag tycker det bara ska finnas ateister. Kan inte se nåt bra i nån religion. “Frankrike viker inte ner sig” sägs det av människor på TV…Men dom som har mördade barn el släktingar…dom tänker säkert annorlunda. Inget kan hjälpa dom stackars människorna. Stolthet hjälper inte.
Blommor 1
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
Nyss när jag satt och såg på hemskheterna på TV så blev det ett hemskt oväsen nedanför utanför restaurangen. Folk skrek, barn grät och nånting krossades. Jag blev skräckslagen för det lät som nån mördades…så hemskt. Det var vidrigt. Hjärtklappning och huvudvärk fick jag. Vet fortfarande inte vad det var. Ringde syrran som ser bättre men det är ju markiser utfällda så hon såg inte heller nåt. Polisen kom. Och det blev lugnt och dom gick med en familj med tre små barn in i huset snett emot. Vittnen antagligen. Folk som var ute och gick hemåt stod och glodde mot restaurangen….
IMG_4846 (640x459)
Usch det finns så mycket hat i världen också både långt borta och nära. Näthat och elaka människor som älskar att försöka trycka ner folk. Klart mår dom inte bra och nu är det lättare genom att sitta bakom sina skärmar och ösa ur sig. Svårare förr. Synd om alla barn också som får uppleva detta och ingenting vet om all ondska. Hur ska det bli?
***********************************************************************************************************
Nåt trevligare:
OK, det var mulet i dag också men skönt ute när jag följde med Lex till Torreoro. Älskar att sitta där och glo på folk. Alla är trevliga och hälsar, både kända och okända.
Lena hade lovat komma kl 10 och städa och det är så härligt att få se denna glada nuna 😀 För att inte prata om när man får rena golv. Hon började hos mig och sen gick hon upp till Lex. Vi gick och fikade och sen handlade under tiden. Vilken lyx alltså!
Hon hann med hans terrass också 🙂 ¡Gracias chica!
IMG_4842 (640x480)
Ja på Mercadona var det massor av folk! Det är det alltid på lördagar. Vid fiskdisken var det köigt som vanligt.
IMG_4837 (640x480)
Jag kollade in laxfiléerna och valde några fina och Lex han tog saltad bacalao…Torsk 🙂
IMG_4839 (640x480)
Så mycket mer blev inte gjort i dag. Kände inte för att göra nåt heller. Finns ju saker man kan göra hemma också. Tvätta tex. För hand. En del fattar inte att man kan göra det 🙂 Sparar på dom kläder jag har. Maskinen förstör säger jag då 🙂
Ja så har TV:n gått hela dagen både på datorn och spansk-TV.

Hoppas morgondagen blir trevligare. Bara det blir lugnt utanför. Småkrig är onödigt.
Hann bara skriva det så hörs höga röster. Kl är 23.20 . G*ua*rdia Ci*vil…Dom är också högröstade. Det har ju redan varit den lokala Kling och Klang här…
Kan inte restaurangen stänga så man kan få sova, dom har ju aldrig några gäster iaf…

¡Buenas noches! P ♥

18 reaktion på “Lörd 14 nov,mulet 20 gr ☻♥☻♥☻

  1. Hej P!
    Verkligen fruktansvärt, avskyvärt och skrämmande med dessa galna terrorister!
    Ens egna problem känns futtiga i skenet av händelserna i Paris! Man får försöka leva som vanligt och tro att förnuftet till slut segrar över galenskapen.
    Hoppas du får det lugnare utanför imorn och att laxfileerna smakade! Såg fina ut, nu längtar jag till och med till Mercadona!
    Kram
    Fia

    • Hej Fia!
      Ja det är ondskan som styr, nåt annat är det inte 🙁
      Ja man har ju inte mycket val än att leva vidare och försöka vara snäll mot sina medmänniskor.
      Laxen var supergod och ja, man kan längta till Mercadonas fiskdisk när man är hemma i Sverige 🙂
      Kram P ♥

  2. Ja, det har varit en dämpad dag här idag också. Jag visste redan i går kväll vad som hänt och hade svårt att somna. Lyssnade länge på rapprorteringen och har haft radio och tv på under dagen.
    Ja, all religion är orsak till så mycket illa, men fanns inte den så skulle det finnas annat att kriga och bråka om.
    Jag sitter i soffan och samlar mig. Ser Globen som fortfarande lyser i tricolorens färger. Funderingarna är många. Men några lämnar jag till morgondagen.
    Hoppas nu du får lugnt utanför och kan få lite sömn.
    Natti och kram!

    • Hej Ditte!
      Om inte religioner funnits så hade det säkert varit färre krig tror jag. Sverige drog ju ut på korståg redan på medeltiden för att “kristna” folk 🙂 30-åriga kriget på 1600-talet var ju i stort sett ett krig mellan katoliker och protestanter…Nej mindre konflikter tror jag på i alla fall. Sen finns det psykopater också.
      Bra dag i dag med trevligheter. Behövs 🙂
      Kram P ♥

  3. Hola! Ja, förfärligt det som har hänt. Oskyldiga människor, många ungdomar med hela livet framför sig, som var på konsert, fotboll och restaurang. Vad är det för empatilösa kräk som kan stå med automatvapen och bara meja ner medmänniskor i 10 minuter? Dessvärre skulle det inte bli bättre om alla skulle vara ateister. Då hittar man på andra ursäkter (politiska) för att utplåna människor som inte bekänner sig till den rätta läran. Hitler och Stalin är ju ruskiga exempel på det.

    I Estocolmo har vi helgbesök av J:s brorsdotter med kompis från Östersund. Har shoppat och varit på konsert. J är ute på söndagscykling och när han kommer hem ska vi åka och köpa ny torktumlare och ev. också kaffemaskin – om budgeten tillåter. 😉 Båda säckade ihop för en dryg månad sedan. 🙁 I vårt lilla badrum finns det inte plats för en torkställning och nu är jag trött på alla dessa shorts, strumpor och underkläder som ligger och torkas på elementen i hela lägenheten. Har ju två grabbar som tränar så det kommer liksom nytt flera gånger om dagen… 🙂

    Ha en bra Domingo!
    Kram//Susan

    • Hej Susan!
      Ja steget är inte långt till galenskap. Går inte att förhindra.
      Religionskrig har ju alltid funnits. Tror iaf att det hade blivit mindre konflikter om inte religionen fanns. 30-åriga kriget var ju ett mer el mindre ett sånt. Sen att det finns psykopater är ju en annan sak.
      Mr H han ville ju ha bort alla judar (religion) men också handikappade,homo´s m fl som inte passade in i den ariska rasen.
      Mr S var ju psykopat som såg fiender i alla och avrättade vem som helst…Hade selfies i form av statyer i alla städer 🙂
      Ja usch…och fy…
      Ok, lycka till med köpen! Kram P ♥

  4. Finns inte ord för dom hemska dåden… 🙁

    Tvätta för hand, det gör jag bara ibland på resor. Diskmaskin kan jag “leva” utan (även om jag gnäller) men aldrig i livet att jag skulle vilja vara utan tvättmaskin!
    Den snurrar just nu, förresten 🙂

    • Hej Ama!
      Nej det saknas ord 🙁
      Tvättmaskin. Man kan ju inte köra en maskin med bara några plagg i…Jag har iaf inte så många så den skulle bli full 🙂 Och om den skulle bli halv så hade jag inget att gå ut i 😀
      Kram P ♥

  5. Ja fy vilken hemsk värld vi har fått omkring oss. Till råga på allt händer det oxså hemska saker rakt under ditt fönster. Hoppas natten blev lugn. Undrar ibland hur allt kommer sluta och till vilken värld vi satt våra barn,barnbarn ……Måste leva lite idag och inte bara planera för morgondagen. Ha en fin söndag.
    Kramiz

    • Hej Mariana!
      Japp den är hemsk denna värld. Min lilla värld här nedanför kanske var alkoholrealterat…vem vet. Om inte den fanns så skulle det också bli mindre bråk…Utopi…
      Tack söndagen har hittills varit mycket bra 🙂
      Kram P ♥

  6. Hola!
    Förfärligt att så många oskyldiga människor ska bli dödade av dessa fanatiker. TV var på hela dagen igår och även nu.
    Jag var lite orolig i går kväll när det spelades fotboll på Friends Arena samt Madonna som hade konsert på Globen tror jag. Tack o lov så hände ingenting.
    Nu ska jag baka en tårta till barnbarnet som fyller år ( en sån som du fick smaka hos mig i maj).
    Önskar dig en bra söndag.
    Kram/A-K

    • Hej A.K!
      Ja det är hemskt! Men det händer nästan dagligen. I Libanon nyss…60 döda/200 skadade, Turkiet 86/186, Irak 60/200…
      Men nu var det Europa. Ja Turkiet ska väl ligga i Europa visst.

      Tårtan som du hade var superdupergod 😀
      Tack detsamma! Kram P ♥

  7. Dåden i Paris har sannerligen gjort spår i humöret och hjärtat.
    Jag tycker att religioner i alla dess former är roten till mycket ont, så jag håller mig utanför den/dem.
    Idag (och sen en tid tillbaka) tycker jag att vi människor blir allt mer isolerade och egoistiska. Vi lär oss inte att umgås eller att vara sociala. Man möts över nätet, skickar mail och sms. Man ska vara bäst i det man gör, sportar, läser, spelar etc.
    Måtte vi i den “gamla stammen” fortfarande kunna påverka!
    Kram

    • Hej Moi!
      Ja den är triggande kan man säga. Såg en del som barn som skrämde mig…Och så har vi dessa som går på gatorna och skrämmer en med sin “påhopp” 🙁
      Här nere är det ju mer socialt än hemma kan man nog säga. Lättare att träffas och umgås.
      Och det görs ju hela tiden men man ska ju givetvis vara ledig för att ha tid 😀
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *