Fred 14 nov,moln,sol 20 gr ♀♫♀♫♀

¡Hola!

Marknad – mercadillo. Tidigt uppvaknande. Hänsyn nej. Dom skriker och kastar metallpinnarna i gatan samt caféägaren och restaurangägaren drar sin kättingar genom
stolar och bord kl 5-6. Hyggliga typer. Får ju sällan gäster före kl 10.
Sen när allt är upplockat så börjat en av säljarna skrika och gör det ända till kl 13 ca.
Han skriker alltså nåt som jag inte förstår. Hes på slutet. Tror han är marockan. Så kommer dragspelaren men han stör inte så mycket, tror han är rumän.
Det finns 720.500 rumäner och 621.500 marockaner i Spanien. Flest bor i Madrid-regionen av rumänerna ca 195.000 och här i Valencia 143000 ca.
Läste befolkningsstatistik häromdagen i en tidning. Vi är ju fjuttfå här i Spansklandet men fler än norrmän iaf. Så klart dom är ju mindre i antal hemma också. Men mer framåt är dom. Har tidningar, kliniker, sjukhus och sjukhem här på kusten. Vi har väl knappast nåt sånt. Hemhjälp finns nån svensk firma som heter och så har vi några tandläkare och hantverkarfirmor. Men få. Några restauranger men få också.
************************************************************************************************
Jag lägger in en tjur 😀 Varför det då. Jo för på forumet frågade någon om vad delarna heter här nere. Dom styckar ju inte som vi. Nån rund söt julskinka kan man inte få tex 😀 Då får man väl hota sig till en 🙂 Det står på spanska som ni väl ser? Ni får anlita Googlis och översätta. Ja om ni nu har det intresset alltså. Får säkert kul svar…
Falda står längst ner på toro´n och det betyder kjol annars 😛
köttdelar
julskinka

OK! Vi ville inte laga mat, syrran och jag så jag övergav Lex och vi gick till Ali. Potatismos och pannbiff och korv. Gott som vanligt. Fanns plats trots marknad.
Det var ju lite småkyligt men ändå skönt ute. Syrran hade varit ute tidigare och köpt gardinstänger åt mig. Bra och snällt gjort. Men gardiner i hennes smak hittar hon inte.
Janette kom förbi med Peter och bekanta. Fångade henne. Hon har alltid så fina kläder.
Jag satt just med en svart linnejacka som jag fått av henne förra året 🙂 Kram! ♥♥♥
IMG_4038
Ja så kom Cata förbi en sväng och vi gjorde henne sällskap en bit på väg till bilen.
Hon skull åka till Benidorm till vänner och hade lite bråttom.
Jag fick syn på en väska…Köpte. 10E och en lång säckklänning 15E 😀 Tillräckligt stor
att ha här hemma. Tror jag 🙂 Impulsköp fast väskan är ful men praktisk.
Sån där svart vanlig med många fack och lång rem att ha tvärsöver. Handtag uppepå.
Ingen Gucci el sån där dyr som prinsessor och storbloggare har. Läskigt att dom också köper såna märkeskläder till sina barn också…Vad pengar på nåt som bara används ett tag. Här hänger man ut nåt på sopcontainern som man inte kan ha el tröttnat på så är det borta på två minuter.
************************************************************************************************************
OK, det var fredag, nu är det helg och väntan är lång på att få inreda 🙂 Men det är verkligen lyxproblem. Kunde ju ha varit mycket värre 🙂 Att man inte hade några möbler eller gardiner tex 😀 Eller ingenstans att bo eller i lervälling som på Filippinerna 🙁

¡Buenas noches ! P ♥

 

22 reaktion på “Fred 14 nov,moln,sol 20 gr ♀♫♀♫♀

  1. Tjenare och hola! Du far runt igen på olika caféer och matställen…härligt! Ja, snart så kommer vi igen, alltför länge sedan men va sjutton gör man när man måste knega o släpa för att få ihop lite stålar…o semestern har dom ju också glömt bort att förlänga! Jaja! Får sikta mot stjärnorna så kanske det löser sig 🙂 hörs snart P… Mats o nenna

    • Hej Mats!
      Ja det finns inget som är så chilligt som att gå på café och restaurang. Avkopplande. Inte dyrt heller.
      Ja ni har det kämpigt alla som jobbar. Hu, man slet ju själv i alldeles för många år 🙁
      Men ni har nåt att se fram emot nu 🙂
      Ja vi hörs! Kram P ♥♥

  2. Ja, det här med kött alltså… Det räcker ju inte att be om en bit kött, man måste veta namnet på biten. Jag gav upp att lära mig var de olika köttstyckena sitter på djuret, jag lärde mig vilka bitar jag gillar istället.

    • Hej Annika!
      Ja jag äter ju inte kött men en julskinkeskiva kan ju vara gott.
      Skrattade åt en väninna som beställt en skinka och den såg ut som en tjock cigarr 😀 Om man gillar vissa bitar och det är nog inte många så är det ju lätt komma ihåg vad dom heter.
      Men kul att ha tjuren i bitar på bild 😀
      Kram P ♥

  3. Gomorron Preciosa! Joo, vi måste nog tänka efter lite ibland. Vi har det ganska så bra, men som ordspråket sager: “Det är synd att inte klaga”. ………. eller hur det nu var. 🙂

    • Hej Leffe!
      Ja varför går man inte runt med ett anspråkslöst leende och är tacksam att man blivit född och mår bra 🙂 När man mår bra alltså 🙂 Men då är det alltid dom som har det värre och så är man där igen…samvetet gnager lite.
      Äh, man får chilla lite i solen för den är nu uppkommen och lyser från en klarblå himmel och ska så göra i en vecka 🙂
      Kram P ♥

  4. Buenos dias Preciosa.
    Jag köper aguja eller solomillo på Rio som ligger i industriområdet. De har jättefint kött och många andra saker.
    Feliz fin de semana a los dos
    Abrasos

  5. Hallo, ingen risk att missa att det är fredag förstår jag.
    När jag bodde i sydafrica gick jag till en tysk slaktare och visade vilka bitar jag ville ha och hur jag ville ha dem styckade. Fixade även skinkan men då får man salta själv. Men de svensk/norska butikerna eller IKEA har väl skinka. IKEA har hjälpt mig mycket med sin Swedenshop under åten i Österrike och Schweiz.
    Värt att kolla.
    3vlig helg

    • Hej Mariana!
      Nej man vet att man lever tidigt på fredagar 🙂
      Jodå man kan beställa hos skandinaviska handlarna men givetvis mycket dyrare och IKEA förstås brukar ha. Men här är det långt dit. För egen del har jag köpt en som ser ut som och smakar som svensk julskinka. I skivor. Jamón Lacon tror jag den heter…
      Oj vad du har bott i många länder!!
      Tack detsamma/ P ♥

  6. Hola P!
    Vilken snäll syrra Du har som hittade och köpte gardinstänger till dig.
    Förstår att Du längtar efter att få börja inreda nya rummet. Var det på måndag som elektrikern skulle komma ?
    Kul att Du hittade både klänning och väska på marknaden. Jag köpte 3 “tältklänningar” i höstas. Jätteskönt att strosa runt i hemma.tyvärr färgade den ena vid tvätt, så jag fick lite lila underkläder. 🙂
    Jag har nog aldrig handlat på Rios, men tittat in. Om det är den jag tror så har de hårt bröd, sill och lite andra svenska produkter.
    Ha en bra dag och kram/A-K

    • Hej A-K!
      Jo hon är snäll ! Jo på måndag ska han komma. Blir äntligen klart så man kan börja fixa 🙂
      Få se om säcken jag köpte färgar. Får tvätta den separat.
      Nej jag har inte heller varit på Rios, antagligen för att vi inte äter
      kött här. Lex gör väl det men han gillar firre också 5 dagar i veckan 😀
      Tack detsamma/ Kram P ♥

  7. Nu har jag tryckt ut ditt “djur” så bilden kan medföras om så behövs. Men jag får väl träna mig på delarna sp jag kan dem.
    Marknaden, ja ett buller blir det ju. Men kanske den snart är bara ett minne och streck på gatan.
    Bra att gardinstängerbna finns. Tekniska kontoret sätter upp om du kan vänta så länge. Annars kommer kanske lite andra händiga damer och herrar ner och kan borra lite.
    Spännande att få till det i nya rummet.
    Kul med spontanträff hos Ali. Kanske kan ni abbonera på bord när han flyttar till nya stället. Vore praktiskt, särskilt fredagar.
    Kramar till er från ett Söder som skiftar i grått.

    • Hej Ditte!
      Ja den är ju jättebra att ha med om man ska till slaktaren 🙂
      Vi får se om marknaden flyttar, 3 år har det varit på tapeten och före det också 🙂 Nu trodde man det var het info sist alltså 😀
      Jo vi fixar nog till uppsättningen ska hota hit nån 😀
      Hoppas Ali har mer öppet också sen…men kanske inte…
      Kram tillbaka i sol/ P ♥

  8. Vi fick contrafilé hos sonen med sambo och jag visste inte riktigt vad det var för kött. Men nu har jag lokaliserat var den biten sitter 🙂 Bloggar är bra till mycket!

    Kram

    • Hej Znogge!
      Har aldrig hört ordet contrafilé men det är solomillo på min tjur alltså? Ryggbiff?
      Ja bloggar är jättebra 🙂
      Kram P ♥

  9. Hej P
    Vi var också till Ali och fikade igår. Han var så glad för flytten till det nya stället, större kök, flera sittplatser både inne och ute. Själva flytten skulle nog ske inom de närmsta 2 veckorna trodde han. Hela december månad (i mån av tid) så hade han tänkt att han ha skulle ha bl a julmat med tillbehör på menyn.
    Kram
    //Carina

    • Hej Carina!
      Ja han är så glad. Förstår honom. Hoppas han kan öppna snart och att han har öppet på söndagar också fast det vill han nog inte 🙂 Men jag tror många skulle önska det 🙂
      Kram P ♥

  10. Hola! Det var toppen på marknaden igår…perfekt marknadsväder! Fick shoppat lite…för lite kom jag på senare. Måste till en marknad till innan torsdag…tyvärr kommer man ju inte till citron marknaden när man inte har bil…skitdyrt med taxi! Tips på någon annan vi kan ta oss till? Ikväll blir det till att knalla till Galiano….fotbollsmatch som Peter måste kolla på…:-) Det blir bra. Men hörrududu vi hörs. Stor Kram!

    • Hej Chica!
      Ta bussen utanför er till ändhållplatsen i La Mata på
      onsdag då. Öppet som här. Om ni inte vet det så går man bara bortåt mot Foodline ( Sv restaurangen som har stolar i sanden) på strandpromenaden så ligger marknaden bakom knuten där.

      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *