Söndag 5 okt, sol, 26 gr ♀♣♀♣♀

Hej!

Fin dag, perfekt kan man säga. Lite vind, sol och 26 gr.
Började min dag med att må illa som vanligt. Åt lite fel i går, vindruvor, några mandlar, banan. Ja sånt som vanliga människor kan äta. Dock inte jag. Vindruvorna är fantastiska nu.
Tyvärr läste jag om att det är en av dom frukter plus bananer som besprutas värst. Även innan det blivit bär så det går ju inte att skölja bort. Ekologiska finns ju knappt här 🙁 Tror jag alltså. Bekämpningsmedlen är klart cancerogena och hormonstörande ! Detsamma gäller vin också så klart. Inte konstigt att var tredje människa får cancer 🙁  Dom här två frukterna är ju bara en liten del. Hade jag fått barn i dag hade jag bara köpt ekologiskt så långt det nånsin gick. ABSOLUT. Förr visste man ju ingenting. Nada de nada…
Fast fruktansvärt goda är dom gröna nu…men ingen mer för mig. Lex har 4 kg att äta upp denna vecka också 🙁 Han och säkert många spanjorer tänker inte på växtgifter…
Ekologiskt – vad är det liksom. Eller har jag fel?? Har läst bloggar där mammor letat förgäves efter ekologiska varor i Spanien. En test som gjorts på 62 olika märken på ekologiska vindruvor hittades bara lite växtgifter i EN sort !!
I bland avskyr jag denna onda värld…det handlar bara om pengar, liv och hälsa kommer i sista hand. Men nu kan man ju välja!! Det pratas om att ekologiskt är dyrare. Ok, då får det vara det, man kan dra in på vad f-n som helst i sin vardag. Iaf vi skandinaver. Värre med den inhemska befolkningen. Cata sa att det finns lite ekologiskt på Carre….
*************************************************************************************************************
Här nedan är gamla Guardia Civils lokaler. Har jag sagt förut 🙂 Längst bort delar dom ut mat till fattiga. I övrigt har dom visst playaattiraljer som lagas och fixas, säkert bänkar och allt möjligt inne i lokalerna.
IMG_3730
Varför vi gick förbi där var för att jag ville se om huset som Anita köpte lgh i 2008 och byggarna gick i KK – om det hänt något för Lex fick en hint om det före sommaren av deras admi.. Och ja!! Dom har börjat göra i ordning på trottoaren och ska väl nu äntligen få vatten och el – efter 6 år…Betala extra förstås men i alla fall så har den f-b banken äntligen betalat för dom 6 tomma lgheterna. Inte en dag (år) för tidigt eller hur? Cyniskt behandlat. Men så kan det gå till. Byggarna har visst fått bygga nya hus ryktas det om…Kanske ont förtal om dom små pojkarna…Så kan det gå till också när man köper lägenhet. Man har ingen men betalat har man…Inbrott två ggr i ett tomt hus också.
Men nu finns det ett ljus i tunneln! Är så glada för hennes skull!!
IMG_3731
Ja Lex ville jag skulle gå ut och till InaE tyckte han var lagom. Har ju inte varit där sen…ja ni vet 🙂 Var lite darriga ben för jag fick för mig att städa badrummet på morgonen och handtvätta…Ja då har man ju inte så mycket kraft kvar men vi gick sakta.
Kaffet var bara supergott nu tyckte jag förstås. Inget till för jag hade fått hembakade bullar av syrran som jag redan tryckt i mig en. Inget socker utom lite utanpå. Lex tog en tostada con  tomate con pan integral. Goda är dom.
IMG_3735
Ja så satt vi länge för att jag skulle orka gå hem och jag hade lovat Lena att hon skulle få bjuda mig på nåt. Hon kom vid kl 15 och vi gick ner till hörnan på SanPascual och Fuensanta. Frågade om han hade når “dulce” – jo jag vet men Lena ville ju så gärna bjuda…Då sa han irriterat att han hade så mycket folk….men postre i så fall. Tarta de lemon och en till.
Då skulle man ju gått eller hur. Skitstövel. Synd att den ligger bra till men det är ju dödare än dött på söndagarna runt skandinaviska centret så då går man dit.
Ja vi fick dom bitarna och dom var varma så jag hoppas vi överlever. Drack vatten till 🙂
IMG_3740
Hon är så himla gullig och vi har jämt så mycket att prata om trots att vi får kommunicera på spanska. Hon är duktig och kan många fler ord än jag men har ju varit tvungen babbla spanska i 13 år dagligen. Dottern har varit här med sin son för första ggn. En upplevelse. Tyvärr blev pojken sjuk och även Lena i nåt magsjukeaktigt men bättrade på sig på 4 dagar. Dottern har bra jobb i Moldavien eftersom hon kan engelska och bott i USA så i nuläget vill hon inte flytta hit.
Här skojade Lena lite med mig 🙂 Såg inte i kameran för det var så soligt 😀
IMG_3741

OK, tanten har gjort tre saker i dag. Städat un poco, fikat un poco och fikat un poco….
Inte illa va? Sista två var trevligast 😛

¡Buenas tardes! P ♥

12 reaktion på “Söndag 5 okt, sol, 26 gr ♀♣♀♣♀

  1. Bravo! Känns lite som om du är på uppgång. Hoppas! Och låt nu bli det du inte tål.
    Ja, du! Det ekologislka? Har funderat mycket på det. Hur vet man, var i världen man än befinner sig, att dte är ekologiskt? Det gör man ju inte. Vem vet hur de vindruvor vi hemma köper har haft det även om det står att de är ekologiska.
    Man vet om man själv odlar dem. Men inte annars.
    Tycker inte heller att det är bra med alla besprutningar, riktigt illa är det, men vad hjälper det.
    Köper helst frukt man kan skala, men det är också trist.
    Och det är ju ingen som gör något “för din skull”. Allt skall det tjänas pengar på.
    Puh!!!!
    Tur att man inte är ung…..
    Kramar!

    • Gomorron Ditte!
      Ja då får det bli potatis och fisk 😀 I Sverige hade dom ju kollat 62 olika ekologiska och bara en hade något spår efter växtgift.
      Det var bra resultat. Här – eftersom det är så litet utbud tror jag nog att dom inte ljuger…
      Bananer hjälper inte att skala, dom besprutas innan dom blir banan också 🙁 Som vindruvorna. Som sagt så är det inte underligt med att så många får cancer. Borde vara förbjudet att sälja dessa giftiga varor.
      Hemma köper man mer och mer ekologiskt så till slut finns det bara det. Har ökat enormt.
      Nej man är inte ung men barnbarnen vill man ska förbli friska.
      Kram P ♥

  2. Hola P!
    Roligt för dig med två fika idag. Vi har badat i saltsjön idag, det är en upplevelse, man flyter som en kork. Ikväll åt vi middag på Da Vince, mycket gott o prisvärt. Hann precis med sista bussen hem. Imorgon ska min väninna som är på besök gå till norska frissan, under tiden tänkte jag gå till InaE, vem vet vi kanske ses , är där vid 15-15.30 tiden. Krya på dig! Kram A-C

    • Hej A-C!
      Ja det var roligt! Badat i saltsjön har jag inte 🙂
      Ja Da Vinci har fått mycket beröm!
      Ok, InaE , ja vi får se hur tillståndet står till här 😀
      Det märker du 🙂
      Kram P ♥

  3. Gomorron P!
    Märks att Du är på G! 🙂 två fika på samma dag samt tvätt.
    Det är ju långt till InaE och även till Deni’s som Du var till dagen innan.
    Tänker lite som Ditte. Hur vet man att det är ekologiskt? Jag litar nog inte helt och fullt på det.
    I vår tidning idag står det att i barnens sovrum är det mest kemikalier i hela huset. Alla plastleksaker, elektronik och skumgummimadrasser är bovarna.
    Läskigt! :C
    Önskar Dig en bra måndag. Själv ska jag på fotvård.
    Kram/A-K

  4. Hej A-K!
    Ja lite bättre är det…utan piller 🙂
    Ja men dom har ju kollat tex vindruvorna (62 olika) som jag skrev. Och dom var rena alla utom en som hade lite under gränsen iaf. Det görs ju koll i af hemma.
    Finns ju dom som bara odlar ekologiskt.
    Jo plastleksaker har det ju testats mycket men även där finns rena prylar om man orkar kolla. Det gäller att ge sig tid om man vill sina barn det bästa.
    Ha en bra måndag du också/ P ♥

  5. ¡Buenas tardes!
    I dag drack jag café con leche på Ina Expresso för första gången, om det nu inte var där vi var på en träff för 1-2 år sedan. Det var väldigt gott, fast ingen “gubbe” i mjölken. Det fanns ingen morotskaka så jag tog en slags kringla som värmts i mikron, Helt hälsovådlig! Alldeles för god för hälsan, menar jag. Mums!
    Hasse tog en “caña” som han också var helt nöjd med, ha, ha…
    Vi var där vid 14.30-tiden, men kunde inte se eller höra någon svensktalande. Samma sak i går när vi passerade Deni’s vid samma tid, inga bekanta ansikten eller röster.

    Det där med ekologiskt, jag vet inte, det kommer inte helt spontant och automatiskt för mig att leta sådant. Kanske det beror på att jag inte är uppvuxen i dom tankebanorna. Tyvärr måste jag medge det. Tur att yngre generationer bryr sig mer. Min son och sonhustru köper alltid ekologiskt om det finns. Och visst är det bra. Absolut. Jag är lite slarvig i det fallet. Erkänns!!
    rocio

    • Hej Rocío!
      Jaså men då missade du Ditte och Anna-Carin som kom senare 🙂
      Ca kl 15-15.30.
      Jo det var där vi hade bloggträff en gång om inte två…ja eftersom jag hade bild i förrgår och ni var inte med.
      Jag var inte så pigg så jag vilade vidare 🙂 Kringlan var det den med mandelbitar (nöt?) uppepå? Åttan brukar Lex säga. Han gillar den.
      Ja ekologiskt är man ju inte van vid men när jag är hemma så försöker jag köpa om det nu är nåt jag kan äta. Vill inte tjata på dottern, vågar inte ens fråga. Vet att hon sa en gång att det är så mycket dyrare fast det är länge sen.
      Kram P ♥

  6. Hola! Jag försöker alltid köpa ekologiskt men framför allt KRAV-märkt i Sverige. Finns det inte så köper jag det som finns – undantaget ägg & kyckling. Vindruvor och bananer äter jag inte men om jag skulle köpa för att bjuda skulle jag inte kunna köpa de “giftiga”. Även vin köper jag bara ekologiskt – undantaget på restaurang där det inte brukar finnas. Systembolaget har utmärkt info på sin hemsida om ursprung och innehåll – jag dricker ju inte något med mer än 3 gram socker/liter. 😉

    Tyvärr är det inte lätt att försöka vara kostmedveten. Får “synpunkter” av omgivningen om inte varje dag så åtminstone nån gång i veckan. Folk verkar av någon anledning reta sig på det – eget dåligt samvete? Bryr mig inte längre. Vanligast är sorten som säger “Ja, jaaa – det är farligt att leva” varvat med uttrycket “Man får ju cancer av allt!”. Det är såklart inte sant. Cancerns gåta är ännu inte löst men vissa saker vet man med säkerhet är farligt, andra med ganska stor sannolikhet medan många antaganden vilar på ganska bräcklig vetenskaplig grund. Det andra argumentet brukar vara “Hur kan du vet att det verkligen inte är besprutat” (brukar vara samma som säger “jag ger aldrig till välgörenhet för hur ska jag veta att pengarna kommer fram”). Nej – säker kan man ju inte vara men man kan ju försöka att läsa på. KRAV i Sverige har omfattande kontroller så där känner jag mig hyfsat trygg. Nu ska jag ila upp till styrelsemöte i föreningen – mellanlandade en halvtimme hemma efter spanskan. 🙂
    Kram//Susan

    • Hej Susan!
      Jo man får synpunkter om man nu vill undvika vissa saker helt klart. Men det måste man så klart strunta i.
      Klart är att många sorters cancer har med att göra vad man äter självklart. Man kan ju inte äta el dricka gifter utan att det kommer att märkas. Arv och miljö givetvis också.
      OK, du går på spanska igen, Muy bien 🙂
      Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *