Fredag 21 nov, moln/sol 21 gr ☺☻☺☻☺

Tjena!

Solen, var den här i dag? Jag var tvungen fråga Lex om det 🙂 Poco sa han 🙂
Mercadillo i alla fall 🙂
IMG_4068

Ja så var fredagen nästan klar. Kom inte ut på nåt, var lite seg på fm och så blev det innejobb i stället…En halv groda om man tänker på Görans bild i går 🙂 Ja den innehöll inte så mycket annat än att försöka få rummet klart. Nålade upp gardinerna i rätt längd. Ont i ryggen 🙁 Stod vid Lex´s gamla antika strykbräda. Så klart var en längd längre än dom andra eller är taket eller golvet ojämnt byggt? Tror på det sista 🙂
Döm om min förvåning när Los Chicos kom med las venecianas. Nu trodde jag det skulle vara två men det blev en hel för båda rutorna. Dom hänger ju löst och inte är dom som persienner hemma men dom får duga. Dom kan ju inte sitta emellan rutorna eftersom det bara är en ruta 😀 Men färgen var fin.
Nu är allt klart. Regnar det mycket få se om det är tätt och är det det så ÄR det klart 😀
Tog ett par bilder iaf fast det inte är klart med säng osv…Fått låna syrrans TV som är större och finare. Jag har nu Lex lilla TV i V-rummet. Bra så man inte missar nåt.
IMG_4071
IMG_4074
OK, färgerna är inte riktigt som irl men svårt få till. Större TV-bord måste till också 🙂
Ramón kom upp i kväll och kollade persiennerna. Vi var nöjda så nu kan han släppa detta jobb. Nu har han syrrans gallerdörr på måndag el tisdag.
*************************************************************************************************************
Två stora nyheter har hänt här i Spanien. Ja sånt vi har svårt att förstå kanske.
La Duquesa de Alba, en markisinna med gigantisk förmögenhet och slott lite här och var dessutom enormt plastikopererad har avlidit. En enorm stor grej här. Hon var gift sen tre år med en man som är 64 år. Själv blev hon 88. Har 6 barn som hon delade ut miljontals euros till för att blidka barnen när hon gifte sig med “ynglingen” 🙂
Hon var tydligen väldigt omtyckt som person.
DuquesaDet som är lite kuriosa i sammanhanget är att hon har ett castillo (slott) i Lex hemby…denna lilla by med 400 invånare. Allt är väl arvegods vad jag förstått från sin far som var markis. Därav byn Mota del Marques. Bor nunnor där. Kloster nu då alltså. Ser inte så pampigt ut men verkar vara mycket mark.
**********************************************************************************************************
Den andra – som jag tycker – tragiska nyheten är att sångerskan Isabel Pantoja har åkt in i fängelse. Hon blev ju besatt av en “uppkomling” som av nån konstig anledning lyckades bli borgmästare i Marbella. Han blev lierad med nån byggmästare eller var han nu var och ruinerade nästan stan på euros. Kom hem till henne med plastsäckar med pengar. En av dom värsta korruptionsskandalerna i landet.
Hon fick 2 år för vitvaskning och nu först efter flera år så är hon tvungen att skaka galler. Ja man kan tappa huvudet…man har ju eget ansvar men om man träffar en psykopat som också är borgmästare så kan man nog bli lurad. Hans fd fru är också i fängelse för samma sak. Här ser man boven och hon ser så lycklig ut…Han sitter inne igen, vet inte hur många år han har denna gång. 6 år är det…Det är många som sitter inne i den härvan men huvudpersonen hette Roca tror jag. Ingen vet exakt hur många miljarder Euro som försvann.
Isabel
Ja dessa två nyheter är vad Spanien sett på TV hela dagen. Begravning av den första och elände för denna fantastiska sångerska.
***********************************************************************************************************
Ja det var väl allt, kommer inte på nåt mer. I morgon får det bli mindre grodaktigt 🙂 Får ägna mig åt att hitta en telefon som fungerar…verkar viktigt vilket operatör man har då tydligen.
IMG_4968

¡Buenas noches! P ♥

27 reaktion på “Fredag 21 nov, moln/sol 21 gr ☺☻☺☻☺

  1. Buenas Noches. Snart kan de fylla ett helt fängelse med bara korruptionsanklagade . Pantoja, Pujol med familj, Urdangarin och prinsessan Christina, + alla andra mindre kända borgmästare. Även Maria José Campanario tillhör gänget. Ju rikare de är dessto mer bluffar de. Massor med miljoner euro som försvinner.

    Vi som inte har så mycket får försöka ha en trevlig helg ändå.
    Abrasos a los dos
    Maggan och Jaime

    Abrasos

  2. ¡Buenos días Maggan!
    Ja det är bara för hemskt…t.o.m nya drottningens föräldrar har visst korrumperat och vår gamla borgmästare i Torre sitter ju inne. Regeringen har ju tagit emot “kuvert” men verkar klara sig 🙂 Herreminje vad dom skott sig alla. No kontroll för alla är med verkar det som.
    På Mallis då. Vad fick den borgisen, 12 år?
    OK, för vissa kommer sanningen i kapp. Domarna och åklagarna är tuffa, en del blir ju avsatta i vissa fall 🙁
    ¡Igualmente! P ♥♥

    • Hej Susan!
      Tack. Det blir bra när gardinerna blir tillplattade nertill och
      sängen kommer in. men den kommer alltid att vara obäddad 🙂
      Det får man ta 🙂 Han ska trivas.
      Jaså du har likadana färger. Det är nog snyggt med dom fönstrerna.
      Kram P ♥

  3. ¡Buenos días!
    Det skulle vara kul att se hur cellerna (lägenheterna) ser ut som alla kändisar är inhysta i. Kanske ¡Hola! kommer med några “Hemma hos-reportage” så småningom. Om dom skulle fylla alla spanska skvallertidningars sidor med sådana artiklar så skulle det nog fylla “skvallerkvoten” ett bra tag framöver.

    Snygg färg på gardinerna tycker jag som för första gången i mitt liv hamnat i “lila-koma”.
    rocio

    • Hej Rocio!
      Ja vad ska nu ¡Hola! skriva om nu när La Duquesa inte finns.
      Ja det blir väl följetong om dom 6 barnen och nya dukken 🙂
      Palatset hon bodde i Sevilla är ju enormt!!
      Och Pantoja…där finns väl mer att skriva om 🙂
      Ja jag tycker dom är fina, dom brokiga går mer åt rosa tror jag men syns nog inte på bilden.
      Kram P ♥

  4. Hola P
    Vad snyggt och ombonat det blev med gardinerna. En del plastikoperationer blir inte så lyckade. Men huvudsaken är ju att personen som gör dom blir nöjd.
    Kram

    • Hej Annika!
      Tack, det blev fint. Får hänga till sig lite 🙂
      Nej vad misslyckade en del operationer blir. Usch, dom kan väl duga som dom är när det bara ser konstigt ut.
      Tror knappast dom blir nöjda…små ingrepp kanske.
      Ansiktslyft blir bara fult 🙁
      Kram P ♥

  5. Gomorron!
    Vilka snygga gardiner! Gillar lila. Rummet blir jättefint när allt är klart.
    Inte var hon snygg “tanten” för mycket operationer kanske. 🙂
    Tycker också lite synd om sångerskan. Lätt att vara “blint” förälskad.
    Läste nu på morgonen i Spaniaposten att norrmän blivit lurade och anmält en mäklarfirman i Torre.
    Här är som vanligt grått och trist. I kväll är vi dock utbjudna på landet till ett stort gods/gård. Till salu för 35 mille! Vi är inte spekulanter 😀
    Kram/A-K

    • Hej A-K!
      Jo det blir nog fint när det kommer in lite annat också. Finare än inne i lgheten 😀
      Ja tanten har nog gjort en hel del med tanke på att hon var 88 år.
      Synd om sångerskan är det, det kan inte hjälpas, hon behövde inte gömma saker för hon tjänar säkert bra. Älskar hennes röst!!
      Norrmännen som blivit lurade att mäklaren inte betalade in överf.skatten ja. Köparna betalade ALLT till dom hur man kan vara så dum 🙁 Ingen egen jurist. Jag lade in den första på forumet så ingen anlitar
      den firman mer. Jättemycket pengar!!
      OK, då år du lite glamour i kväll då 🙂
      Kram P ♥

  6. När jag bor i Spanien, vilket jag gör just nu, bor jag i Marbella kommun och detta är ju inte första och troligen heller inte sista borgmästarskandalen i kommunen. Korruptionshärvorna kommer och går hela tiden också. S k rättegångar kommer också då och då, fast svårt när bevismaterial ofta bara försvinner över natten. Kanske vinden tagit dem?!?! Ingen vet, fast alla egentligen vet. Detta har tyvärr blivit vardagsmat för oss och visst höjer man på ögonbrynen,men inte så mycket mer än det. Här på kusten finns ju så gott om pengar att korruption nog är oundvikligt just här. Knepigt för svenskar att förstå, tror jag. Man måste nog bo här för att förstå hur det funkar, eller kanske inte funkar.

    • Hej Lena!
      Jo visst är det korruption där men det är det ju över hela landet.
      Inte minst i Valencia och Madrid tex…och i lilla Torre i 23 år
      när förre alcalden regerade 🙂
      Och politikerna…vilket parti det än är.
      Ja trist är det och folk har inga bostäder, utkastade av banker, ungdomar får bo hemma tills dom är 35 och leva på mormors pension 🙁 Hämta mat hos välgörenhetsorganisationer.
      Det är synd om människorna var det nån som sa.
      Kram P ♥

  7. Så fint det nya rummet blev, ser så ombonat ut, märks att det är en kvinnlig hand som varit där och en manlig spanjor som ska bo där med det stora korset på väggen
    . Kikade uppåt och såg det utifrån när jag hastade ut och in på Norska affären för att köpa räkor. Hade glömt att det var marknad, kom på det när Ama skrev om det, men det gick bra även om jag fick kryssa mellan bilarna för de höll på att packa ihop, parkera hade jag gjort nedanför Habaneras gatan. Nå, jag fick mina räkor och lite till som skulle ätas till kvällen då gästerna kom
    Ha en fin lördag, här är det liiiite tungt i huvudet i dag, vi skulle ju fira att jag meddelat min arbetsgivare att det är tack och adjö (3 år för tidigt) den 20 februari för min del. Så nu blir det en promenad upp till Mercadona – ingen bilkörning i dag 🙂

    • Hej Yvonne!
      Ja Lex tyckte inte det behövdes gardiner hahaha…
      Korset ska med så klart. Viktigt. Vet inte hur andra män har men
      säkert halskedja med kors iaf.
      OK, du går tidigt. Ett kanonbra beslut!! Estupendo 😀
      Klok du.
      Kram P ♥

  8. Vad roligt att det nya rummet i princip är klart. Fina gardiner och fin färg på persiennerna. Bra jobbat! Och sängen kommer väl tids nog på plats. Om ni sätter “tassar” på den kan den ju dras runt för att se den bästa placeringen. Sedan kan man ju ändra efter hand, om önskemål finnes.
    Antar att det snart då är dax för inflyttningskalas. Om en vecka, drygt, eller så…
    “Kakningen” tar jag hand om.
    Korruptioner, ja de förekommer ju rätt rejält. Måtte alltid ha funnits, men man hoppas ju att de skall upphöra. Även här hemma myglas det bland politiker och andra, men i liten skala om man jämför….Mycket vill ha mer!
    Önskar er en trevlig lördag!
    Kramar från oss båda.

    • Hej Ditte!
      Vi väntar fortfarande på mejl från dig 😀
      Sängen väger ett ton 🙂 Och nu finns bara en placering, den han vill ha…Tvärs över rummet.
      Korruption finns överallt men här är det ju extremt alltså…
      Finns ju knappt nån “ren” människa i dom högre skikten.
      Mycket svarta pengar och jobb i dom lägre.
      Tack detsamma Hälsa Bo-mannen! Kram P ♥

    • Tack Anna-Carin!
      Färgerna är fina, visste inte va jag skulle ta men syrran som inte själv hittade nåt tyckte dom var bra 🙂
      Kram P ♥

  9. Hej P!
    Vad fint rummet blev och vad skönt att det i stort sett är klart nu. Alltid jobbigt att ha hantverkare springande omkring sig.
    Kram

  10. Hej en fråga till dig,,,vad heter bosstationen i Torreveija,,,där bussarna stannar från flygplatsen ? Med vänlig hälsning Ulla

    • Hej Ulla!
      Ja den heter väl bara Estación de autobuses. Adress Calle del Mar 50.
      Finns en bortom centrum en mindre för lokalbussar och där
      säger dom Eras de La Sal.
      Chao P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *