Fred 19 dec,sol och 19 gr ☼♥☼♥☼

¡Hola!

Kanonsolig dag. Kände mig bättre men stressad. Lena ringde och ville ha nycklar för att ta en liten städning. Hon får vara lite försiktig efter en operation men hon kom sprudlande och fräsch som vanligt! Vi bestämde att gå och fika som hon ville bjuda på för hon har fyllt år i går…ålderspensions-år!! Otroligt, hon är som en ung tjej och stark som en björn. Hon måste jobba nån månad till för “dom” har ju ökat på pensionsåldern här i landet. Hon tar hand om mig och bär mina saker och ordnar och grejar 🙂 Mysigaste människa man kan tänka sig som tar hand om gamlingar 🙂
Här – om nån har intresse en länk om pensionsåldern i Spanien efter ändring 2013:
http://www.svensktnaringsliv.se/allmanna_nyheter/pensionsaldern-hojs-och-blir-flexibel_557800.html
*******************************************************************************************************
En del av Avd de Las Habaneras. Trodde dom skulle ha mosaik/keramik hela vägen.
En del av mittrefugen har också bara gröna mattor.
IMG_4334 (640x472)

Vi gick förbi Ali men där var det fullt i solen. Syrran, Teddy och Marita satt där. Så roligt att träffa dom. Dom skulle i väg till en kompisfamilj som bor i Dolores senare.
Lena och jag gick ner till Deni´s. Jag tog bara vatten och en tostada med bara smör. Vågar inte chansa fast ärligt talat kom jag på att Catarina kom med hembakta saffransbullar på färmiddagen. Åt en och det gick bra 🙂 GOTT!! Hon drar iväg till hemlandet i morgon. Hon kommer att fattas här 🙁
Ja vi satt där ett bra tag och syrran kom ner också. Söta Yammi jobbade 4 timmar och vi hann prata en hel del. Hon hade velat åka hem till Colombia men biljetterna är svindyra. 10.000 svkr minst.
***********************************************************************************************
Fanns folk som badade 🙂IMG_4341 (540x405)

Vi gick hemåt och så in i en Chino för att kolla på lite saker och så var vi hemma igen. Marknaden hade åkt i väg och ostädat var det.
Och på paseon stod en tomte och ville pracka på folk nåt. Lotter el insamling, vet ej 🙂IMG_4328 (404x540)

Det var väl lite som hänt i dag i min lilla värld. Den stora vågar jag inte titta på innan man ska sova 🙁
Det enda jag såg var att en viss F Reinfeldt som fått avgå från ansvaret för Stockholms sjukvård i landstinget ska jobba hos en privat vårdjätte som hon (landstinget) köpte tjänster av. Tror min Vårdc hemma tillhör dom och den är ju under all kritik. Går inte att få tid på en månad där…Likadant med Sabbatsberg där min dotter ska få vänta 8 månader på en “bräckt” handled…
Ja det är ju seriöst att ha varit politiker och sen gå över till andra sidan, antagligen för att hon var så bra på att vårda vårdbolaget…Nu får dom väl mer jobb om hon lobbar…
Läskigt 🙁
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20049006.ab

¡Buenas noches/ P ♥

14 reaktion på “Fred 19 dec,sol och 19 gr ☼♥☼♥☼

  1. Hola! Usch och fy för Fru R*e*i**nf*e*l*d*t!! Vidrigt. “Ansvarig för affärsutveckling och lobbyverksamhet”. Jo, jag tackar ja… Har inget emot privatvård (Cityakuten och Sofiahemmet är kanon) men ogillar skarpt att man utnyttjar sin position för jobb i privata näringslivet. Borde verkligen finnas karantänsregler.

    Samma sak gjorde ju näringsminister Rosengren (gick raka vägen till Kinnevik) och statsminister Persson (konsultfirma med lobbyverksamhet mot politiker). Vanligast är väl att fd politiker börjar jobba hos just konsultfirmor. Har på mitt tidigare jobb haft besök av två såna som trott att de haft “gräddfil” in och att beslut fattas pga att man känner folk – inte grundat på om det är en bra affärsidé eller inte. En moderatkvinna på högsta nivå i Estocolmo (f.ö. mkt otrevlig) och en bror till en (mkt k*o*r*t*v*ä*x*t) minister som trodde att allt var grönt pga efternamnet. Madre mia…

    Ser färgerna på Habanerasgatan. Då blir nog min kompis A glad… Ett Stockholmslag… 😉

    Kram//Susan

  2. Hola P! Ja, det har verkligen varit ett par härliga solskensdagar. Man får passa på att njuta nu för imorgon åker vi till svensklandet. Ska till äldsta sonen med familj som bor utanför Kungälv. Vi blir inte där så länge, är tillbaka natten mot nyårsafton.
    Kram Anna-Carin

    • Hej Anna-Carin!
      Javisst har det varit fint!! Men det brukar vara soligt på vintern.
      Fast spanska vintern börjar på måndag den 21:a 🙂
      OK, ha en bra jul då och resor “ida y vuelta” som det heter.
      Kram P ♥

  3. Hej Susan!
    Ja sånt där blir man galen på när dom egentligen inte är politiker
    för att seriöst gynna landet. Fast det kanske dom var (inte hon då) men sen kom syltburken och då har man glömt sina “ideal”. Usch…

    Jaså ett Stockholmslag, kan vara Djurgården då?
    Kram P ♥

  4. Ja, inte är det underligt att ett visst politikerförakt infinner sig. För trots allt, det är ju ingen som gör något för “min skull” och det helt oavsett partitillhörighet. Samma skrot och korn hos alla.
    Låter trevligt både med sol, Deni´s och annat…
    Men du får vara försiktig med vad du äter så att du håller dig på benen.
    Här har det varit mindre grått idag, ev, kan det har varit lite sol. Men tonvikt på lite.
    Ha det bra och jag saknar dig.
    kram!

    • Gomorron Ditte!
      Ja man blir också besviken 🙁 man tror ju att dom seriöst vill ändra så livet blir bättre för medborgarna. Förakt kan man känna för denna egoism.
      Ja vi har ju fint här men nån grad lägre ska det ju bli igen men det tillhör vintern som infinner sig i morgon 🙂
      Jo försöker hålla diet 🙁
      Vi saknar dig/er också. Men snart är ni tillbaka!
      Kram P ♥

  5. ¡Buenos días!
    Säga vad man vill om stadsarkitekterna i Torrevieja, inte är dom tråkiga och “bleka” i sin färgsättning. Men om resultaten är smakfulla, tja…inte är det väl lätt att tillfredsställa alla. Och jag kan tänka mig Sundsvallsbornas protester om någon del av staden skulle “dekoreras” på detta sydländska, vilda sätt. T.ex. vår nya “svenskfärgade” betonggrå 2,1 km långa motorvägsbro.
    rocio

    • Hej Rocío!
      Jo jag tycker dom är fantastiska här i Spanien. Inte rädda för form och färg. Men jag tycker den där mosaiken/kakelbitarna är så fina
      så det kunde dom haft på hela.
      Ja i Sverige törs man inte ha färg. I min lilla stad i ett villaområde har det varit/är det en fejd med en kvinna som målat huset blått 🙂 Koboltblått…Vad gör det? Stora tomter är det.
      Kram P ♥

  6. Gomorron P!
    Så härligt det låter med sol och värme.
    När det gäller politiker eller f.d. så säger jag inget. Orka liksom!
    Det blir verkligen färgglatt på Habanerasgatan! Få se hur länge det varar.
    Önskar Er alla en trevlig helg.
    Kram/A-K

    • Hej A.K!
      Ja det är toppen här fast det är vinter 🙂
      På politiker kan man bli besviken när dom är så oseriösa och man blir själv drabbad som min dotter som inte får nån hjälp med sin handled. Men dom stjäl ju guld dom där vårdbolagen för att dom skär ner på vården så folk som inte har pengar får lida.
      Fy f-n!! Sen kanske f-kassan säger nej till sjukskrivning för hon är högerhänt och då kan man jobba med en hand. Med barn.
      Det sa hennes doktor. Hon har ju aldrig varit sjukskriven förr…
      Man skulle kunna spela teater för det finns dom som går sjukskrivna i åratal. Hur dom nu burit sig åt.
      Tack detsamma! Kram P ♥

      • Ja, det förfärligt att din dotter ska behöva vänta så länge med att få hjälp. F-kassan har konstiga regler också. Även AF.

        • Javisst men det finns många som sitter med värk men får vänta. Remissen skulle skickas till en annan men kom bort och sen när dom hittade den så måste hon själv åka till VC och hämta röntgenplåtar på en CD. Och inte vet hon när och inte håller dom vårdgarantin har dom sagt som är 3 månader. Då borde dom ju betala skadestånd om man inte håller en garanti. Den är ju värdelös då.
          Kram P ♥

          • Helt ofattbart!
            Hur kan en remiss försvinna? Iofs fick jag vänta på bröstförminskning av det friska bröstet i 5 år, men jag hade ju inte ont.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *