Onsdag 3 sept, sol,32 gr ☼☼☼

Gokväll.

Dagen började slött, ville absolut inte göra något. Hade ingen lust att gå upp. Efter koll på datorn lade jag mig igen och kl var 11 innan jag tänkte att “det här går inte”. Ont i halsen av antingen fläkten eller AC:n. Ja bara poco men iaf. Solen lyste obarmhärtigt och det konstiga var att vid kl 1 el 2 i natt så regnade det i 2 minuter. Man hann inte ens bli glad över det. Lite muller sa Lex som fortfarande satt ute.
**************************************************************************************************
Lagade pliktskyldigast Lubina i ugnen, brände mig på formen för jag har ingen grytlapp längre. Bränt upp båda två. Har lagt dom på en platta som jag trodde var kall…Undrar om det finns grytlappar här? Kastade ifrån mig formen så den åkte ner i diskhon. Hade som tur var tagit ur firrarna. Lex bara glodde på mig. Ja vad skulle han göra. Han var trött också men gick sen och fikade på Barillo. Hörnan nära Torreoro.
Jag gick och lade mig efter denna ansträngning och när Lex kom hem gjorde han det samma 😀 Ja så kl 16 började jag fundera på att gå ut. Pigg…Jag sa att nu går vi upp till Cata med lite ätbart för hon kommer hem mitt i natten mañana. ÄNTLIGEN är hon tillbaka ♥
Vi gick sen hit:
IMG_3597
Det var nästan fullt vid alla bord när vi kom. Jag ville så klart ha nåt att trösta mig med efter denna slödag. Handlar inte om att chilla i dag utan snarare deppa 🙁 Beställde en ännu godare morotskaka än den förra som jag åt för några veckor sen. Specialingredienser…poco marsipan, nåt nötaktigt och nåt gräddaktigt.
IMG_3588
Blev jag gladare? Mycket jag i dag 🙁 Fast det kanske det alltid är på denna blogg…FY!
Eftersom jag! var piggare så gick vi ner till Hippimarknaden. Vill ha en lättare väska. Har för mycket tunga saker i den också. Köpte en med ugglor på. Ful. Dåligt av mig 🙁
Gud vad mycket folk det var överallt!!!
Och så träffade vi en väninna till Lex sen minst 15 år tillbaka och hon kan prata!! Pilar heter hon. Hon har 3 lgheter som hon hyr ut men nu har någon fått hyrköpa den som jag hade velat ha vid Plaza de Marina Española 🙁 Hon vill göra sig av med dom för det är bara problem med uthyrning. En på Habanerasg hade “dom” tömt på allt! Hon bor i ett chalet i Guardamar men också till salu. Ska bara ha en liten lgh nu sa hon. Hon framhåller också – alltid – att Lex är hennes bästa Amigo para siempre. Muy especial 😀
Hon hade en trevlig väninna med sig också som inte ville vara med på bild. Jag gillar Pilar, hon är snäll mot mig också 🙂 Hon är från Logroño, huvudstad i regionen La Rioja
i norra España.
IMG_3605
På paseon var dockan. Verkar vara en kille nu och inte all söt och rolig 🙁
IMG_3616
Glömde skriva att InaExpresso nu har börjat med sallader, tex Caesarsallad. grekisk sallad mm och harmburgare, engelsk frukost också. Och minihamburgare/korv mm för barnen. För att inte snacka om glass:
IMG_3594
Ja det måste provas nån gång.
******************************************************************************************************************
När vi gått paseon en bra bit så sa min fot att den tänkte göra ont 🙁 Va??? Blev skrämd av det så jag ringde en taxi. Bra att det är billigt. 4.26E. Plus dricks så klart.
Jag har gått för mycket nerför alla trappor…blir väl ett tons belastning på varje fot…Nu blir det hiss. Den har funkat ett tag nu.
*********************************************************************************************************
Nu lär jag väl vara uppe hela natten efter alla siestor jag haft i dag…Men inte dumt för det är svalt då 🙂
Caballero de Rodas i kvällsljus:
IMG_3600
Och Lex fick en ny sombrero. Den grå är smutsig och finns det nåt fulare än smutsiga hattar och kepsar? Ska prova att tvätta den grå men tror inte det går. Gjort tabben förut 🙂 Färg på den nya: Café con leche 😀
IMG_3602

¡Buenas noches! P ♥

PS. Har en diffus ryggsmärta sen kl 5 nu på morgonen. Kan vara allt från jag sträckt mig till kärlkramp och värre…Hör ni inte nåt på ett tag så kanske jag åkt in för kontroll.
DS.

 

49 reaktion på “Onsdag 3 sept, sol,32 gr ☼☼☼

  1. En innehållsrik dag och jag inser raskt att jag missat lite av livets väsentligheter bl.a. morotskakan på Ina, siesta, promenader, Paseon och Hippiemarknaden . Inser att jag varit slö idag. Tankar och kram! Mr Blund är på ingång. ❤️

    • Gomorron Ditte!
      Ja det blev en hel del sen på em. Läs mitt PS som jag skrivit ovan
      i fall det dröjer innan vi hörs.
      Kram P ♥

  2. Hola P!

    Ont i halsen! Jag med! Efter middagen tog jag en siesta, vaknade och var alldeles tjock i halsen! Fasen, detta har jag inte tid med, middag med barna imorrn och begravning i Norrtälje på fredag och sen gäster hela helgen!
    Nej, förkylning passar inte in alls, hoppas den försvinner snabbt!
    Vad är det för marknad på onsdagar? La Mata? Vet att det är två st i veckan. Jag gillar ugglor och det är tydligen jätteinne nu. Ska nog titta efter en när jag kommer ner! Vill du ha grytlappar så kan jag skaffa och ta med mig. Och hur är det med sittdynorna du brukar använda. Vill du så köper jag men vet att du har många vänner som tar med grejer till dig. 😉 Men säg till annars!
    Synd att du inte fick lägenheten du önskade, men kanske ni blir kvar nu när ni bygger till ett rum.
    Idag var det så varmt här att man satt nästan naken i solen, fantastiskt skönt! Man får ta vara på dagarna här nu. Har satt upp en ljusgirlang på uteplatsen och den är fin i mörkret och drar ju nästan ingen ström.
    Ang. taxipriser så tyckte jag att det var lite dyrt att åka i Torre. Vi fick nästan alltid betala 8-10 euro när vi åkte förra året och då var det inte särskilt långa sträckor. På
    Fuerteventura i Corralejo kostade det alltid max 3 euro. Blev vi lurade kanske. Är det nåt särskilt bolag man bör använda?
    Ha det bra!
    Kram Anita

    • Hej Anita!
      Nej mitt onda i halsen känns inte nu. Men ont i ryggen som jag kanske måste åka och kolla, se ovan PS.

      Taxi kostar ju 8-9E om man åker tex mellan La Mata och Torre.
      Sen beror det på helg el inte. Vi åkte ju bara nerifrån playan. Tog 5 min knappt. Man ska alltid anlita den vanliga taxin dvs Radio-taxi med vita bilar med nr på. Tel 965711026 Du kan också ringa Catarina om ni kan beställa lite innan så kommer en av dom reguljära taxina. Till flyget ett par dar innan. Tel 685612889
      Då får ni ju beställa på svenska. Hon har mejl också [email protected]
      Hemma kostar det minst 20E några km.
      Tack sittdynor har jag 😀 Grytlappar ska jag få enl Susan nedan 🙂
      Ha en bra dag/ P ♥

  3. Hola! Har en barndomskompis som virkar världens bästa grytisar! Och rejäl storlek på dem också. Har flera stycken själv och specialbeställde för ett tag sedan ett par att ge bort – som jag ska hämta på lördag. Nu vet jag vem som ska få dem! 😉 Ge dig till tåls en månad och köp inga. 😀
    Kram //Susan

    • Hej Susan!
      Jamen det låter ju jättebra. Tusen Tack! Jag kan vänta och bränna mig ett tag till 😀 Nej man kan ju ta en tjock handduk och inte slarva som jag gör.
      Se mitt PS. i bloggen om det tar tid att höras av…
      Få se om jag åker och gör en koll 🙁
      Kram P ♥

  4. Gomorron P!
    Jag hoppas innerligt att ryggvärken ger sig!
    Du promenerade ju ovanligt mycket igår. Kan det bero på det?
    Håller tummarna på att det onda går över.
    Hör gärna av Dig om ni är i närheten.
    Styrkekramar/A-K

    • Gomorron A-K!
      Ja vi får se, kan ha överansträngt mig med att sitta så f-b också.
      Men får se hur det utvecklar sig. Känns värre när jag ligger 🙁
      Sovit pocopoco.
      Vi hörs/ kram P ♥

  5. Hej

    Det där låter inte roligt. Hoppas att ryggvärken försvinner.

    Tror inte det är bra för kroppen med temperaturväxlingarna. Visst är det skönt att gå in i en sval butik när det är hett ute eller ställa sig framför en fläkt. Nackspärren och snuvan brukar komma som ett brev på posten:)

  6. Haha! Förlåt att jag skrattar, men mitt i allt elände är du rolig när du skriver 🙂
    Och du kanske vänjer dig vid den fula uggleväskan 🙂
    Men jag hoppas verkligen att du kryar på dig och att ryggsmärtan inte blir värre….
    Tänker på dig!
    Kram!

  7. Hej,
    Det har blivit en vana att läsa din blogg till frukost!
    Sitter här och längtar till Spanien .jag är en bit på väg

  8. Jag gör ett nytt försök på datorn då Ipaden bara skickar första meningen.
    Jag är pensionista nu och har flyttat en bit söderut, till Blekinge där jag har mina söner.
    Vi har haft en underbar sommar ,ja det är fortfarande soligt och varmt men kvällar och morgnar är kyliga så det märks att hösten är på väg.
    Det lät intressant det du skrev om hyrköp, då hinner man märka om man trivs på stället innan man köper.
    Om du får nys om något liknande får du gärna höra av dig.
    Jag hoppas din rygg mår bättre idag!
    Själv har jag en envis hosta som inte vill ge med sig,jag behöver nog ner till spanskvärmen och kurera mig!
    Krya på dig och tack för en jättetrevlig blogg!
    Berit

  9. Läser din trevliga blogg varje dag. Ska i höst testa en del av dina “favorit-fik” typ Ina Expresso, Denis, TorreOro. Får många bra och intressanta tips genom din blogg och Spanien-Forum!
    Önskar dig god bättring!

  10. Hola P
    Inte roligt med värk. Hoppas att den snart går över och du slipper åka in och kolla dig. För mycket spring i trappor och AC. Du kommer säkert bli sams med din uggleväska.
    Kram

  11. ¡Buenas tardes!
    Hur är det med ryggen? Du har inte skrivit något här sedan i morse. Har du kanske varit tvungen att besöka el doctor? Man blir ju ängslig när du är tyst en hel dag. Inte likt dig. Hmm..Hoppas att ryggontet är över på ett eller annat sätt.

    Den den “babyn” kan ju bara en mor älska. Och knappt det. Hen är då inte det minsta gullig där hen ligger. Ser ut som “härtill är jag nödd och tvungen” och det kanske hen är också, annars skulle hen nog inte spöka ut sig så där. Mycket “hen” blev det, trots att jag egentligen ogillar det könsneutrala genusordet.
    rocio

  12. I kväll, den 4/9. blir det inget inlägg på Preciosas blogg.
    Preciosa är själv inlagd på Torrevieja Sjukhus p.g.a misstänkt hjärtinfarkt och har bett mig meddela detta till samtliga vänner och hon hälsar så mycket till alla.
    Skrivet på uppdrag av Preciosa.
    Och givetvis går alla våra tankar nu till P och vi hoppas på allt gott.
    Hälsningar
    Ditte

  13. Hola P…hoppas du mår bättre nu när du kommit under vård och hur som helst så tar du och kryar på dig P… That’s an order! Kramar från oss i Kungsgården, Mats o Marie Louise

  14. Nä men neeej! Hoppades ju att det “bara” skulle vara lite ryggont! Tittar in här varje dag och älskar att läsa om livet i spansklandet och torrevieja. Du skriver så härligt och ärligt! Krya nu på dig!!! Skickar styrkekramar!!
    /AuroraBoreal

  15. Men ojojoj!!! Jag läste just på Dittes blogg vad som hänt dig. Usch och fy!

    Men jag vet ju också hur bra vården är där, så du blir säkerligen väl omhändertagen på bästa sätt.

    Stor KRAM och krya på dig!

    Anders hälsar och önskar även han att du blir bra snabbt.

  16. Hola Preciosa!
    Tyckte det var konstigt att inget nytt sedan i onsdags och nu fredag.
    Läste Dittes inlägg och fick en liten chock …. att du ligger på sjukhuset.
    Hoppas du är i goda händer och att du snart är återställd.
    Krya på dig! Styrkekramar.

  17. Vojne,vojne som vi säger i Skåne. Hoppas du snart får kasta loss ifrån sjuksängen.
    Tänker på dig och hoppas att det är falskt alarm!

  18. Ojojoj håller tummarna för att du snart är på benen och igång igen, saknar din blogg vi har setts ett par gånger i Torre också!
    Fia o Lasse i Västerås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *