Måndag 21 okt, sol 28 gr ♦♦♣♣♦♦

Hej!

I dag var det “kallt” på morgonen 🙂 Hur vet jag det? Jo för kl 9 så fylls ett cafébord hos Ali med att antal herrar. Och dom skrattar så högt jämt! Dom har helt enkelt kul 🙂 Jaha Vad har det med kyla att göra? Jo dom satt med jackor på sig 😀 Första ggn på låt oss säga – jag vet inte men efter påsk kanske…6-7 månader 🙂 Det är suecos det och kanske nån noruego i det gänget. Lex han som är spansk har redan börjat med jacka. Säkert två veckor sen. På kvällsrundan iaf. Och han vill ha sina vinterlakan i sängen. Fast jag lyckades avstyra det en vecka till. Dom är av flanell 🙂
Vi har olika termostat vi nordbor 🙂 Jag tycker det är så skönt nu i “kylan” på kvällen och morgonen. Hade 30 gr i skuggan på terrassen i dag på em 🙁
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Gårdagen tog ut sin rätt. Min fot ville inte gå ut. Jag sopade på terrassen och ansade blommor och flyttade mina bord i mer åt söder för nu vill las flores ha värme eftersom det är kyligt övrig tid. Alltså det är vad jag tror 🙂 Jag kan ju inget sånt 🙁 Ganska mycket jobb så jag fick hoppa på ett ben i bland. Ja det var ju lögn men vila lite.
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
Här hittade jag Parque Doña Sinforosa som vi var i en gång och lyssnade på en jazzorkester. Den ligger vid Playa Acequión. Har ju en massa parkbilder jag kunde lägga i en parksida men det gäller att hitta dom i röran. Har fortf ingen koll och håller på att radera en massa bilder i olika storlekar med samma objekt på 🙁
IMG_27191
Ja så har jag det sen mina bilder försvann med min dator och sen i bloggen och så har jag fått tillbaka ganska många och ja…för många. Kan vara 8 av samma bild 🙂 Förstår inget av det men det är bara att ta bort 7 😀 Ont i mushanden el rättare sagt pekfingret 🙁 Samma rörelse på flera 1000 bilder 🙂
Här hittade jag en bild som Peter gillar. Ja säkert Janette också. Deras kära playa. Los Locos. Solen håller på att gå ner. Inte ett moln på himlen 🙂 När var det då 🙁 Vet ej.
IMG_2623
Lex har haft fullt upp i dag. Sprungit mellan Perra och kollegans lgheter och öppnat för hantverkare. Varit hos sin doktor i La Mata, handlat och läst tidningen. Hem och sov en timme och så till nästa lgh. Sen så hann han spela kort med tanterna och 20.30 kom han på att han inte handlat vatten åt syrran som han skämt bort henne med. Iväg till Mercadona och hem. Iväg för att gå sin runda nu.
Han gillar det. När han har en “blank” dag så ser han alldeles vilsen ut och säger: Que hago ahora ? Ja nu vet jag inte om det är korrekt men han menar alltså “vad gör jag nu”.
Han förenklar ofta meningarna så jag ska förstå så han slipper upprepa sig 😀 Barnspråk liksom 😀
TANT I dag har jag ätit både muffins och glass. Har alltså återfallit i missbruk 🙁
Blev åthutad av Lex 🙁 Varför köper han det då? förklara det den som kan. Jag får skärpa till mig igen. Gick ju bra förut. Själv äter han sina marknadsmuffins som han köper hos en tant som har en stor vagn på marknaden. Hon har massor av goda saker.
Han gömmer dom tror han 😀
☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻
I morse hade jag tre myggbett 🙂 Fy vad dom kliade:( Det gjorde att jag satte upp nya myggnät för terrassdörrarna. Alsolspriten håller på att ta slut. Tur att Suz kommer ner snart 🙂 Jag baddade med den och efter en halvtimme var det som om jag inte blivit biten 😀 Nåt liknande myggnät som nedan köpte jag på Jysk. Jo det är för barn men jag klippte bort ringen och klisterremsorna som satt kvar runt dörrarna använde jag.
Det som är bra med den typ av nät är att det sitter uppe. Är mjukt och inte stelt som andra man köpt på Chinos. Och lagom långa längder. Mina har prinsesskronor påsydda 🙂 Tjusigt 😛
myggnät
Ja det var allt och inget 🙂 Nån här utanför busvisslar ofta. Jag är ju allergisk mot det sen vi hade “Romeo” visslande dag och natt här på sin “Julia”. Om ni kommer i håg som varit med min blogg ett tag 🙂 Jag hoppar till och får sån där obehagskänsla fortfarande.
Ett helt år pågick det och man fick ju psykiska men…Sov aldrig hela nätter.
Det tog slut efter – som jag tror – polisingripande och familjen har varit borta länge men har nu flyttat tillbaka. Men “Romeo” syns inte här tack och lov. Den som visslar nu gör det utanför norra sidan  av Gallerian. Dom har aldrig nycklar utan visslar för att få uppmärksamhet från en viss lgh. Vanligt fenomen här. Ringa på porttelefonen är för långt att gå 🙁 Ca 50 meter…Mobil använder man inte. Kostar dinero.

OK, sånt är livet här i hörnan. Man får acceptera och inte reta upp sig. Lex blev sur på
hundterrassen i dag. Han brukar inte bry sig men dom skällde och ylade enormt.
“Calla te” (tyst) skrek han flera ggr men han (hanen för det mesta) brydde sig inte 🙂
Ingen hemma och då skäller dom. Vilken trist tillvaro dom har 🙁

Buenas noches! P ♥

25 reaktion på “Måndag 21 okt, sol 28 gr ♦♦♣♣♦♦

  1. ¡Hola!
    Fin park! Och bilden Locos-stranden finns det fler som gillar ) Där låg vi och solade när vi var ner i september. alldeles nedanför Domti. Jag såg Domti-skylten och sa till Mr C. att Preciosa har skrivit om den affären i sin bloogg. “Jag måste dit!” 🙂 Trodde det var en mataffär, ha haa! Det är ju så många tips jag lyckas samla på mig genom att läsa här! Tack för det!
    Abrazos! / Tina

    • Hola Tina!
      Ja Locos är bättre än Cura. Inte lika trångt på sommaren.
      Domti är en “kul” affär, ett alternativ till Chinosarna.
      Allt ska ju kosta under 2E har jag för mig.
      Kram P ♥

  2. Hola! Åh, Los Locos! Jag längtar verkligen ner nu. Har ju försökt att åka var 6-8 vecka över en långhelg men nu verkar vi inte kunna få till det förrän till jul så helt plötsligt får man stå ut i 3 månader här hemma. Och det har blivit riktigt kallt….

    Störande ljud i vardagen kan verkligen reta gallfeber på mig – det gör liksom ont i hela huvudet. Sonen påstår att jag har ngn slags “ljudfobi”. Jag tror att jag har extra känsliga öron – hör extremt bra och tydligen ovanligt höga och låga toner. De gånger jag har gjort hörseltester har jag alltid fått kommentarer om det. Ligger i släkten på pappas sida men nån märklig defekt är det för alla med den här superhörseln har blivit mer eller mindre döva några år efter 60. 🙁 Ja inte vanlig åldershörselnedsättning när man tappar just de höga och låga tonerna (hör inte syrsor t.ex.) utan mellanregistret försvinner dvs man hör inte vanliga samtal men fortfarande höga och låga toner. Hörapparat hjälper inte… Pappa, farmor, farmors pappa och syster etc. Man får hoppas att forskningen går framåt.

    Ikväll ska jag iaf njuta av trevligt ljud. Sonen och hans skola har körkonsert i Berwaldhallen! Brukar vara fantastiskt vackert!

    Buenas! //Susan

    • Hola Susan!
      Ja jag skulle inte lägga in såna bilder 🙁
      Det blir värre då i kylan hemma 🙂
      Oj det var en konstig hörselnedsättning 🙁 Hos oss blev det vanlig. “Ni pratar så lågt” blev det i början 🙂 Och jag viskar ju inte precis 🙂 Men så är det…än hör jag hemskt bra 😀 För mycket…

      Ok, vad trevligt, faktiskt lite avis. Skulle vilja varit där 🙂
      Kram P ♥

  3. God morgon P!
    Denize flyger hem i dag jag kan be henne köpa alsolsprit till dig..
    Hon har haft mycket jobb i Sverige och vi har varit med barnbarnen.
    JO men vist har det gått bra.Bara denna envisa förkylning som inte ger sig finns det kanske någon bra multivitamin här?
    Ha det gott Charlotte

    • Hola Charlotte!
      Tack, snällt men jag får ju nu i veckan. Sen får jag mer av nästa
      gäng 🙂
      Barnvakt har aldrig varit min favosysselsättning 🙁 Nervöst. Och
      är man inte på topp, värre blir det.
      Nej jag vet inget mirakelmedel här. Hoppas det går över snart 🙂
      Kram P ♥

  4. God morgon! Ja, nu är det morgon, klockan är bara strax efter nio och jag skall ta med dotter och liten William till Norrköping och bsök hos dotterns farmor. LIte smådugg och höstlikt ute.
    Väldigt fina bilder, behöver påminnas om sol, och din”header” är jag om möjligt extra förtjust i.
    Och det här med ljud! Tror jag delvis vant mig genom att bo i stan, men här är det sällan skrik, skrän eller visslingar utom sommartid då glada typer fram på nattkröken vandrar längs kajen och då och då trillar i vattnet. Men ljud är det. Tror aldrig att en stad riktigt sover, men man vill ju inte ha sin skönhetssömn förstörd. Och grannar som för oväsen är illa. vare sig det är utanför eller inne i lägenheten.
    Tack och lov så är husen här hemma bra isolerade (i många fall) och ljudet kommer bort. Men både Spanien och andra länder har det ju inte så. Men det är ju så många andra fördelar, så man kan nog inte få alla….
    Myggnätet var fint! Är nog något för oss att satsa på för jag får stora blaffor av stickiga mygg och man hör dem ju inte heller.
    Tur att jag lämnade kvar alsolspriten!
    Önskar dig en bra dag!
    Kramar!

    • Buenos días Ditte!
      Ja min sidbild är extra fin tycker jag också 🙂 Det var så fint den där dagen vi var på den terrassen 🙂
      Jo jag är stadsmänniska men här är det extra bråkigt 🙁
      Men hyfsat lugnt nu på nätterna. Vet inte om “vissa” har flyttat/åkt hem. Här finns ju ingen isolering. Inte underligt man glasar in terrasser. Skulle jag också vilja 🙂
      Jo myggnät i dörrarna är bra. Jag har ett par till av denna sort . Köpte för många 🙂 Du kan ta en om du nu vill ha rosa 🙂 Räcker till två dörrar. Jättebreda. Undrar vad Bosse säger 🙂
      Ha en bra dag själv! P ♥

  5. Här har vi inte märkt av några mygg nu. (Peppar, peppar *knackar mig i huvudet*). Vi köpte såna där grejer som man stoppar i eluttaget. Inte såna som sprutar ut nåt konstigt, utan dom “låter” med nån hög ton (som vi inte hör). Kanske funkar dom? Kanske inte. Myggen kanske inte trivs så här lite längre norrut 🙂

    Värst vad Lex är effektiv! Och så hinner han med lite siesta också 🙂

    • Hola Ama!
      Har ju inte haft mygg på jättelänge men plötsligt så dök en
      elak en upp 🙂 Få se…men i gårkväll och natt ingen. Kanske flög vilse 😛
      Vet inte om sån app funkar men vad vet man 🙂

      Ja Lex han gnor på. I dag har han (nog) bara ett samtal att
      ringa 🙂 Men kortspel och siesta och läsa tidning på café 🙂
      Tar ju halva dagen minst 🙂
      Kram P ♥

  6. Gomorron- eller gomidda’ Preciosa! I Skåne har vi fått en värmebölja, fast Hos Karlsson är det myggfritt. 🙂 I Dalarna skulle det komma upp till 1 dm snö i dag.
    Tur att man befinner sig i rätt landsända.

    • Hola Leffe!
      Ja Sverige är långt 🙂 Karlsson får pulsa i snö snart eller den kanske har kommit!
      Ha en bra dag!
      Kram P ♥

  7. Hola P
    Jag köpte Alsol men bara en liten gel. Har blivit stucken av mygg. Dödade en liten rackare i går. Det kliade lite men gick snart över. Vi var på Mercadona i går och handlade. J drog dramaten. Vi har lärt oss att hitta bättre nu. Första dagen snurrade vi bara runt tycker jag. Din Lex är bra snäll. Vatten är tungt även om man har en dramat.
    Kram
    Annika

    • Hej Annika!
      Ja kanske gelen hjälper lika bra? Aldrig haft sån.
      Alla gator ser likadana ut så i början går man lätt fel.
      Bara man vet var havet ligger så…
      Jo det är jobbigt med vattnet men är man feg och inte törs använda det andra så. Lex har alltid druckit kranvattnet och verkar friskare 🙂
      Kram P ♥

  8. Hola P!
    Inte roligt med mygg. Blev biten av några både hemma och ute. Man varken ser eller hör dom rackarna. Skulle kanske skaffa ett myggskydd till sovrumsfönstret.
    Har även ngt liknande ditt rosa från IKEA som ligger uppe på garderoben.
    Krångligt att trassla sig ut om man ska upp på toaletten mitt i natten.
    Idag regn och blåst här och + 1,7 gr.
    Ska ner på stan om en stund och lyssna på en bagare som håller föredrag. Kanske han bjuder på ngt gott till kaffet, och kanske, bara kanske blir man inspirerad på att baka ngt.
    Kram/A-K

    • Hej A-K!
      Jag har aldrig haft sånt myggnät som hänger i taket 🙂 Jag klipper det här så det passar i dörrarna.
      Bagare och föredrag. Kul kombi 🙂 Hoppas ni får nåt gott annars vore det konstigt 🙂
      Kram P ♥

  9. Hola P,
    Den parken med fina bänkar gillar jag, det är rätt mysigt där.
    Nu är vi hemma i ett regnigt och grått Sverige.
    Jag längtar redan tillbaka.
    Igår kväll landade vi och gissa om det var en mjuk landning.
    Jag vet inte det kanske är nya tekniken för landning nu för tiden.
    Jag hoppas att vi ses snart och ha det gott.
    Hamid

          • Carro, jag svarar pga att vi diskuterade landningar när vi träffades och jag har hört många som tycker Ryanair landar så “hårt”
            och “studsigt”. Nu skulle Hamid rapportera hur det blev – och det blev hård landning.
            Man kan undra varför just dom landar på detta viset 😀 Går ner snabbt eller….
            Kul att höra vad andra har för erfarenhet
            också…
            Kram P ♥

          • Åkte hem för en vecka sedan med Ryan till Skavsta och det var en fin och lugn landning.

            Bra det hörru, hört så många som tycker dom landar hårt, därav
            diskussionen 🙂
            Kram P ♥

  10. Usch det där med mygg…å när man ska sova. Till slut låter dom som överljudsplan de rackarna. Ska alltså packa ner både myggmedel och alsol. Tror vi har en sån där ljudsak som Ama pratar om också. Tar den med ifall att

  11. Hej Monica!
    Ja dom är hemska men ofta hör man dom inte här nere.
    Olika “sorter”…Ja packa ner allt sånt så du är förberedd i fall att 🙂
    Kram P ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *