Tisdag 22 juli, sol/moln 32 gr ☻♣☺♣☻

Hola!

Varmt här hemma. Mycket moln och lite kvavt. 26 gr. I dag har vi varit här:IMG_3167
Om ni inte ser var så kan ni ju se här med anledningen av maten 😀
IMG_3168
Vad köpte jag? Jo påsklämmor. Behövde jag dom? No. Nu har jag för många 😀
Tittade på rullgardiner, mörkläggnings åt dottern. Hon har verkligen mycket sol in i sin lgh. Lika mycket som vi har i Torre. Fast inte lika länge om året 🙂
Barnen sprang omkring som skållade råttor. Hur orkar dom. Lekte kurragömma med varann…Jag sa att om ni kommer bort så vet ni inte var vi är. Dom kom bort.
När vi äntligen var vid kassorna så var dom ingenstans. Suck. J fick gå tillbaka i den snirklade banan och hittade dom. Det blev ingen glass…Señor R 8 år skyllde på mig hahaha…Han sa att jag skulle ha sagt till när vi förflyttade oss. OK, tyckte lite synd om dom att dom inte fick glassen men så kan det gå när man inte lyssnar. Inte för att dom blev rädda för dom hittar bra där men dom glömde liksom att ha koll 😀 Man gör det när man är 8 och är två tror jag 🙂 Dom hade roligt och det får man ha för senare i livet kanske det inte är lika kul. Vad vet jag, jag kommer inte ihåg nåt från den tiden 😀
*************************************************************************************************
Städade i går och i dag kom rörmokaren. Jag hade ju totalstopp i badkaret samt toan stod och rann i evighet. Jätterolig kille som kom. Typiskt södersnack hade han. Jag sa att det är ju lite uråldriga saker här 🙂 Snabbt räknade han upp årtal på alla kranar och toan var nog i original trodde han 🙂 1940…!!! “Ja man får vad man betalar för” sa jag 😀 Poppis uttryck. Anspelade på min låga hyra 🙂  Han skrattade gott åt det. Glad att han var så himla humoristisk – och en riktig guapo också 🙂 Han fixade allt på en timme trots att han åkte och handlade prylar. Sen blev det städning….
städtant
Nu sjunger Darin “Mama mia” på Allsången, inte Abbas…Han är bra men gå upp i falsett ska han inte göra 🙁 Man trodde han skulle bli världsstjärna men det blev han inte. Dom bränner ut sig i början stackarna. Men han kan kanske bli, han är ju bra.
****************************************************************************************************
Varmt här och där…
eltiempo_spain-temp-201407221500 (2)

Titta vilken fin utsikt moderatorn Göran har (på forumet) Hittade bilden när jag letade fina bilder på hav. I Estepona bor han på Costa del Sol, få se om han läser min blogg nu 😀 Test liksom…Tack för bilden kära Göran ♥♥
Görans utsikt

¡Buenas noches! P ♥

21 reaktion på “Tisdag 22 juli, sol/moln 32 gr ☻♣☺♣☻

    • Gomorron Tina!
      Ja den är fantastisk! Mycket att titta på också när strand och promenad är fulla med folk.
      Ja städbilden är kul 😀
      Kram P ♥

  1. Gomorron Preciosa! Ja, här har det också varit toa-jobb halva gårdagen. Jag har ett helt annat problem än det du hade.
    Inget stopp alltså, men det läcker utav helsike. 🙂

  2. Gomorron P!
    Nu är jag åter på hemmaplan efter att ha varit hundvakt ett par dagar.
    Jag kunde inte låta bli att städa lite därborta. Tog tag i duschkabinen, men blev inte nöjd, inte heller toaletten på öv blev helt ok.
    Hoppas att husägarna inte blir fb, i och med att jag la mig i deras s.k. städning.
    Idag blir det fotvård. Sedan troligtvis bara poolhäng i värmen.
    Skräck när barnen försvinner så där!
    Vilken utsikt Göran har!
    Kram/A-K

    • Hej A-K!
      Ja det är väl bra att hjälpa till Om det nu uppskattas kan man inte veta 🙂 Kan kanske dom inte märker nåt 🙂
      Varmt ja…ska bli 31 här uppe i dag. Kan lika bra åka ner 😀
      Vi blev inte rädda när dom var borta, vi visste ju att dom var där nånstans och dom har mål i mun att fråga. Finns ju pilar i golvet så dom kan ju bara följa men dom lekte så dom glömde att dom skulle gå vidare hahaha…Typiskt 🙂
      Ja Göran bor fint!
      Kram P ♥

  3. ¡Buenos días!
    Alla problem med avlopp och toaletter och diskhoar är en mardröm. Man känner sig liksom totalt “över”, och oftast inträffar dom dessutom under kvällar eller helger.

    Och jag tänker INTE kommentera Görans utsikt (p.g.a. avundsjuka).
    rocio

    • ¡Buenos días Rocío!
      Ja det har varit lite jobbigt när man sak ösa ur badkaret som en gisten eka hahaha…Men då kunde jag slå det i toan så jag slapp spola då den “surrade” i evighet… Men huset är gammalt, värden är gammal – blir 85 snart 🙂 Samlar i ladorna och bara katastrofutryckningar görs. Om nån sen köper huset så kanske hyrorna minst dubblas efter renovering…Vamos a ver 🙂

      Nej man kan bli avundsjuk på Görans utsikt…så vackert!
      Kram P ♥

  4. Bra att du nu återfått lite av det man anser vara självklart när man hyr en lägenhet. Och roligt med en pigg yngling som reparatör.
    Kul med utflykt till IKEA och en matbit där tillsammans med “La familla”. Och att ett par av de yngre tog sog en egen runda vittnar kanske om att de klarar sig själva och är säkra där de är. Glassen får väl bli en annan gång…

    Underbar bild från Göran. Man får väl ta sig en titt på det området någon gång….Mycket att göra, inser jag. Alltså mycket att se som jag ännu inte kommit mig för.
    Kram!

    • Hej Ditte!
      Ja det var så skönt att det blev fixat!! Tills nästa gång 🙂 Iaf badkaret har nog för gamla rör.
      Jodå ungarna var inte oroliga, dom ha ju varit där “1000” ggr 🙂
      Dom kanske fick glass sen 😀
      Ja Göran bor fint 🙂
      Kram P ♥

  5. En sån utsikt skulle jag också vilja ha! Men det blåser säkert jättemycket… (surt sa räven 😉 )

    Stackars barn som inte fick nån glass – det var ju NI som kom bort! 😀

    • Hej Ama!
      Jo det är säkert kanonskönt nu däruppe i det blå så varmt som det är 🙂
      Vi hade en överenskommelse med twinsen men man glömmer fort när man är 8 🙂
      Kram P ♥

  6. Hola! Ja Darin är bra! Håller med – konstigt att han inte blev en världsstjärna. Som du skriver så är det ju inte försent. Har han fyllt 30 än?

    Här nere är det varmt och skönt. Har varit vid el Moncayo två dagar och det är ljuvlig vattentemperatur. Grön flagg båda gångerna så det har varit helt ok att bada. Var på La Zenia i förrgår och shoppade lite. Fint och välordnat (de sprutar vattenånga överallt nu i värmen – men jag fick såklart legionellanoja 😉 ) dock lite för stort för min smak. Man går och går… Sen upptäckte vi något som gjorde att man helst aldrig skulle vilja gå dit igen. I djuraffären hade de hundvalpar i glasmontrar – vissa apatiska i värmen, vissa vettskrämda av barn som kladdade på väggarna och knackade. Men det ser väl likadant ut i alla djuraffären här för jag antar att det har med djurskyddslagarna att göra. En skamfläck hur som helst. 🙁

    Gynnar ju helst Habaneras av rent egoistiska skäl. Vi har gångavstånd och hyr inte alltid bil när vi är här och centrumet har blivit bättre sen La Zenia öppnades. Fler affärer på översta våningen bl.a. Håller dock med rocio: mkt dåligt matutbud om man är “lunchhungrig”. Finns en enda restaurang som serverar något annat än sockerröror (dvs läsk, kakor och glass) och där är personalen snorkig och nonchalant.

    Igår åt vi hemma hos min bror som är en fena 😉 på att laga fisk. Han hade köpt två fula rackare (med massor av tänder) som han helstekte i ugnen. Så himla gott! Hette pescadilla. Vi har googlat både han och jag men hittar inte svenska namnet – kanske inte finns hemma utan bara här lokalt. En torskfisk är det hur som helst. Jag hade gjort egen majonnäs till och så stekte vi lite grönsaker i olja och hade sallad till. Urgott!

    Idag blir det poolhäng hemma hos oss! Träffade en manlig bekant till dig på paseon härom kvällen – antar att du har fått “rapport”. 🙂

    Buenas! //Susan

  7. God morgon (middag) min vän. Tack för de vackra orden om min utsikt. Det är lite värre att se folk på gatan för då måste man stå upp och titta rakt ner över kanten. Det är i och för sig lika bra eftersom vi bor på taket av ett 6-våningshus. Som du ju har koll på är det hett härnere nu. Konstigt nog finns det fortfarande luft att andas inne i lägenheten (utan AC). Vad vi inte tänkte på när vi flyttade hit var vattnet från Atlanten. Vi har ofta bara runt 19 grader i vattnet. Tur att man inte är badfreak! Skönt att sitta på terassen när det börjar mörkna och måsarna flyger som galna. Man blir avundsjuk, de verkar ha så jäkla kul när de seglar fram på uppvindarna från husväggen.

    Det blir snart kallare i Sverige så får du komma söderut igen.

    Kramar/Göran

    • Hej Göran!
      Ja då så då läser du här 🙂 Testade lite 😀
      OK, jag visste inte att det var vatten från Atlanten där!! Klart kallare då. Men nånstans får man ju in havet från nåt håll 🙂
      Ja jag förstår att det är skönt med vinden. Måsar har säkert kul 🙂

      Jag skulle kunna åka nu eftersom det ska bli 33 gr här hemma 🙁
      Ingen lek 🙁
      Kram P ♥

  8. Hej Susan!
    Jo jag fick rapport om att Lex träffat Susana 😀
    Darin är 27 googlade jag fram. Ung.

    Ja jag tänker också på det där ofoget att ha ånga i Zenia. Legionella har dom skrivit om just därför.
    Hundvalpar säljs ju så i Spanien. Instängda i burar. Vedervärdigt!!

    Pescadilla tror jag är merluza fast mindre. Kummel el liknande.
    Lite menlös om man inte saltar och pepprar och har nåt till. Iaf vanliga merluzan.
    Förstår att det var gott med såsen 🙂

    Här hemma ska det bli uppåt 33 gr. Inte gilla 🙂
    Kram P ♥

  9. He jP!

    Ja du, nu har vi ju Spanienvärme här hemma! 31 grader sa de att det skulle bli! Hoppas du klarar värmen bättre här, nätterna är väl åtminstonde svalare.
    Såg att du sett min fråga om reseförsäkringen. Tänkte inte på det när jag bokade flygstolarna. Man vill ju åka så billigt som möjligt men “det man vinner på gungorna förlorar man på karusellen” Suck!
    Kram Anita

    • Hej Anita!
      Just nu är det 28 på norra sidan om stan 🙁 Lite för mycket…
      Ja nätterna är svalare här, iaf i augusti jämfört med där nere 🙂
      Försäkringen…det har väl ingen betydelse när du bokat, har du inte reseförsäkr 45 dagar i din hemförsäkr?
      Sen kan du gå in på ERV och boka dagar efter 45 dagar men boka dom Innan dom 45 dagarna har gått ut. ERV är bra och lätta att boka med.
      https://www.erv.se/vara-forsakringar/reseforsakring/
      Chao P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *