Tisdag 18 nov,sol,20 gr ♦♠☼♠♦

Tja!

I dag har det varit fint väder också. Lite blåsigt ett tag men soool. Ingen värmekälla behöver vi inomhus ännu. Bra det för vi fick elräkningen i dag och den gick på 117E
för två månader. Det var ju himla varmt i slutet av sept och oktober så jag var tvungen att ha AC på. Lite krasslig var jag ju också så då satt jag ju in en AC till. Men man måste ha det bekvämt, så är det. Kosta vad det kosta vill 😀 Vi brukar deala om vem som ska betala mest och det är ju så klart jag. Det håller jag med om. Vi budar 😀 Jag går alltid 5e under…och han ger sig. Jag betalade 75E och han resten. Han använder ju inte AC alls och varmvatten slösar jag med.. Jo jag är lite slösig 🙂
Just nu spar vi ju när andra måste ha värmekällor på. Solen är vår vän fr om nu 🙂
3
——————————————————————————————————————
Nedan en bild från 2009. Undrar när dom ska förbättra strandpromenaden från Cura och bortåt. Det har ju sagts så. Ingen större fara men det är rätt trångt på trottoaren vid Los Locos när det är högsäsong – som det känns att det är för jämnan här 🙂 Nu blir
det  julmånad och in i januari fram till 6:e då det är julafton för los niños här. Sen dröjer det inte förrän det är den värstingstörsta högtiden Semana Santa. Påsken. 3:e april=långfredag
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Ja i dag var jag ytterligare lite mer förkyld men inte farligt. Lex gick och tog sin influensaspruta. Bra då kanske han slipper influensa och jag bli smittad. Jag har aldrig tagit nån…
”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
Flyttade in möbler i nya rummet. Och den svarta skinnfåtöljen 😀 Jag blev av med den 🙂 Och TV:n som han inte skulle ha där flyttade jag in. Ett tag var han borta länge och hur kan man vara det på denna terrass så jag smög ut och tittade. Då satt han i godan ro och tittade på TV i sin fåtölj i rummet 🙂 Det bådar gott 🙂 Synd att jag inte får in TV-kanalerna så han hade kunnat titta på fotboll, Spanien och nåt land som jag inte kommer ihåg. På 4:an. Vi har bara TVE1 och 2,  24H. Och nån mer. En radiokanal också som jag aldrig sett/hört 🙂 Nu får han gå till Genaro el Torreoro.
F ö så får jag ta ner gardinerna och tvätta dom. Tål inte lukten fast den var svagare i dag efter natten med öppna fönster. Så får det bli 🙁 I morgon.
Tidigt i morgon ska Ramón dyka upp med las venecianas  har han sagt. 9.15 🙂 Hoppas på det. Vi behöver persiennerna på kortsidan.
Nedan en gammal bild på Las Columnas. Och en rödtröjad novio 🙂
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Vi hade beställt flytt av syrrans ADSL 10 nov. Inom huset förstås. Dom sa 15 dagar. Jag sa till Lex att han skulle ringa och kolla att det fanns beställning. Ville bespara mig högre blodtryck…Vilken cirkus och 6 samtal senare är vi på ruta ett. 4 ggr bortkopplad,
Det skulle ta 25 dagar…men om hon bytte nummer så 2-3 dagar !!! Ja men då gör hon det då sa han. Dom skulle ringa om 10 min. Ringde inte så klart 🙂 5:e samtalet sa att det var redan installerat i nya lgheten hahahaha….6:e hamnade vi i Santander i Spanien (alla innan i Latinamerika) Den enda vettiga som såg att beställning fanns och att vi ska vänta 4-5 dagar till…Vamos a ver. Han är ändå spansk Lex…ändå vet dom inte hur en order ser ut att flytta inom en fastighet…Svårt. Kanske folk aldrig flyttar inom ? Hur ska då inte utlänningar känna sig. Det slutar väl med att man får ta en annan operatör.
Lugnande bild 🙂
IMG_1777

Ja inte mycket mer att komma med i dag. Ett steg framåt och två tillbaka men vaddå man har ju all tid i världen 🙂

Välkomna ner Mats och Marie-Louise ♥♥

Kram P ♥

 

14 reaktion på “Tisdag 18 nov,sol,20 gr ♦♠☼♠♦

  1. God afton! Tycker nog det verkar hoppfullt på flera plan. Uterummet är i princip klart, ja, förutom några detaljer då. Fint väder, gardinstänger på plats med gardiner som behöver få av sig lukt och Ramon på ev. ingång.
    Att sedan flytten av en telefon och en dator är knepigt är ju inte alls bra. Men de kommer nog. Kanske bra att ta i med magrösten, så att de förstår att det är I som är kund och de skall utföra det som beställs. Kanske finns det kurser för sånt.
    Fina bilder som gör att det grågrå vädret här hemma känns ännu gråare om möjligt.
    Den sista bilden kände jag extra mycket för…
    Men att det är grått ute innebär inte alls att jag har tråkigt, tvårt om. Max är här och i morgon blir det julpyssel på hans förskola. Det kan bli en upplevelse för för andra deltagande mormödrar och föräldrar. Säkert behöver de piggas upp.
    Bosse hälsar också till er båda. Jag också förstås
    Kram!

    • Gomorron Ditte!
      Ja det går framåt då och då 😀 Men måste tyvärr tvätta gardinerna 🙁 Hu och hu!
      Movistar är det ingen idé att säga nåt åt, Lex sa att då är det bara
      att byta operatör då. Ingen reaktion alls 🙂
      Men dom har ju tappat 100.000-tals kunder så dom verkat coola. Det är ju bara anställda som inte vet nåt alls om något. Iaf om
      man hamnar i Latinoländerna. Dom är för stora fortfarande.
      Ha så kul nu med pysseldag. Man brukar få ont i öronen men det är väl du van vid 🙂
      Kram och hälsa Bosse!
      P ♥

  2. Buenas noches!
    Oj oj vad dagarna försvinner fort! Ikväll blev det middag på Mon Ami…gamla Francis..jättegott! Dagarna försvinner annars ganska fort i solen.. Varmt å skönt! Imorgon onsdag ska vi för första gången ta oss till marknaden i La Mata..hade lite fler inköp att göra som jag glömde/inte hade tid med i fredags…ja julklappar du vet….käcka å billiga…:-) Det blir ju toppen med nya rummet! Lex kommer att stortrivas! Vi hörs mer imorgon….sista dan i Spanienlandet för den här gången! Kram!

    • Hej pareja!
      Ja det går fort när man har semester! Men sol har ni haft som tur är. Jaså den heter Mon Ami nu. Är det ryssägt nu?
      La Mata är fin marknad, liten men har iaf det mesta. Åk bussen till ändhållplatsen och följ strömmen 🙂
      Ha det så kul så hörs vi!
      Kram P ♥

      • Dom som äger Mon Ami är från(nu får ni ursäkta min stavning) Karztakstan….jättrevliga och noga med servicen…mycket och god mat på tallriken.

        • Aha en gammal Sovjetstat…Googlade – Kazakstan,
          gränsar bl a till Kina 🙂 Långväga alltså.
          Kul att det var bra mat!!
          Kram P ♥

  3. Gomorron Preciosa! Jag blir såklart lite avundssjuk på ditt fina väder. Tyvärr verkar hösten ha kommit till Japan nu, så det blir troligen inte så mycket värme där heller. Nåja, det blir I alla fall en semester med Karlsson och Johan och då kan det nog inte bli så mycket bättre. 🙂

    • Hej Leffe!
      Jaha ja det vädret har man ingen koll på i “Japón” .
      Ha det så bra på resan och nu kan du inte klaga, möjligen på
      vädret om det blir orkan och störtregn 😀
      Kram P ♥

  4. Författaren, Heller, som skrev boken “Moment 22” har förmodligen bott i Spanien och haft med Telefonica/Movistar att göra. Det måste vara dom (eller spanska myndigheter) som är upphovet till den den boken.
    rocio

    • Hej Rocío!
      Ja men man är ju beredd därför lät jag Lex ringa. När jag ringde förra ggn så fick jag skavsår i örat för dom pratade i ett om allt annat än mitt ärende. Till slut skrek jag att hon skulle vara tyst så jag fick prata. Tror dom har betalt för varje ord dom säger.
      Tjatade om regler och försökte sälja på mig helt andra saker 😀
      Få se vad som händer….om nåt händer 🙂 När man beställer nytt kommer dom ofta dagen efter…
      Kram P ♥

  5. Hola P
    Det skadar nog inte att tvätta gardinerna om dom luktar så starkt. Man vet aldrig vad det är för kemikalier som använts i dom. Lex verkar ju redan trivas i sitt rum. Din förkylning verkar hålla i sig. Bara den inte blir värre så.
    Kram

    • Hej Annika!
      Nej jag måste det, fick nästan andnöd när jag gick in där nyss.
      Usch vad dom behandlar tyg med 🙁
      I dag är jag faktiskt lite bättre. Lite hosta bara 🙂 Hoppas att det
      är över redan 🙂
      Kram P ♥

  6. Hola!
    Så synd att de nya gardinerna luktar! Har Du tur vid tvätt av dem så kanske de krymper och inte behöver fållas upp. 🙂
    Att det ska vara så f..b krångligt att få telefonlinjen flyttad. Kanske bäst att byta nr om det går snabbare. Finns det ingen annan bättre leverantör?
    Kul att Lex trivs med sitt nya rum. Kommer Du att kolla TV via datorn i stället?
    Du anar inte vilket kaffekalas jag var på i går em. Tror det var minst 8-10 sorters “torra” kakor + 4-5 sorters mjuka kakor i form av fyrkanter samt tårta. Allt hembakat ! Glömde ta kort.
    Kram/A-K

    • Hej A-k!
      Jo men det mesta luktar ju i Kinaaffärer. Det slår emot en när
      man kommer in. Och så är jag doftöverkänslig dessutom 🙂
      Bra kombo 🙁
      Men bara att tvätta och se om det går ur.
      Byta operatör vill vi inte. Har ju fungerat prickfritt under alla år.
      Men man får överväga annat om dom inte dyker upp.

      Jag tittar ju ytterst lite på TV men kanske vi lånar syrrans och jag kan ha den i v-rummet där jag håller till mest. Man vill ju vara informerad om vad som händer här nere. Hon tittar ju mest på datorn och på svensk TV.
      Tur att man inte var inbjuden på detta kalas då. Hade väl ätit ihjäl mig 🙂 Karaktär no 🙁
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *