Lörd 15 nov,sol,21 gr ♣☼♣☼♣

Hälu!

Kanonväder. Sol och 21 gr och ska visst bli det några dagar framåt. Hoppas dom inte ljuger. I natt hade det regnat men det är bara jag som vet verkar det som. Små sjöar på terrassen i morse där den är feldoserad pga byggkonsten här 😀
*********************************************************************************************************
Syrran och jag drog i väg till Bazár Cariño på C/ La Paz 149. Dom har ju begagnade möbler. Och är bra. Lite blyga men bra 🙂 Trångt så man knappt får rum att vända sig. Men vi lyckades köpa 4 små byråar. Istf nattduksbord så är dom bra att ha saker i lådor och jag tog en som hade en öppen hylla för alla mina tidningar. 25E st för två vita. Samma stuk som Lex har på en hög smal byrå så nu försöker jag övertala honom att sälja den till syrran 🙂 Går så där men verkar inte omöjligt 😀 Mina, dvs Lex och min 30 resp 40E. Fina!! En som ny. Bord hade dom inte. Kommer på måndag med dom mellan 17-19. Gratis utkörning.
Ingen bild på affären 🙁
***********************************************************************************************************
Vi fikade på InaE och såg i fönstret på en peluquería bredvid att dom tar 5E för permanent för 65+. Pensionärer alltså 🙂 Samma för klipp, färg, slingor osv…Va???
10E för övriga. Såg att dom jobbade snabbt som attan. Hur blir det då?
IMG_4041
Så tog vi en bulle hit:
IMG_4044
Casa på Avd de las  Cortes Valencianas.Syrran letar efter gardiner igen. Inte nöjd med färgerna 🙂 Men fanns inte. Hon vill ha ljusa.
IMG_4042
Verkar som att det blir jul snart.
IMG_4043
Gick in på den gigantiska chinon bredvid. Många gardiner hade dom men nej. Jag köpte en väggklocka och satte upp den på väggen i uterummet… Lex vet inget.
Ja så tog jag en taxi hem för det är för långt att gå men syrran gick, ville röra på sig.
****************************************************************************************************
Fick ett önskemål om att lägga in en gris med styckningsdelar av Carina och här har ni en. Vet inte om det syns så bra, klickar man två ggr kanske den blir större.
cerdo
Carina gav mig en svensk tjur så kan man jämföra med spanska som jag hade i  går.
Gris svenska styckningsdelar

OK det var dagens inlägg, när jag kom hem och hade ätit och satt mig i lugn och ro vid la computadora (datorn) så började det rafsa i halsen. Och nu är det bara att konstatera att jag fått en förkylning 🙁 Trodde jag sonat mina brott med alla krämpor jag haft men nej då. Kerstin sa i går att många är förkylda här. Jaså sa jag, har inte stött på en enda. Nu har jag stött på mig själv 🙁 Behövde tröst så jag ringde min dotter
och pratade en stund och hörde hur hon haft det på 40-års-kalas med novion. Stor hyrd lokal. Jättetrevligt, hans far spelade gitarr och sjöng och det hölls tal. Poppis kille hon har 🙂 Och barnbarnen mådde bra. Ont i en handled har hon som ska röntgas om 14 dagar. Men har haft det länge. Lika svaga handleder som jag men hon går på gym och håller sig i trim. Det har aldrig jag gjort. Hon jobbar på förskola med många lyft 🙁
Efter det kände jag lite hemlängtan. Men lugnare också. Dom ska vara hemma hela julen och hon är ledig. Ev en trip till Irland igen över nyår. Novion´s favoritställe, har kompisar där och varit där mycket i Dublin och utanför.
*****************************************************************************************************
Kurera sig och voy a la cama (sängen) alltså. Söndag ska man ju iaf vila på eller hur 🙁

¡Buenas noches! P ♥

21 reaktion på “Lörd 15 nov,sol,21 gr ♣☼♣☼♣

  1. Bäst att du vilar dig i form. Förkylningen kommer klart olämpligt.
    Bra att byråfrågan blev löst och till ett fullt godtagbart pris. Casa brukar ha mycket, men kanske var det lite utplockat nu. Kanske har Hemtex något som jag kan medföra ner. Plats finns…
    Bra med nötbilden på svenska, då kan man jämföra. Grisen är också bra att ha. Tack!
    Trevligt med samtal med J. Gjorde dig säkert gott och lite hemlängtan kan jag förstå att du känner. Ja, alltså inte till vädret, det behöver man inte längta till. Men till de dina.
    Hoppas nu du vaknar pigg som en lärka i morgon.
    Kramar och tankar!

    • Gomorron Ditte!
      Ja den kommer ju alltid olämpligt men speciellt nu efter allt annat man haft 🙁
      Jättebra små byråar med många lådor. Behövs 🙂
      Jo visst längtar man hem helt klart. Men vi får se…dom har inte kommit igång med stambytet ännu!! Min granne var sur. Är ju flera månader sen dom fick nycklar.
      Pigg som en lärka nej men än är det hanterbart med snuvan.
      Men j-t tråkigt 🙁
      Kram P ♥

  2. Hej P.
    Tack för bilden på grisen!
    Hörde att om man köper köttfärs över disk här, så ska man be dom mala färsen 2ggr, då blir tydligen köttfärsen precis som den svenska färsen som säljs hemma i Sverige.
    Jodå jag märkte att det hade regnat i morse när jag klev upp vid 5-tiden.
    Ja det är skönt att ha kontakt med sina nära och kära där hemma.
    I morgon är det min tur att gå till Bengan. Dom hade så mkt att göra så dom var tvungna att jobba på söndagen för att hinna med.
    Kram
    //Carina

    • Hej Carina!
      Bilden var väl inte så bra hittade ingen bättre.
      Jo löttfärsen mals ju så den är mycket grövre här så man får begära att dom mal flera ggr. jag har visserligen gjort pannbiff på den vanliga och det har gått bra men klart att det går lättare med finmalen.
      Ok, ja dom borde ju ha mycket nu när många kommit ner och skjutit upp sina tandläkarbesök 🙂 Har för mig att dom inte jobbar alla dagar i veckan annars, normalt sett.
      Kram P ♥

  3. Hällu! Casa har jag missat! Jag och J vandrade efter Valenciana och in i några affärer när vi var nere i oktober – många var vi inne i för första gången. Man undrar hur de går ihop? Stora ytor och få kunder.

    Igår pustade jag ut efter premiären som gick bra! Maken tyckte att det var det bästa vi har gjort – trots att det verkligen inte är lättsmält. Kul! Idag är det bara att ladda om. Ny föreställning klockan 16 – men först spanskaläxa!

    Kram//Susan

    • Hej Susan!
      Nej jag fattar inte heller hur dessa gigantiska affärer kan
      löna sig. Det kan dom ju inte göra…Fanns några få personer
      i båda dessa affärer. Lustigt att i Chinon har dom inte kineser som expedierar. Ovanligt.
      ¡Felicidades! För den bra premiären!
      Kram P ♥

  4. Hola!
    Kul att ni hittade byråar! Jag köpte nattduksbordför några år sedan i en affär som säger beg. på Valencianas. Där ni var får jag kolla vid tillfälle.
    Casa och Chinoaffären får ofta besök av mig när jag är ute och strosar. Casa har mycket fint. Men fy så mycket julgrejor!

  5. Hola P
    Så du har fyndat. Kul när man hittar nåt som man blir nöjd med och det har bra pris dessutom. Hoppas att det bara är en lättare förkylning du fått.
    Kra

    • Hej Annika!
      Ja i bland ska man ha tur 🙂
      Än så länge känns den som “lättare” men är ju första dagen 🙁
      Man vet aldrig. Hoppas, hoppas…
      Kram P ♥

  6. Gomidda’ Preciosa! Äh…….. fynd, det ordet har ni tjejer hittat på bara för att kunna köpa en massa onödigt krafs. 🙂

    • Hej Lena!
      Ja jag såg att dom finns lite här och där 🙂
      I dag har min resfriado varit lindrig men missade en trevlig fikastund. Lena som just opererats, allas vår städtjej och vågade inte smitta ner henne 🙁
      Det är smällar man får ta.
      Kram P ♥

  7. Hej Preciosa!
    Alltid kul att läsa din blogg,har kollat in den då och då under de senaste åren. Roligt att se hur vädret verkligen varit och inte bara lita på meteorologernas gissningar. Du tar också fina bilder som ger “hemlängtan”.Vi köpte en bungalow i Torrevieja för 2år sedan och försöker åka ner så ofta vi kan. Hur ofta brukar du ha bloggträffar? Verkar som om jag alltid är nere “fel” tid. Med vänlig hälsning,.

    • Hej Victoria!
      Kul att du tittar in här 🙂
      Jag är ju bäst på väder för jag har facit 🙂
      Bloggträffar, ja det blir ofta spontant och när det är folk man känner som man vet är nere.
      Jag har inte varit så pigg men Leffe tog initiativ denna gång.
      OK, han lät ju mig fixa plats och mejla ut 😀
      Men om man läser bloggen ofta så skriver jag ju om det blir.
      Man kan ha träff utan mig också 🙂 Jag har ju kopplat i hop massor men vänner med andra vänner nu.
      Du får hålla koll 🙂
      Kram P ♥

      • Hej igen!
        Hoppas du kryar på dig. Jag får hålla koll efter träffarna, eftersom jag ofta är här ensam utan min man så försöker jag göra lite nya bekantskaper. Med vänlig hälsning,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *