Söndag 9 nov,mulet/sol 19 gr ☻♪☻♪☻

¡Hola!

Ja här har det varit mulet länge men så kom solen på em. Hur klar den var vet jag inte men kände inte för att gå ut trots vädjan från Lex. Han ville ha med mig till Hotel Juan Carlos och träffa hans vänner där men jag ville inte sitta ute på nån kall stol i dag.
Nu är det tid för Clas Ohlson´s frigolitdynor på kalla utestolar. Fast jag använder dom ju oftast iaf när det är metallstolar. Man sitter ju gärna utomhus fast det är lite kyligt i bland. Luften är så härlig oftast.
Lite smådramatiskt vatten fast det var länge sen:
178
Och här är det lugnt:
1451
I dag mätte vi lite i nya sovrummet…Vi är inte överrens var sängen ska stå 🙂 Men tror att det finns bara en lösning. Min. Annars fås det inte rum med garderober och skåp.
TV sa jag  men då sa han att nej TV ska jag inte ha där. Va? Spansk och inte glor på TV? Nej han lyssnar alltid på radio. En pytteliten transistor inte större än en gammeldags mobil. Den låg kvar ute på bordet när det regnade så nu får han knacka den i bordet hårt och då går den i gång igen 🙂  Få se hur länge 🙂
OK, vill han inte ha TV där så. Han måste ju få bestämma nånting… Man kan ju tro att det är kallt i rummet där men solen ligger ju på från första minut till sista så på vintern är det nog bra där inne. På sommaren så kan han väl bada bastu där fast det vet han nog inte vad det är 😀  Sauna heter det visst på spanska
******************************************************************************************************
Mat i dag. Favoritfirren Lubina. I med lite olja i glaskarotten…på med salt och peppar och så in i min lilla “leksaksugn”. Patata, zanahorias (morötter), judía verde (gröna bönor),coles de Bruselas (brysselkål). I går blev det Trucha. Också gott. Ja det blir mycket fisk här men Lex älskar det. Tror nog han inte åt så mycket firre förut. Finns inga ben i, möjligen nån liten “sytråd” kan man hitta. I morgon Lubina som är kvar sen blir det väl Salmón (laxkotlett) som är Lex´s favorit. Dom är ju färdigfileade i lådor (som på bilden) på Mercadona bredvid fiskdisken. Slipper man stå i kö för där är alltid kö. Spanjorer gillar fisk och skaldjur. Kokt potatis har dom sällan, i grytor möjligen.
396
Ja det var vad det blev i dag. Inget nyttigt arbete alls. Önskar jag orkade göra saker men det gör jag inte. Syrran småflyttar och där hade man kunnat gjort en insats men så är det det där med hissen och städa kan jag inte. Jo jag småstädar här hemma. Måste man ju men annat får vara.
********************************************************************************************************
Kollade in Movistars hemsida…Ojojojoj…den är omgjord och jag fattade absolut ingenting. Få se i morgon om jag måste ringa. Beställa nytt går bra men att flytta linjerna 🙂 Får hålla mig lugn och inte reta upp mig 🙂 Kanske går hur lätt som helst 😀 Hm…
**********************************************************************************************************
Tog fram min värmedyna att sitta på i soffan. Bra idé för det är kallt på alla sittplatser. Allt är kyligt inne fast det är 23 gr. Lex gick och köpte en till syrran också. Man kan ha den på lite lågt före man sätter sig och sen stänga av den. Tips till alla tjejer för sånt där förstår inte killar 🙂 Vi behöver värme vi 😀 Dom heter  Almohadilla térmica (almoadija) på farmácian. Apoteket. 35E kostade hennes. Bra investering.
IMG_2692
Tror jag tar båten till Gran Canaria. fast den här går väl till Tabarca 😀
Tänkte på det i dag när jag såg en pytteliten kackerlacka i kökskroken som vissa säger 😀 Jag hyrde en lgh ett år där. Och så satt jag och läste i lugn och ro i soffan.
Lutad över soffbordet. Hade glasögonfodral låg där. Ett sånt enkelt som är öppen på kortsidan. Helt plötsligt såg jag i ögonvrån nåt som kom ut från fodralet!!!! En enormt stor kackerlacka. Dom är ju större där en här tyckte jag när jag kom hit. Vet inte vad jag gjorde…ja om jag slog ihjäl den eller. Annars hade jag väl inte kunnat sova. Varför var den inne i mitt glasögonfodral? Där finns ju varken mat eller allra minst vatten som dom vill ha.

OK, nu är det färdigsvamlat. Fått en jättebunt med Allers av syrran som i sin tur får av Cata och jag har redan en stor bunt som jag inte läst. En del intressanta saker står ju där. En tidning tar tre dagar för mig att gå igenom…Läser noga. Får jag ändra på.

¡Buenas noches! P ♥

 

21 reaktion på “Söndag 9 nov,mulet/sol 19 gr ☻♪☻♪☻

  1. Hola P….startade om paddan som Susan sa 🙂 men inte sjutton hjälpte det…minst fyra vita kyrkor i bloggen! Jäkla skit uppdatering…allt blev ju knasigt efter det! Ha det så gott P…jag får läsa bloggen din på den riktiga datorn 🙂

    • Gomorron Mats!
      Ja hädanefter får du läsa på din vanliga dator!! Visserligen blir man religiös när man blir gammal sägs det men 4-7 kyrkor i ett inlägg är lite överkurs 😀 Särskilt när jag inte har en enda med 🙂
      A-K lyckades ju få rätt efter omstart. Hon hade en massa saltbåtar i sin 😀
      Kram P ♥

      • Hola! Märkligt Mats. Jag hade samma problem och det försvann när jag startade om. Att sen Apple har tagit fram en ny version av operativsystemet som gör att menyer och saker man är van vid har kastats om är ju inte så kul – men det kan man ju inte göra så mycket åt tyvärr… Förr eller senare måste man ju uppgradera precis som på en PC. Bla ligger ju bokmärken till vänster numera – mkt irriterande. 🙁

  2. Och i morgon är det måndag…Och visst var det en händelserik söndag trots att du inte varit ute. Men du har ju annat att tänka på än att fara omkring nere på stan. En hel del…så sysslolös är du ju inte. Här har dagen också passerat i rask takt och man får skynda på för att hinna med. Vad jag skall hinnar dock oklart för mig. Kram! Jo, spanskan är viktig och får inte fuskas bort . ❤️

    • Gomorron Ditte!
      Ja det är bra med måndag. Hoppas det händer nåt bra i dag. Att man får som man vill tex när man behöver få nåt gjort 🙂 Inte det lättaste.
      Var in på Babbel i går. Verkar kul!
      Kram P ♥

    • Morrn Leffe!
      Nej men man måste ju tillåta lite i bland.
      Han måste ju få tro att han kan 🙂
      Ärligt talat så får jag aldrig som jag vill fast
      man kan tro det 😀
      Kram P ♥

  3. Gomorron P!
    Det var mycket läsning idag.
    När det gäller frigolitdynor såg jag sonhustrun hade röda vikbara till barnen. Ska fråga var hon köpt dem. Värmedyna med kontakt skulle jag nog vara lite rädd för att använda. Tror bastu heter Sauna på finska också.
    Jag har också börjat på Babbel. Har valt en kurs på 3 månader. Är ju lite lat av mig så det blir inte av att läsa varje dag. Jag har jättesvårt att skilja på Nosotros och vosotros.
    Det ska bli spännande att se nya rummet färdigt. Är elektrikern klar?
    Kram/A-K

    • Hej A.-K!
      Har inte sett frigolitynor (utan tyg) nån annanstans än På C Ohlson.Väldigt effektiva, värmer på metallstolar. Väger inte ett gram ens. Vanlig värmedyna är ju jättebra, har jag alltid haft.
      Ingen fara alls. Vad kan hända? Att man glömmer stänga av.
      Händer inget iaf.
      Eletrikern har inte hört av sig. Han kanske inte läser mejl. Får ringa i dag.
      Kram P ♥

  4. Ja, nu börjar det bli kallt. Blev premiär med långbyxor för mig igår när vi gick ut på vår promenad (med ett mål mat som mål 😉 ). AC’n får gå en stund på kvällarna också. Fast på värme nudå, såklart 😀

    • Hej Ama!
      Ja det var på tiden 🙂 AC behöver vi inte ännu, solen kom ju fram sen så här inne var det nog 24 gr ända till kl 21.30 🙂
      Vi går en bister tid till mötes hahaha…inomhus alltså bäst att tillägga 🙂
      Kram P ♥

  5. Hej P.
    Tack för värmedynetipset!
    Tog direkt fram min extra frigolitdyna och satte mig framför datorn, (varmt och skönt).
    Kram
    //Carina

    • Hej Carina!
      Ja så du har också en frigolit. Bra det 🙂
      Och värmedyna är kanonbra att ha. Det blir ju
      “kallare” 😀
      Kram P ♥

  6. Hola P
    Måste skaffa sådana där sittdynor. Avskyr att sätta mig i kalla bilar. Det kan vara skönt med en hemmadag då och då.
    Kram

    • Hej Annika!
      Ja dom är kanon för att dom värmer pga materialets
      beskaffenhet.
      Jo det är skönt med hemmadagar 😀
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *